Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4441
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Ega midagi hullu lahti ei olegi, koosseisu järgi peaksidki nii Ukraina kui Horvaatia olema tugevamad meeskonnad, kuid nendega mängiti võrdselt ja Ukraina vastu koguni kontrolliti mängu enamuse ajast. Häbisse kindlasti ei jäädud ja õnne ei olnud mõlema vastu ka just ülearu palju. Vabalt oleks võinud ka teistpidi minna ja siis oleks koondis taevasse tõstetud. Samas need mängulõpud jäävad kripeldama, seal said vastased kogemuste pealt eelise, võtsid vastu paremaid otsuseid. Puudus selline kindel liider, kes oleks mängulõpud enda peale võtnud. Homme on teisiti, siis tuleb kohustuslik võit ära võtta, isegi kui see edasipääsu suhtes enam midagi ei määra.
Toijala asendamise peale võiks mõelda ehk vaid siis, kui suudetakse palgata tõesti juba klassi võrra kõrgem tegelane, mitte hakata kirvega kurge püüdma. Ma siiski arvan, et koondise süsteemse arengu nimel on ta pingutanud rohkem kui keegi enne teda.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

elchukakabra kirjutas:Palju on juba juttu, et selle koondise õige hetk tuleb 2025, kuid enne tuleb sellele ka pääseda. Kas keegi teab juba täpsemalt, millal sinna pääsemise kvalifikatsioon algab ning mis faasist Eesti koondis liitub. Päris mudaliigast me ju alustama ei pea?
Järgmise EM-i kvalifikatsioon saab alguse novembris 2023. Kokku on neli valikmängude akent, millest kaks järgmist on 2024. aasta veebruaris ja novembris ning viimane 2025. aasta veebruaris. Meeskonnad on neljastes alagruppides, mille kolm paremat pääsevad EM-ile. Praegu käivad mudaliiga ehk eelkvalifikatsiooni mängud. Seal osaleb meie MM-valikmängude alagrupis viimaseks jäänud Poola. Meie alustame mänge 2023. aasta novembris n-ö päris kvalifikatsioonist.

https://en.wikipedia.org/wiki/EuroBaske ... lification" onclick="window.open(this.href);return false;
Tartust
Kasutaja
Postitusi: 721
Liitunud: 31 Mai 2008, 13:31
Asukoht: Tartu

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Tartust »

vaim564 kirjutas:Ega midagi hullu lahti ei olegi, koosseisu järgi peaksidki nii Ukraina kui Horvaatia olema tugevamad meeskonnad, kuid nendega mängiti võrdselt ja Ukraina vastu koguni kontrolliti mängu enamuse ajast. Häbisse kindlasti ei jäädud ja õnne ei olnud mõlema vastu ka just ülearu palju. Vabalt oleks võinud ka teistpidi minna ja siis oleks koondis taevasse tõstetud. Samas need mängulõpud jäävad kripeldama, seal said vastased kogemuste pealt eelise, võtsid vastu paremaid otsuseid. Puudus selline kindel liider, kes oleks mängulõpud enda peale võtnud. Homme on teisiti, siis tuleb kohustuslik võit ära võtta, isegi kui see edasipääsu suhtes enam midagi ei määra.
Toijala asendamise peale võiks mõelda ehk vaid siis, kui suudetakse palgata tõesti juba klassi võrra kõrgem tegelane, mitte hakata kirvega kurge püüdma. Ma siiski arvan, et koondise süsteemse arengu nimel on ta pingutanud rohkem kui keegi enne teda.
+1, Eesti koondise peatreeneri koht ei ole paraku selline, et selle nimel hakkavad Euroopa tipptreenerid tõmblema. Teiseks näen ka mina Toijala ajastut positiivsena. Meestele tundub ta samuti meeldivat ning super sümpaatne on see eesti keele äraõppimine.

