Eestlased välismaal

Üleüldine korvpallijutt
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4685
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Brindisi sai oma uue peatreeneri lõpuks töökorda. Ta mängueelne kommentaar kõlas, et meeskonnas pole hetkel piisavalt mängijaid, et kedagi võita. Võrreldes paari viimase mänguga on neid siiski rohkem: PF/C Bayehe naasis vigastuspausilt, Ameerikast on tagasi Jamel Morris. Samas langes põhikeskmängija rolli täitev JaJuan Johnson kümnekonnaks päevaks auti ja jätkuvalt on vigastatud mängujuhid Senglin ja Laquintana. Brindisi ei suutnud ka täna võita, aga Kalevi jaoks on kolmapäevast mängu silmas pidades ohumärgiks, et tegemist oli Brindisi viimaste aegade ülekaalukalt kõige kvaliteetsema mängupildiga. Itaalia ühe jõukama meeskonna Veneetsia vastu kaotati võõrsil vaid 8 punktiga. Riismaalt uue peatreeneri debüüdil üks tema parimaid mänge Itaalia kõrgliigas: 30 minutiga 15 punkti, 4 lauapalli, +/- näitaja +4 ja muidugi korralik kaitsemäng.

Kaspar Treier ja Sassari said hooaja esimese eurosarja võidu järel üle pika aja võidurõõmu tunda ka Itaalia kõrgliigas, kui alistati EuroCupi meeskond Trento. Treier hiilgas taaskord +/- näitaja kategoorias, kui sai kirja +14.

Sassari tegi imelise teise veerandaja. Avaveerand, kus Treier ei osalenud, kaotati seitsmega. Seejärel tehti kolme minutiga 13-0 spurt, milles Treieril oli kaalukas roll, ja teise veerandaja esimese kaheksa minutiga kokku 28-1 vahespurt. Treierilt lõpuks 9 punkti. Tänane sooritus, lisaks eurosarjas visatud 11 punkti annab lootust, et vahepealne kerge mõõn on ületatud. Treier on viimastes mängudes, pärast Ousmane Diopi vigastust, tegutsenud keskmängija positsioonil.

Kristian Kullamäe tänast etteastet Madridi Reali vastu võib vast pidada samaväärseks 33 punktilise sooritusega Granada vastu. Bilbaole küll napp kaotus, aga Kullamäelt Euroopa hetke parima satsi vastu oma meeskonna resultatiivseimana ja väga hea visketabavusega 17 punkti, neist 10 viimasel veerandajal, ja +/- näitaja koguni +15. Bilbao poolt viimasel veerandajal platsil olnud suhteliselt noor koosseis ei suutnud kahjuks lõpuni külma pead säilitada ja Reali pakutud võitu endale haarata.
Krysver
Kasutaja
Postitusi: 504
Liitunud: 22 Jaan 2008, 11:15

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Krysver »

ACB mänge vaadates oli ikka uskumatu kontrast. Baskonias Raieste ja Kotsar on nüüd mõlemad peatreeneri poolt pingile tõmmatud. Kahju on just Raiestest, kes eelmisel hooajal ACB-s sai täiesti normaalselt mänguaega. Nüüd on Ivanovic vist võtnud sama hoiaku, nagu paar aastat tagasi. Kuigi Raieste on vahepeal edasi arenenud. Kotsar ehk veel rabeleb välja või siis hoopis tekib mingi klubivahetuse lootus kui Baskonia peaks veel mingi C endale nüüd hankima.

Ja siis Kullamäe mäng otsa, kus ta loputab Reali mehi järjest ja mingit küsimust ei teki isegi siis kui suht tühja koha pealt pall imelikult põrkab ja pallikaotus tuleb. Sisuliselt kaks korda vedas meeskonna suure miinuse pealt järgi ja ette. Eriti võimas oli teine kord - 14 pealt +4 peale. Kullamäe üle on küll hea meel.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

