Eestlased välismaal

Üleüldine korvpallijutt
Maksim Arket
Kasutaja
Postitusi: 33
Liitunud: 01 Sept 2021, 18:55

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Maksim Arket »

Uhhuu kirjutas:Kristian Kullamäe vedas suurepärase etteastega Lietkabelise Leedu karikavõistluste final four`i:

https://lkl.lt/rungtynes/10780" onclick="window.open(this.href);return false;

Kui meil on ilge lärm selle ümber, et karikavõistlustel mängitakse välja ka pronksmedalid (ja kõlavad ka väited justkui Eesti oleks ainus riik, kus seda tehakse), siis Leedus on see samuti tavaks ja ei tundu probleemiks olevat.


Matthias Tassi keskmängijast meeskonnakaaslane veetis meeleoluka aastavahetuse:

https://www.basketnews.lt/news-183209-n ... obili.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Manresal on homme mäng Hispaania kõrgliigas. Näis, kas Tass mahub sedapuhku koosseisu või on ta trennikehaks taandatud.
Veel ei pääsenud, poolfinalist selgitatakse kahe mängu kokkuvõttes. Seepärast oli ka selle viimase veaga korvi üle nii palju elevust, Lietkabelis lasi rumalalt 10-punktilise vahe lõpus kinni mängida.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Treviso kohtub EuroCupi meeskonna Bresciaga. Mikk Jurkatamm kuulub algviisikusse. Tal on pärast Michal Sokolowski meeskonnast lahkumist võimalik end taas rotatsiooni mängida.

https://cdn.livetv614.me/webplayer.php? ... i=668&si=3" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.legabasket.it/game/23819/ge ... iso-basket" onclick="window.open(this.href);return false;


Joonas Riismaa koduklubi Brindisi sai hakkama ilmselt selle hooaja kõige võimsama comeback`iga Euroopa korvpallis. Koduväljakul peetud mängus Bologna Virtuse vastu oldi 11 minutit enne lõppu 24-punktilises kaotusseisus. Kuus sekundit enne mängu lõppu tabati võidukolmene ja see oli ühtlasi esimene kord, kui Brindisi pääses mängu juhtima. Riismaa mänguaeg piirdus kahjuks vaid viie minutiga.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Matthias Tass, kellele viimasel ajal jagub heal juhul paar minutit mänguaega, jäeti Manresa poolt FIBA Meistrite liiga vahegrupiturniirile registreerimata. Loodetavasti on see märk sellest, et Tassi töösuhe Manresaga on lõppemas. Hooaega on veel neli kuni viis kuud alles, oleks kurb, kui ta veedaks selle aja pelgalt trennikeha rollis. Praegu on ta neljas valik keskmängija kohale meeskonnas, kus on vaid kaks tsentrit.

Eesti koondise esindamise osas mõtteid mõlgutav Itay Moskovits viskas tänases võidukas Iisraeli kõrgliiga mängus põhiviisikus alustanuna 9 punkti. Vähemalt selles mängus tegutses ta number kahe positsioonil. Esimene mulje on, et tegemist on mängijaga, kelle põhitähelepanu on koondunud rünnakule.

https://stats.segevstats.com/realtimest ... 74&lang=en" onclick="window.open(this.href);return false;
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Kui nädala alguses sai selgeks, et Manresa jättis Matthias Tassi eurosarja vahegrupiturniiriks registreerimata, siis säilis veel võimalus, et ta mahub meeskonna koosseisu Hispaania kõrgliigas. Nüüd on ka see lootus kustunud. Pikalt vigastatud olnud (ja aastavahetusel purjuspäi mitut autot ramminud) keskmängija Babatunde Olumuyiwa on taas mängukõlbulik ja Tassil ei jagu Manresas enam vist isegi trennikeha rolli. Kui ta peaks nüüd järjekordselt klubi vahetama, siis kolme erineva klubi ridadesse kuulumine esimesel profihooajal kujutaks endast ilmselt omamoodi pretsedenti meie korvpallis.

Henri Veesaare debüüthooaja NCAAs võib nüüd ilmselt sisuliselt lõppenuks ja ebaõnnestunuks kuulutada. Arizona alustas hooaega 8-mehelise rotatsiooniga, millesse kuulus ka Veesaar. Play-off`ide lähendes on see nüüd kärbitud seitsme peale ja Veesaarel, kes tegi vahepeal mitu ebaõnnestunud mängu järjest, selles enam kohta pole. Ta piirdub nüüd üksnes rämpsminutitega, kui üldse platsile pääseb. Nagu eile, kui tal õnnestus Washingtoni vastu mängu kahel viimasel minutil kaks korda pealt panna. Veesaar läks NCAAsse mängima lootusega tegutseda eelkõige suure ääre koha peal. Tegelikkus kujunes aga selliseks, et teda on seni kasutatud valdava osa ajast keskmängijna, selleks pole ta aga eliitkonverentsi tasemel puhtfüüsiliselt valmis olnud (väiksemate konverentside meeskondade vastu on hakkama saanud). Lisaks on teda kasutatud vaid väga piiratud funktsioonis – nulli otsas katete panijana ja palli käest-kätte jagajana –, mis pole samuti enesekindlusele kasuks tulnud. Loodetavasti saab teda suvel näha U20 koondist esindamas, kus tal oleks võimalus mängukindlus tagasi saada.
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 656
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas vanafänn »

