Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Me pole väga ammu mänginud mõne nii madala IQ-ga koondise vastu nagu on seda see Rootsi koondis. Kahjuks vastame omalt poolt veelgi rumalama mänguga. Nagu väga mitmel puhul Toijala ajajärgul algas mäng väga uimaselt ja tahtejõuetult. Siis kui lõpuks ärgati ja oldi suurem vahe sisse tehtud, tuli millegipärast otsus vahetada sisse Robert Valge ja pidevalt tema peale mängida. Sellele järgnes mängu täielik kokku kukkumine. Mida temast koondises kätte üritatakse saada? Tal ei ole ju ei tehnilisi ega füüsilisi eeldusi, et sel tasemel mängida. Erinevalt näiteks Böcklerist.
elchukakabra
Kasutaja
Postitusi: 305
Liitunud: 29 Dets 2010, 20:56

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas elchukakabra »

Valge mängis lõpuks rohkem kui Jurkatamm, kes vähemalt tekitas teravust.
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 650
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vanafänn »

Kui koondiseakna eel kardeti, et pikkade osakonnas on probleem siis suurem mure on mängujuhtimisega. Rosenthal kahjuks ei vea välja ning väga väärtuslike puhkusminuteid ei suuda pakkuda. Oli ümmargune Sloveeniaga mäng ja on ka tänane mäng kahjuks.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 748
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Iga kord saab koondise mängupildile mingeid vabandavaid tegureid tuua, aga reaalselt ei ole Toijala käekirjas ega üldises mängupildis mingit arengut toimunud. Kas on üldse mõni element, kus ei lonka?
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Maxi »

Jõhkralt kole võit oli see. Kui nüüd mingit erilist jooga sirutust teha, siis noored mehed kogemuse võrra rikkamad ja väetis tulevikuks, aga no midagi muud kaasa võtta on raske. Huvitav et koondises on Toom nähtavalt olulisemas rollis kui Kono aga Kalev/Cramos vastupidi. Et väga siin neid viskekohti ei tekkinud ja Konontšuki ründemäng päris hästi ei sujunud. Mulle ise tundub et teravust jääb natuke väheks, meie kahed on viskajad ja läbi ei murra, see tähendab et mängujuhid peavad ise teravad olema, aga pm iga rünnak enda peale võtta + kaitses ei saa ka kuskil nurgas passida, päris raske on. Mina Märti ei kritiseeri, ta võttis kaitses olulisemalt lähemalt kui Kullamäe, samas aga oodati talt rünnakult samasugust teravust ja intensiivsust. Siin on nagu treeneripingi teema ka, et mida nagu mehelt oodatakse ja kas on realistlikud eesmärgid või mitte. Kullamäel on kvaliteeti rohkem, aga mees teadis et millal kaitses jala sirgeks vaja lasta et rünnakul ära kesta.

Eks see koledate võitude teema vist näitab teatavat klassi võib taset, kuskilt keegi korüfee on vähemalt nii öelnud
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Väga tore, et võitsime, aga kuivõrd eesmärgiks pole mitte läbi häda EM finaalturniirile jõuda, vaid seal tegusid teha, siis selline mängupilt, mida koondis Toijala käe all näitab, pole aktsepteeritav. Täna, nagu väga mitmel puhul viimase aasta jooksul, hakkas sügavalt piinlik koondise mängu vaadates. Seejuures pole erilist vahet, kas mängitakse parimas koosseisus või eksperimentaalsema kooslusega. Võib öelda, et see oli Dettmani poolt kaval lüke soovitada Toijalal Eesti koondise peatreeneriks kandideerida, et seeläbi naabermaa korvpalli nõrgestada. Aeg-ajalt hakkaks justkui nagu paistma elavnemise märke, aga suurema osa ajast on mängupilt siiski paradoksaalsel kombel üliuimane ja täiesti stiihiline. OM-kvalifikatsioon peaks olema Toijala tõehetkeks. Kui sealt mõnda võitu kirja ei saa ja mängupildist kvaliteeti vastu ei vaata, siis oleks parem piinad lõpetada ja mitte riskida EM-ile mittepääsemisega.

