Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas Uhhuu »

Prometey tegi täna VEF-i vastu harvanähtavalt võimsa lõpuspurdi. VEF hoidis teisest veerandajast alates initsiatiivi ja juhtis veidi vähem kui üheksa minutit enne mängu lõppu 8 punktiga. Seejärel suudeti aga visata vaid 3 punkti – kusjuures üksnes vabavisetest –, samas kui Prometey lajatas viimase kaheksa minutiga 30 punkti ja võitis lõpuks 19 punktiga.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 916
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas Drogba »

Sai väikse Kalevi ja Ventspilsi mäng järgi vaadatud. Selle väikse välismaalasega ikka jäädi hiljaks. Ta oleks tuld ikka üks 2 kuud tagasi tuua, oleks tabeliseis vähe rõõmsam. Nii napilt jäädi eile võidust ilma. Veidekas enne koondise mänge heas hoos tundub. Tulev kalender on küll suht roosiline, peale Prometey kannatab kõigiga mängida, kuid 5 võitu juurde saaks siis TalTechi, kes suht hoos, jääb sellest ikkagi väheks. Neil veel 10 mängu ja küll sealt ikka kellegi maha murravad. Ehk siis Keila võidakse kätte saada, aga rohkemat paraku mitte. See tiimide ebakompetente komplekteerimine jätab ikka tugevaid jälgi nende tulemustesse. Vähemalt kasvatavad noori mängumehi juurde Rasmus Andre kenasti pildis eile ja tegi platsil ilusaid liigutusi.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 916
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas Drogba »

Mängumehed tõid huvitava kuulaja küsimuse kuulajateni. Nimelt, et Keila treener käis Rootsi rallit kajastamas ja Pärnu juhtkond treenerid Kaunases mängu vaatamas. Pärnu sai kuidagi eriti puid, et juba homme oluline mäng Tartus tulemas. Eks saab näha, kuidas see puhkus mõjus meeskonnale. Toodi välja, et väga professionaalne see värk nii ei ole kui niimoodi toimetatakse.
East
Kasutaja
Postitusi: 1032
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas East »

Päris huvitavad seisud põhiturniiri lõppfaasis ning enne kevadisi kohamänge. Minu meelest on teatud meeskonnad selgelt positiivse kõveraga ning teatud meeskonnad selgelt negatiivse kõveraga.

Kalev/Cramo osas seis ilmselt võrdlemisi igav. Peamine aur kulub hetkel eurosarjale ning viimastes reamängudes hetkel komistatud ei ole. Kui mängitakse keskendunult ja vigastused ei kimbuta, siis ei tohiks komistamisi tekkida.

Tartu on päris tubli olnud. Väiksemate vastu on kohustuslikud võidud ära võetud, kuid suuremate vastu pole edu veel saatnud. Kui nad nüüd ühe korvialuse jõu veel juurde leiavad, siis võib neid EST-LAT liiga play-off kohtumiste mustaks hobuseks pidada.

Viimsi osas on mul kahetised tunded. Kui vaadata tabelist nende võitude-kaotuste suhet, siis igal juhul tubli töö. Kuid kui mõtlema hakata iga mängija peale individuaalselt, siis ega peale Harrise, Toppini või mööndustega ka Lipsu ei oskagi öelda, et keegi oleks oma senist karjääri arvestades mingi suurepärase hooaja teinud. Mängumeeste saates toodi minu meelest üsna tabavalt välja, et Rikberg on sel hooajal olnud enda kurb vari ning ilmselt see pidev duubli-põhimeeskonna vahel loksumine on selline kahe teraga mõõk, mis on mõjutanud nii Rikbergi kui ka mõne teise noore hooaega.

Teine aspekt, mis mind Viimsi puhul häirib - ma ei näe, kuidas nad suudaksid vaatamata enda tublile põhihooajale olemasoleva rosteriga kohamängudes edu saavutada. See koosseis on lihtsalt niivõrd õhuke ning karjub meeleheitlikult ühe korvialuse lisajõu järgi.

Rapla on minu meelest sarnaselt Tartuga mõnusa mineku kätte saanud. Kui peaks klubide power-rankingut tegema, siis paigutakski nad hetkel Tartu järele tugevuselt kolmandaks Eesti klubiks.