Vaatasin, et PAC-12 postitas kuu aega tagasi video Kriisast- https://www.youtube.com/watch?v=rncWsXVLSys" onclick="window.open(this.href);return false;

Sõna võtavad mõned peatreenerid:

Kyle Smith- Washington State Cougars
Mike Hopkins- Washington Huskies
Wayne Tinkle- Oregon State Beavers
Drew Peterson (PG)- USC Trojans
Mick Cronin- UCLA Bruins
Tommy Lloyd- Arizona Wildcats
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

https://lkl.lt/rungtynes/10599" onclick="window.open(this.href);return false;

Leedu liigas oli täna põnev vastasseis Eesti ja Läti koondiste noorte mängujuhtide vahel. Kristian Kullamäe mängis oma aasta noorema konkurendi Arturs Zagarsi võimsalt üle ja püstitas oma uue söödurekordi Leedu liigas. Zagars on Leedu liiga kõige resultatiivsem mängija, Kullamäe oli enne tänast kohtumist 13. kohal. On käsitamatu, et Lietkabelis pole Kullamäe meeskonnasisest konkurenti Stefan Penot kellegi adekvaatsema vastu välja vahetanud. Lietkabelisel oleks normaalsel tasemel teise mängujuhi olemasolu korral oluliselt rohkem võite kirjas. Peno suutis ka täna korralikult jama kokku keerata. Kui Kullamäe +/- näitaja oli +19, siis Penol -19, nõrga mängujuhtimise kõrval ilmestasid ta tegutsemist lihtsad eksimused korvi alt ja kaks rõngast väga mööda läinud kolmeseüritust.

Laupäeval ootab Kullamäed ja Lietkabelist ees Leedu karikavõistluste poolfinaal Zalgirise vastu.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

Lietkabelise kaitse oli küll enam kui kohutav. Isegi kaitses oli Kullamäe teistega võrreldes eeskujulik. Vb ei suudeta siis sellisteks mängudeks kokku võtta. Kalev pole ainus.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 915
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Drogba »

https://sport.tv3.ee/korvpall/video-ees ... oritegija/" onclick="window.open(this.href);return false;

Drell hoogu sattund, kui eelmine kord pani buzzeri, siis nüüd double double. Mis variandid tal siis sinna tähtede mängule saada on?
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas East »

Drelli viimase viie mängu keskmine punktisaak on ca 15 punkti ning kolmeste protsent seejuures ca 45%. Praegu tundub tal mõnus enesekindlus käes olevat, loodetavasti purjetab selle najal samamoodi edasi.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Drogba kirjutas:https://sport.tv3.ee/korvpall/video-ees ... oritegija/

Drell hoogu sattund, kui eelmine kord pani buzzeri, siis nüüd double double. Mis variandid tal siis sinna tähtede mängule saada on?
Drell on teinud eelmise hooajaga võrreldes väikese arenguhüppe. Ta on viimastel nädalatel tubli olnud ja on suutnud üle saada vahepealsest madalseisust, mil asjad üldse ei õnnestunud ning kolmeste tabavus kukkus 20% peale, aga tähtede mängust on asi siiski kaugel. Arvestades, et G League`is on mänguaeg 20% pikem ja mäng ise palju lahtisem, siis Drelli keskmiselt 11 punkti mängus on võrdväärne 7-8 punktiga Euroopas. Ta on hetkel siiski rollimängija – ta on oma meeskonna resultatiivsuselt kuues mees.
ok
Kasutaja
Postitusi: 490
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas ok »

Kui Drelli keskmised näitajad 40 minuti peale taandada, siis on umbes nii, et keskmiselt 23 minutit, 9 punkti ja 5 lauda. Mis pole ju iseenesest paha, aga minu jaoks on küsimus selles, et kuhu paigutada Windy City Euroopa kontekstis, nt võrdluses Hispaania või Itaalia või minupärast kasvõi Poola liigaga. Suhteliselt raske on hoomata, kas või kui palju on tal edasiminekut kahe-kolme aasta taguse ajaga. Või siis selles vaates, et kui ta täna tuleks Euroopasse, siis kui atraktiivne kaup ta oleks.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

