Täna oli Postimehes artikkel: https://www.postimees.ee/7965114/kultuu ... -ehituseks"Meil on vaja luua majanduslikud eeldused kitsamalt jalgpalli, aga laiemalt kogu võistkonnaalade klubispordi majanduslikuks toimimiseks, sest loomulikena neid ei eksisteeri. Jalgpallis on esimese vundamendipostina olemas liidu solidaarsusmehhanismid, aga neid tugimehhanisme peaks olema rohkem. Ühe võimaliku allikana näeme hasartmängulaekumiste edasijagamist vastavalt nende tekkimise allikale ehk siis valdkonnale, kus kõnealune tulu tekib."
Sealhulgas toodi välja, et hasartmängumaksust:
- 60,6 protsendi eest ehitatakse hooneid;
- 3,8 protsenti on läinud õppejõudude loomestipendiumiteks;
- 35,6 protsenti on jäänud loomeisikute toetusteks, stipendiumiteks ja preemiateks.
Samuti toodi välja ehitised, mis lähitulevikus kultuurkapitali vahenditest (sh hasartmängumaksust) plaanitakse teha:
- Tartu südalinna kultuurikeskus (Süku);
- Narva Kreenholmi kultuurikvartal;
- Arvo Pärdi nimeline muusikamaja Rakveres;
- rahvusooper Estonia juurdeehitus;
- Tallinna filmilinnak.
Ma olen küll kultuurisündmuste fänn, aga see on tõepoolest päris huvitav tendents, et hasartmängumaks läheb suures enamuses selleks, et kultuurisektorit üleval pidada ning neile hooned ehitada, samas kui spordisektorisse tilgub raha eriti vähe. Päris märgiline, et ülaltoodud listis ei ole mitte ühtegi spordi valdkonnaga seotud hoonet.
Ma pole küll Pohlaku fänn, aga see on päris õige mõte, et hasartmängulaekumised peaksid jõudma suuremas mahus sporti tagasi. Ma ei ole veel näinud, et keegi saaks kuskil mõnele teatrietendusele või muusikalile panustada.