Eestlased välismaal

Üleüldine korvpallijutt
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Täna kell 21:00 peab Baskonia oma viimase hooajaeelse mängu. Vastaseks on Itaalia kõrgliiga mullune poolfinalist Tortona.

https://www.youtube.com/watch?v=JjqCF3m2AW0" onclick="window.open(this.href);return false;


Kaspar Treier ja Sassari osalesid kõrgetasemelisel kontrollturniiril, kus vastasteks olid Jeruusalemma Hapoel ja Patrase Prometheas. Sassari kaotas eile lisaaja järel Jeruusalemmale 75:83, täna võideti Prometheast 90:89. Treier viskas vastavalt 11 ja 16 punkti. Sassari on mänginud kontrollkohtumisi ilma 2-3 vigastatud välismängijata ja Treier on tõestanud, et suudab välja kanda põhitegija rolli Itaalia ühes tugevamas klubis. Ta on küündinud kahekohalise punktisummani kõigis viies Sassari kontrollkohtumises. Põhihooaeg algab juba järgmisel pühapäeval, mistap on päris suur tõenäosus, et Treier saab esimest korda oma kõrgliigakarjääri jooksul hooaega alustada oma positsiooni põhimängijana. Sassari üritas väidetavalt värvata vigastatud Bendziuse asendajaks üht ameeriklast, kuid too otsustas Iisraeli kõrgliigasse siirdumise kasuks.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Maxi »

Esimese liigamängus sai Kono siis vahetusest platsile pea 10ks minutiks ja viskas 2st kolmeseüritusest sisse ühe, hooaja eelsete mängude põhjal olid lootused kuidagi kõrgemaks kruvitud. Loodetavasti see alles algus ja edaspidi läheb selgelt tõusvas joones
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Hetkeseisuga näib, et Kotsaril pole ka sel hooajal arvestatavat meeskonnasisest konkurenti. Baskonia tasus Gran Canariale Khalifa Diopi eest Euroopa korvpalli mõistes üüratu väljaostusumma, aga senistes mängudes ei ole ta suutnud isegi Steven Enochi poolt seatud madalast latist üle hüpata. Hispaania kõrgliiga esimeses voorus oli Kotsari efektiivsus- ja +/- näitaja vastavalt 13 ja 18, Diopil 3 ja -8. Kotsar viskas oma 14 punkti justkui muuseas, mis on juba iseenesest klassinäitaja. Raieste ei saanud paraku isegi liigakeskmiku vastu platsile.

Kullamäe tegi korraliku tagasituleku Hispaania kõrgliigasse kui viskas Bilbao võidumängus Andorra vastu 9 punkti (visked 3/6). Mänguaega kogunes samas teenimatult vähe, vaid pisut üle 10 minuti, mõlema vahetuse jooksul ca 5 minutit, kusjuures neist viimase ajal viskas ta 6 punkti. Saab näha, millise jälje jätab koondise mängudele asjaolu, et Kullamäe tegutseb Bilbaos SG positsioonil (välja arvatud paar juhtu kontrollmängudes, kui Renfroe ja Pantzar jäid mängust eemale).

Kurb, et Granada peatreener Konontšukki esimeses liigamängus ei usaldanud ja ta teenis umbes kaks korda vähem mänguaega kui kontrollkohtumistes. Konontšuk tegi oma nappide mänguminutite jooksul igati korraliku etteaste ja tagantjärele tark olles võib öelda, et lühikese rotatsiooniga mängimine maksis Hispaania kõrgliiga mängutempot arvestades Granadale ka mängu võidu, eriti kuna mäng läks kahele lisaajale ja Granada mängijatel oli lõpuks lihtsalt jaks otsas.

Carlos Jürgens jätkab 2 punkti per mäng taktis. Ta saab jätkuvalt väga vähe palliga tegutseda ja tal pole seetõttu võimalik oma tugevamaid omadusi rakendada.

