Ma pean ütlema, et kuigi jäime välja, siis mul halba maiku suhu ei jäänud, v.a FIBA suutmatus asju normaalselt organiseerida.
Mänguliselt saime vast kõige tugevama ja ühtlasema grupi paberil, mis oma koosseisu poolest võinuks vabalt olla ka Champions League'i vääriline grupp. Itaalia ja Hispaania kõrgliiga klubide vastu neljast mängust kaks võitu ära noppida on väärikas tulemus, mille osas põdema ei pea.
Ning nagu ma kuskil juba enne ütlesin, siis sportlikkus mõttes on tõepoolest hästi kahju, et eurohooaeg nii varakult lõppes, kuid kui mõelda pingelise eelarve seisu peale, siis võibolla ongi parem kui saab korraks finantsilises mõttes natuke stabiilsemalt kulgeda, vanad võlad ära klattida ning seeläbi uueks hooajaks hea stardiplatvormi luua. Ramo meedias öeldud lausete pinnalt (+ koosseisu vaadates) on jäänud mulje, et sel hooajal on seis isegi keerulisem kui eelmisel hooajal.
Kuigi eurosari on läbi, siis uusi eesmärke on piisavalt palju. Nüüd tuleb fookus suunata EST-LAT liigas hea tulemuse tegemisele, sest vaadates VEFi ja Prometey raskusi, siis on kõik võimalused väikese üllatuse sepistamiseks olemas. Samamoodi tuleb Eesti meistritiitel ära kaitsta, sest järgmise hooaja hea alguse eelduseks on ennekõike võimalus FIBA Meistrite Liiga kohale pretendeerida. Ning viimaseks tahaks näha, et ülejäänud hooaega kasutataks ka selleks, et mõned eestlastest mängumehed koguks mõnusat enesekindlust (Böckler, Jurkatamm, Toom, Hermet, Kirves) ning tõstaksid end mänguliselt veel aste kõrgemale - järgmise hooaja valguses on jällegi hästi oluline, et eestlaste tuumik oleks grammi võrra parem kui aasta varem.
marxx762 kirjutas:Paraku arvestades üleüldist klubide arengut Euroopas, siis on väga väike tõenäosus, et me lähimate aastate jooksul saaksime BCL-i kasvõi alagruppi regulaarselt mängima. See on küll heade asjaolude kokkulangemisel võimalik, aga hetkel tundub et kõiksugused muud riigid suudavad oma klubikorvpalli märksa edukamalt raha suunata ja see saab ka paljuski määravaks.
Kas FIBA Meistrite Liiga ei pidanud mitte mingit reformi lähiajal läbima, sh geograafiliselt üritama kandepinda laiemaks saada? Nagu mäletaks, et räägiti 2024 või 2025 aastast. See võiks Eestile ja loodetavasti Kalevile uusi võimalusi avada, eeldusel, et ka korvpalliliit üritaks igal moel Eestile paremat kohta lobistada.
Loodetavasti läheb ka olukord majanduses järk-järgult paremaks ning äkki tuleb üle pika aja selline suvi, kus eelarve mitte ei jää samale tasemele või ei vähene, vaid hoopiski kasvab. Eelmises Mängumeeste saates oli minu meelest selle osas huvitav arutelu ning oleks päris põnev, kui neil õnnestuks Ramo taas saatesse meelitada ning kuuleksime lähemalt, kas ja milliseid meetodeid on eelarve kasvatamiseks seni proovitud ning kas mingeid realistlike ideid ja tööplaane (a la saates Raudla pakutud variant spetsiaalse inimese palkamine eelarve täitmiseks) on veel varrukas olemas.