Pärnu on olnud suureks pettumuseks. Arusaadav, et eurosari ning ebaõnn vigastustega lõi rahakotti suure augu, kuid isegi praeguse koosseisuga on minu meelest potentsiaali enamaks. Kullamäe on figuurina Eesti korvpallis kindlasti lahe tegelinski, aga temast kui peatreenerist on minu arvamus temast üsna madal. Kui ma vaatan viimaseid Pärnu mänge, siis ma ei näe ühtegi mängijat, kes oleks Kullamäe ajal paremaks läinud - pigem leiab vastupidiseid näiteid.

Ka tema viimase aja käitumine (fännireis ülioluliste mängude eel) ja sõnavõtud ("Võib-olla ma siis sõiman mängijaid liiga palju, et neil enesekindlust ei ole") viitavad sellele, et Kullamäe ilmselt see isik ei ole, kes meeskonna taas tee peale tõmbaks. Lühidalt öeldes on Pärnus kõik kuidagi lippadi-lappadi ning tundub, et ma olen kuskil seda filmi varem näinud. Ahjaa, TLÜ/Kalev oli selle filmi pealkiri.

TalTech on hakanud nüüd võite võtma, aga too little ning too late. Arvestades, et probleemid on enam-jaolt samad, mis läbivalt terve hooaja jooksul, siis ma ei usu, et nad suudaks Eesti meistrivõistluste play-offis üllatada ja väga kaugele purjetada.

Keila tundis omal nahal ära, kui valus võib lühike koosseis olla. Vahepealne aeg, kus nii Radunic kui Vitols olid mõlemad laatsaretis, mõjus neile raskelt. Samas võib turniiritabelit vaadates öelda, et enda asjad tehti ära ning häbenemiseks pole põhjust. Kui miski kriipima jäi, siis ukrainlaste panus võinuks mõnevõrra suurem olla. Ilmselt ei ole nad kõige kallimad mängijad, kuid siiski võinuks nende panus suurem olla.

TLÜ/Kalevi hooaeg on olnud imelik. Kohati on mingeid asju näppude vahele jäänud ning positiivne on kindlasti see hulk noormängijaid, kes on sel hooajal TLÜ/Kalevi särgis debüüthooajal mänguminuteid kogunud, kuid samas ei saa ma ümber tundest, et potentsiaali võinuks natuke enamaks olla.

Noormängijatele ka kõike seda ebaedu omistada ei tahaks - eilne Keila mäng oli hea näide, kuidas mängu lõpu mängis maha ikkagi kogenum kaader.

Sellegipoolest oli tänavune TLÜ/Kalevi meeskond viimaste aastate sümpaatseim TLÜ/Kalev.

Tarvas ilmselt on mõtetes tänavuse hooaja lõpetanud ning kes saab neile seda ette heita? Ilmselt võiks Tarva peamiseks eesmärgiks olla, et hooaja lõppvaatus valmistaks teatud mängijaid ette järgmise hooaja uueks alguseks.

Iseasi muidugi, kes praeguse Tarva mängijatest võiks järgmise hooaja meeskonna mõttes üldse teemaks olla. Noormängijatest on soliidse hooaja teinud ainult Ralf Sats, aga tema tulevikuplaan pidi TalTechis kõrghariduse omandamist sisaldama. Seega ei imestaks, kui ta hakkab hariduse omandamise kõrval hoopis TalTechi korvpallitiimis mängima.
Pärtel
Kasutaja
Postitusi: 82
Liitunud: 03 Apr 2021, 21:19

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas Pärtel »

Kui Taltech peaks saama endale play offi vastaseks Viimsi (juhul kui näiteks Viimsi jääb Raplast tahapoole, mis on väga tõenäoline ja Taltech peaks saama Pärnust mööda, mis on väga võimalik), siis on Taltechil väga hea võimalus saada poolfinaali, arvestades, et Viimsi koosseis on õhuke ja vorm liikunud hooaja lõpus allapoole.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas marxx762 »

