Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas East »

Lisaks sellele, et Kaukiaineni uus klubi pühapäeval avalikuks peaks saama, on Soome meediast veel nii palju kuulda, et Kaukiaineni lepingus oli klausel, mis võimaldas tal klubist parema pakkumise korral lahkuda ning antud juhul soomlane seda ka kasutas.

Ja see infokild jäi ka silma, et Kaukiainen valiti Korisliga eelmise hooaja parimaks mängijaks.
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas East »

Kaukiainen nüüd siis ka ametlik. Minu lootus temale on eelkõige see, et ta aitaks teiste mängijate (Jurkatamm, Böckler, Hermet, miks mitte ka Nurger) tugevused võibolla paremini esile tuua.

Seda on ka nüüd huvitav vaadata, et kas sellest suurest hulgast Soome turistidest hakkab nüüd mingi väike osa ka Kalevi kodumängudele jõudma. Iseenesest ju täitsa võiks? Olen varemgi mõelnud sellele, et Kalev võiks tegelikult Soome mängijateturul päris pingsalt silma peal hoida, sest Kalev saaks olla sealt kerkivate andekamate mängijate jaoks selline päris hea vahesamm tippliigadesse. Tase on tugevam kui Korisliigas, samas kultuuriruum on sarnane ning kodu on lähedal jne.

Samamoodi miks mitte hoida silma peal ka juba Euroopas heal tasemel pallivatel soomlaste - näiteks Madseni, Maxhuni või Valtoneni (hetkel vast kõik raha poolest liiga kallid Kalevi eelarve jaoks) - käekäigul ning üritada ehk ka neidki tulevikus targeteerida, kui klubi eelarve kunagi seda lubama peaks? Kui Kalevil õnnestuks regulaarselt muutuda CL meeskonnaks, siis seda enam atraktiivsemaks mängupaigaks võiks Kalev soomlaste silmis muutuda.
Viimati muutis East, 03 Dets 2023, 12:26, muudetud 1 kord kokku.
barons2
Kasutaja
Postitusi: 212
Liitunud: 06 Aug 2018, 21:36

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas barons2 »

iseenesest on see hea tähelepanek - Soomest mõni mängija vaadata - äkki mõni Soome ettevõtegi paneks õla alla eelarvesse?!

kujutaks nüüd ette, et Suareze asemel oleks Madsen - nati vist ikka korviall edasiminek oleks
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vaim564 »

Ma nüüd Soome turistide juurdevoolule väga ei panustaks. Kaukiainen on seal kusagil koondise piiri peal, aga Maxhuni ja Little on praegu temast eespool. Samas on tal võimalus teha arenguhüpe nagu Maxhuni tegi seda Pärnus (ta tuli sinna Hispaania tugevuselt kolmandast liigast ja mitte midagi erilist näitajate pealt). Rannula on juba ühe soomlase üles viinud. Selles mõttes võiksid Eesti klubid olla soomlastele atraktiivsed, sest liigade võrdluses pole nende liiga tugevam ja K/Cramo võiks nende jaoks olla juba samm edasi. Ei tea hinda, aga Madsen pole Suarezest ilmselt odavam, võib olla isegi vastupidi, kuid mõlemad pole just traditsioonilised tsentrid, üsna sarnased, palju sõltub ka kuidas neid mänguplaanis rakendada. Kas see just kvaliteedis juurde annab, samuti keeruline öelda. Ma ei tea, kui tõsine on Suareze vigastus, aga teatud tüüpi meeskondade vastu saab ta hästi hakkama. Suurem probleem näib olevat Nurger, kellele ma soovitaks isegi pigem välja sööta, mitte hakata korvi all ise ehitama, sest sellest ei tule midagi head. Suarez vähemalt lühemate meeskondade vastu lahendab ära, Zelli vastu seisis ka kaitses päris hästi.
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 656
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vanafänn »

Eastiga täitsa päri, hetkel on Soome koss mingis mõttes sammukese ees Eestist aga meie ühisliiga selgelt tugevam ja atraktiivsem ülejäänud euroopale, kui Korisliiga.

