Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
sveiks
Kasutaja
Postitusi: 112
Liitunud: 06 Juun 2018, 14:22

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas sveiks »

Milline üllatus, kolmanda alguses saame haledalt sisse. Hea treener!
elchukakabra
Kasutaja
Postitusi: 305
Liitunud: 29 Dets 2010, 20:56

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas elchukakabra »

Kle mine kommenteeri jalkafoorumis edasi
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Võimalusi järele tulla oli taaskord palju, aga me ei suuda. Ei ole isegi nii, et üks isik rikub ära. Igaüks teeb kordamööda mõne möödapaneku või lolluse ja erinevalt meist panevad poolakad ära. Meil on kedagi tagaliini juurde vaja ja korvpalliliidu asemel hakkaksin vaikselt maad kuulama. Savi, kas see üldsusele peale läheb, aga minu jaoks loevad võidud ja kui neid tuleb, siis tuleb ka rahulolu.
East
Kasutaja
Postitusi: 1024
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas East »

Kui Poola viskab 65% tabavusega kolmeseid, siis ongi keeruline.

Hästi kahju, et Kriisat polnud, sest teist palliga mängivat tagamängijat oleks hädasti vaja olnud. Kullamäe teeb küll väga palju häid asju, aga sinna sekka tuleb ka lubamatult palju praaki. Tahaks loota, et need tulevad tal suures osas väsimuse pealt.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4685
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Toijala ajastule tüüpiliselt suutsime miinimumeesmärgi taaskord nibin-nabin ära täita, antud juhul siis turniiri esimesest faasist edasi pääseda. Rünnakuga, mis põhineb suuresti põrgatuselt sooritatud kolmestel ja keskpositsioonivisetel, on siiski raske märkimisväärset edu loota. Leitmotiiviks veel „me ei suutnud duhhi üles saada“, "läksime pehmelt peale" ja „poisid ei pidanud mänguplaanist kinni“.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4442
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Siin ongi mingid lülid koondises puudu ja kui vastane ei eksi, siis saabki raske olema. Poolal oli kaks edu, esiteks Balcerowski, kes lõhkus meie mängu korralikult, sest teda takistada oligi võimalik vea hinnaga ning siis veel poolakate hiilgav visketabavus. Ponitka mängu suudeti lõhkuda, kuid tema asemele kerkis Pluta.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4209
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas marxx762 »

NoName ja East-i laused paneks ma kokku. Ilma Kriisata läheb Kristjanil rünnakul väga palju auru palliga toimetamisele ära. Lisaks täna (vähemalt veel) pole meil võimekust ühegi mängija näol teha stabiilselt 1-1 teravust, sellise mehe olemasolu on hädavajalik, sest võtaks mängujuhtidelt koormust vähemaks ning läbi teravuse tekitamise jääks teistele ka rohkem ruumi. Aga mida pole seda pole.

Miinimum saadi tehtud, aga enamaks polnud ka väga palju rohkem võimekust. Kokkuvõttes ma pigem selle seltskonna esitluse kirjutaksin positiivse kui negatiivse poole peale. Tõsi, mõningad hetked ja episoodid jäävad siiski häirima. Nagu eelpoolgi mainitud, siis olukorrad kus saad niigi hästi viskava Poola vastu kaitses kätte ja siis teed rünnakul mingi täiesti rumala lahenduse või viske.

Mängijatel küll ei taha ülearu pikalt peatuda, aga ühe USA-s lõppenud hooajal mänginud mehe kaitsemäng perimeetril on päris oksele ajav. Lisak veel, saan aru millest see küll tuleneb, aga minu maitse jaoks on liialt palju emotsioonide najal lappama minekut.
Teine, kelle osas loodan, et ta saab kiirelt jalad alla siirdub Belgiasse. Mõistan, et tuleb pikema vigastuse pealt, aga siiski. Olen varemgi tema kritiseerimise osas tagasisidet saanud aga siiski. Sedavõrd pehme ei saa lihtsalt olla ning teine mis jäi täna korduvalt silma, kui aeglaselt on võimalik vastaste pick n rolli järel kaitses oma mängijale järgi jõuda. Puht väljakul liikumiskiiruse parandamisega oleks võimalik ikka üksjagu palju juurde panna.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Maxi »

Kvaliteedi küsimus, Poolakatel Ponitka-Balcerowski-Sokolowski kraad kangemad mehed võrreldes nendega keda meil neile vastu panna oli. Komplekteeritus ka parem, neil igas liinis korralik põhimees + vahetus. Meil üks mängujuht, poolik keskmängija ja 10 äärt. Siis lisaks see probleem, et meil pole ühtegi liidrit või staari kes suudaks vahepeal meeskonda tassida. Üks Markkanen või Tingis Pingis kuluks ära.
Kotsari ja Kriisaga oleks see mängupilt oluliselt parem olnud, aga oleksid ei maksa, krt võibolla isegi Rosenthalist oleks siin kasu olnud.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Eks treenerid peavad leidma viisi, kuidas me meeskonnana suudame olla paremad kui osade summa. Täpselt nagu Poola on seda aeg-ajalt suutnud. Vastasel juhul jäävadki võidud tulemata. Seda enam, et küllap on ka lähitulevikus keegi oluline jälle vigane. Aeg annab arutust, kas Toijala on selleks õige isik. Kurb on ainult see, et kui ta ei ole, siis on väärt aastad raisatud ja ma ei ole kindel, kas me suudaksime üldse kedagi edukamat leida. Ilmselt oleks järgmine peatreener mingisugune 3 aastat tagasi Bulgaarias teise koha saavutanud taanlane vms. Ei tea, kas Iisalo noolimise peale on keegi pimedas toanurgas kunagi julgenud mõelda...
Krysver
Kasutaja
Postitusi: 504
Liitunud: 22 Jaan 2008, 11:15

