ENBL 24/25

Europe Cup, BCL, Euroliiga, NBA jne
NoName
Kasutaja

Re: ENBL 24/25

Postitus Postitas NoName »

Omaette küsimus, et kas sellised võistkonnad, kellel üldse taset pole, peavad ikka Euroopas treeningmänge käima tegemas. Viimaks esindavad nad ikkagi meie korvpalli. Mis mulje mingile sakslasele taolist asja vaadates meist jääb.
Maxi
Kasutaja

Postitus Postitas Maxi »

ma arvan sakslastel on ükstapuha kuskohast need kaerajaanid neile sinna mängima tulevad, homseks on unustanud. Kõvemad kossufännid niikuinii on välja uurinud et see Keila on isegi meie mõistes parimal juhul keskmik
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

NoName kirjutas: 31 Okt 2024, 22:41 Omaette küsimus, et kas sellised võistkonnad, kellel üldse taset pole, peavad ikka Euroopas treeningmänge käima tegemas. Viimaks esindavad nad ikkagi meie korvpalli. Mis mulje mingile sakslasele taolist asja vaadates meist jääb.
Ma arvan, et Bambergil kenasti meeles kuidas kodus võtsime pingeliselt ära ja võõrsil loputasime neid- neil on eesti kossust hea arusaam olemas. Kui ma algselt ise olin ka pigem negatiivselt meelestatud selle suhtes siis ega tegelikult teevad õigesti et neil on mune mängida euroopas. Talts räägib siin juba mitu aastat järjest, kuidas nad ei saa FIBAs osaleda ja mitu miljonit mure, samas kui Kärp on väiksema eelarvega kenasti hakkama saanud ning kingituseks ka kena võit rumeenia klubi üle.

Lisaks sellele on teada, et see on Coolbeti üks tingimusi et nad peavad mängivad välismaal, et seda head krõbedat saada. Kui neil puuduks ka Coolbeti toetus, mis ma pakun on ca 50-75k, siis oleks meil kaks samasugust Keila meeskonda.

Ühesõnaga, julgelt euroopas edasi ning millalgi kannab see ka vilja!
NoName
Kasutaja

Postitus Postitas NoName »

Tartuga ka see küsimus, et kui nad isegi tahavad, kas nad üldse saavad peale? Vb on mugav öelda, et me ei ole valmis või ei saa, sest et reaalsuses pole ruumi kolmandale Eesti klubile.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Selles mõttes kindlasti positiivne, et kui see koht on olemas, siis ei maksa lambist loobuda. See erinevus on eestlastel lätlastega võrreldes, et meie omad vähemalt üritavad rahvusvahelisi sarju mängida. Kunagi oli vastupidi. Lätlastel on VEF BCL-s, kuid Ventspils on nüüdseks Euroopas mängimisest loobunud. ENBL oli algselt lätlaste initsiatiiv, kuid neist on vaid Valmiera sarja alles jäänud. Kui ma ei eksi, siis meil oli ka vist nii, et TalTech loobus ja siis Pahv vähemalt korjas neist vabaks jäänud koha üles. Iseenesest oleks olnud just huvitav, kui kohalikest moodustatud tiimid Liepaja ja TalTech oleksid ENBLs jätkanud, aga miks mitte näiteks üsna ambitsioonikas Zelli või meilt Rapla oleksid võinud vähemalt üritada seal läbi lüüa.
Kasutaja avatar
bckalev-cramo
Kasutaja

Postitus Postitas bckalev-cramo »

NoName kirjutas: 01 Nov 2024, 18:13 Tartuga ka see küsimus, et kui nad isegi tahavad, kas nad üldse saavad peale? Vb on mugav öelda, et me ei ole valmis või ei saa, sest et reaalsuses pole ruumi kolmandale Eesti klubile.
Teoorias peaks olema koduliiga järjestus, et kui näiteks Tartu edastaks Pärnut, siis Tartul oleks eelis FIBA kohale. FEC reglement lubab igast riigist kuni 2 klubi registreerida, erandid on kui meister tuleb tagasi ning juhul kui mõni riik ei kasuta ja jääb kohti üle, siis võib FIBA ise pakkuda neid kohti.