G League`i meeskonnad on mängijate taseme poolest võrreldavad Euroopa tippliigade meeskondadega, aga mänguliselt jäädakse neile erinevatel põhjustel siiski alla. Üks põhjus on see , et kaadrivoolavus on suur, mistõttu meeskondadel on keeruline stabiilset mängutaset hoida: kahesuunalise lepinguga mängijad pendeldavad NBA ja farmliiga vahel, osad mängijad lahkuvad parema lepingupakkumise korral teistesse liigadesse. Näiteks Drelli meeskonnas on neli kahesuunalise lepinguga mängijat, kaks mängijat on hooaja käigus siirdunud välisliigadesse. Teise põhjusena võib välja tuua selle, et kuna erinevalt Euroopast ükski meeskond liigast välja ei kuku, siis sportlikku pinget eriti pole ja meeskondliku edu asemel on selgelt esiplaanil isikliku statistika kogumine. Eelmise aasta lõpus toimus G League`i Showcase Cup, kuhu pääsesid kaheksa parimat meeskonda ja võitja teenis 100000 dollarit. Olukorras, kus laual oli märkimisväärne rahasumma, oli ka kaitsemäng kõvasti agressiivsem kui põhihooaja mängudes. Selle kinnituseks on ka mängude skoorid, mis olid 15-20 protsenti madalamad kui põhihooajal.

Eelmisel hooajal Drelli meeskonnakaaslaseks olnud Bryce Alford esindab tänavu Poola liiga keskmikku ja tema näitajad on paremad kui G League`is:

https://www.proballers.com/basketball/p ... yce-alford" onclick="window.open(this.href);return false;

Kostas Antetokounmpo alustas tänavust hooaega Drelli meeskonnakaaslasena ja kogus keskmiselt 11,7 punkti ja 6,3 lauapalli. Fenerbahce eest on ta Euroliigas väljakule pääsenud kaheksas mängus ja on saanud kirja keskmiselt 11 minutit, 4,8 punkti ja 1,2 lauapalli.

Drellil oli EM-i järel mitu pakkumist Fiba Europe Cupi meeskondadelt. Tänavuse hooaja järel tal mõnes tippliigas töökoha leidmisega ilmselt raskusi ei tekiks. Ta on arenenud ennekõike otsuste langetamise ja viskele minemise kiiruse osas. Ta tugevamaiks küljeks on üllatuslikult saanud aga kaitsemäng, mis kunagi oli ta nõrgim koht. G League üldises leboõhkkonnas paistab ta oma kaitsemängu aktiivsuse poolest eriti silma. Suuremat edasiminekut oleks lootnud jõunäitajate osas: see võimaldaks tal edukamalt teravust teha ja kontakti olukordades efektiivsemalt realiseerida.
ok
Kasutaja
Postitusi: 490
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas ok »

Vaatasin huvi pärast Tassi omanikklubi Trento rosterit ja olukorras, kus Manresa on Tassist sisuliselt loobunud, tunduks kuidagi mõistlik ta hoopis "koju" tuua. Trentol on tsentri positsioonil lätlane Graziulis ja siis miski noor itaallane, kes eriti minuteid ei saa. Tass peaks teoorias seal praktikat küll ja küll saama.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

ok kirjutas:Vaatasin huvi pärast Tassi omanikklubi Trento rosterit ja olukorras, kus Manresa on Tassist sisuliselt loobunud, tunduks kuidagi mõistlik ta hoopis "koju" tuua. Trentol on tsentri positsioonil lätlane Graziulis ja siis miski noor itaallane, kes eriti minuteid ei saa. Tass peaks teoorias seal praktikat küll ja küll saama.
Trento põhikeskmängijaks on tegelikult alamõõduline (2.03 pikk) Darion Atkins.

Tass ei paistnud ka Manresa eilses mängus meeskonna pingi kõrval tribüünil teiste n-ö mitteaktiivsete mängijate seas viibivat. Ta ei pruugi enam isegi Hispaanias asuda. Väljakul käis ta viimati 15. jaanuaril. Äkki viibib kusagil testimisel?

Trento spordidirektor kõneles hiljaaegu meeskonna võimalikust täiendamisest. Ei jäänud muljet, et Tass võiks olla meeskonnaga liitumas.

https://www.pianetabasket.com/legabaske ... ato-268653" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
BCKLV
Kasutaja
Postitusi: 709
Liitunud: 30 Juul 2007, 22:54
Asukoht: Cramo City

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas BCKLV »

Aga miks mitte Tass päris koju? Ma arvan, et pärast koondisepausi ta enam Hispaaniasse tagasi ei lähe. Raimo mainis Sportacentrsile, et koosseisus enne FEC veerandfinaali võib muutusi tulla. Meiersi vaevalist liikumist platsil on juba valus vaadata, abi kuluks hädasti ära. FECi saab muidu mängijaid juurde registreerida kuni 2. märtsini... Unistada võib :D
Vasta