Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
NoName
Kasutaja
Postitusi: 748
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Kas Eurocupi mängijad saavad mängida? Kullamäe puudumisel oleks vägagi huvitav seis.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

NoName kirjutas:Kas Eurocupi mängijad saavad mängida? Kullamäe puudumisel oleks vägagi huvitav seis.
EuroCupi ja FIBA mängupäevad õnneks ei kattu. Järgmised valikmängud on 10. ja 13. novembril, Lietkabelise viimane mäng eurosarjas enne valikmänge on 2. novembril ja järgmine on alles 22. novembril.
Kasutaja avatar
AdornoBrothers
Uus kasutaja
Postitusi: 22
Liitunud: 02 Sept 2021, 18:13

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas AdornoBrothers »

Väga sümpaatne artikkel Delfist: https://sport.delfi.ee/artikkel/1200582 ... ie-mudelit" onclick="window.open(this.href);return false;

Eesti koondis on vaieldamatult saanud Jukkaga uue hingamise. Eriti meeldis mulle Dettmann'i kommentaar, „Mängijate arengu üle peab olema kontroll, sest klubides muutuvad nad turumajanduslikeks toodeteks. See pole hea, sest tegu on noorte inimestega, keda peab abistama“.
The recent past always presents itself as if destroyed by catastrophes.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Otsustati turvalise lahenduse kasuks – Nurger sees, Hermet väljas:

http://www.basket.ee/et/uudised?news_id=9741" onclick="window.open(this.href);return false;
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4441
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Nojah, eks põhimõtteliselt on võimalik lükata ka nt Raieste PF peale, kui sealt hakkab järele andma. Praegu ei jäta Vene ja Kitsingu mänguvorm väga usaldusväärset muljet, kui seda positsiooni võis enne pidada Eesti üheks tugevamaks, siis nüüd on väikesed küsimused õhus.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Maxi »

Üllatusi ei ole, eks Rosenthali ja Hermeti võimalus tuleb 3 aasta pärast 2025 Eurobasketil.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Praeguse ja eelmise EM-koondise võrdlus toob välja märkimisväärsed muutused, mis meie korvpallis on vahepealse aja jooksul aset leidnud.

2015: 0 U23 vanuseklassi kuuluvat mängijat; noorim koondislane oli 24-aastane
2022: 5 U23 vanuseklassi kuuluvat mängijat; noorim koondislane on 21-aastane

2015: 7 30-aastast või vanemat mängijat
2022: 4 30-aastast või vanemat mängijat

2015: 7 mängijat Tartust, 2 Kalevist
2022: 0 mängijat Tartust, 3 Kalevist (lõppenud hooaja seisuga)

2015: 3 mängijat välisliigadest, sh 2 mängijat tippliigadest (Kangur Serie A-s ja Vene Euroliigas)
2022: 9 mängijat välisliigadest, sh 5 mängijat tippliigadest (möödunud hooaja lõpu seisuga; ei võtnud arvesse VTB-s osalenud mängijaid)

2015: 1 juuniorieas* välismaale siirdunud mängija (*hiljemalt 18-aastaselt)
2022: 7 juuniorieas välismaale siirdunud mängijat

Kui Kaspar Treier ja Mikk Jurkatamm poleks vigastada saanud, siis nad oleksid mõlemad kindlasti EM-koondisesse kuulunud ja nimekirjas olnuks 7 U23 vanuseklassi mängijat, 7 mullu tippliigades mänginud meest, 9 juuniorieas välismaale siirdunud mängijat ja ainult 2 või 3 üle 30-aastast mängijat. Ehk siis, meie koondis, mis on niigi EM-i noorim – mõningast konkurentsi suudavad pakkuda vaid Soome ning Bosnia ja Hertsegoviina –, olnuks ideaalkoosseisus veel kõvasti noorem, et mitte öelda ülinoor. Mul on hea meel, et just Dorbek ja Kitsing pääsesid Jurkatamme ja Treieri asendajatena koondisesse. Nad olid teadupärast mängijad, kes jäid eelmisest EM-koondisest esimestena välja. Nad on koondise jaoks alati olemas olnud ja nüüd sai pühendumus tasutud.

Meie eelmine EM-koondis:

https://archive.fiba.com/pages/eng/fa/t ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
East
Kasutaja
Postitusi: 1018
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas East »

Maxi kirjutas:Üllatusi ei ole, eks Rosenthali ja Hermeti võimalus tuleb 3 aasta pärast 2025 Eurobasketil.
Selleks peaksid nad mõlemad arengus korralikud sammud edasi tegema. Tuleb arvestada, et praegusele koondise koosseisule tuleb juba lähitulevikus lisa Mikk Jurkatamme, Joonas Riismaa, Kaspar Treieri ja Henri Veesaare näol. Lisaks on NCAAst Carlos Jürgens ja Leemet Böckler sellised, kes võiksid samuti koondisesse pretendeerida (Böckler kindlasti, Jürgensi puhul oleneb sellest, kuidas ta esimesed profiaastad Euroopas kujunevad). Rääkimata siis mustadest hobustest nagu Artur Konontsuk, kes õigete klubi valikute puhul võib paari aastaga märkimisväärse sammu edasi teha, või K.Suurorg, eeldusel, et ta saab Hispaanias korralikult minema ning suudab end lähiaastatel näiteks Joventuti rotatsiooni mängida. 

