FIBA Europe Cup

Europe Cup, BCL, Euroliiga, NBA jne
Uhhuu
Kasutaja

Re: FIBA Europe Cup

Postitus Postitas Uhhuu »

https://sport.delfi.ee/artikkel/1203413 ... laks-katki

Kui Suurorg vigastas tõepoolest eesmist ristatisidet, siis see on topeltlöök Eesti korvpallile: Kalev jääb oma parimast mängijast hooaja lõpuni ilma ja koondisel on järjekordne kadu mängujuhtide osakonnas.
John D
Uus kasutaja

Postitus Postitas John D »

Delfi artiklist "ACL (eesmine ristatiside) vigastus on tõenäoline,“.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Uhhuu kirjutas: 04 Dets 2024, 23:05 https://sport.delfi.ee/artikkel/1203413 ... laks-katki

Kui Suurorg vigastas tõepoolest eesmist ristatisidet, siis see on topeltlöök Eesti korvpallile: Kalev jääb oma parimast mängijast hooaja lõpuni ilma ja koondisel on järjekordne kadu mängujuhtide osakonnas.
Carlos Jürgensi kord teha oma etteaste veebruaris.
NoName
Kasutaja

Postitus Postitas NoName »

Noh, samas EMini on õnneks veel aega...seega kindlasti tuleb veel vigastusi. Jorke Aav peab hakkama juba sooja tegema.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

NoName kirjutas: 04 Dets 2024, 22:58 Suuroru ja Rannula jäämine Kalevisse oleks minu arvates Eesti korvpallile tõeline tragöödia.
Ma päris ei nõustu sellega. Kui oleks võimalus kuhugi suurde liigasse pääseda ja olulisse rolli, siis muidugi. Aga näiteks Jõesaare stiilis kuskil Poolas toksimine tiimis, mis on Kaleviga enam-vähem sama tugev või isegi nõrgem, mind näiteks väga ei eruta. Isiklikus mõttes ilmselt tasuvam, aga korvpallisõbrana vaataks teda juba pigem siis Kalevi särgis üritamas eurosarjas midagi korralikku ära teha.

Rannula osas ka ju tegelikult see valem on päris hästi töötanud, et Kalevist on mitu mängijat tõstnud oma taseme koondise tasemele (Kono, Toom, Suurorg, Kirves, põhimõtteliselt ka Böckler). Kui nüüd see konveier lõpu saaks, siis kas Rannula välismaale siirdumine oleks Eesti korvpalli mõttes olulisema kaaluga? Ma pole päris kindel. Me räägime, et see avaks võibolla Eesti treeneritele ukse, aga kellele? Peale Rannula enda ning võibolla ka Nõmme pole meil ühtegi sellist (noort) treenerit, kes lähitulevikus välismaa suunas isegi mõtlema peaks.
NoName
Kasutaja

Postitus Postitas NoName »

Ma arvaksin, et Rannula Eesti koondise peatreenerina vajab samuti uusi väljakutseid, et areneda. Poola liiga tundub mõneti meh, aga küllap saaks ka seal uut hingamist. Kalevis on ta saavutanud seda, mida on võimalik ja ma ei näe, et siit enam edasi annab minna. Eks siis saab nt Nõmm enda võimaluse või viimatigi mõni üllataja. Konveieri osas ei oskagi öelda. Rannulal on kindlasti suur panus, aga kujud on olnud ka huvitavad. Hetkel tundub, et see ülestöötamise süsteem võib nii ehk naa lõppeda, sest et väga palju nö laokil talente ei näe. (Samas vb Rannula nt näeb).
Uhhuu
Kasutaja

East kirjutas: 04 Dets 2024, 23:19
NoName kirjutas: 04 Dets 2024, 22:58 Suuroru ja Rannula jäämine Kalevisse oleks minu arvates Eesti korvpallile tõeline tragöödia.
Ma päris ei nõustu sellega. Kui oleks võimalus kuhugi suurde liigasse pääseda ja olulisse rolli, siis muidugi. Aga näiteks Jõesaare stiilis kuskil Poolas toksimine tiimis, mis on Kaleviga enam-vähem sama tugev või isegi nõrgem, mind näiteks väga ei eruta. Isiklikus mõttes ilmselt tasuvam, aga korvpallisõbrana vaataks teda juba pigem siis Kalevi särgis üritamas eurosarjas midagi korralikku ära teha.

