Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
gasol2
Kasutaja
Postitusi: 1028
Liitunud: 06 Mai 2007, 11:12
Asukoht: Hiiumaa

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas gasol2 »

Mis seal siis nii valesti Kullamäe kukkus paar viset mõõda ja mõni ebakindel otsus. Vene tõesti terve suvi olnud üks suuremaid küsimärke aga siit võib mängu tulla küll üks valus miinus 6 moment maha mis oli tõesti õnnetu siis oleks täitsa võrdne asi.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 748
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Sa oled vist lihtsalt optimist ja mina pessimist. Minu jaoks ei olnud tegemist paari ebaõnnestumisega, vaid Kullamäe ja Vene kinkisid 10-15 punkti enda lollide otsustega. Vastased said jälle ilusaid pealtpanekuid sooritada ja meie saame tõdeda, et pole hullu. Loodan, et teine poolaeg parem.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 748
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Meie enda vead ja ebakindlus on see, mis mänge maksab. Viimaks me alistame iseennast. Vastased ei olegi nii head. Üldjoontes okei mäng, aga individuaalselt päris paljudel mängijatel ebaõnnestunud esinemine.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Maxi »

Soomlaste mäng oli lihtsam, mingid pisikesed liikumised mis tehtis Salini ja Madseni peale, Markkanen mängis pigem sellist post-up üks-ühte. Meie rünnak on ikka selline avantüür kohati, lähme suure hurraaga peale selle asemel et mingi liikumisega väljamängitud viskekoht saada. Meil pole sellist staari ka kes suudaks 1-1 väga hästi lahendada. Rünnakuplaan millega me EMile peale läheme (kui see praegu pole kavaldamine, et mängime mingeid kolmanda järgi liikumisi, mida pigem ei usu) on natuke nadi. transition offense oli täna eriti kehva, et kui meil on Kullamäe ja Kriisa kaliibriga mängumhed, siis tuleb need ära lahendada lihtsalt
Kasutaja avatar
AdornoBrothers
Uus kasutaja
Postitusi: 22
Liitunud: 02 Sept 2021, 18:13

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas AdornoBrothers »

Ma tihti ei kommenteeri, sest mul üldiselt ei ole mängust piisavalt head arusaamist. Fair enough, et on kaotatud palju mänge, mida tahaks või võiks loota võita - Läti, Soome, etc. Aga minu meelest on sisuliselt siiski toimunud tohutu muutus vis-a-vis mängud mis olid Saksamaa ning Iisraeli vastu. Isegi kui Eesti kaotab, on neid mänge meeldiv vaadata, sest võideldakse.

Mulle tohutult imponeerib see mäng, mida mängib Eesti koondis Jukka Toijala käe all. See on energiline, pühendunud ning inspireeritud.

Täna ei õnnestunud Venel ja Sokul (teema mis 3-5 aasta pärast enam ei loe) ning ka üldiselt visked ei kukkunud nii hästi kui võiks. Aga mitte kordagi ei vajutud massiivselt ära (v.a. see loll 6 punkti rünnak). Kui ülesaada sellest nukrast psühholoogilisest tõkkest, mis tabab Eestit iga veerandi lõpus, siis on väga realistlik alistada tugevaid koondiseid. Igal juhul, väga loodan et Eestil õnnestub EM, sest Jukka Toijalaga tuleks 100% jätkata ning Eesti hetkest koondist on kordades meeldivam vaadata kui ükskõik mis koondist mida juhtis Tiit Sokk.
The recent past always presents itself as if destroyed by catastrophes.
barons2
Kasutaja
Postitusi: 212
Liitunud: 06 Aug 2018, 21:36

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas barons2 »

Näiteks Raieste võiks lepingu teha nüüd kas Keila või Tarvasega, äkki saaks veel kossumehe...muidu selline platsil jooksev käterätimees... ma ei tea, kui sul ikka Euroliiga taset ei ole, siis kas on mõtet seal pingilt tähtsamatele meestele patsi lüüa...
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4441
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Ma ütleks, et mingid võimalused olid mängu pööret tuua, nt enne kui Drell minema saadeti, aga seda ei kasutatud ära, Soome on veidi parem meeskond, neil tuleb vähem selliseid elementaarseid eksimusi, ja lõpuks see maksab. Täna ei õnnestunud väga hästi tegelikult keegi, olid mõned helged hetked, kuid siis saabus jälle hall argipäev. Aga Ukraina ja Suurbritannia vastu EM-l ehk mingid lootused on.
villu123
Kasutaja
Postitusi: 648
Liitunud: 05 Mai 2007, 00:29
Asukoht: Võrumaa
Kontakt:

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas villu123 »

barons2 kirjutas:Näiteks Raieste võiks lepingu teha nüüd kas Keila või Tarvasega, äkki saaks veel kossumehe...muidu selline platsil jooksev käterätimees... ma ei tea, kui sul ikka Euroliiga taset ei ole, siis kas on mõtet seal pingilt tähtsamatele meestele patsi lüüa...
Raieste ülesanne oli täna võtta Markkaneni. Arvestades meeste kasvu erinevust siis oli loogiline, et Raiestel raske.
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 650
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vanafänn »

Sasu Salin tegi ikka oma ära ja ikka eriti valusalt keevitas vahepeal. Ma suuri panuseid edasipääsule ei pannudki ja olen pigem õnnelik et ilma vigastusteta lõppes mäng.

Drell näitas vapustavat tuhhi ja EM-il loodan sama kvaliteeti näha. Nüüd võib vist kindlalt öelda, et Hermet on see, kes kaasa tänavu ei sõida.

Mis kuupäevaks Jukka oma valikud tegema peab?
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas theundertaker »

Kullamäe andis etv spordisaates jubeda intervjuu, et kodu saalis ei lähe ja sädet pole siin!
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Tundub, et EM-ist tuleb meie koondise jaoks ikkagi õppereis. Koondisel on olemas Euroopa kõrgseltskonda kuulumiseks vajalikud tehnilised oskused ja gabariidid, aga otsuste langetamise kvaliteedis on kõvasti parandamisruumi. Loodetavasti on järgmise EM-i ajaks ka see mängu aspekt tasemel. Praegu on emotsionaalsete lahenduste osakaal ratsionaalsete arvelt liiga suur. Liiga palju rünnakuid läheb raisku äkki-läheb-õnneks stiilis üritamiste tõttu. Kaitses aga tuleb ette pisut liiga palju teineteise mittemõistmist ja kollektiivset ebalemist.

Kuna ükski meie EM-i vastane peale Kreeka ei näita kuigi kindlat mängu, siis vähemalt ühte võitu võiks ka praeguse seisu pealt loota. Individuaalses plaanis tahaks EM-il näha, et Kotsar näitaks rünnakul korvialuses mängus rohkem otsustavust. Praegu jääb mulje, et ta pole aru saanud, et ta peab koondises täitma liidrirolli ja olema meie go-to guy. Raieste on terve suve vältel olnud rünnakul pea nähtamatus rollis. Ta mõjub justkui uue põlvkonna Martin Dorbek – me mängime rünnakul kohati nagu neljakesi viie vastu. Vene vorm on nii kehv, et tahaks ausalt öeldes näha, mis siis juhtuks, kui Hermet saaks tema asemel võimaluse. Hea vähemalt, et Kitsing on oma visketunnetuse jälle üles leidnud. Sõltumata sellest, kas viimasena pääseb koondisesse Nurger või Hermet, läheme EM-i mängima ilmselt vaid kümne mehega. Lisaks emmale-kummale neist kahest, jääb pingisoojendaja roll ilmselt ka Timmule, kelle tase on kahjuks märkimisväärselt langenud. Kahju, et Drelli koondisekarjääri parim mäng nii ebaõiglase lõpu sai.

Mulle ei meenu, millal oli viimati koondisemängul saalis nii palju külalismeeskonna fänne. Päris tihti tekkis tunne, nagu tegemist olnuks võõrsilmänguga.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 748
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Timmu kohapealt. Küllap ka tagantjärele tarkus ja ülekohtune, aga kui koondis on noor ja vajab kogenud liidrit, siis kogenud liider võinuks aasta enne EMi, mis on ühtlasi ka tema viimane tants suurel areenil, ennast ikkagi ka võimalikult kõrgel tasemel vormis hoida. Vene osas ka. Ma leian, et mitte ainult mänguliselt, vaid ka suhtumiselt jätab soovida. Ootaks, et küpse mängijana võtaks poisid kokku ja üritaks maha rahustada, aga selle asemel vehib ise kätega ja mossitab.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4206
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas marxx762 »