Pärnu poolt kogutud punktid mängivad rolli asetustel loosimistel.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Ma ei saa päris aru Tartu lähenemisest. Ühest küljest räägib Talts kui hea ja õige asi see ENBL on, samas tundub, et isegi Tartu ei võta seda sarja tõsiselt ning ei ürita seal mingisugust tulemust teha.

Eile oli seis mingi -13 ning umbkaudu 2-3 minutit kolmandast veerandajast ning terve neljas veerandaeg mängida. Mida teeb Kuusmaa? Viskab sellises kaotusseisus noored mängu ning sisuliselt lehvitab Valmierale juba valget lippu. Ma saan aru, et noortele tulebki minuteid leida, aga no võidu peale võiks ju ka üritada mängida ning eriti veel kodusaalis?

Arvestades, et head võimalused edasipääsuks on sisuliselt maha mängitud, siis ega edaspidi polegi vahet, kas mängivad põhimehed või noored. Aga lihtsalt küsimus tekib selles, et kas Tartu üritab üldse kunagi midagi võita või mis see viimaste aastate Tartu ambitsioon on? Täielik võiduallergiaga meeskond.
Viimati muutis East, 06 Nov 2024, 08:34, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Mängujärgne kommentaar El-Sheikh kohta oli ka päris avameelne ning tekitas veidi imestust.
Mis tekitas üllatust, et Tartu ei keskendunud absoluutselt Valmiera võimalikule maa alale. Kuigi kui Tartu statistikat vaadata, siis kui Paasoja välja jätta, viskavad Veideman, Roos ning Bourcier ikka väga kehvasti mis võiks justkui anda vastasele soovi seda formaati kaitses proovida.
sveiks
Kasutaja

Postitus Postitas sveiks »

marxx762 kirjutas: 06 Nov 2024, 08:01 Mängujärgne kommentaar El-Sheikh kohta oli ka päris avameelne ning tekitas veidi imestust.
Mis tekitas üllatust, et Tartu ei keskendunud absoluutselt Valmiera võimalikule maa alale. Kuigi kui Tartu statistikat vaadata, siis kui Paasoja välja jätta, viskavad Veideman, Roos ning Bourcier ikka väga kehvasti mis võiks justkui anda vastasele soovi seda formaati kaitses proovida.
Ma kuulasin ka selle kommentaari su reklaami peale üle. Kahtlustan, et said valesti aru. "See võistkond ei sobi talle," lausega tahtis Kuusmaa ilmselt öelda, et Valmiera vastu ei lähe tal hästi. Mitte, et Tartust kohe kinga saab.
danielto
Kasutaja

Postitus Postitas danielto »

Tartust veidi veel. Nagu ma kuskil enne ütlesin, siis minu jaoks üks suur küsimärk. No nad ei saa ju olla nii kehvad, et alustavad 0-3 ENBL sarja. Talts ise on rõhutanud, et "euroliiga" mängud on tähtsad (mis on õige suhtumine), aga no kusagilt seda ei peegeldu. Mina Tartu meeskonna juhina prooviks sellest ENBList ikkagi maksimumi võtta, sest kui näiteks ollakse play-offis, siis kindlasti ka rahva huvi suureneks. Igasuguse asja võitmine (või kõrgetele kohtadele mängimine) on positiivne ja kindlasti rahvas tuleb saali. Praegu vist play-offiga on üsna kööga ja kes neid ülejäänud kodumänge ikka siis vaatama viitsib minna? EST-LAT liigas playoffi ikka ju jõutakse, et minu arust võiks rõhk olla praegu ENBL, et seal tõestada euro kõlblikust eesmärgiga nt aasta või paari pärast FIBA CUPi mängida.
misso
Kasutaja