Siiski usun, et Madsen oleks veits alla lati ja isiklikult eelistan Suarezt. Sellest rääkides, kas oskab kalevi konto kommenteerida Manny hüpeka seisu?
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas NoName »

Ma pisut oponeeriksin. Mis eriline arenguhüpe see Kalev nüüd ikka on või kust see eeldus tuleb, et tal on võimalik siin järgmine samm teha. Soome klubiga jõudsid ju samuti Eurosarjas etteotsa. Jah, võib-olla VEFi ja Prometeyga ei saa Soomes mängida, aga need on ka ainult mõned mängud hooajal. Samuti oli Maxhuni noor talent, aga praegune soomlane on ju parimates aastates mängija. Minu arvates ei ole neil kahel case'il üldse erilist sarnasust. Mina näen siin lihtsalt asjalikku mängijat, kes eelmise hooaja vormi saavutades oleks väärt täiendus.
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas East »

Kalev on lihtsalt viimastel aastatel näidanud, et siit on võimalik teha tubli samm edasi muudesse Euroopa kõrgliigadesse. Kasvõi viimase aasta näitel, kus kaks meest läksid ACBsse ning üks Saksamaa Bundesligasse. Jah, oli muidugi erakorraline aasta ka, kuid võrdluseks - sellest samast Karhu meeskonnast sai kaks soomlast Leedu kõrgliigasse Mazeikiai ridadesse ning Kaukiainen siis Slovakkia meistri ridadesse. Leegionäride kõrgeim lend näis olevat Jaapani liigasse ning Küprose kõrgliigasse.

Ma ei taha väita, et see nüüd kõik seotud on, aga Kalevi selge pluss on see, et klubi on rahvusvaheliselt pikka aega heal tasemel mänginud (eelnevalt VTB) ning endale teatud määral nö nime teinud. Kui võrrelda Korisliigaga, siis ma ütleks, et ülemine ots on meie ühisliigas tugevam kui Korisliigas ning juba seegi on hea argument.

PS! Ja ma täpsustan, et ega ma korvpalliturismi puhul ei pidanud päris silmas, et igal kodumängul hakkaks nüüd sadu soomlasi käima, aga ma mõtlen, et kui ma ise Helsingisse satuks ja seal oleks parajasti eestlane normaalsel tasemel pallimas, siis miks mitte vaatama minna?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Uhhuu »

Ainult Eesti-Läti ühisliiga mängimise pealt on pea võimatu mõnda tippliigasse pääseda. Maxhuni oli eurosarja mittemängiva klubi ridades Eesti-Läti ühisliiga üks parimaid mängijaid, aga see tõi talle töökoha kõigest madalaimat eurosarja mängivas Hollandi klubis. Pealegi on Maxhuni ja Kaukiainen täiesti erineva kategooria talendid, a la Kullamäe vs. Rosenthal. Kalevi mängujuhtide osakonna mannetut hetketaset arvestades on Kaukianeini lisandumisel kvaliteeditõus sisuliselt garanteeritud ja talle endale tähistab Eesti-Läti ühisliigas mängimine sammu võrra kõrgemale tõusmist Slovakkia liigaga võrreldes. Kui ta siin edukalt esineb, siis äkki õnnestub järgmiseks hooajaks Leedu või Poola kõrgliiga keskmiku ridadesse pääseda (a la Toppin, Pavelka või Hermet). Sama loodaks muidugi mõnelt eestlasest mängijalt.

Veidi häirib, et Kaukiaineni esitletakse mõnes kohas kui Soome koondise mängijat. See jätab pisut eksitava mulje. Ta on saanud koondise eest kirja kõigest ühe valikmängu (7 minutit ja 0 punkti) ja kuus mängu n-ö järelkasvukoondise eest (nagu meie tänavusuvine koondis, kus olid näiteks Pehka ja Kirsipuu).
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas NoName »

East kirjutas:Kalev on lihtsalt viimastel aastatel näidanud, et siit on võimalik teha tubli samm edasi muudesse Euroopa kõrgliigadesse. Kasvõi viimase aasta näitel, kus kaks meest läksid ACBsse ning üks Saksamaa Bundesligasse. Jah, oli muidugi erakorraline aasta ka, kuid võrdluseks - sellest samast Karhu meeskonnast sai kaks soomlast Leedu kõrgliigasse Mazeikiai ridadesse ning Kaukiainen siis Slovakkia meistri ridadesse. Leegionäride kõrgeim lend näis olevat Jaapani liigasse ning Küprose kõrgliigasse.
See kõik on tõsi, aga põhjanaabrite liigat laiemalt vaadates võib tuvastada, et Soomest otse Bundesligasse on suhteliselt regulaarne nähtus. Võib-olla on seal Soome liigal tänu treeneritele ja mõnele varasemale pretsedendile hea maine? Meie uus soomlane ei leidnud pärast edukat eurohooaega kahjuks heast liigast väljundit, seega ma mõneti kahtlen, et Kalevis mängimine siin midagi muudab ja kas peabki. Oleks ju tore kui leiaksime endale mõne püsivama leegionäri.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Maxi »