Uhhuu ütles laias laastus ära kõik mis oluline, eriti need so so lahendused mis enamasti kipuvad lõppema pallikaotustega. Need halvad otsused maksid meile nii mõnegi punkti.
Kui mõned kuud tagasi mina isiklikult olin arvamusel et Drelli jääb koondisest välja, siis täna seda väita oleks veidi imelik. Ta on rünnakul ainus kes on võimeline läbi minema.
Kui Jukka rääkis, et me ei saanud kaitsesurvet üles, siis mulle jäi mulje, et päris suur probleem seisnes selleski, et rünnak jäi liialt ümmarguseks ja passiivseks. Tänu Drellile tuli väljakule märksa enam agressiivsust ja tõi silmnähtavat tulu.

Loodetavasti on treeneritel täna selge ettekujutus mis mehed omavahel hästi kokku sobivad ning EM-il ei hakata enam midagi leiutama, et prooviks tagaliinis nt Timmu-Dorbek-Raieste...
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Maxi »

Üks element mida päris vähe viimases kahes mängus näha oli väljamängitud viskekohad nurkadest ja 45 pealt. Ma ei ole ekspert hindamaks miks neid olukordi ei teki pick and rollist või muudest liikumistest, aga kui meil on rünnakul Dorbek, Raieste või Jõesaar, siis neile võiks mõned väljamängitud viskekohad ikkagi leida, sest muidu jäävad nad rünnakujoonisest välja ja ülejäänud meestel on ka raskem. Teine teema on backdoor lõiked mida me ka ei ole suutnud ära kasutada, meil on atleetlikud pikad ääred, aga viimases kahes mängus ei tulnud selle pealt midagi. Ja Vene on hetkel must auk, siin on vaja väga palju juurde panna, et reedeks peab mingi ümbersünd tulema.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Itaalia koondis asendas vigastada saanud Danilo Gallinari Amadeo Tessitoriga (27-aastane 2.08 pikk Bologna Virtuse keskmängija), kellele Kotsar viskas Permi mullis 32 punkti. Saab olema huvitav näha, kas Itaalia koondise peatreener üldse proovib kasutada napi kvaliteediga Tessitorit ja vaevu kahemeetrist Paul Bilighat Kotsari ja Tassi vastu või üritatakse Melli ja Polonaraga hakkama saada. Lisaks vaevustele korvialuses osakonnas, on Itaalia koondis ka selles osas kurioosne, et meeskonnas sisuliselt puudub number kahe positsiooni mängija. See-eest kuulub koosseisu viis mängujuhti: Spissu, Mannion, Tonut, Pajola ja Baldasso. Kaks esimest tegutsevadki mängujuhina, Tonut on nihutatud SG rolli, Baldasso ja Pajola aga hoiavad koos Bilighaga pinki soojas. Itaaliale pakutakse kihlveokontorite poolt meie vastu ülekaalukat võitu (+16), Itaalia võidukoefitsendiks on 1,04, meil aga 8,80.

Soome andis ka oma EM-koondise teada:

https://www.basket.fi/basket/uutiset/su ... n-valittu/" onclick="window.open(this.href);return false;

Võrreldes eilse koosseisuga tehti üks muudatus – mängujuht Koponen asendab noort ääremängijat Oliver Nkamhouat. Soomlaste niigi lühike koosseis kaotas sellega veel kõvasti sentimeetreid. Kui meie korvpalliajakirjanduses rõhutatakse vajadust minna EM-ile kolme tsentriga, siis Soome koosseisus pole neid ühtegi ja üle kahemeetriseid mängijaid on vaid neli, kusjuures üks neist on tagamängija (Elias Valtonen).

Järgmise MM-valikmängude akna jaoks tuleb meil poole meeskonna jagu asendusmängijaid leida. Kotsar, Raieste, Kriisa ja Treier jäävad kindlasti eemale. Timmu koondisekarjäär saab kahe nädala pärast tõenäoliselt läbi. Vene ja Kitsingu koondisekarjääri osas on ka küsimärgid. Drell naaseb võib-olla lombi taha. Ma loodan, et selles olukorras ei hakata lootma põliste meistriliiga meeste (Valge, Post, Kirves jms) imelise avanemise peale, vaid kaasatakse mängijad, kes on meie koondise sisuline tulevik (Suurorg, Riismaa, Konontšuk jt).
Vasta