FIBA Europe Cup

Europe Cup, BCL, Euroliiga, NBA jne
NoName
Kasutaja

Re: FIBA Europe Cup

Postitus Postitas NoName »

Ma ütleksin, et hea alagrupp Kalevile. Täiesti reaalne 4 võitu kätte saada. PAOK on praeguseks rohkem nimi kui sisu, aga eks meie taseme jaoks ikkagi hea sats. Fribourg on paberil ikka väga nõrk, aga üllatavalt head tulemused. Vb rumeenlased tunduvad isegi kõige ohtlikumad. Pärnu vastu tundus klassi üsna palju.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

NoName kirjutas: 13 Nov 2024, 23:14 Ma ütleksin, et hea alagrupp Kalevile. Täiesti reaalne 4 võitu kätte saada. PAOK on praeguseks rohkem nimi kui sisu, aga eks meie taseme jaoks ikkagi hea sats. Fribourg on paberil ikka väga nõrk, aga üllatavalt head tulemused. Vb rumeenlased tunduvad isegi kõige ohtlikumad. Pärnu vastu tundus klassi üsna palju.
Fribourgi asemel kuulub Kalevi alagruppi siiski Dijon ja see on täiesti teine tase:

https://www.fiba.basketball/en/events/f ... andings#SR

Ma arvan, et vahegrupist edasipääs oleks väiksemat sorti eneseületus. Aga tore on prantslastele ja sakslastele vahelduseks ka kreeklastega mängida.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Ma kahtlustan, et Dijon saabki olema Kalevi jaoks teises ringis kõige keerulisem vastane, PAOKi ja Oradeaga saab asjaolude soodsatel kokkulangemistel mängida. PAOK sattus lihtsalt neile soodsasse gruppi, kuid said nt võõrsil Porto vastu suure paki. Sama juhtus äsja kodustel meistrivõistlustel, kus kaotasid Lavriole -25. Tundub, et neid on võimalik kaitsega maha võtta.
Dijonil pole riigi MV hästi läinud, vaid kaks võitu, kuid viimases mängus kaotasid Monacole võõrsil vaid kahe punktiga. Oradea on koduses liigas esinenud võimsalt, kuid Fiba sarja esimeses ringis oli suurim võit kodus Pärnu vastu +18 ja viimati kaotasid Pitestile. BCL kvalifikatsioonis kaotasid punktiga PAOKile. N-grupp, kuhu nüüd liikus Fribourg, oleks Kalevi jaoks ehk veidi soodsam, kuid kokkuvõttes pole väga hull, nt grupis L Choleti, Sassari ja Bilbaoga või grupis K Tofase ja Zaragoza vastu oleks palju keerulisem.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Mulle tundub, et see grupp on selline, kus edasipääsust ilmajäämine ei oleks mingis mõttes läbikukkumine, kuid kust väikeste õnnestumiste puhul oleks ka reaalne edasi pääseda. Kui kodumängud õnnestub suureks puhuda ning rahva toetus taha saada, siis kodus võiks neist kõiki hammustada. Võõrsil on küll keerukam, aga ma loodaks, et esimene alagrupifaas on mehi piisavalt palju karastanud ning ka välismängudes suudetakse konkurentsi pakkuda. Taseme mõttes tahtnuks muidugi šveitslasi enda gruppi saada, kuid üldiselt ei saa alagrupi üle kurta ning võinuks ka hullemini minna.

Ühtlasi tundub mulle esmasel vaatlusel, et ükski meeskond ei hiilga liiga tummise korvialusega - eriti aga PAOK ja Oradea. Kui meil peaks õnnestuma nende peamiste tagameeste rütmi piisavalt palju häirida ning tempot pigem aeglasena hoida, siis võiks võimalused olemas olla küll. Dijon tundub võrreldes kreeklaste ja rumeenlastega kõige füüsilisem meeskond olevat, kuid kuna koduliigas ei suju asjad kõige paremini, nagu siin eelnevalt mainiti, siis võib nende motivatsioon eurosarjas natuke häiritud olla. 

Kalevi poolelt on võtmeküsimuseks see, kas kõik vigased mehed saadakse piisavalt kiiresti ja piisavalt pikaks ajaks töökorda. Eriti tagaliinis tundub olukord selles mõttes kehv, et Suurorg peab praegu väga suurt koormust kandma ning see paneb veidi muretsema, et kui kaua ta veel värskena ning eelkõige tervena püsida suudab. Õnneks peaks peale koondisepausi Kaukiainen taas tagasi olema ja ehk kannatab Suurorule ka mõnes Eesti-Läti ühisliiga mängus väheke puhkust leida. Ja teine oluline küsimus on vast see, kas ja millal Kalev lisajõudu värvata üritab. Ma eeldaks, et kui kedagi tuuakse, siis pigem eesliini tugevdama. Kalendrit vaadates jäävad kaks mängu detsembrikuu algusesse, ülejäänud aga jaanuari- ja veebruarikuusse. Arvestades, et Rannula nõudmistega kohanemiseks kulub samuti aega, siis väga palju aega polegi. Võtmeküsimus on muidugi siinjuures see, et kas järjest lisanduvate kulude valguses üldse on mingisugust ressurssi, et kedagi tuua.

Mulle tunduks, et kõik vastased on piisavalt atraktiivsed, et vajadusel ka suurem saal (näiteks Tondiraba) enamvähem täis pakkida. Vastased on küll tugevad meeskonnad, kuid mitte nii tugevad, et Kalev ei võiks neile vastu saada - see peaks kodusele korvpallisõbrale veelgi stiimulit lisama saali minekuks, sest võit või kaotus kodumängus võib vabalt jääda selle taha, kas publik tuleb meeskonnale taha või mitte. Eks klubil on nüüd otsutuskoht, kas jätkata Kalevi spordihallis või üritada mõni mäng Tondirabas suureks puhuda.
Vasta