Eestlased välismaal

Üleüldine korvpallijutt
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Maxi »

Et siis prantslaste meistriliiga kõige vaesema klubi eelarve on ca 3M euri, mnjaa paneb mõtlema
UCLA
Uus kasutaja
Postitusi: 13
Liitunud: 08 Mai 2014, 19:28

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas UCLA »

Uhhuu kirjutas:Drell tegi soliidse debüüdi – teenis vahetusmängijatest enim mänguaega ja füüsise poolest hätta ei jäänud –, aga Roanne`i mängupildist intelligentsust eriti välja ei paistnud ja tekib küsimus, et kui nad kogu aeg sellist korvpalli mängivad, siis kuidas nad nii kõrgele kohale on suutnud platseeruda. Paistab, et Drelli rolliks saab olema mängida suure ääre positsioonil. Nii oli see ka Windy City Bullsis.

Täna avalikustati Prantsusmaa kõrgliiga klubide palgafondide suurused. Roanne on 18 meeskonna seas alles 13. kohal, samas kui meie eurosarja vastane Cholet on 12. kohal.

https://www.bebasket.fr/la-lnb-instaure ... lic-elite/" onclick="window.open(this.href);return false;
Need tabelid (palgafond ja eelarve) tulevad enne hooaega: https://www.eurohoops.net/en/proa/13966 ... -the-e20m/" onclick="window.open(this.href);return false;

Praegu on teema selles, et Prantsusmaal tehakse kululimiit ühes luksusmaksuga. Monacol on küll rikas omanik, aga see on prantslaste poolt vürstiriiklaste korralik pärssimine.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Itaalia kõrgliigas on aset leidmas eestlaste koduklubide vaheline duell, Brindisi vs. Sassari. Joonas Riismaa, kes ei pääsenud eelmises mängus sekundikski väljakule, kuulub sedapuhku tänu ühe välismängija vigastusele algkoosseisu ja on alustanud mängu väga efektiivselt. Ta on kogunud esimese veerandajaga 8 punkti ja 3 lauapalli.

https://cdn.livetv650.me/webplayer.php? ... i=668&si=3" onclick="window.open(this.href);return false;

https://en.sportplus.live/basketball/24599/4269952/" onclick="window.open(this.href);return false;


https://www.legabasket.it/game/23904/ha ... na-sassari" onclick="window.open(this.href);return false;
JukuNoorem
Kasutaja
Postitusi: 450
Liitunud: 05 Aug 2015, 01:47

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas JukuNoorem »

Maxi kirjutas:Et siis prantslaste meistriliiga kõige vaesema klubi eelarve on ca 3M euri, mnjaa paneb mõtlema
Võrdluseks, ACB-s on minimaalse eelarve nõue (2 miljonit) + deposiidi maksmise nõue (1,6 miljonit deposiiti maksta 4 hooaja jooksul)

A deposit of €1.6 million, to pay in four season, that would be returned in case of relegation to LEB Oro, guaranteeing at least the value contributed by the clubs in their moment of promotion.
A minimum budget (for all clubs) of €2 million to play in the league.

Kui õigesti aru sain, siis tükk aega oli minimaalne lubatud eelarve 3 miljonit, aga hakati pidama liiga kõrgeks.

See teeb siis... kaks korda suurem, kui Kalevi eelduslikult suurim eelarve on olnud.
ok
Kasutaja
Postitusi: 490
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas ok »

Eile siis Jerusalem hävitas AEK ja jõudis Champions liiga poolfinaali (final four vormis toimub see). Vene oli igati tasemel, 15 punkti, visked 6/6. Kuidagi teenimatult vähe nagu on kirjutatud sellest. Müürsepp on kaks korda Euroliiga poolfinaalis olnud ja korra Eurocupi (siis Saporta) ja korra Chanpions League (siis Suproleague) võitnud, aga rohkem mul ei tule meelde, et mõni Eestlane oleks sellel tasemel (jätan praegu meelega selle nõrgima eurosarja välja, kus Kalev ja Tartu on mänginud). Tuleb veel meelde, et Kangur on olnud euroliiga veerandfinaalis, aga rohkem nagu ei meenu.
Igal juhul tip-top saavutus ja näis, kaugele nad siis purjetavad.
Kalev
Kasutaja
Postitusi: 697
Liitunud: 13 Nov 2006, 17:47
Asukoht: Tallinn, Nõmme

