Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Nurger, Hermet, Valge, Rosenthal ja Kitsing peaks pikalt saatma. Vb Kitsing esialgu jätta, sest ta vahel viskab midagi sisse. Rosenthali tahaks uskuda, aga ta vajab Tartust kõrgemat taset, et areneda. Hermeti mängitamist ei mõista. Mul on temasse 0 usku.
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas East »

Tass on muidu tore, aga suru palun need pallid sisse! Meie hüpitame ja teeme jumal teab mida, leedukad tõusevad õhku ja suruvad alla.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Hea mäng meie poolt. Meeskonna liidrid hakkavad vaikselt pead tõstma. Tass jah peaks 100 prossa skoorima, aga kui see osa välja jätta, siis heal tasemel mängumees.
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 656
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vanafänn »

Vähemalt näidati, et sisu on ning keegi alla ei andnud. Aga ega krt ma väga ei kujuta ette, kui seal Giannise mastiga vennad vastu tulevad, et mis siis juhtuma hakkab.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Mulle meeldis Dorbeku kasutamine algviisikus. Seda võiks edaspidigi teha. Isegi kui ta teeb viie minutiga kolm või neli isiklikku viga, siis ta toob kaitsesse intensiivsust ja innustab sellega ka teisi meeskonnaliikmeid agressiivsemalt tegutsema. Rosenthal seda hetkel ei suuda. Valge mõistagi mitte (jätkuvalt on küsimusi tekitav, miks ta Riismaa asemel koondises on).

Hea oli näha, et mängijad olid jälle oma loogilistes rollides (kui jätta kõrvale see üks Toijala lühis, mille jooksul leedukad tegid 18-0 vahespurdi ja millega mäng kokkuvõttes kaotati). Treier ja Jõesaar olid rünnakul jälle pildis. Tassi käest käis pall senisest palju rohkem läbi, a la nagu St Mary`ses. Isegi rohkem võiks tema kaudu mängida – olgu see siis low-post`is sisse-välja mängides või talle nulli otsa sööduandja rolli palli andes. Loodetavasti suudab ta korvi alt realiseerimisel lähemate nädalate jooksul intensiivsust tõsta. See on ainus asi, mis hetkel tema puhul kripeldama jääb. Vähemalt Leedu liigasse võiks ta nende mängude pealt küll olla lepingu välja teeninud.

Nurger tegi taaskord oma standardsed kaks katteviga ära. Ta on viimased pool aastat üsna ebakindel olnud ja paistab, et Toijala on temasse usu kaotanud. Kotsari ja Tassi järel Kitsingu kasutamine kolmanda tsentrina võiks olla parem variant kui Nurgeri kasutamine, aga sel juhul tuleks rünnakul ka Kitsingu eeliseid ära kasutada. Täna mängiti talle tsentri vastu pick`n`pop`i vaid korra ja siis unustati ta olemasolu täiesti ära.

Saaks nüüd vaid maakonnaliiga tasemel söödud välja juuritud ja rohkem agressiivsust lahtiste pallide pärast võitlusesse, siis võiks lootuskiir terendada. Kui need vead jäävad püsima ja ise ei suudeta nii hästi kaugelt tabada kui täna (14/30), siis jääb kolakaoht ka edaspidi õhku rippuma.

Kui leedukad olid alguses Kullamäe Lietkabelisse siirdumise osas pessimistlikult-ilkuvalt meelestatud, siis nüüd tundub, et suhtumine on järsult muutunud.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Praeguse seisuga siis ilmselt:

Tass - Kotsar
Vene - Treier - Kitsing?
Drell - Raieste - Jõesaar
Kullamäe - Dorbek
Sokk - Kriisa
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas marxx762 »

NoName kirjutas:Praeguse seisuga siis ilmselt:

Tass - Kotsar
Vene - Treier - Kitsing?
Drell - Raieste - Jõesaar
Kullamäe - Dorbek
Sokk - Kriisa
Ma tahaks sinuga nõustuda ning ütleks et küsimärgiga Kitsing peaks olema seetõttu satsis kuna võistkonnas on 2 pikka. Hädapärast suudab Kitsing mõne minuti ka keskmängija kohta täita.
Küsimärgi ma paneks ka Dorbeku taha, kuigi ma vist pigem eelistaks teda Rosenthalile, sest kogemust on tal märkimisväärselt enam.
Ühele selgusele vast treenerid nende kahe Leedu mänguga jõudsid, et ilma kolme ball-handlerita Itaaliasse minna ei saa. Ehk et Sokk - Kriisa - Kullamäe peavad kõik satsis olema, vastasel juhul saab ikka väga keeruline olema. Meie mäng kukkus ikka täitsa kokku täna, kui Kullamäe ja Sokk pingil olid ning mängu juhtimine jäi Rosenthali või Dorbeku kanda.
Krysver
Kasutaja
Postitusi: 504
Liitunud: 22 Jaan 2008, 11:15

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Krysver »

Võtmesõna on see, et kui korraliku vormi Sokk saavutab või ei saavuta.

Toijalale ilmselgelt meeldib Rosenthal ja prooviti nüüd kaks mängu teda käima saada, aga nii vigastuspaus kui kõrgemal tasemel mängupraktika puudumine ei lase teda kasutada - pidevalt teeb valearvestusi, mis Est-Lat liigas läheks läbi, aga kõrgemal tasemel mitte. Paha on lihtsalt see, et Rosenthali kõrval on ka Sokk vist veel vormist väljas.

See, et Sokk ka ülearu just tippvormis pole, on muidugi tõsine probleem, aga kuu aega on nii temal kui Venel nüüd veel vormi koguda.
Ja kui võib-olla tsükli alguses heietati mõtet, et äkki on võimalik ilma Sokuta EM-ile sõita, siis see "self-confidence" teemaline time-out näitas, et on vaja kogenud vendasid ikkagi ka vägesid juhtima.
Dorbek tundub jällegi päris heas vormis. Esimeses mängus tundus, et prooviti variante Rostenthal 1/Kullamäe 2 vs Kullamäe 1/Dorbek 2. Ja see teine variant tundus, et toimis tunduvalt paremini.

Kitsingu ja Nurgeri vaheline valimine jääb ka silma. Kui Kitsing kaitses natukenegi pea kiiremini tööle saaks, siis tänu kolmesele tekitaks ta koosseisu rohkem variante kui Nurger lihtsalt 3. tsentrina.

Eraldi teema on veel see mängijate üks number väiksemal positsioonil kasutamine, mis suurem osa ajast ei tundu töötavat. Jõesaar on kolme kohal ikka kindlam (kuigi täna oli ta kahe kohal ka omas elemendis), Venega sama lugu, et nelja kohal tundub kasulikum. Hermet ja nr 3 on nagunii hoopis imelik.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Maxi »