Ütlen ausalt, ma polnud Severi Kaukiainenist enne eelmist hooaega kuulnud, aga veits jälgisin mida Kauhajoki sats korda saatis ja Kaukianen jäi täiesti silma isegi. Selline klassikaline mängujuht, eriti lollusi ei tee, tundub et järgib piinliku täpsusega peatreeneri jooniseid,vise on korralik. Ameerika mängujuhtide vastand, et ise läbi ei murra ja läbi selle olukordi väga ei loo, pigem ootab et pallita mängijad teevad oma liikumised ära, et siis pall õigesse kohta panna. Eriline kaitsespets ei ole ja lauas pigem ei käi.
Ma arvan temaga on väga hea aeglast rünnakut mängida, aga üldjoontes slasherit meil meeskonnas ikkagi ühtegi ei ole. Kõige lähem sellele on vist Jackson kes pole seni eriti sähvatanud.
Kaukiainen võib päris edukalt nr. 2 peal nö off-ball ka mängida, aga sellel positsioonil on meil juba plejaad erinevaid mehi olemas. Kindlasti proovib Rannula erinevaid olukordi kus Jackson ja Kaukianen on korraga väljakul ja siis nr 3 peal Jurkatamm, Dorbek, Kitsing või Böckler.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas marxx762 »

Mingid tema liigutused ja olek ning otsuste kiirus (mitte halvas mõttes) meenutavad Branko Mirkovici.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas marxx762 »

Tallinna linna eile toimunud gaalal sai siis Kalev õiglaselt valitud linna aasta võistkonnaks, tasuks 25K.
Tuleval esmaspäeval algab EOK Spordiaasta tähtede hääletus, kui Kalev/Cramo pole seal aasta võistkonnana nomineeritud, siis on midagi päris valesti.
Pärtel
Kasutaja
Postitusi: 82
Liitunud: 03 Apr 2021, 21:19

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Pärtel »

marxx762 kirjutas:Tallinna linna eile toimunud gaalal sai siis Kalev õiglaselt valitud linna aasta võistkonnaks, tasuks 25K.
Tuleval esmaspäeval algab EOK Spordiaasta tähtede hääletus, kui Kalev/Cramo pole seal aasta võistkonnana nomineeritud, siis on midagi päris valesti.
Ei ole 25K, ikka 15000 eurot oli auhind. Aga korralik summa ikkagi.

Pilt
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas East »

Jääb üle loota, et see ei ole ainus kord, kus linnaisad üritavad pildile pääseda, vaid tulevikus proovitakse senisest enam klubi tegemistele rahalist tuge pakkuda.

Kui linnaeelarves on raha, et korraldada kõige muu seas 3 miljoni euro eest rohetehnoloogianäitus, mida külastas alla 4000 inimese, siis ei tohiks olla probleemi leida igal aastal ca 500 tuhat eurot, et linna esiklubi toetada.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas marxx762 »

East kirjutas:Jääb üle loota, et see ei ole ainus kord, kus linnaisad üritavad pildile pääseda, vaid tulevikus proovitakse senisest enam klubi tegemistele rahalist tuge pakkuda.

Kui linnaeelarves on raha, et korraldada kõige muu seas 3 miljoni euro eest rohetehnoloogianäitus, mida külastas alla 4000 inimese, siis ei tohiks olla probleemi leida igal aastal ca 500 tuhat eurot, et linna esiklubi toetada.
2024 aasta linna eelarves on välja toodud et klubi toetatakse 220k/€ eest. Tea kas see kasvas võrreldes 2023 aastaga, aga abiks ikka.
Huvitav muidugi et HC Panter saab 200k ja Tallinna spordiselts Kalev 150k. Õnneks Cramo saab kõige enam linnalt rahalist tuge.
Vasta