Pärnu kohta ma ütleks selliselt, et viimased täiendused Hart-i ning Mabori näol on isikkoosseisu arvestades olnud hädavajalikud kuid need mehed ei anna minu hinnangul Pärnu võistkonnale juurde mängulist mitmekesisust mida olnuks neil hädasti tarvis.
Kui Valge tagaliinist välja arvata, siis ei Hart ega Pazera pole mängumehed kes tunneksid end kaugvisetel ülearu mugavalt. Minu jaoks on nad üsna dubleeriva mängustiiliga. Ülejäänud kaader tagaliinis pole samuti teab mis suurimad viskegurud või kui visataksegi siis mitte just kõige parema tabavusega.
Neljad "viied" on samuti üsna korvialused mehed, mööndusega võib öelda, et Tamm ehk kujutab alumisest seltskonnast kõige enam ohtu eemalt.
Kogu see kompott tingib minuarust olukorra, kus kõikide tagameeste pealt võib anda üsna julgelt abi anda. Korvialune on paksult rahvast täis, väljasöödud on küll võimalik oht kaitsvale võistkonnale, aga reaalne ohtlikus piirdub Valgega.
Ma saan aru, et raha paneb piirid ette, aga ideaalis olnuks vaja Harti asemel meest kes võtab julgemalt kaugviskeid ning Mabor-i asemel pikka, kes omab korraliku keskpositsiooni viset ning on võimeline ka eemalt viskama. Sellisel juhul oleks rohkem ruumi läbi minna ning samal ajal säiliks teatud ohtlikus ka kaare tagant - täna seda nende mängus pole.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas Maxi »

Pärnakate selle aasta mentaliteeti annab minumeelest hästi edasi see Kullamäe poolt podcastis välja öeldud lause, et EstLatis on parem jääda üheksandaks kui kaheksandaks, et siis ei pea Prometey käest minema Riias sauna vastu võtma.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas NoName »

Harti kolmeste % on enam-vähem. Küllap võeti halbadest variantidest lihtsalt parim. Muidugi oleks olnud ka võimalus Geks lihtsalt alles hoida. Kummaline on see, et Pazera nõnda marginaalsesse rolli langenud. Paar halvemat mängu ei tohiks ju nii määravad olla, et ta ainult 9 minutit saab, samal ajal kui Sverre Aav paneb 28 mintsa.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas vaim564 »

Hart on vast rohkem mängujuht kui Geks või isegi Pazera. Samuti jääb küsitavaks McCarthy roll, kellel peaks vähemalt estlati jaoks võimeid ja kogemust olema piisavalt, ta pole kül tsenter, pigem selline jõuline äär, aga tema roll võiks ju olla suurem.
Tal on vist ka mingi vigastus vaevamas, aga mulle tundub, et temaga ei osata ka midagi peale hakata. Pazeraga sama lugu, ta kuidagi ei paigutu rotatsiooni. See eeldaks ilmselt korrektuure mängujoonisesse, praegusesse nad ilmselgelt ei sobitu.
East
Kasutaja
Postitusi: 1032
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas East »

Õhtulehes oli täna huvitav artikkel: https://www.ohtuleht.ee/1080445/huvide- ... sti-joonud" onclick="window.open(this.href);return false;

Kalev/Audentes on taas oma rahaasjadega meediale hambusse jäänud. Enamasti teeb ju meele heaks, kui raha korvpalli jõuab, aga väikese Kalevi puhul ei ole see teps mitte esimene selline artikkel (vt ka https://leht.postimees.ee/6512930/korvp ... est-omasid" onclick="window.open(this.href);return false;) ning ausalt öeldes oleks aeg, kui see praegune seltskond sealt lõplikult minema lüüakse.

Noorte arendamine koostöös Audentesega on väljundina küll igati kiiduväärt, kuid kui seda ausalt ja läbipaistvalt teha ei suudeta, siis on parem seda üldse mitte teha. Mis see kunagine Ansipi tsitaat oligi: asjad ei pea ainult olema ausad, vaid peavad ka näima ausad.

Teine ning vähemalt minu jaoks väga üllatav fakt artiklist oli see, et ükski teine Tallinna korvpalliklubi ei ole viimasel ajal Utilitase ukse taga sponsorlust küsimas käinud.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 916
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas Drogba »

East kirjutas:Õhtulehes oli täna huvitav artikkel: https://www.ohtuleht.ee/1080445/huvide- ... sti-joonud" onclick="window.open(this.href);return false;

Kalev/Audentes on taas oma rahaasjadega meediale hambusse jäänud. Enamasti teeb ju meele heaks, kui raha korvpalli jõuab, aga väikese Kalevi puhul ei ole see teps mitte esimene selline artikkel (vt ka https://leht.postimees.ee/6512930/korvp ... est-omasid" onclick="window.open(this.href);return false;) ning ausalt öeldes oleks aeg, kui see praegune seltskond sealt lõplikult minema lüüakse.

