Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
Kasutaja avatar
AdornoBrothers
Uus kasutaja
Postitusi: 22
Liitunud: 02 Sept 2021, 18:13

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas AdornoBrothers »

vanafänn kirjutas:Jukka kehakeel reetis päris palju ta lepingu kohta. Pole näinudki väga, et ta time-outi ajal toetub pordede peale.
Kas on teada et Jukkaga on kõik? Tohutult kurb kui nii.
The recent past always presents itself as if destroyed by catastrophes.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4441
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Üldiselt igas suhtes rabe esitus, kuid tagaliinis ei suudetud Hakanssoni ja Borgi surve all hoida, nad tegid, mis tahtsid ja kontrollisid mängu. Martin Dorbekist oli puudus.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Kitsing vaevleb endiselt tervisemurede küüsis ja Valget eelistatakse jätkuvalt Böcklerile, s.t koondis läheb Soome vastu mängima samas koosseisus nagu mängiti Rootsiga.

Koondis on võitnud viimase poole aasta jooksul kümnest võistlusmängust vaid ühe. Kokku on Toijala ajajärgul peetud 20 võistlusmängu (EM-kvalifikatsioon, MM-kvalifikatsioon ja EM finaalturniir), millest on võidetud vaid 5. Koondise tulemused näivad olevat muutunud väheoluliseks selle kõrval, et Toijala on ära õppinud eesti keele ja on muidu tore inimene. Soome praegune koondis pole midagi erilist. Lisaks sellele, et puudu on Markkanen, kes on pool nende koondist, jäävad eemale ka näiteks Little ja Nkhamoua. Pärast EM-i lõpetasid karjääri Koponen ja Huff. Kui ka see mäng peaks päädima negatiivse tulemusega, siis loodaks korvpalliüldsuselt küll jõulisemat reaktsiooni kui lihtsalt õlakehitus või kergendavate asjaolude otsimine.

Meie koondis soomlaste pilgu läbi:

https://www.basket.fi/basket/uutiset/vi ... anantaina/" onclick="window.open(this.href);return false;
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4441
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Seda ka veel reedesest mängust, et Valge ja Kirvese asemel oleks võinud need mõned minutid avapoolaja lõpus anda siis Kasper Suurorule.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4206
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas marxx762 »

Päris huvitav ikka kuidas taaskord suudeti tänast mängu niivõrd lödilt alustada.
Tahe pingutada ning end väljakul kehtestada puudus täielikult. Jumal tänatud et selline robustne mängumees nagu Mihkel Kirves oli pingilt võtta.
Lühidalt öelduna, siis soomlased näitasid täna kui pikk maa meil erinevatel talentidel veel minna, et jõuda kasvõi levelini kus igaüks individuaalselt mängib või siis tasemeni mida näitab soome koondis tervikuna.

Lisaks kehvadele mängude algustele häirib mind see, kui palju tehakse lihtsaid eksimusi. Teatud hetkedel ning seda just kaitses jääb silma väga palju totrusi.
Rünnaku poolelt paneb imestama, et pool maailma üritab võimaluse korral kiiresse joosta ning vastaste peata olekut ära kasutada, siis meie koondisel see element täielikult puudub.

Soovimata Tassi tänases kaotuses ainuisikuliselt süüdistada, aga nii pehme ei saa küll olla. Alustades pallide püüdmistega lõpetades box out või katete panemistega. Saan aru, et esimene profi hooaeg ja vajab veel harjumist, aga tundub, et tema puhul on tihtilugu probleemiks valmisolek end esimesest sekundist kehtestada.