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Krysver »

Selles mõttes nüüd koondise pika vaate osas eriti valus, et kui selle koosseisuga tahetakse kahel järgmisel EM-il tegusid teha, siis järgmise suve madistamine Euroopa TOP16 satsidega oleks olnud täpselt see õige samm, mis järgmise EM-i edu jaoks vajalik. Nüüd tuleb selle asemel hoopis ilma erilise eesmärgita suvi ja arutatakse, kas isegi korvpallikodu äkki pole otseselt vaja. See Põhja-Makedooniaga patsutamise level peaks olema nüüd juba läbitud etapp ja harjuma peaks kraad kõvemate satsidega regulaarselt võidu peale mängima. Sellel tuumikul on 2-3 EM-i veel teha (2033 on Kotsar nt juba 36). Nüüd lihtsalt on jälle see seis, et 2025 EM-il tuleb jutt, et kogemust tugevate satsidega mängida on veel meeskonnal vähe.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Mulle näib tänase Delfi artikli põhjal, et vaikselt hakatakse tulevaste altminekute vabandamiseks lihtsalt juba pinnast rajama.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 914
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Drogba »

Aga miks ei võikski järgmine suvi meeste koondisel vaba olla? Las puhkavad või teevad individuaalset tööd. Ehk kulub see mõnele mehele väga ära. B - koondis võiks muidugi töös olla kui on ressursse ja värke, mida kuuldavasti kipub väga vähe olema kahjuks.
East
Kasutaja
Postitusi: 1024
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas East »

Drogba kirjutas:Aga miks ei võikski järgmine suvi meeste koondisel vaba olla? Las puhkavad või teevad individuaalset tööd. Ehk kulub see mõnele mehele väga ära. B - koondis võiks muidugi töös olla kui on ressursse ja värke, mida kuuldavasti kipub väga vähe olema kahjuks.
Ma olen ka nõus, et mängudevaba suvi ei oleks suures plaanis halb idee. Jah, see võib küll kokkumängu pärssida, kuid samas on korvpallurid inimesed ning mingil hetkel on nii füüsiline kui ka vaimne puhkus vajalik, sest võib hiljem hoopis lisakäigu anda.

Ning see on ka adekvaatne mõte, et korvpallikodu peaks sellegipoolest töös olema (neile, kes soovivad siiski võimalust kasutada ning ei oma võimalust, ressurssi individuaalse treeneriga tööd teha) ning ka mingi B-koondise laadse asja võiks paari suletud treeningkohtumise tarbeks kokku panna. Seda muidugi eeldusel, et on piisavalt selliseid B-kategooria tüüpe, kes ei taha korvpallivaba suve.

Mind muidugi hämmastas see artikkel selles valguses, et koondise peatreeneriga sõlmitakse pikk leping ning juba peale esimest aastat on peatreeneril endal teadmatus, et mida ta järgmisel suvel teeb. Võibolla on seal artiklis midagi valesti kommunikeeritud, aga kui mitte, siis tundub see päris omapärane, et kõik niivõrd lahtine on. Arusaadav, et eelarved ja asjad mängivad mingite tegevuste planeerimisel olulist rolli, aga praegune olukord on kuidagi kurbnaljakas, kus peatreener sisuliselt ütleb, et ta ei tea mida järgmisel suvel teha.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Maxi »

Eks praegu on veel järgmise suveni aega ka, eks korvpalliliiduga koos pannakse plaan paika, tõenäoliselt esimene valik oli ikkagi see, et pääsetaks edasi kvalifikatsiooniturniirile.

Mis puudutab seda et järgmine suvi võib olla B-koondise meestele ja äkki laseks A koondisel puhata, siis ma kuulasin viimast Betsafe podcasti - Kruus, Enden, Sõber ja seal arutati seda teemat ka. Sellest pole midagi hullu kui üks suvi saavad mehed natuke rohkem puhata ja teha individuaalseid asju, sellisel tasemel meeste jaoks ei tähenda see "vaba" suvi niikuinii seda, et 3 kuud juuakse teleka ees õlut ja siis ettevalmistuslaagris vaatame, et mis saama hakkab.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4442
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

See väärib küll kaalumist, et järgmisel hooajal kutsuda kokku vaid B-koondis, ehk neile, kes on väljas U-20 formaadist, kuid on potentsiaali jõuda koondise huvisfääri. Neile võib selline formaat olla isegi motiveeriv. Muidugi, kui asju ei hakka otsustama "raha ei ole ja pole kuskilt võtta kaa" motiiv :).
Vasta