Noorte arendamine koostöös Audentesega on väljundina küll igati kiiduväärt, kuid kui seda ausalt ja läbipaistvalt teha ei suudeta, siis on parem seda üldse mitte teha. Mis see kunagine Ansipi tsitaat oligi: asjad ei pea ainult olema ausad, vaid peavad ka näima ausad.

Teine ning vähemalt minu jaoks väga üllatav fakt artiklist oli see, et ükski teine Tallinna korvpalliklubi ei ole viimasel ajal Utilitase ukse taga sponsorlust küsimas käinud.
Kalle end klubist siis nii öelda paberil distanseerunud. Huvitav, et Audentese spordiklubi juht ta siis sisse rääkis seal artiklis. Ei ole väga palju sel hooajal kohapeale väikse Kalevi mänge vaatama sattunud, kas Klandorf ja Jantson üldse saalis ka käivad see hooaeg? Eks TLÜ rahaasjad meedias hambus old tihti nüüd siis uus artikkel. Kas sellest ka miskit muutub, eks paistab.
Pärtel
Kasutaja
Postitusi: 82
Liitunud: 03 Apr 2021, 21:19

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas Pärtel »

Taltechi kaotus Keilale tähendab seda, et tõenäoliselt on eestikate veerandfinaali paarid paigas. Taltech mängib järgmise mängu küll otsese konkurendi Pärnuga, keda võites tõustakse võrdsete võitude peale, aga pärast seda on Pärnu vastased LU, Ventspils, Liepaja, Ogre, Kalev/Audentes, Cramo ning Taltechi vastased VEF, Kalev/Audentes, Tarvas, Cramo. Selleks, et Pärnu kukuks Taltechist tahapoole, peaksid nad kõigepealt kaotama omavahelise mängu ning seejärel kaotama ka vähemalt kolm mängu seeriast LU-Ventspils-Liepaja-Ogre-Audentes. Võimalik, aga mitte eriti tõenäoline.

Veelgi tõenäolisemalt jääb Rapla Viimsi ette, sest kui Viimsil on jäänud veel vaid rasked vastased, siis Rapla saab mängida Valmiera ja LU vastu. Ka Keilal on praktiliselt võimatu sealt tõusta, sest Taltechiga ollakse miinuses ja ilma Cramot ja Tartut võitmata sealt tõusta enam ei saa (kui just Taltech ei kaota Tarvasele, aga sellisel juhul peaks Tartut ikka Keila võitma). Ka Tarva tõusmine Kalevist mööda on väga teoreetiline, kuigi mitte võimatu (Tarvas mängib veel nii Audentese, Valmiera kui ka Taltechiga).

Seega, eestikate veerandfinaalpaarid:
Cramo - Kalev/Audentes
Tartu - Keila
Rapla - Taltech
Viimsi - Pärnu.

Tõenäolised poolfinaalpaarid
Cramo - Viimsi/Pärnu
Tartu - Rapla
barons2
Kasutaja
Postitusi: 212
Liitunud: 06 Aug 2018, 21:36

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas barons2 »

Ma ei tea - mõttetud MM valikmängud olid - kas Rannula enne nii otsustavat faasi pidi seal koondise juures loivama, treeninud pigem oma klubi meeskonda?!?
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas Maxi »

Vahel tuleb selline paus kasuks, okei said praegu Rapla käest suhteliselt ebaolulises mängus sahmaka ära, järgmine mäng minnakse kindlasti parema häälestatusega peale ja oluline mäng on alles esmaspäeval. Ega need mehed nüüd pooleteise nädalaga korvpalli mängimist ära ei unustanud
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 916
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas Drogba »

TalTechil oleks vaja Pärnust mööda saada. Usun neil pareimad võimalusi on Viimsi vastu kui Rapla vastu. Rapla tundub täiesti soliidsel tasemel meeskond, usun, et ehk neist isegi Tartule hooaja lõpus konkurenti. Seda isegi mitte Cramo võidu eufoorias, aga lihtsalt seal tundub olevat üks 8 mängumeest ikka kellega kannatab kena mängu näidata. Huvitav, et üleminekute aken läheneb või on juba sulgunud? 1 mehe vist saavad kõik kirja panna, aga on vaikus ja keegi nagu selles osas ei tegutse.
Vasta