Kotsar koperdab nii, et suisa kahju hakkab. Ei saa ka öelda, et asi ainult tagamängijates. Eelmisel hooajal suutis ta edukalt 1v1 lahendada, aga sel hooajal tundub see osa täiesti lootusetu. Kui peatreener jääb, siis võib ta ühest hetkest ennast Raieste situatsioonis leida. Nii kiiresti asjad käivadki, et eelmise hooaja Euroliiga Top 10 keskmängija ja sel hooajal siis niimoodi.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4685
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Kuivõrd Kotsar otsustas pulmi pidada vahetult enne eelhooaja algust, siis füüsiline ettevalmistus jäi ilmselt lünklikuks. Või siis ei suuda ta korvpallile piisavalt keskenduda. Igatahes olid ta esitused juba hooajaeelsetes mängudes murettekitavalt kehvad. Kui ta mullusel eelhooajal oli väga heas hoos ja mängis Enochi selgelt üle, siis tänavu oli ta äärmiselt passiivne ja eksis sageli väga lihtsate olukordade realiseerimisel. Liigahooaja avamäng Breogani vastu tuli Kotsaril hästi välja ja andis lootust, et ehk võttis ta kontrollmänge lihtsalt väga lõdvalt, aga asi oli pigem selles, et Breogan on osutunud nõrgaks meeskonnaks. Üle ühe enam-vähem korraliku mängu nädalas ei paista Kotsar hetkel olevat võimeline tegema. Kui ta ei suuda hooaja käigus mingil moel oma taset tõsta, siis ootab järgmisel hooajal ees ilmselt kuni paarisaja tuhandene palgalangus ja töökoht mõne Euroliiga kehviku ridades.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4685
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Kui Artur Konontšuk sai hooaja esimestes mängudes viskele umbes iga nelja minuti tagant, siis viimastes kohtumistes on ta saanud ühe pallipuute ca nelja minuti kohta ja tänases mängus Obradoiro vastu jõudis kätte see hetk, kus ta ei pääsenud enam isegi väljakule. Kovliar sai seevastu lõpuks debüüdi tehtud: ligi 8 minutit mänguaega, 5 punkti, 1 sööt ja +/- näitaja -1. Kaitses oli tavapäraselt agressiivne, rünnakul alustas vaoshoitult, aga lõpuks võttis mängu enda peale. Konontšuki tööandja sai võõrsil hämmastavalt kindla võidu.

Konontšuk ja Carlos Jürgens on meie „välismaalastest“ ilmselt kõige tõenäolisemad selle hooaja käigus töökohta vahetama. Konontšuki palkamine Granada poolt jääb mulle mõistetamatuks: tal ei ole gabariite, et Hispaania kõrgliigas number nelja kohal mängida ja lisaks oli meeskonnas sarnase profiiliga mängija Pere Tomase näol juba olemas.

Jürgens tõi Nevežisele nende seni ainsa võidu Leedu kõrgliigas, aga ta alles õpib mängujuhiks ja stabiilsusest jääb hetkel vajaka. Nevežis on juba välja vahetanud kaks välismängijat ja Jürgensi positsioon oleks loogiliselt võttes järgmine, kus upgrade`i otsida.

Kuna Jürgensile jagub mänguaega küllaga, siis loodetavasti tal õnnestub Leedu liigas kogemuste omandamist siiski jätkata. Konontšuki Granadas jätkamise ainsateks plussideks on hea kliima ja soodne palganumber, kaduma on minemas aga mängutunnetus ja ka koondisekoht peagi kätte jõudvates valikmängudes.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

Ma loodan, et ta ei tule Kalevisse tagasi ja maandub kusagil vahepealsel tasemel, nt Saksamaal või kasvõi Poolas.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4442
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas vaim564 »

Kuna Mathise leping lõpeb jaanuaris, siis võib tema asendumine Konontsukiga (kui ta Granadas rotatsioonist välja langeb) olla üsna tõenäoline. SG koha mängijaid on nagunii tapvalt palju - Jurkatamm, Böckler, Kitsing, Dorbek, võib vabalt upgreidida.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4685
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Kui nüüd tõsiselt rääkida mõne välismaal mängiva eestlase võimalikust liitumisest Kaleviga, siis meeskonna suurimat häda ehk vajakajäämisi mängujuhi positsioonil aitaks ehk leevendada Jürgensi lisandumine.

Konontšuki liitumine Kaleviga olnuks mõeldav juhul, kui Kalev pääsenuks eurosarjas vahegruppi. Konontšuk tõdes mullu korduvalt, et Eesti-Läti ühisliiga reamängud teda enam ei motiveeri. Kalevil järgmised neli kuud põhimõtteliselt sellised mängud kalendris ainult ongi. Euroopa tugevaimat rahvusliigat ja Eesti-Läti ühisliiga lahutab siiski üsna mitu astet, seega vaevalt, et Konontšuk nii madalale kukub (kui üldse kukub).
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4442
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas vaim564 »

Ma loodan samuti, et Konontsuk ei lange Granada rotatsioonist välja, kuid kui see peaks juhtuma, siis võib see langeda perioodi, kui Mathis lahkub ja ta on parajasti vaba ning erilist tormi temale ei joosta. Mathis kõigi oma puuduste juures oskab vähemalt palli korvi visata ja selles osas suudab Konontsuk teda kompenseerida. Selles mõttes oleks see vahetus loogiline, sest kohalikus liigas suudab ka Dorbek mängujuhi positsiooni katta. Kokkuvõttes see kõik on vaid teooria, sest asjad ei pruugi üldse niikaugele areneda. Mänguaja järgi tundub, et Jürgensi positsioon vähemalt praegu veel ohus pole.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4209
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas marxx762 »