Mingit suvalist Vaseliini Matit pole ka mõtet tuua ning Eestis oleks minu silmis ainus sobiv mees Rannula (julgen arvata, et ilmselt tema järgmisena selle koha ka kunagi üle võtab). Ühesõnaga, meeskonna tuumik on suhteliselt noor, peale on ka tulemas mehi (Veesaar, Riismaa, kindlasti unustan ka veel kedagi). Rääkimata sellest, et ilgelt kahju on Jurkatamme ja Treier puudumisest, noored mehed saaksid häid kogemusi hetkel.
(Y)
JukuNoorem
Kasutaja
Postitusi: 450
Liitunud: 05 Aug 2015, 01:47

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas JukuNoorem »

Kammoon kirjutas:Kõik, kes kritiseerivad koondist peale selliseid esitusi...käige nah*ui.
Selline kommentaar ei sobi mitte siia foorumisse, vaid peldikuseinale ehk Delfisse. Kui sinnagi...
JukuNoorem
Kasutaja
Postitusi: 450
Liitunud: 05 Aug 2015, 01:47

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas JukuNoorem »

Kammoon kirjutas:
Hei. Tegin jah ainult selleks postituseks kasutaja. Jah, mu sõnum on lapsik, kuid pidin seda tegema. Tegelikult oli see sõnum suunatud kõigile "kõrvalt-vaadates-olen-maailma-kõige-targem-vend-ja-tagantjärgi-üldse-vapsjee-selgeltnägija" vendadele Facebookis/Delfis/podcastides jne. Erilised pärlid on spordireporterite küsimused peale kohtumisi. Näiteks täna küsiti Kotsarilt:"Kas jääb kripeldama, et eksisid vabavisetel?". Aga ok see selleks.

Eesti koondis ei ole teinud maksimaalselt suurepärast esitust(selleks oleks olnud edasipääs), kuid kahtlemata on tegemist väga korraliku esitusega.

Eurobasket 2025, see on meie turniir.
Facebooki Korvpalligrupp välja arvata, kus postituste lugemine paneb mul keskmiselt pea valutama 30 sekundiga, oldi ikkagi suve jooksul ja enne turniiri algust juba kriitilised ja viidati murekohtadele, mida ei ole suudetud siiamaani lahendada. Ma ei ole kuskil lugenud ega kuulnud nii-öelda tagantjärgi targutamist, vaid seda, et suvel väljatoodud probleeme ei ole lahendatud.

Eurobasket 2025-le tuleb kõigepealt jõuda. Ega meie koondis ainuüksi ei muutu kogenumaks ja arene edasi, täpselt sama teevad ka kõik teised. Ükski meie mängija ei ole siiamaani jätnud muljet, et temast võiks saada näiteks Euroliiga tasemel staarmängija. rääkimata NBA-st.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 914
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Drogba »

Vaatasin siin üle Ukraina mängijate klubid. 2 NBA meest, (mängivad seal 15 ja 12 min keskmiselt arvestada , et seal ka mänguaeg pikem) 2 Hispaania liiga meest ja üks Riia VEFi mees , ülejäänud kohaliku liiga mehed, aga mängitakse nagu kulda, Itaalia ka kotti pandud. Mis nende fenomen siis on? Bagatskis? Jah, meil Eestil pole küll NBA mehi, aga meie kutid ülejäänud mängivad ju väga paljud korralikes välismaa liigades Itaalia, Saksamaa, Hispaania.
East
Kasutaja
Postitusi: 1018
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas East »

Drogba kirjutas:Vaatasin siin üle Ukraina mängijate klubid. 2 NBA meest, (mängivad seal 15 ja 12 min keskmiselt arvestada , et seal ka mänguaeg pikem) 2 Hispaania liiga meest ja üks Riia VEFi mees , ülejäänud kohaliku liiga mehed, aga mängitakse nagu kulda, Itaalia ka kotti pandud. Mis nende fenomen siis on? Bagatskis? Jah, meil Eestil pole küll NBA mehi, aga meie kutid ülejäänud mängivad ju väga paljud korralikes välismaa liigades Itaalia, Saksamaa, Hispaania.
Minu meelest ei tasu aga mingit fenomeni otsida - arvestades praegust meeskonda, siis tulebki sellisel tasemel mängida. Minu meelest ei ole Ukraina koondis hetkel ei lati alt läbi läinud ega seda ka ulmevaruga ületanud.