Vaadates tema tegutsemist pick n roll kaitses, siis see saab ikka päris karm vaatepilt olema ACB-s. Ta positsioneerib end täiesti valesti, step outi ei tee, samas ka ei vaheta nendes olukordades ning mis kõige hullem kui tekib olukord kus on 2-2 situatsioon, siis roteerumine kaitses on täielik katastroof. Sommid tegid ta kaitses nendes olukordades ikka täitsa peeneks ning ta nägi väljakul hullem välja kui muhu seeneline.
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 648
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas toivo »

Toijala on suure töö ära teinud ja tänud talle selle eest, aga ehk olekski uues valiktsüklis aeg kellegi teisega edasi minna? Ühtelugu astume sama reha otsa - äkki mõni teine treener (Rannula?) suudaks neid mustreid muuta.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Maxi »

Eestist küll kedagi ei näe kes suudaks meeskonda tase kõrgemale aidata. Rannula on väga hea potentsiaaliga treener, aga ma usun enne tuleks natuke resümeed täiendada. Kas kujutate ette, et meil tulevad euroliiga mehed koondisesse ja siis peatreener on selline tubli estlati mees? Lätlased võtsid omale Luka Banchi kuigi lätlastest treenereid on päris heal tasemel omajagu ja nüüd lähevad MMile. Ma arvan et kui peatreenerit vahetada siis võiks ikkagi leida mitte sellise säästuvariandi või meeskonna "arendaja". Võiks proovida nüüd järgmiseks EM tsükliks minna tulemust tegema
sveiks
Kasutaja
Postitusi: 112
Liitunud: 06 Juun 2018, 14:22

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas sveiks »

Maxi kirjutas:Eestist küll kedagi ei näe kes suudaks meeskonda tase kõrgemale aidata. Rannula on väga hea potentsiaaliga treener, aga ma usun enne tuleks natuke resümeed täiendada. Kas kujutate ette, et meil tulevad euroliiga mehed koondisesse ja siis peatreener on selline tubli estlati mees? Lätlased võtsid omale Luka Banchi kuigi lätlastest treenereid on päris heal tasemel omajagu ja nüüd lähevad MMile. Ma arvan et kui peatreenerit vahetada siis võiks ikkagi leida mitte sellise säästuvariandi või meeskonna "arendaja". Võiks proovida nüüd järgmiseks EM tsükliks minna tulemust tegema
Rannula võiks olla ülejärgmine treener. Siis kui ta juba Cramost lahkunud on. See ametikoht vajab vast pigem ikka täiskohaga treenerit, kes jõuaks üle maailma ringi sõita. Teine variant oleks jätta Toijala spordidirektoriks vms, selles ta on hea. Erinevalt treeneripingil istumisest.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4441
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Rannula on juba praegu koondise juures st vaevalt et selle lükkega nüüd mingi suur kvalitatiivne muutus toimuks. Ta on kindlasti potentsiaaliga treener, kuid praegu on Cramo tema jaoks õige koht taseme tõstmiseks ja siis võib-olla järgmises tsüklis juba hakata mõtlema koondise peale.
Süsteemi arendajana on Toijala hea variant, vaevalt et selles osas paremat leitakse. Kui tahetakse tugevamat juhendajat, siis tuleks vaadata juba kvalitatiivselt kõrgemale tasemele, tuua juba rahvusvaheliselt nimekas treener, aga siis tuleb arvestada, et ta saab koondisele pühenduda palju vähem.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas KalevRuus »

