Eestlased välismaal

Üleüldine korvpallijutt
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Individuaalses plaanis on päris hea päev meie „välismaalaste“ jaoks. Joonas Riismaa on visanud Napoli vastu avapoolajaga juba 8 punkti.

https://en.sportplus.live/basketball/24599/3915335/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://cdn.livetv588.me/webplayer.php?t ... 957894&fwm" onclick="window.open(this.href);return false;


https://www.legabasket.it/game/23712/ha ... oli-basket" onclick="window.open(this.href);return false;


Mikk Jurkatamm sai Itaalia kõrgliiga teises voorus kirja oma selle hooaja esimesed punktid. Ta viskas seitsme minutiga Trento vastu 3 punkti. Meeskond paraku kaotas taaskord ja on rünnakul jätkuvalt suurtes raskustes. Täna visati vaid 57 punkti, eelmises mängus suudeti punkt rohkem visata. Eelhooaeg läks samuti aia taha. Praeguse seisuga tundub tegemist olevat liiga nõrgima meeskonnaga ja terendab kaks varianti, kas vahetatakse peatreenerit või tehakse koosseisu osas vangerdusi.

Kullamäe jaoks on positiivne, et Lietkabelise teiseks mängujuhiks on Stefan Peno, meeskonna edu seisukohalt aga mitte. Kullamäe on ta seni neljast mängust kolmes väga selgelt üle mänginud. Lisaks Penole jätab jätkuvalt kõvasti soovida veel kahe välismängija. Morrise ja Golomani panus. Praegu on raske näha, et selle koosseisuga võiks eelmise hooaja saavutusi korrata. Kahju, et Kullamäe sai täna kiirelt kolm viga kirja, millest viimane oli kaheldava väärtusega. Nii kui ta mängust välja läks, siis kukkus Lietkabelise mäng kokku. Muidu aga talt peaaegu sama vinge etteaste kui Kotsaril Valencia vastu.

Ka Kasper Suurorg tundub olevat endale mingi vigastuse külge pookinud. Ta kuulus küll täna CB Prati koosseisu Hispaania tugevuselt kolmanda liiga avavoorus, kuid väljakul ei käinud. Kontrollmängudes oli ta oma meeskonna üks resultatiivsemaid.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

Ma arvan, et Peno ei suudaks ka Eesti-Läti liigas skoorida. See tema kangutav kolmene peaks olema karistatav vähemalt rahatrahviga.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Matthias Tass alustab oma teekonda Alpi-Aadria karikasarjas. Ta on Tanel Kurbase ja Mihkel Kirvese järel kolmas eestlane, kes selles liigas osaleb. Dabrowa Gornicza avavastaseks on Austria liiga liidermeskond Oberwart Gunners.

https://www.youtube.com/watch?v=DlDvfHYxuC4" onclick="window.open(this.href);return false;

https://livestats.dcd.shared.geniusspor ... C/2147666/" onclick="window.open(this.href);return false;
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

Ei saa Kotsaril selle peatreeneri ja koosseisuga Baskonias teps mitte lihtne olema. Minu arvates on ohumärke, et peatreener ei usalda teda.
Maksim Arket
Kasutaja
Postitusi: 33
Liitunud: 01 Sept 2021, 18:55

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Maksim Arket »

Hooaeg on pikk, vara veel järeldusi teha. Euroliiga tasemel ongi see minutite jagamine nii matchupide põhine ja Lessort oli ka eelmisel hooajal Kotsari jaoks äärmiselt ebamugav vastane. Sellegipoolest fakt, et treener nii selgelt Costellot on eelistanud viimastes mängudes eriti tähtsatel hetkedel teeb ärevaks ja jätab tõepoolest mulje, et mingid omadused talle Kotsari juures selgelt ei sobi. Kui see Valencia mäng välja jätta, siis on hooaja algus olnud ikkagi tagasihoidlik isiklikus plaanis. Tänane mäng suures pildis oli muidugi ääretult põnev.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Joonas Riismaal on võimalus esimest korda Euroliiga meeskonna vastu jõudu proovida – Brindisi kohtub Milanoga:

https://en.sportplus.live/basketball/24599/3929006/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://cdn.livetv589.me/webplayer.php?t ... i=668&si=3" onclick="window.open(this.href);return false;


https://www.legabasket.it/game/23715/ea ... a-brindisi" onclick="window.open(this.href);return false;
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Kregor Hermet oli hooajaeelsetes mängudes Lublini üks resultatiivsemaid mängijaid, aga põhihooaja mängud on pärast edukat avakohtumist kulgenud õnnetult ja tänase mänguga muutus seis veel õnnetumaks. Ta jõudis täna väljakul viibida 5 minutit (visked 1/3, +/- näitaja -10), kui sai ilmselt mingi jalatrauma ja väljakule enam ei naasnud.