Ukraina kohalik liiga polnud ju ka paha, kui seal veel rahad liikusid. Lisaks tuleb arvestada, et paljud ukrainlased on varasemalt mänginud mujal tugevates kõrgliigades või saanud kohalike klubide ridades regulaarselt eurosarjades osaleda. Minu meelest väga hea kompositsioon meeskonnaks - kaks, kolm staarmängijat, kes peaksid liidrikoormat kandma + ülejäänud kaader, kes on heal tasemel pallinud ning oskavad meeskonnas kindlaid rolle täita.
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 650
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vanafänn »

Tassi poolt tahaks näha ka mingit suurenemat avanemist, kaitses on ta nagu enamvähem aga ründes on ta täiesti ära kadunud.

vs ITA 2p, 1l, 2rs.
vs UKR 1p, 2l, 2rs.
vs CRO 0p, 1l, 0rs.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Enam kui kolmekümne punktiga saavutatud võit EM-il peaks tekitama eufooriat, aga kuna edasipääsulootus oli juba kaduma läinud ja vastane meenutas pigem suvelõpu reisile saabunud poissmeeste punti kui tõsiseltvõetavat korvpallimeeskonda, siis võib lihtsalt tõdeda, et EM-i miinimumeesmärk täideti – saadi kätte vähemalt üks võit. Pooled briti koondislased on tippliigade taustaga mängijad, seetõttu on üllatav, kui saamatult nad meeskonnana tegutsevad. Võitlustahet ei paista kuskilt otsast.

Tänase ülikindla võidu järel küsimus Toijala jätkamisest koondise peatreenerina ilmselt enam arutelu alla ei kuulu. Jääb vaid loota, et temast kujuneb treener, kes suudab panna koondise senisest palju efektiivsemalt murdehetki ära kasutama ja et ta suudab edaspidi enamiku tasavägistest mängulõppudest oma taktikalise tarkusega meie kasuks kallutada.

Hea meel on selle üle, et Siim-Sander Vene on oma viskekindluse jälle tagasi saanud. Kuna tal läks EM-i algus ja ka mõned valikmängud täiesti aia taha, siis äkki see tekitab tas motivatsiooni koondisekarjääri veel mõne aasta jätkata, et teatud altminekuid heastada. Kurb on aga selle pärast, kuidas Tass on täielikult enesekindluse kaotanud. Mõningates kontroll- ja valikmängudes kuulus ta koondise parimate sekka. Raieste on tunduvalt paremini mängus sees, aga ka tema ründemängus lööb ebakindlus selgelt välja. Ta oli varasemalt vasaku käega sooritatud läbimurretes pea sama osav kui Henri Drell, aga olles veetnud nüüd viimased hooajad Baskonias puhtalt kaitses survestaja rollis – ja märkimisväärse aja ka vigastatuna –, pole ta ründevõimekusest kahjuks enam suurt midagi alles. Väheusutav, et veel üks hooaeg Baskonias asju paremuse poole pöörab.
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 650
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vanafänn »

Eks täna oli tegemist ikka klassivahega meeskondadega, mis enam kinnitas seda et me siiski kuulume pisut kõrgema taseme meeskondade juurde mitte päris mudas.

Kõige karmim tänavuse EMiga ongi see, et tegelt oli võimalus minna grupist edasi ja tänaseks oleks see enamvähem kindlustatud olnud. Jukka on mulle alati väga meeltmööda olnud ja ma pisut kardan, et temaga mitte jätkamine võib isegi tekitada poleemikat noorte mängijate seas. Papa Jukka on ikkagist koguaeg nendega minuteada ühenduses, käib kohapeal vaatamas ning on mingilmääral keegi, kellele alt üles vaadata ning õppida mitte ainult kossus vaid ka päriselus.

Kuskil FIBA klipis jäi kõrvu, kuidas üks kommentaator mainis, et Eesti noored peavad liigse emotsionaalsusega ettevaatlik olema- krt ma ei teagi tegelt kas see liigne tuhh on paha või mitte aga 2025EMiks on ka see vast pisut lahtunud.