Üks 3&D mängumees võiks satsis olla kes aitaks seda mängu lõhkuda. Paraku Dorbek on selles rollis hetkel saadaolevatest meestest parim. Teoritiseerides siis paberi peal kolmik Kullamäe - Drell - Dorbek võiks väga hästi toimida kus sisuliselt kaitse rotatsioonis on Dorbek 1. Kullamäe 2 ja Drell 3 ning rünnakul Kullamäe 1 Drell 2 ja Dorbek 3 peal. See muidugi võiks töötada algkoosseisuna kuna rotatsioonist meil ei tule samasugust ball handlerit asemele ja Dorbek ei saa olla nö. teine mängujuht.
Rotatsioon on siis muidugi keeruline, sest Kriisa - Jõesaar - Raieste ka väga ei toimi, minuarust Raieste + Jõesaar korraga võivad olla pigem selline 4 ja 3 mitte 3 ja 2. Meil pole lihtsalt sellist euroliiga tasemel mängujuhti, kes olenemata kaitsesurvest suudab mängu ehitada. Ehk siis esimene loogiline vahetus ongi Dorbeku asemel Jõesaar peale seda kui kas Dorbek on teinud 2 viga või meeskondlikud vead on täis saanud.
Puudus on kas siis ühest väga heast mängujuhist või combo-guardist. Rosenthal võiks see ju teoorias olla, aga praktikas ei ole tase veel päris seal, et ma ei näe kuskohas ta meeskonnale juurde suudaks anda, pigem siis juba Sokku seal kaitses peita.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Kui siin mõelda, kas võtta Rosenthal või Dorbek, siis praeguse seisuga mina panustaksin Dorbekile, isegi rünnakul on positiivne juba see, et Dorbek näeb platsi paremini ja leiab vabad kohad paremini üles, Rosenthal jookseb sageli kinni.
SF koha peal tundub, et Toijala eelistab mingil põhjusel Hermetit Venele, aga kuna praegu olid nii Drell kui Raieste puudu, siis see ei ole lõppkokkuvõttes määrav, EM ajal on hoopis teine rotatsioon.
Mänguajad ilmselt näitavad samuti midagi hetkeseisu kohta. Kusagilt jooksis läbi, et ikka 14 meest sõidab ja mängule saab 12 üles anda.
Alytuse mäng hoiti tänu kolmestele enam-vähem tasakaalus, kuid see jättis mõneti petliku pildi. Kindel on see, et sellist tabavust igas mängu ei tule. Väga lihtsad pallikaotused ja väsimuse pealt ei suudeta vabaviskeid enam sisse visata, see on probleemne. Kaitses sellist läbisõiduhoovi nagu esimeses mängus, kus vastased said ridamisi lihtsaid korve, enam ei hakanud nagu silma.
knaest
Kasutaja
Postitusi: 133
Liitunud: 21 Juun 2012, 11:02

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas knaest »

33. FINAL ROUND
33.1. Composition of teams
The teams will be composed of nineteen (19) persons:
Twelve (12) players, one (1) head of delegation, one (1) accompanying referee and five (5) other persons (see also Article 16)

Allikas: https://www.fiba.basketball/europe/comp ... s-2021.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 915
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Drogba »

Mingid sahinad on, et Bosnia ei saa pappi kokku ja turnadele jääb sõitmata? MIs plaan B, siis on? Pelitakse 2 korda Belgiaga?
Krysver
Kasutaja
Postitusi: 504
Liitunud: 22 Jaan 2008, 11:15

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Krysver »

Enne homset mängu vaatasin Delfi Korvpallistuudio ära ja Jukka vastustest jäi ikka see suur Rosenthali peale lootmine kõrva.
Nüüd homme ja pühapäeval saab siis näha, et kui kaua Rosenthalile enda sisse mängimiseks aega ja võimalusi antakse. Eks see sõltub veel Soku ja Dorbeku tegemistest muidugi ka.

Aga suures plaanis on see turniir viimane katsetamise turniir. Hiljemalt Läti mängus juba peaks olema põhikoosseis paigas, sest edasi viimased mängud enne EM-i on juba punkti peale mängud ja selleks ajaks peaks katsetamised katsetatud olema ja EM-ile sõitev koosseis vajab ka seda, et stabiilse seltskonnaga kontrollmänge peetakse.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Mulle jäi rohkem mulje, et Paju ja Pahv dikteerisid Toijalale, milline koondis peab välja nägema :)
Ilmselt midagi ongi juba praegu paigas, kui just keegi ei haigestu või vigastada ei saa:
Kotsar, Tass
Vene, Treier
Raieste, Drell
Jõesaar, Kullamäe
Kriisa, Sokk
11. ja 12. koha peale on veel konkurents
Dorbek vs Rosenthal
Kitsing vs Nurger vs Hermet
Valge on seal listis nagu valge vares, tema tase praegu tõesti ei kannata koondist välja :)
Krysver
Kasutaja
Postitusi: 504
Liitunud: 22 Jaan 2008, 11:15

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Krysver »

Eks see tundub mulle ka, et suures plaanis peaks ju asi selge olema ja kui kõik terved on, siis võiks need, kes suure tõenäosusega välja jäävad ka pingile jääda, sest sõitval koosseisul on ka veel kõvasti omavahel kokku harjumist vaja.
Vasta