Ilma Toomi võitluslikkuseta oleks kaotus tõsiasi olnud. Ja samas, kuidas on võimalik, et Kalevis mängitakse igas kohtumises mitu liikumist Toomi lõigete peale, aga koondises ei juhtunud seda kahe mängu peale kordagi? Sama on varasemalt kehtinud ka Jõesaare puhul. Rosenthalilt väga nõrk esimene poolaeg, aga teisel poolajal sai ta päris hästi hakkama nii mängujuhtimise kui ka kaitses survestamisega. Vähemalt võrreldes Kullamäega, kes tegi eriliselt loiu teise poolaja ja oleks oma väga halbade otsustega lõpu peaaegu tuksi keeranud. Jurkatamm ununes väga pikaks ajaks pingile ja mängis kokku vaid veidi üle kümne minuti, ehkki ta +/- näitaja oli meeskonna parim. Hermet tegi pärast avamängu Poolas esimese hea etteaste sel hooajal. Loodetavasti jätkab ta samas vaimus ka Kalevi eest eurosarjas.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 914
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Drogba »

Tore, et jälle saime ühe tõsise mehe juurde koondise ringi - Hugo Toom. Toom paar päris head steeli ja üldse tema võitluslikus lauas andis päris palju juurde. Oleks tahtnud ka Taavi Jurkatamme mängimas näha koondise eest. Cramos tal oma selge roll olemas. Valge ei õnnestunud jah paraku. Ka ise eelistanuks, et Mikk Jurkatamm oleks võind rohkem proovida aga ehk mingid kokkuleped klubiga vms , miks ta nii vähe mängis. Kui mingi aeg levis arvamus, et suht mõtetud mängud, siis asjasse süvenedes , siis mingit kaalu ikka omasid need mängud küll. Millal olümpia kvalifikatsiooni alagrupi loosimised toimuvad? EM kvalifikatsioon algab sügisel ?
Kasutaja avatar
AdornoBrothers
Uus kasutaja
Postitusi: 22
Liitunud: 02 Sept 2021, 18:13

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas AdornoBrothers »

Ma ei tea, minu meelest tuli just 2/2 ehk see Toijala hate on veidike liiast. Peale selle oli tore näha et võideti mänge mis jäid lõpu peale - varasemalt kõik sellised mängud kaotati (since Poola vist) -- ja seda eriti EM turniiril peeti suuresti Toijala veaks.

That said, tundub et kõigi jaoks on täiesti ebaselge miks Robert Valge on koondises ning miks Toijala teda järjest sinna kutsub...
The recent past always presents itself as if destroyed by catastrophes.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4206
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas marxx762 »

Minu hinnangul meie koondise mängujoonis ei sisalda liikumisi mis aitaks sellisel viskajal nagu Valge oma 3-4 viset kätte saada. Viskajana on ta täitsa hea käega, aga kui tema peale pole nö special playsid tehtud, siis tema väärtus väljakul on null. Pärnus on talle läbi erinevate liikumiste ja katete kaasabil need kohad tekitatud - koondises mitte.

See on minu hinnangul meie treenerite (üleüldiselt) üks suuri miinuseid - meil on mängijaid, kes on teatud elementides väga kasulikud, aga treeneritarkus neid esile tuua ning oma joonises kasutada on pigem nigel. Valge kõrval on Haller heaks näiteks. Samuti korraliku viskega, aga kui vaadata statistikat, siis visete arv on üsna varieeruv ning kindlaid liikumisi tema peale pole. Sarnaselt Valgele väheneb Halleri kasulikkus väljakul kohe, kui rünnakul ei saada temast kätte seda milles ta hea on. Neid näiteid võiks siia veel tuua.
East
Kasutaja
Postitusi: 1018
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas East »

Üks asi on special play'de joonistamine, aga siin ei saa tegelikult ära unustada:

(1) Kvaliteetse ja enesekindla mängujuhi olemasolu. Me ei saa rääkida normaalse mängujoonise ülesvõtmisest ning viskajatele mingite liikumiste mängimisest, kui meie mängujuhtidel on suuri raskusi palliga üle tulemisel ning normaalse kvaliteediga söötude andmisega. Rosenthali esimene set eilses mängus oli selles suhtes minu meelest väga ilmekas.