Viimane mäng Kreekaga veel ees, kui tuleb sealtki teine võit siis igati korralik sooritus ja uuel hooajal ainult suuri tegusi!

PS! Milano suurim võit läheb vist igaljuhul Eesti fännidele, suur au neile kes kohale said minna ning tekitasid kodusaali tunde.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 914
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Drogba »

Miks Jukkat on vaja peatreeneri toolilt lahti kangutada? Krt andke aega mehele, las teeb ja toimetab. Vaata kuidas Drell on nüüd järsku juurde pand ja mängu tegema. Jukka areneb koos meeskonnaga. Küll tema otsused ka paremaks ja sirgemaks lähevad!
Kasutaja avatar
AdornoBrothers
Uus kasutaja
Postitusi: 22
Liitunud: 02 Sept 2021, 18:13

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas AdornoBrothers »

Minu arvates peaks Jukka vaieldamatult jätkama. Mängupilt on muutunud järjest paremaks ning see sama enesekindlus, eneseusk ja ühtehoidmine, mida Eesti koondise puhul välja tuuakse, on kindlasti vähemalt osaliselt Jukka teene. Mitte ainult pole Jukkale ilmselt kedagi paremat asemele leida, aga ta on teinud head tööd ning vale oleks see protsess pooleli jätta. Minust targemad oskavad öelda kui palju olid napid kaotused Jukka süü, aga praegust koondist on kordades meeldivam vaadata kui 2015. aasta oma.

Kui panna kõik lootused 2025. aasta peale, siis see nõuab pikka ning süstemaatilist tööd ning Jukka pühendumus koondisele on laitmatu. Samal ajal see respekt mis tal tundub olevat tiimi sees on vajalik, et vähemalt osa fookusest mängijatel jääks ka koondisele ning nad teeksid maksimaalse pingutuse et saada kohal olla tulevatel aastatel.

Kuigi seekord grupist edasi ei saa, siis minu meelest oli turniir kokkuvõttes ikkagi positiivne ning kordagi ei jäädud häbisse - me lihtsalt mängisimegi niivõrd tugevate meeskondada vastu.
The recent past always presents itself as if destroyed by catastrophes.
sveiks
Kasutaja
Postitusi: 112
Liitunud: 06 Juun 2018, 14:22

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas sveiks »

Tugevate meeskondade jutuga võib kuu peale sõita. Ma olen täiesti veendunud, et meie alagrupist mängib 8 seas ainult Kreeka. Ülejäänud kolm kukuvad playoffi esimeses voorus välja. Kui Toijala jätkab, siis 2025 EMil Eestit pole. Eriti arvestades, et meie parimad ei saa valikmängudeks koondisega liitudagi. Toijala korvpalli-IQ võtab hästi kokku üks tänane timeout. Tsiteerin kogu minuti jooksul toimunud vestlust täismahus. Toijala: "Meil on kolm pallikautust järjest. Pole üldse viskele saanud. Rahu. Loodame, et saame nüüd viskele."
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

AdornoBrothers kirjutas:Minu arvates peaks Jukka vaieldamatult jätkama. Mängupilt on muutunud järjest paremaks ning see sama enesekindlus, eneseusk ja ühtehoidmine, mida Eesti koondise puhul välja tuuakse, on kindlasti vähemalt osaliselt Jukka teene. Mitte ainult pole Jukkale ilmselt kedagi paremat asemele leida, aga ta on teinud head tööd ning vale oleks see protsess pooleli jätta. Minust targemad oskavad öelda kui palju olid napid kaotused Jukka süü, aga praegust koondist on kordades meeldivam vaadata kui 2015. aasta oma.

Kui panna kõik lootused 2025. aasta peale, siis see nõuab pikka ning süstemaatilist tööd ning Jukka pühendumus koondisele on laitmatu. Samal ajal see respekt mis tal tundub olevat tiimi sees on vajalik, et vähemalt osa fookusest mängijatel jääks ka koondisele ning nad teeksid maksimaalse pingutuse et saada kohal olla tulevatel aastatel.