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Kalev »

ok kirjutas:Eile siis Jerusalem hävitas AEK ja jõudis Champions liiga poolfinaali (final four vormis toimub see). Vene oli igati tasemel, 15 punkti, visked 6/6. Kuidagi teenimatult vähe nagu on kirjutatud sellest. Müürsepp on kaks korda Euroliiga poolfinaalis olnud ja korra Eurocupi (siis Saporta) ja korra Chanpions League (siis Suproleague) võitnud, aga rohkem mul ei tule meelde, et mõni Eestlane oleks sellel tasemel (jätan praegu meelega selle nõrgima eurosarja välja, kus Kalev ja Tartu on mänginud). Tuleb veel meelde, et Kangur on olnud euroliiga veerandfinaalis, aga rohkem nagu ei meenu.
Igal juhul tip-top saavutus ja näis, kaugele nad siis purjetavad.
Kuigi mainisid, et Europe Cup taseme jätsid välja, siis tooksin siiski esile Kanguri selles sarjas 15/16 hooajal finaali jõudmise Varese ridades, kus kahjuks jäädi alla Frankfurtile.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Mait Peterson tegi täna oma profikarjääri parima mängu. Ja ma julgeks isegi öelda, et fenomenaalse etteaste. Ta viskas Itaalia esiliigas oma meeskonna võidumängus 29 punkti. Vastasmeeskond jättis talle keskpositsioonilt ning kaare tagant viskamiseks ruumi ja Peterson ei jätnud võimalust kasutamata. 29 punkti tähistab eestlaste punktirekordit Itaalia esiliigas. Enne tänast kuulus see Rain Veidemanile 28 punktiga. Joonas Riismaa sai oma parimal katsel kirja 25 punkti ja näiteks Kaspar Treieri tippmargiks jäi 18 punkti.

https://netcasting3.webpont.com/?ita2_2ph_117" onclick="window.open(this.href);return false;

Petersoni senine tippmark Itaalia esiliigas oli 9 punkti ja aste madalamal tasemel 19 punkti. Ta selle hooaja keskmised näitajad Itaalia esiliigas olid enne tänast mängu 14 minutit 3,3 punkti ja 2 lauapalli.

Mikk Jurkatamm mängib kolmandat kuud vaid mõne minuti kaupa. Juhul, kui ta üldse platsile pääseb. Täna jäid Milano vastu mänguminutid teenimata. Sellist olukorda arvestades on raske loota, et Treviso teda ka järgmisel hooajal enda ridades näha soovib. Äkki korjab mõni teine Itaalia kõrgliiga klubi ta üles? Itaalia esiliigas võiks ta tänu kohaliku mängija staatusele pallida ilmselt kogu ülejäänud karjääri, aga see pole päris see tase, kus koondislane peaks toimetama.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Henri Drell tähistab 23ndat sünnipäeva oma teise mänguga Roanne`i eest. Vastaseks on 14. kohal paiknev Nanterre`i meeskond.

https://cdn.livetv652.me/webplayer.php? ... i=466&si=3" onclick="window.open(this.href);return false;

https://en.sportplus.live/basketball/27059/4295822/" onclick="window.open(this.href);return false;


https://www.lnb.fr/elite/game-center-resume/?id=25356" onclick="window.open(this.href);return false;
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Drellil oli võimalus tõusta oma sünnipäeval mängu kangelaseks, aga ... Roanne tuli viimase kahe minutiga üheksapunktilisest kaotusseisust välja, Drell paistis neil hetkedel silma mõlemal poolt väljakut ja siis kui oli võimalus viimasel sekundil korvile minna ja võit koju tuua, läks ta arusaamatul põhjusel söötu toppima ja põhjustas pallikaotuse. Drelli +/- näitaja +14 oli kohtumise parim - ja kaitses oligi ta igati tasemel -, aga kokkuvõttes polnud sellest siiski tolku. Roanne on nihkunud play-off`i kohast juba kahe võidu kaugusele ja hooaeg lõpetatakse ilmselt samas kandis, kus nad eelarve poolest platseeruvad (13. kohal).
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

https://www.basquetmanresa.com/noticies ... i-manresa/" onclick="window.open(this.href);return false;

Matthias Tassi töösuhe Manresaga sai ametlikult läbi. Pressiteate kohaselt on Tass vigastuse küüsis.


https://sport.ohtuleht.ee/1084276/nbass ... -ules-anti" onclick="window.open(this.href);return false;

Hugo Toom tõusis ta agendi sõnul selle hooaja heade esitustega ühe Itaalia klubi huviorbiiti.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Henri Drell viskas Prantsusmaa kõrgliigas kolmandat mängu järjest kahekohalise punktisumma ja sai ühtlasi Roanne`i ridades esimest korda võidurõõmu tunda. Roanne alistas võõral väljakul üllatavalt kindlalt tänavu Meistrite liigas 16 parema sekka jõudnud Limoges`i, Drelli arvele jäi 13 punkti.

https://www.lnb.fr/elite/game-center-resume/?id=25377" onclick="window.open(this.href);return false;

Drellil on Roanne`i eest jäänud sel hooajal pidada veel üks mäng. Sõltumata sellest, kuidas see mäng Drelli jaoks individuaalses plaanis lõpeb, tegemist on tema edukaima hooajaga Euroopa tippliigades. Kui ta oma parimal hooajal Itaalia kõrgliigas sai kirja 5,8 punkti ja 2,5 lauapalli, siis Prantsusmaa kõrgliigas on ta näitajad praegu 9,6 punkti, 3,4 lauapalli ja 1,8 resultatiivset söötu. Oleks kahju, kui ta otsustaks järgmiseks hooajaks jälle G League`i naasta – juhul muidugi, kui mõni klubi talle kahesuunalist lepingut ei paku. Drellil saab viimases mängus Roanne eest olema ilmselt kõvasti tõestamist, kuna vastamisi tuleb minna Strasbourgiga, keda juhendab Luca Banchi ehk isik, kes vallandas ta mullu Pesarost.