(2) Meeskonnas puudub tegelikult ka selline defence breaker, kes suudaks läbimurretega teravust üleval hoida ning viskajatele kohti luua. Siinkohal igatsen Sten Olmret, kellest võinuks sellise ampluaaga mängija kujuneda. 
Pärtel
Kasutaja
Postitusi: 82
Liitunud: 03 Apr 2021, 21:19

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Pärtel »

Maxi kirjutas:Kas Poola ja Horvaatia on meist alagruppide loosimisel eespool või on nad igaljuhul viimases tugevusgrupis, sest tulid läbi eelringi?

"Fiba competition regulations" ütleb, et asetused määratakse FIBA reitingute järgi, kui pole otsustatud teisiti.
In principle, seeding method for the draw for all national team competitions of FIBA Europe shall be based on the
Official FIBA Ranking, unless decided otherwise by the Board of FIBA Europe.
Samas 2022 EM-i kvalifikatsiooni loosi asetused määrati teisiti. Siis oli kaheksa erinevat asetuste gruppi (seed 1 - seed 8 ), igas grupis 4 meeskonda. Seed 1 - seed 7 määrati FIBA reitingute järgi. Seed 8 moodustasid viimased 4 eelkvalifikatsioonist edasi pääsenud meeskonda (Taani, Rumeenia, Suurbritannia, Šveits). Korraldajamaad said asetuse vastavalt Fiba reitingule.

Seed 8 meeskonnad loositi ühte alagruppi Seed 1, seed 4 ja seed 5 meeskondadega ning seed 7 meeskonnad loositi ühte alagruppi seed 2, 3 ja 6 meeskondadega.

Juhul kui 2025 kvalifikatsioonis on sama süsteem mis 2022, siis poleks Eesti kindlasti Seed 8. Selle moodustaksid viimased mudaliigast tulijad (nt Horvaatia, Bulgaaria, Slovakkia, Šveitsi või Taani). Sellisel juhul poleks Eesti ka Seed 7, sest selle moodustaksid Eestist FIBA reitingus tagapool olevad meeskonnad (Küpros, Makedoonia, Portugal, Rootsi). Ma nüüd ei tea, kui palju Eesti nende kahe viimase võiduga tõuseb, aga kui me just Ungarist ja Bosniast mõlemast mööda ei lähe, siis oleksime me Seed 6 (koos Suurbritannia, Hollandi ja Ungariga). See tähendaks, et ühe vastase saaksime Seed 7 grupist. Aga Küprost me ei taha, sest nemad on korraldajad ja siis peaksime edestama ka kedagi Seed 2 või Seed 3 grupist. Ja sellisel juhul oleks asi tõsiselt jama. Päris raske oleks ka siis, kui seed 7-st tuleks vastu Rootsi. 2022 valikgrupp näitas veel seda, et ega Makedoonia ka mingi papist meeskond pole.

Seega loosiõnne oleks kõvasti vaja küll, sest FIBA järjekordse käkerdamise tõttu (miks peavad korraldajamaad mängima kvalifikatsiooni, kui nad on juba kvalifitseerunud) võib vabalt tulla alagrupp Kreeka-Türgi-Eesti-Küpros, kus edasi pääseb vaid kaks paremat + Küpros.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Enne praegust valikmängude akent oli meil FIBA edetabelis 290 punkti. Meist eespool asuvatel Euroopa riikidel ehk Ungaril ja Bosnial on vastavalt 326 ja 337 punkti. Ungari ja Bosnia võitsid viimases valikmängude aknas mõlemad ühe kohtumise, mistõttu võib eeldada, et nende punktisumma jääb enam-vähem samaks. Seega, kui Sloveenia võit ei toonud endaga kaasa meeletut punktisadu, siis ilmselt jääme Euroopa edetabelis oma praegusele kohale (22.) püsima.