Huvitav, klubil on vaja mängujuhti mitte 3/4 peal mängivat Kono. Jackson vist päris puhas PG pole vaid pigem combo, seetõttu olen üsna veendunud, et Mathise retk saab läbi ning tema asemele tuuakse mõni puhast mängujuht, siis oleks tagumine liin vähemalt paberil loogiliselt täidetud.
Keegi mainis ühes teises arutelus Harrist - olen isegi sellele mõelnud, ta olnuks üsna kindel valik. Huvitav milline on Meirsi vs Nurger hinna erinevus? Olen küll viimast mõneti kaitsnud, aga...üli pehme ja kohmakus pärsib kõike seda võimaliku edu väljakul.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4442
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas vaim564 »

Küsimus ei olegi niivõrd vajaduses, vaid hüpoteetilises olukorras, mis võib tekkida (aga võib ka mitte tekkida), kui meeskonnas tekib vaba koht ja Konontsuk on parajasti saadaval.
Rannula point on: "Ma arvan, et suures pildis ei olegi asi välismaalastes, vaid pigem esimese kahe kuuga me ei saanud päris seda kätte ka Eesti poistelt, mida tahtsime." ja siin on oma kibe tõde täitsa olemas, enam-vähem on taseme välja mänginud Toom, Hermet ja Kirves, teised, kes vähem, kes rohkem, on seni lati alt läbi jooksnud, võib-olla Kitsingut on raskem süüdistada, sest ta on saanud teistest vähem mänguaega, aga tema positsioonid (2-3) on ka teistega kaetud olnud. Mathise roll on arvatavasti, eriti eurosarja silmas pidades, et siis kui meeskonda tabab mõõn, on pingilt võtta keegi, kes on võimeline tulema ja palli korvi viskama, nt Zaragoza mängus see õigustas, sest seni oli ka Kovliar kõikide muude rollide kõrval ka enam-vähem ainus stabiilne viskaja, eelmisel hooajal sai veel loota van Becki, Konontsuki ja Gilberti peale, kes olid ühtlasi multifunktsionaalsemad kui seda on tänane valik. Kas sellist rolli EstLat liiga tarvis vaja on, see on nüüd diskuteeritav. Meiersi roll on samuti katmata, sest Suarez pole päris seda tüüpi mängija ja Nurger kahjuks ei saa hakkama.
Aga ilmselt näitab järgmine kuu, millises suunas hakkavad asjad liikuma. Jackson vajab ilmselgelt veel sisseelamisaega, ideaalis võiks ta tõepoolest olla Kovliari tüüpi mängujuht, aga kas nüüd samal tasemel, seda on vara öelda.
sveiks
Kasutaja
Postitusi: 112
Liitunud: 06 Juun 2018, 14:22

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas sveiks »

Kotsari Baskoniasse jäämine on ikka totaalfeil. Varsti juba täiesti rotatsioonist väljas.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4685
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Ivanovic ei ole mulle sümpaatne treener, aga on näha, et ta püüab mängude alguses Kotsarit käima tõmmata, mängides talle palli korvi alla (Penarroya ajal juhtus seda harva), aga Kotsar lihtsalt ei suuda olukordi realiseerida. Ta on Baskonia kontekstis sama, mis Nurger Kalevis: üliaeglane ja pudistamisele kalduv. Kotsar on suve jooksul justkui kümme aastat vanemaks jäänud. See on hetkel tema õnn, et Diop pole veel päris mängukõlbulik, muidu oleks ta ilmselt juba rotatsioonist välja langenud. Kui Baskonia peaks lähiajal uue pika värbama – selline on Ivanovici soov –, siis huvitav, kas Kotsari leping lõpetatakse enneaegselt ja kus ta küll maanduda võiks? Praeguse vormi juures oleks tal ilmselt raske isegi mõne Hispaania kõrgliiga alumise poole meeskonnas põhitsentriks kerkida.
Krysver
Kasutaja
Postitusi: 504
Liitunud: 22 Jaan 2008, 11:15

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Krysver »

Hakka või juba kahtlustama, et need suvised pulmad keerasid terve hooaja tuksi.
Kotsar tõesti on seisus, et püüavad ju küll tema peale mängida, aga mitte midagi ei toimi, saab kulpe ja pudistab.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

See on varsti nagu düstoopiline hirmuunenägu. On aasta 2024, Tass Cramos pingil, Kotsar Burgoses, Veesaar golfikärus. Eesti parim keskmängija on Mihkel Kirves.
Vasta