Loodetavasti on ta peagi toimuvataks MM-valikmängudeks tervenenud. Samas, võttes arvesse, kui heas hoos on Artur Konontšuk, ja kuivõrd ka Joonas Riismaa on Brindisi eest head mängu näidanud, siis võib-olla polegi vaja Siim-Sander Venet number kolme peale nihutada, mistap Hermetil ei pruugi number nelja positsioonil Kitsingu ja Vene kõrval taaskord üldse ruumi jaguda.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

Esimene poolaeg Baskoniale Olympiacose vastu 47-42. Seejuures kaotati esimene veerandaeg 16-32. Raieste vahetusel oli oluline roll. Aitas kaitset efektiivselt lukku panna, 4 punkti ja 2 vaheltlõiget 12 mänguminutiga. Minu arvates on ka näha, et mõned varasemate mängude õnnestumised on talle selgelt rohkem enesekindlust süstinud. Samuti on tore, et peatreener näeb temas vajalikku lüli ja mitte ainult rätikuga vehkijat.

Kotsar tegi samuti hea poolaja - 11 minutiga 9 punkti ja 2 lauda. Vahepeal oli jälle kerge hirm, et kas pärast avaveerandi suurt kaotust teda viimatigi jälle pingile ei unustata, aga tuli mängu väga resultatiivselt tagasi.

Üldiselt ma pean tunnistama, et olen varasemalt pigem NBA mees olnud ja see füüsilisus Euroliigas paneb ikka imestama. Mehed saavad iga teine rünnak pikku käsi ja nägu ja 0 viga. NBAs oleks sellise stiiliga mõni vend juba esimese poolajaga vilistatud välja.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Barcelonalt saadud kaotuse järel Baskonia jaoks teine mäng sel hooajal, mis läks selle nahka, et meeskonnas on vaid üks mängujuht. Kui Thompsonit väljakul pole, siis juhtub kohati jaburaid asju – ja mõistagi ei õnnestu ka Thompsonil endal alati kõik asjad. 3-1 algus Euroliigas on siiski üle mõistuse hea tulemus meeskonna kohta, kus pole mitte ainult üks mängujuht, vaid ka üks keskmängija. Kõlakate põhjal tundub, et keskmängijate osakonda saabub täiendus kiiremini kui PG kohale: sel nädalal sahistati Anzejs Pacesniksi võimalikust liitumisest.

Täna ilmus Baskonia ajakirjanduses artikkel, kus ülistati Olympiacose korvialust osakonda Falli, Blacki ja Bolomboy näol, räägiti Baskonia vastavast liinist kui meeskonna nõrgimast elemendist ja rõhutati eraldi Kotsari ja Hommesi nõrkust. Kotsari arvele jäi 16 punkti Olympiacose korvialuse kolmiku 12 vastu, efektiivsustegur oli 19 vs. 21. Küll aga peab tõdema, et Hommesi kaitsemäng on üsna kehv ja eriti kannatab seetõttu lauavõitlus. Kotsar peab kaitses kohati mitme mehe eest rassima.

https://www.noticiasdealava.eus/baskoni ... 41326.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Baskonia sai täna lisaks vägevale võidule ka vägeva täienduse: klubiga taasliitub mängujuht Pierria Henry.

https://www.noticiasdealava.eus/baskoni ... 49569.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Baskoniale pakuti kõikvõimalikes hooajaeelsetes prognoosides kohta Euroliiga kehvikute seas. Arvestades, kui hästi nad on seni mänginud, siis Henry meeskonda sobitumise puhul, võivad nad veel suuri asju teha. Halb on vaid see, et meeskonnas on nüüd 13 mängijat, mistõttu Sander Raieste ei pruugi kõikides mängudes enam koosseisu mahtuda, kui kõik mängijad on terved.


Mikk Jurkatamm teenis täna oma selle hooaja suurimad mänguminutid. Ta kuulus teist mängu järjest algkoosseisu ja viskas 22 minutiga 8 punkti. Kuna Treviso vahetusmängijate osakond on Serie A üks nõrgimaid (kui mitte nõrgim), siis tal oleks võimalik teenida isegi veel rohkem mänguaega. Ta on kaitses hea, aga sellest ainult ei piisa – vaja oleks ka normaalse protsendiga viskeid tabada. Tänased kaks kolmest olid ta hooaja esimesed tabamused kaare tagant. Kokku on tabavus 13-st 2. Ta alustas tänast mängu hästi, visates poolajaks 16 minutiga 8 punkti. Teisel poolajal läksid mööda mõlemad vabadelt kohtadelt sooritatud kolmesed ja mänguaeg kuivas seetõttu kokku. Arvestades, kui vähe on koondise tagaliinis praegu ründejõudu (sisuliselt vaid Kullamäe), siis oleks hädasti vaja, et ta jõuaks valikmängude ajaks paremasse viskevormi.