Janari Jõesaar tegi väga tubli tagasituleku Poola kõrgliigasse, kui Anwil alistas Sopoti. Ta oli oma meeskonna parimate hulgas nii efektiivsusteguri kui ka +/- näitaja poolest:

https://fibalivestats.dcd.shared.genius ... en_AU.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Täna kell 21:00 peab Sassari kontrollmängu kreeklaste Peristeri vastu:

https://www.youtube.com/watch?v=WCgGNu4Qsl8" onclick="window.open(this.href);return false;
East
Kasutaja
Postitusi: 1028
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas East »

Ma Kono puhul tooks välja, et Granada mängis väga lühike rotatsiooniga ning mänguminutite poolest oli ta meeskonnas kaheksandal kohal. Ma usun, et ta on päris heasse keskkonda sattunud ning saab hooaja edenedes oma võimalused kätte.

Kullamäe napp mänguaeg oli küll halb üllatus. Nii kontrollmängudes näidatu põhjal kui ka tema tänase esituse põhjal. Tundus natuke teenimatu.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 916
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Drogba »

Mis satsi Haller läheb? Vaatasin, et Zvigurs toksib ka Norras.
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 656
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas vanafänn »

Õhtul Go3s kell 21.25 algusega Murcia vs Baskonia. On juba kuskilt näha ka ülesantud mängijate nimekirja, ehk kas Raiestet võib näha?

Uhhuu oskab äkki täpsemini öelda, kas täna veel mõni eestlane tules?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

vanafänn kirjutas:Õhtul Go3s kell 21.25 algusega Murcia vs Baskonia. On juba kuskilt näha ka ülesantud mängijate nimekirja, ehk kas Raiestet võib näha?

Uhhuu oskab äkki täpsemini öelda, kas täna veel mõni eestlane tules?
Raiestel pole hetkel põhjust koosseisust välja jääda, sest Baskonial on praeguse seisuga täpselt 12 mängijat (üht mängujuhti alles otsitakse).


Joonas Riismaa ja Brindisi mängivad Meistrite liiga kvalifikatsioonis Rumeenia klubi Oradea vastu. Riismaalt poolajaks 7 punkti.

https://en.sportplus.live/basketball/1336993/4781017/" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.courtside1891.basketball/game/90829" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.championsleague.basketball/ ... b=boxscore" onclick="window.open(this.href);return false;
sveiks
Kasutaja
Postitusi: 112
Liitunud: 06 Juun 2018, 14:22

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas sveiks »

See Kotsari satsi Mannion on tugevam kaigas.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Miller-McIntyre<Thompson
Mannion<Heidegger
Rogkavopoulos<Giedraitis
Moneke>Hommes
Diop=Enoch

Kui veel lisada siia, et Marinkovic ja Costello on väga kaugel eelmise hooaja tasemest, siis Baskonia seis näib praegu üsna kehv välja. Kui Heidegger Euroliiga tasemeni ei küündinud, siis Hispaania liigas oli ta igati asjalik mängumees. Mannionile paistab isegi Hispaania liiga üle jõu käivat: esimeses mängus oli efektiivsustegur -5, Murcia vastu -1; pallikaotusi on kogunenud täiesti uskumatud 4 korda rohkem kui resultatiivseid sööte. Kvaliteetset mängujuhti on praeguses hooajafaasis raske leida, aga kusagilt tuleks ta Baskonial kiiremas korras hankida, et Euroliigas mitte häbisse jääda.

Kotsar tegi unustamisväärse mängu: eksis tavatult palju korvialustel visetel, kaitses olid kaaslastega ebakõlad ja +/- näitaja -15 on ta halvim Hispaania kõrgliigas.

Laupäeval kell 19:00 ootab ees maiuspala, kui Baskonia kohtub Bilbaoga. Kullamäe mänguaega esimeses kohtumises pärssis väidetavalt seljaprobleem.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Artur Konontšuk teeb teise etteaste Hispaania kõrgliigas, sedapuhku algviisikus. Granada kohtub võõrsil Badalona Joventutiga.

https://en.sportplus.live/basketball/110509/4786567/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://livetv.sx/enx/eventinfo/15490687 ... t_granada/" onclick="window.open(this.href);return false;

https://jv.acb.com/es/103785/estadisticas/ficha" onclick="window.open(this.href);return false;
UCLA
Uus kasutaja
Postitusi: 13
Liitunud: 08 Mai 2014, 19:28

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas UCLA »

Rünnakul tegi omad asjad ära, 15 minutiga 8 punkti ega eksinud väljakult kordagi: üks kahene, kaks kolmest. Aga paistab, et sai viis viga. No pole hullu. Joventutile kaotamine pole häbiasi, pealegi oli mäng tasavägine ja Artur sai rohkem peale kui esimeses mängus.