Mina ei saa sellest Toijala kallal virisemist aru. Kokkuvõttes on ta paari aasta jooksul teinud head tööd, ka EMil jäi ju väga vähe puudu. Ok, Soome vastu oli teine poolaeg piinlik aga kui Uhhuu tõi välja, et Soomel puudus viis meest siis meie olime ju B-koosseisuga - puudusid 9 EMi meest pluss Treier. Levadia jalkaklubi vahetab küll treenereid nagu konveieril, üks uhkema CVga kui teine aga mis kasu see neile on toonud. Treener tuleks välja vahetada mingi selge madalseisu või kriisisarnase olukorra puhul.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 748
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Mängupilt on enamasti siiski küllalt kole. Astutakse järjepidevalt samade rehade otsa ja tuuakse samu vabandusi. Mõneti võivad need ka pädevad olla, aga äkki tuleks siiski otsustada, et mis üldse see latt on, mida ei või maha ajada. Seda noore või edaspidi ka pooliku koondise juttu võib ju veel pikalt edasi rääkida nii, et me reaalselt kedagi ei võida.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Toijala kasuks räägib see, et ta on täitnud – ehkki küll väga napilt – mõlemad talle seni seatud eesmärgid: tema juhendamisel pääses koondis EM-ile ja MM-valikturniiril alagrupist edasi. Miinuspoolele kuulub aga asjaolu, et koondis on saanud tema käe all ametlikes mängudes vaid 5 võitu 16 kaotuse kõrval ja seejuures on pooled kaotused tulnud kolakate kujul. Viimasest 11-st mängust on kaotatud koguni 10 ja enamikes mängudes on allajäämine olnud kindel, ehkki üldjuhul on mängitud ideaalkoosseisu lähedases rivistuses. Kuigi mängijate individuaalne meisterlikkus ja klubiline kuuluvus on viimase 20 aasta parim, siis tulemuste osas pole edasiminekut olnud. Minus isiklikult ei tekita ka koondise mängupilt tunnet, et järgmiseks EM-iks seatud eesmärgi täitmine (kaheksa parema sekka pääsemine) võiks olla realistlik. Kaitses jääb järjepidevalt vajaka intensiivsusest ja rünnak sujub harva voolavalt (pigem on tegemist tohutu kangutamisega ja aeg-ajalt tulevad võidud kätte eeskätt vaid tänu sellele, et mängijatel on piisavalt klassi, et väga raskeid sooritusi adekvaatse protsendiga realiseerida). Alalõpmata kostuv põhjendus, et oldi pehmed ja ei leitud üles seda kurikuulsat duhhi, mõjub nagu Tujurikkuja sketš. Kui Toijala peaks jätkama – ja arvestades korvpalliliidu presidendi sügavat usku temasse ilmselt ta ka jätkab –, siis ma loodan, et koondisele palgatakse juurde veel üks treener, kes tegeleks puhtalt mängijate vaimse ettevalmistamisega.
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 648
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas toivo »

http://www.basket.ee/et/uudised?news_id=9985" onclick="window.open(this.href);return false;

Toijala siis coach 2026 veebruarini, saab järgmisel EM-il top 8 kohta jahtima minna (kui üldse peale saadakse muidugi).
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Avaldati veebruarikuu koondisemängude kandidaatide nimekiri:

http://www.basket.ee/et/uudised?news_id=10235" onclick="window.open(this.href);return false;

Tundub, et keskmängijate duo moodustavad taaskord Tass ja Kirves (kui just Taavi Jurkatamme Kirvesele ei eelistata). Tsentritepõuda arvestades on üllatav, et kandidaatide hulka ei kuulu Itaalia esiliigas regulaarselt märkimisväärseid minuteid teeniv 20-aastane 208cm keskmängija Mait Peterson. Ja selles kontekstis on pisut üllatav veel ka Ivo Van Tamme puudumine koondise kandidaatide nimistust.

Isiklikult eelistaksin näha platsile jooksmas järgmist koosseisu:

PG: Kullamäe, Rosenthal, Suurorg
SG: Riismaa, Böckler, Jurkatamm
SF: Konontšuk, Toom
PF: Vene, Treier
C: Tass, Jurkatamm
ok
Kasutaja
Postitusi: 488
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas ok »

Uhhuu kirjutas:Avaldati veebruarikuu koondisemängude kandidaatide nimekiri:

http://www.basket.ee/et/uudised?news_id=10235" onclick="window.open(this.href);return false;

Tundub, et keskmängijate duo moodustavad taaskord Tass ja Kirves (kui just Taavi Jurkatamme Kirvesele ei eelistata). Tsentritepõuda arvestades on üllatav, et kandidaatide hulka ei kuulu Itaalia esiliigas regulaarselt märkimisväärseid minuteid teeniv 20-aastane 208cm keskmängija Mait Peterson. Ja selles kontekstis on pisut üllatav veel ka Ivo Van Tamme puudumine koondise kandidaatide nimistust.

Isiklikult eelistaksin näha platsile jooksmas järgmist koosseisu:

PG: Kullamäe, Rosenthal, Suurorg
SG: Riismaa, Böckler, Jurkatamm
SF: Konontšuk, Toom
PF: Vene, Treier
C: Tass, Jurkatamm
Muus osas nõus, aga Jurkatamme asendaksin Kitsinguga.
Sügisel EM-il käinud koosseisust on järele jäänud 4 mängijat.
Vasta