Brindisi koosseisust on vigastuse tõttu jätkuvalt eemal kaks ameeriklast, mistõttu Joonas Riismaa mänguminutid on debüüthooaja kohta kujunenud meeldivalt suureks. Tänagi pääses ta väljakule 13 minutiks ja näitas kohati väga head kaitsemängu. Ta mängis seejuures viimase veerandaja esimesed kaheksa ja pool minutit ning tema arvele jäi lisaks neljale punktile ja kolmele lauapallile ka meeskonna parim +/- näitaja. Brindisi sai EuroCupi meeskonna Brescia vastu 1-punktilise võidu. Brindisi mängupilt on siiski jätkuvalt üsna nutune, mis annab Kalevile kolmapäevaks pisut lootust, ehkki CV-de põhjal peaks Brindisi mäekõrguselt üle olema.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Matthias Tass on Alpi-Aadria liigas tegemas head mängu Tšehhi kõrgliiga meeskonna Pardubice vastu. Ta on visanud esimese veerandajaga juba 11 punkti, sealjuures oma meeskonna üheksa esimest.

https://www.youtube.com/watch?v=eC_ELZmeJ2A" onclick="window.open(this.href);return false;

https://livestats.dcd.shared.geniusspor ... C/2147670/" onclick="window.open(this.href);return false;
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

No andke andeks aga mulle tundub praeguseks, et Tass mängib mingis Pärnu tasemel klubis, mis saab igasuguste kolmandajärguliste klubide käest pähe ja Tassil pole õigupoolest midagi ette näidata. Ma spekuleeriksin, et ta ei oleks halvem kui oleks ülikooliaastate asemel Eesti liigas mänginud. Minu jaoks isiklikult on Tassi näol tegemist ülisuure pettumusega.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

NoName kirjutas:No andke andeks aga mulle tundub praeguseks, et Tass mängib mingis Pärnu tasemel klubis, mis saab igasuguste kolmandajärguliste klubide käest pähe ja Tassil pole õigupoolest midagi ette näidata. Ma spekuleeriksin, et ta ei oleks halvem kui oleks ülikooliaastate asemel Eesti liigas mänginud. Minu jaoks isiklikult on Tassi näol tegemist ülisuure pettumusega.
Mis mõttes tal midagi ette näidata pole? Tal on käsil alles profikarjääri teine kuu. Ta suutis NCAA-s tõusta mängijaks, kelle ümber meeskonna mäng oli täielikult üles ehitatud ja pääses kaks korda osalema March Madnessil. Ta teenis profikarjääri alustuseks lepingu Serie A meeskonnaga, kes osaleb EuroCupis. Laenuaasta veedab Euroopas esikümne piirimail olevas liigas, kus ta on oma meeskonna põhitsentriks ja näitab korralikku statistikat. Mida täpselt ta näitama peaks, et ta sinu silmis läbikukkuja poleks?

P.S.

Gornicza meeskonna ameeriklasest mängujuht sai mõni aeg tagasi vigastada. Sellest on suuresti tingitud ka lagunemised mängude lõppfaasis.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

9-10 punkti mängus Poola liiga ennustuslikut ühe nõrgema klubi eest, mis saab Austria ja Tšehhi klubidelt pähe ei ole kindlasti mitte mingi näitaja. Kui ta teeks seda nt Saksa liigas, siis oleks teine asi, aga ta ju ei tee. Ta vise on halvem ja ta on kohmakam kui kunagi Eesti liigas. Samas on ta endiselt väga pehme. Seega ma tõepoolest ei näe, mida kuradit ta 23-aastaselt piisavalt hästi teeks, et mingeid kiidusõnu teenida. Ma saan aru Uhhuu, et sinu tunnetuslik latt on madalam kui minu oma. Seda oleme ka varasemalt diskuteerinud, aga naiivse indiviidina lootsin Tassilt pigem Kotsarilikku arengut, mida kuskilt otsast pole näha. Kas sa arvad, et Poola liiga nõrga klubi eest 9-10 punkti mängus on tõesti see, mis tagab talle tulevikus koha Seria A-s? Me ei räägi siin ju mingist noorkorvpallurist.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

NoName kirjutas:9-10 punkti mängus Poola liiga ennustuslikut ühe nõrgema klubi eest, mis saab Austria ja Tšehhi klubidelt pähe ei ole kindlasti mitte mingi näitaja. Kui ta teeks seda nt Saksa liigas, siis oleks teine asi, aga ta ju ei tee. Ta vise on halvem ja ta on kohmakam kui kunagi Eesti liigas. Samas on ta endiselt väga pehme. Seega ma tõepoolest ei näe, mida kuradit ta 23-aastaselt piisavalt hästi teeks, et mingeid kiidusõnu teenida. Ma saan aru Uhhuu, et sinu tunnetuslik latt on madalam kui minu oma. Seda oleme ka varasemalt diskuteerinud, aga naiivse indiviidina lootsin Tassilt pigem Kotsarilikku arengut, mida kuskilt otsast pole näha. Kas sa arvad, et Poola liiga nõrga klubi eest 9-10 punkti mängus on tõesti see, mis tagab talle tulevikus koha Seria A-s? Me ei räägi siin ju mingist noorkorvpallurist.
Rõhutan taaskord: tal on käsil alles profikarjääri teine kuu. Ta statistilised näitajad nagu ka mängupilt on viimase paari nädala jooksul ülespoole liikunud. Ja kui sa tahad Kotsariga võrdlust mängu tuua, siis tema mängis samas eas veel ülikoolikorvpalli. Väga vara on Tassi veel maha kanda. Eriti veel olukorras, kus ta tegi just äsja 20+ punkti mängu.
Vasta