Kerr Kriisa juhendaja West Virginias jääb siiski ametisse. Ülikool määras talle kolmemängulise juhendamiskeelu ja kärpis palgast miljon dollarit.

https://eu.usatoday.com/story/sports/nc ... 203459007/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Üle pika aja on eestlasest korvpallur jõudnud eurosarjas finaali, kui Jeruusalemma Hapoel alistas Meistrite liiga poolfinaalis valitseva meistri Tenerife. Vene mängis seejuures oma meeskonna edus ülisuurt rolli. Ta viskas madalaskoorilises mängus 15 punkti ja hoidis oma meeskonda viimasel veerandajal sisuliselt ainuisikuliselt mängus, visates tol perioodil Hapoeli 17-st punktist 11, realiseerides sh viimasel minutil 4-punktilises kaotusseisus 3+1 rünnaku. Vene hooaja esimesed paar kuud kulgesid selliselt, et tundus, et ta peab endale hooaja käigus uue klubi otsima, aga ennäe, lõpuks jõudis vanuigi hoopis esimest korda eurosarja finaali.

https://www.championsleague.basketball/ ... b=boxscore" onclick="window.open(this.href);return false;
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas KalevRuus »

Küsimus targematele - kuidas teie hindate nö kuldse põlvkonna aga ka pisut nooremate (Kriisa, Riismaa jne) senist karääri, arvestades, et tegu on juba kogenud kossuhuntide mitte enam noormängijatega.
Mulle tundub, et selles mõttes on hästi läinud, et peale Erkmaa on kõik ikkagi tipptasemel kossu läheduses aga teiselt poolt, ühtegi nö võimast hüpet ega edulugu pole samuti polnud. Kotsar muidugi on aga vähe vanem mees. Kuidas nt viiepallisüsteemis tänaste 22-23ste mängumeeste progressi hinnata?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Võimas edulugu või hüpe vajaks täpsemat defineerimist. Kui selle all peetakse silmas, et meil pole 1999. aastal sündinute või nooremate seas ühtegi tegijat Euroliigas, siis selles vanuses mängijaid, kes teenivad Euroliigas regulaarselt mänguaega, on üldse täpselt ühe meeskonna jagu (ja neist enamus mängib oma kodumaa klubi eest). Veel umbes sama palju on selles vanuserühmas selliseid mängijaid nagu Raieste, kes teenivad ebaregulaarselt mänguaega. Ühesõnaga, Euroliiga on kogenud mängijate liiga.

Mõnelt kuldse põlvkonna mängijalt oleks oodanud pisut suuremat arengut (tihtipeale on takistuseks kujunenud vigastused) ja leidub tõepoolest ka mõni, kes on mutta vajunud, aga mu mõistus tõrgub nimetamast ebaõnnestujateks 22-24 aastaseid korvpallureid, kes on rollimängijateks suurliigades. Neil on käsil alles oma profikarjääri esimene neljandik. Ma arvan, et edulugude puudumisest ja potentsiaali mitterealiseerimiest saame mingi konkreetse kuldse põlvkonna mängija puhul rääkida alles siis, kui ta pole oma parimas mängijaeas suutnud tõusta mõnes tippliigas oma meeskonna põhitegijate hulka.

Minu jaoks on tänase hooaja puhul edulugu näiteks Kristian Kullamäe. Ta on Leedu liigas, mis kuulub Euroopa kümne tugevaima hulka, üks parimaid mängijaid. Ta näitas EuroCupis sarnast statistikat kui mullu Maik-Kalev Kotsar, ainult et tegi seda mitu aastat nooremana ja palju parema võiduprotsendiga meeskonna eest. Ta on koos Artur Konontšukiga eestlasest korvpallur, keda ootab suvel ees ilmselt suurim tõus karjääriredelil.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas KalevRuus »

Kullamäe osas nõus, kuigi jah tänavuse hooaja põhjal. Aga võimsa eduloo alla pean silmas Hispaania või Itaalia liigas keskm 12-15 punkti, vastavalt muidugi ka minuteid ja muid numbreid,
Ka mina ei pea ka nt Treierit, Raiestet veel ebaõnnestujateks aga fännina tahad ju alati parimat.Nt oleks nt huvitav teada palju Raieste panustaks, ütleme, Tartu või Pärnu satsi koosseisus? Tean et Euroliiga mehe kohta on justkui kohatu küsimus aga tippsatsi pingimees ei pruugi automaatselt nõrgemal tase4mel olla liidrirollis.
Vasta