Postitus Postitas misso »

danielto kirjutas: 06 Nov 2024, 09:35 Tartust veidi veel. Nagu ma kuskil enne ütlesin, siis minu jaoks üks suur küsimärk. No nad ei saa ju olla nii kehvad, et alustavad 0-3 ENBL sarja. Talts ise on rõhutanud, et "euroliiga" mängud on tähtsad (mis on õige suhtumine), aga no kusagilt seda ei peegeldu. Mina Tartu meeskonna juhina prooviks sellest ENBList ikkagi maksimumi võtta, sest kui näiteks ollakse play-offis, siis kindlasti ka rahva huvi suureneks. Igasuguse asja võitmine (või kõrgetele kohtadele mängimine) on positiivne ja kindlasti rahvas tuleb saali. Praegu vist play-offiga on üsna kööga ja kes neid ülejäänud kodumänge ikka siis vaatama viitsib minna? EST-LAT liigas playoffi ikka ju jõutakse, et minu arust võiks rõhk olla praegu ENBL, et seal tõestada euro kõlblikust eesmärgiga nt aasta või paari pärast FIBA CUPi mängida.
Huvitav mida teeb Tartu FIBA sarjas kui ei suudeta selles sarjas aastaid kuidagi hakkama saada?!
ENBL vähemalt mõned ilusad kaotused ja väga harva mõni kole võit olnud. Ennem kui pole ENBL võitutega plussi saadud pole kuskil kõvemas kohas midagi teha.
Tondu
Kasutaja

Postitus Postitas Tondu »

Tabeliseis on kohutav, kuid ei saaks öelda, et selles liigas on lolli mängitud.
Vaadates mängude kaupa, siis esimene mäng läks selgelt vabakate nahka (nagu mitmedki teised Tartu mängud sel hooajal), lisaks oli sealne vile selgelt kodumeeskonna poole kaldu.
Teises mängus jooksis viimasel veerandil meestel kuidagi juhe kokku - kas mängijate või treeneri kaotus, eks seda peaks põhjalikumalt analüüsima, kuid seis oli päris hea, kuid käkiti ise ära lõpuga mäng.
Eilne oli muidugi päris selge kaotus. Ma küll ei näinud kahjuks, milline see esimese poolaja lõpu mängupilt oli, kus suur vahe sisse tuli. Samas noorte kasutamise kohta ei ütleks ma midagi halba. Mingil määral oli sundkäik, sest Henry ja Nurger olid vigadega püsti hädas. Lisaks, kui Kuusmaa intervjuud kuulata, siis polnud ta üldse rahul põhimeeste suhtumisega ja eks siis proovis lihtsalt , et äkki pingilt keegi toob mängu lisaenergiat. Noored tõidki ju peaaegu Tartu mängu tagasi. Mine tea, kui sealt -10 pealt oleks saanud korvi, äkki oleks emotsionaalselt vastast piisavalt häiritud, et oleks võinud veel mänguks minna. Kahjuks ei suudetud ja lõplikult mängu tagasi tulemise asemel lagunes asi ära.
Kusjuures sellel võimalikul murdehetkel oli ka see video vaatamine ja siin tahaksin küll kohtunikelt seletust, et miks Atele ebasportliku ei antud. Ülekandes jäi mulje, et seletus oli see, et ei löönud näkku mitte küünarnukiga vaid muu käe osaga, kuid minu hinnangul ta ju selgelt võttis käe pallilt, et teha löögiliigutus kaitsemängija näo suunas. Miks video vaatamise järel nii otsustati, seda tahaks näha rubriigis "mis vile".
Aga kokkuvõttes ilmselt võime näha nüüd vähemasti välismängudes rohkem noori platsil, sest play-off on läinud. Kodus ehk üritatakse ikka põhimeestega rohkem toimetada. Järgmine kodumäng ju Jõesaare klubi vastu ja see peaks publikut paeluma.
Üldse see hooaeg kuidagi kummaliselt alanud selles liigas. Eelnevatel hooaegadel on tabeliseisud hästi segased olnud, kuid nüüd kus klubidel mängitud 1-4 mängu on B grupis edasisaajad juba üsna selged ja A grupis vist ka. Opava veel omab võimalusi viiendanda play-off mängu sekkuda.
Vasta