Kuigi seekord grupist edasi ei saa, siis minu meelest oli turniir kokkuvõttes ikkagi positiivne ning kordagi ei jäädud häbisse - me lihtsalt mängisimegi niivõrd tugevate meeskondada vastu.
Minu meelest me jäime EM-i esimeses mängus täielikku häbisse. Koondis mängis mõistusevastast korvpalli ja Toijala ei suutnud väljakul toimuvat isetegevust absoluutselt ohjata. Sellise mängupildiga nagu näidati Ukraina vastu või Horvaatia vastu valdava osa ajast teisel poolajal, oleks võinud ka Itaaliaga võrdselt pusida.

2015. aasta koondisega pole praegust koondist minu meelest erilist mõtet võrrelda. Sokul oli lihtsalt kasutada niivõrd palju kehvem materjal nii mängijate tehniliste oskuste kui gabariitide poolest. Juba ainuüksi mängijate klubiline kuuluvas kõneleb ühemõtteliselt klassivahest. Kui Sokk – koostöös Varrakuga – tõi oma viimastel peatreeneri aastatel koondisesse uue põlvkonna mängijaid eesotsas Kullamäe, Raieste, Drelli ja Treieriga siis muutus ka mängupilt märksa kiiremaks ja kaasaegsemaks.

Võimalik, et Toijala on parim variant sellise koondisetreeneri mudeli jaoks, mis hõlmab ka järelkasvutöö koordineerimist. Kindlasti leiaks aga turult palju nimekama (ennast juba tõestanud) treeneri, kui koondise peatreeneritöö piirdukski vaid A-koondise juhendamisega.

Ma olen kahevahel Toijala jätkamise suhtes. On positiivset (nt EM-ile kvalifitseerumine ja MM-valikturniiri teise ringi pääs), aga ka selgelt negatiivset (nt koondise mängupilt EM-il ja üldse sel suvel pigem ei vasta mu ootustele; koondise kandidaatide sekka ja aeg-ajalt ka mängivasse koosseisu satub neid, kellel sinna oma võimete poolest mitte mingit asja ei tohiks olla).
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4441
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Ma sellele küll oponeeriksin, et jäime häbisse ning kasutada oli oluliselt parem materjal kui 2015. aastal, eriti kui võrrelda konkurentidega. Põhiviisiku mängija Eurocup meeskonnas on vaid Kotsar. Kriisa (ja Tass) on ikkagi üliõpilasliiga mängija ja see on midagi muud nagu midagi sarnast ma ütleksin ka Drelli ja G-liiga kohta, kuigi Drelli enesekindlusele on see liiga positiivselt mõjunud. Kullamäe ja Raieste ei pääsenud oma klubi põhirotatsiooni ja mängisid prügiminuteid. Jõesaar, Vene, Dorbek, Nurger ja Kitsing tulevad klubidest, kelle eelmine hooaeg polnud midagi silmapaistvat. Sokk tuleb üldse Kreeka esiliigast. Ja nüüd võrdleme seda teiste rosteritega, siis vaid Suurbritannia kannatabki võrdlust välja.
See kogenematus võiski mängulõppudes välja tulla, sest kui lauapall poleks Sidorovini jõudnud, või Jõesaare veaga kolmene, mis korvist välja keris, oleks tabanud, siis räägiksime praegu hoopis teist juttu, üsna palju jäi ka lihtsalt ebaõnne taha.
Isegi kui liit suudaks palgata mõne nimeka treeneri, siis pole kindel, et tulemus parem oleks. Nt brittide treener on Cleveland Cavaliersi abitreener. Toijala positiivne panus on süsteemi ülesehitamine ja sellega mõni staartreener poleks viitsinud jamama hakata. Tulemuste poolest pole Toijala koondis kindlasti mitte kehvem kui varasemad. Pääseti EM-le ja MM-valikus samuti edasi, seega üsna stabiilne Euroopa keskmik. Ma pigem kahtlustan, et Toijalat kõrvale heites vaadatakse rohkem mõne kohaliku alternatiivi peale ja siit pole suurt midagi võtta. Isegi Rannula kogemustepagas jääb siin teistele alla, praegu võiks tema keskenduda rohkem klubile. Väliskogemusega treenereid (nagu Lassi Tuovi) meil lihtsalt pole.
Vasta