Baskonia kohta tahaks eraldi välja tuua kohutava transition D Murcia vastu. Eriti jäi see silma avapoolajal, kus Murcia sai kogu aeg joosta ja lahendas üsna hästi ära ka. Lisaks Mannionile on väga nigelad olnud ka Diop ja Rogkavopoulos. Esimene tundub üsna Enoch 2.0, sest pidevalt on pea laiali otsas. Penarroyalt ka päris huvitav katsetus, kus mõni minut olid korraga väljakul nii Kotsar kui ka Diop, aga see eksperiment ebaõnnestus selgelt.

Uutest tulijatest väärib Moneke kindlasti kiitust ja minu arust on Miller-McIntyre ka päris okei olnud. Ta pole statistliselt küll midagi ulmeliselt head teinud ja on ilmselgelt Thompsonist seni kehvem olnud, aga võrdleme teda ka Euroliiga ühe parema kui isegi mitte parima PG-ga. Aga selge on see, et Miller-McIntyre'iga on Baskonia mängus mingigi rahu ja voolavus ning ta on võimeline satsi ohjama küll.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

Kono võttis ründes maksimumi, aga paljudes olukordades on ikka nagu elevant jääl. Kui on mõistlik peatreener, siis saab aru, et noor mees vajab aega kohaneda, aga seal Hispaanias on alati kerge hirm, et istutatakse pingile ja mängib mingi 35-aastane hispaanlane, kes viskab küll 3,5 punkti mängus, aga on õite kogenud.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Konontšuk on rünnakul oma harvad võimalused ideaalilähedaselt ära kasutanud, aga kaitses on talle pisut liiast need perioodid, kui ta peab number nelja kohal tegutsema. Murcia vastu suutis ta ära seista, aga Badalona vastu, kus vastas olid veelgi jõulisemad kujud, kippus Konontšuki pealt kergelt kärisema.

Granada on nüüd oma rumalusest kaks võitu käest lasknud. Esimeses mängus tehti esimesel lisaajal pool minutit enne lõppu 3-punktiliset eduseisust kiirustatud viga, mis kinkis vastasele vabavisked ja seejärel söödeti veel pall otsaaudist üle küljejoone. Badalona vastu aga hakati lõpuminuteil üksnes Felicio peale korvi alla mängima, mille vastane läbi hammustas ja vaheltlõigetega ära karistas. Sellised kaotused võivad enesekindlusele põntsu panna.

Järgmine mäng pühapäeval kell 13:30 kodus Girona vastu on juba päris suure kaaluga. Girona peaks olema Granadaga sama masti meeskond, aga on alustanud hooaega üllatuslikult kahe võiduga. Ülejärgmine vastane on juba Baskonia ja võimalik 0-4 tekitaks juba hooaja alguses ohuolukorra.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Baskonia vs. Bilbao:

https://en.sportplus.live/basketball/110509/4799528/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://livetv.sx/enx/eventinfo/15540536 ... _bilbao/#_" onclick="window.open(this.href);return false;

https://jv.acb.com/es/103770/estadisticas/ficha" onclick="window.open(this.href);return false;
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

72-92 Bilbao poolt vaadates, aga Kullamäelt täitsa kena mäng: 12-2-3. Kui ta ei peaks Bilbaos põhitegijate hulka kerkima, siis on asi pigem milleski muus kui mänguoskuses. Ühtlasi tuleb taaskord toonitada, et tema esitused klubi eest ja viimatised esitused koondise eest on nagu kaks erinevat maailma.

Kotsarilt 16 mintsaga 5-3-2, aga pisut tundub alavormis. Raiestelt 7 prügiminutit ja 2 möödavisatud kolmest. Nii väga sooviksin, et ta leiaks enda koha, aga tõesti ei usu, et see Baskonias juhtub.
Vasta