Rosenthali eelis võiks avalduda selles, et ta suudab ka mängujuhi kohta katta, aga tema häda seisneb selles, et ees on Kriisa ja Kullamäe, kes on temast lihtsalt paremad mängijad. Seega peab Rosenthal lähiaastatel kõvasti oma mängus juurde panema, et koondise rongist mitte maha jääda.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Maxi »

Eks nad peavad muidugi enda taset tõstma, aga noored mehed ja nende sportlik tipp võiks just 3 aasta pärast käes olla, Hermet siis 28 ja Rosenthal 26. Lisaks võib arvata, et tänasest koondisest üks viisiku jagu mehi enam koondisesse ei kuulu/mahu, et loogiline nagu oleks. Muidugi saab olema võrdlemisi keerukas üldse sinna kvalifitseeruda, tagantpoolt tuleb teistes riikides ka päris vinged noortekoondised peale.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 748
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Ma ei kannaks ka veel selliseid tüüpe nagu Jaakson või Eelmäe maha. Kui suhtumine paigas, siis võib sellises vanuses ikkagi millalgi avang tulla. Muidugi see on pigem ebatõenäoline, aga oleks ju tore. Mida rohkem häid mängijaid, seda uhkem.

Carlos Jürgensi puhul pisut kummaline valik, et mängib järgmise hooaja 24-aastasena endiselt ülikoolis.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Kui juba järgmise EM-i koondisest rääkida – eeldusel, et me sinna üldse pääseme –, siis ma arvan, et kümne mängija koht on kindel, kui just kellegi tervisega midagi drastilist ei juhtu:

C: Kotsar, Tass
PF: Veesaar, Treier
SF: Drell, Raieste
SG: Jurkatamm, Riismaa
PG: Kullamäe, Kriisa

PG osas on ilmselt küsimus, kas koondisesse pressib end Suurorg või Kirsipuu? SG positsioonil peaksid peamised n-ö challenger`id olema Böckler ja Tassa. SF kohal on põhilisteks küsimusteks, kas Jõesaar on veel piisavalt heas toonuses, et koondisesse kuuluda ja kas Konontšuk, Ilver ja Kuuba suudavad oma potentsiaali välja mängida ja tõusta koondiseringi kuuluvateks mängijateks. PF-i kohal on suurima potentsiaaliga mängijaks Poom. Hermet on parem mängija kui Kitsing oli sama vanalt, aga ta ei pruugi üldse kunagi tiitlivõistluste koondisesse pääseda, kuna temast on mitmeid selgelt andekamaid mängijaid. Keskmängija kohal võivad Kotsar ja Tass end kahjuks väga turvaliselt tunda, kuna nende kohta keegi ohustama ei saa. Saadi on järgmise EM-i ajaks veel liiga noor ja Peterson kipub jääma tippkorvpalli jaoks liiga pehmeks.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4441
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Ma eeldan, et EM järel hakkavad Kitsing ja Nurger lisaks Sokule pigem koondisest taanduma (võimalik, et see mõjutas neile nüüd võimalust andma) ja ega Vene ei pruugi samuti väga kaua rivis püsida, siis ilmselt Kotsar, Tass, Veesaar, Treier, Hermet saab olema esimese ringi valik C/PF positsioonile lähitulevikus. Jõesaar peaks vähemalt järgmise tsükli veel mängus püsima. SF valik on praegu päris hea, keerulisem saab olema tagamängijatega, kus Kriisale ja Kullamäele ei näi konkurentsi väga tõusvat. Rosenthal võib pigem üle võtta Martin Dorbeki stopperi rolli, kandvat rolli ta ilmselt mängima ei hakka, kuid pingiotsal võib koha sisse võtta. Konontšuk ja Kasper Suurorg tunduvad teisest ešelonist ehk kõige perspektiivikamad hetkel lisaks Riismale. Mikk Jurkatamm on nagunii juba orbiidil.
ok
Kasutaja
Postitusi: 488
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas ok »

Nii uute tulijate kui taandujate osas spekuleerimisel tuleb arvestada ka seda, kes saavad valikmängudes üldse osaleda ja kes mitte.
1 - Sokk ilmselt loobub, Kriisa on USA-s. Seega novembris-veebruaris on meil seni töös olnud meestest võimalik arvestada Kullamäe, Rosenthali ja Postiga. Kaks viimast täitsid meie mängujuhi positsiooni mäletatavsti mängudes Poolaga. Uutest tulijates saaks nimetada ainult Suurorgu, aga kas temaga juba nt novembris saab arvestada, pole kindel.
2 - kui oletame, et nt Dorbek loobub ja Veidekas ei naase, võimalikest uutest on Jürgens ja Böckler USA-s, siis keda meil üldse peale Jurkatamme kasutada on? Tulebki Riismaa kahe peale nihutada ja Valget varus hoida.
3 - Raieste on Eurroliigas ja Drell võib-olla USA-s. Jääb Jõesaar ja sealt edasi peab hakkama Kalevi uute täienduste (Konontsuk, Toom) poole vaatama.
4 - Treier on vigane (novembris) ja Kitsing võib-olla loobub. Jäävad Vene ja Hermet. Back-up-ina tuleb vist vanema Jurkatammega arvestada.
5 - Kotsar on Euroliigas ja Veesaar Usa-s. Jäävad Tass ja Nurger. Kui kedagi veel juurde nimetada, siis võib-olla Ivo-Van Tamm, kes pole küll päris tsenter, aga pole ka kedagi teist võtta.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Maxi »

Eks see väikeste riikide õnnetus ole, et ala kandepind on väike ja teatavate eemalejäämiste puhul on tasemelangus ilmselge. Ega muidu lätakad poleks EMist eemale jäänud
Pärtel
Kasutaja
Postitusi: 82
Liitunud: 03 Apr 2021, 21:19

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Pärtel »

Eesti mänge EM-il kannavad üle nii TV6 kui ka Vikerraadio. Arvestades, et kõik TV6 ei näe, on Vikerraadio kindlasti oluliselt parem kui mitte midagi.
Vasta