Võimalikest vastastest nõrgemast tugevusgrupist oleks soodsaim ilmselt Portugal. Neil on ainult üks tipptasemel mängija – Neemias Queta –, aga tema teenib leiba USAs. Kaks Portugali klubi osaleb küll eurosarjas, aga põhitegijate sekka ei kuulu ükski kohalik mängija. Põhja-Makedooniaga oleks ka pigem tore uuesti kokku minna. Nende mängijate valik on väga ahtake: Nenad Dimitrijevic ja T.J. Shorts on klassiga mängijad ning 35-aastasel Vojdan Stojanovskil on ka endiselt taset, aga see on ka kõik. Samas, kui Toijala ei suuda mängijaid taaskord piisavalt hästi vaimselt ette valmistada, et nood mängule pehmelt peale ei läheks, ja nende tegevust ohjata, et väljakul toimuv suvaliseks isetegevuseks ja palaganiks kätte ei läheks, siis pole suurt vahet kellega kokku minnakse – väga raske saab olema igal juhul. Jurkatamme ja Toijala kommentaarid eilse mängu järel on kõnekad. Jurkatamm: „Rootsil oli rünnak organiseeritud üks-ühe peale ja meil... ma ei tea, mis oli“. Toijala: „Me ei järginud oma reegleid. Hakkasime tegema midagi muud. See tähendab kas väsimust või seda, et mängijad pole 100% keskendunud“.
Krysver
Kasutaja
Postitusi: 504
Liitunud: 22 Jaan 2008, 11:15

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Krysver »

Mängupildist on tõesti vähe head rääkida. Kui ainult seda, et huvitaval kombel just need korrad kui hakkas silma, et suudeti mõni väiksem liikumine ilusti ära sooritada, siis järgnes möödavise.

Aga mängijatest küll nii palju head, et kuigi Kullamäel ei õnnestunud mängud, siis on tema puhul pilt ikka märgatavalt parem kui aasta tagasi.
Treier oli suvel kuni vigastuseni üldse koondise üks parimaid ja enesekindlamaid, rõõmustav on, et ta on enam-vähem tagasi.
Mikk Jurkatamm ja Joonas Riismaa tegid ka lõpuks korralikud mängud. Eelmine aken ja käimasolev hooaeg Itaalias nii palju lootust ei andnud. OK, praegu olid vastas nõrgemad vastased, aga siia peale annab ehitada küll.
Ja Toom tegi päris ulmemängud. Seda, et keegi mängu jooksul nii palju täiesti ulmekohtadest palle kätte saab, ikka väga tihti ei näe.
Kolmede osakonnas ikka valikud jagub lähiaastatel.
Ja Kalev/Cramo vaatest oli hea, et Kitsing ja Hermet soliidsed mängud tegid nüüd järgmiseid klubimänge silmas pidades.

Aga kahjuks hakkas ka see silma, et Est/Lat mehed jäävad isegi sellisel tasemel koondiste vastu takt maha suhteliselt stabiilselt.
Rosenthal oli küll kaitses tubli, aga see lühike periood kui rünnakul oli enam-vähem, ei korva jätkuvat ebastabiilsust ja ebakindlust.
Kirves möllas kõvasti lauas ja pikemate vastaste vastu, aga mõlemas mängus proovis korduvalt mingeid eriti lootusetuid ja aeglaseid sööte anda, millest joosti kohe kiired vastu.
Ja Valge peale ju prooviti küll paar korda, ma pole päris nõus, et talle viskekohta ei otsitud, aga ta ise jäi siis seiklema kusagile need korrad.
Ja meie teise veerandi mõõn oligi just siis kui pikalt jäi see kolmik koos sisse.

Rosenthalil oleks ülioluline saada kusagile Eestist välja ja Valgel samuti, siis oleks lootust, et kui igapäevaselt on tempo intensiivsem, siis kohanevad koondises ka lõpuks ära kui veel kutsutakse.
JukuNoorem
Kasutaja
Postitusi: 450
Liitunud: 05 Aug 2015, 01:47

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas JukuNoorem »

Vaevalt küll, et Rosenthali ja Valget aitaks edasi Hispaania või Saksa esiliiga või Tsehhi meistriliiga, kus Kirveski kätt proovimas käis. Füüsiliselt võivad nad muidugi kiiremaks muutuda, aga see ei tähenda seda, et otsustamise kiirus ja platsinägemine paranevad.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 748
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Need liigad vast mitte, aga kui Rosenthal saaks kuhugi Poola või Leedu liiga nõrgemasse satsi, siis tuleks kindlasti kasuks. Vähemalt saaks rohkem kõrgemal tasemel mänge ja tekiks teatud kogemus, et mis üldse töötab ja mis ei tööta. Siin Eesti liigas võib tekkida väga vale arusaam, sest õite lihtne on 12 sekundit palli patsutada ja siis Pavelkale sööta, kellel vastas on 15 cm lühem tüüp.
Vasta