Rannula osas ka ju tegelikult see valem on päris hästi töötanud, et Kalevist on mitu mängijat tõstnud oma taseme koondise tasemele (Kono, Toom, Suurorg, Kirves, põhimõtteliselt ka Böckler). Kui nüüd see konveier lõpu saaks, siis kas Rannula välismaale siirdumine oleks Eesti korvpalli mõttes olulisema kaaluga? Ma pole päris kindel. Me räägime, et see avaks võibolla Eesti treeneritele ukse, aga kellele? Peale Rannula enda ning võibolla ka Nõmme pole meil ühtegi sellist (noort) treenerit, kes lähitulevikus välismaa suunas isegi mõtlema peaks.
Sa tood ise Brett Nõmme nime välja. Miks ta ei võiks Rannulalt Kalevis teatepulga üle võtta? Ta on näidanud sarnaselt Rannulale, et suudab mängijatest maksimumi välja pigistada nii klubitasandil kui ka noortekoondiste juhendajana.

Olukord, kus Kalevi ostujõud aina väheneb, muutub ka Kalevi treenimine Rannula jaoks ilmselt aina frustreerivamaks ja vähemotiveerivamaks. Noorte eestlaste arendamine on kindlasti tore protsess, aga ta tahaks treenerina ka tulemust teha, selle asemel peab aga maadlema olukorraga, kus pole võimalik meeskonda isegi positsiooniliselt normaalselt komplekteerida ja värvata saab välismängijaid, kelle oskused vajavad kohati veel suuremat järeleaitamist kui noorte eestlaste omad.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Minu enda eelistus Rannula mantlipärijaks olekski Nõmm. Aga lugedes, et suvel vaadati Rannula asendaja puhul taas Läti poole.. siis ma pole väga kindel, kas klubi ka samas suunas mõtleb. Võibolla vaadati Visockis-Rubenise suunas vaid seetõttu, et Nõmm oli juba Raplaga käed löönud, aga võibolla ei peetud Nõmme veel siiski piisavalt valmis olevaks.

Isiklikus mõttes saaksin Rannula minekust aru, aga ma lihtsalt ei nõustu sellega, et see Eesti korvpallile ilmtingimata kasulikum oleks. Rannula kuskil Poola/Saksa kõrgliiga klubis, kuhu ta saab võibolla ühe Eesti mängija kaasa võtta vs Rannula Kalevis igapäevaselt 3-4 koondise kandidaadiga tööd tegemas ning neid uuele tasemele aitamas - mulle tunduks teine variant isegi etem. Personaalses plaanis, nagu öeldud, ei saaks Rannulale muidugi midagi ette heita - kõrgem palk, tugevam keskmise tasemega liiga.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Anname Heikole aega veel hooaja lõpuni ja siis näeb mis juhtuma hakkab. Äkki Kersti vahele hüppamine intervjuule võib tuua meile veel lisatoetust juurde ja saaks selle eelarve hüppeliselt kõrgemaks.

Kuigi ma pean seda suhteliselt utoopseks siis isegi Heiko lahkumise korral peab ka Reinbokiga arvestama. Kui võtta arvesse, et ta eelistas Kalevisse jääda siis oleks päris koomiline kui lahkunud Nõmm tuleks tema ees peatreeneriks.
Uhhuu
Kasutaja

East kirjutas: 04 Dets 2024, 23:54 Minu enda eelistus Rannula mantlipärijaks olekski Nõmm. Aga lugedes, et suvel vaadati Rannula asendaja puhul taas Läti poole.. siis ma pole väga kindel, kas klubi ka samas suunas mõtleb. Võibolla vaadati Visockis-Rubenise suunas vaid seetõttu, et Nõmm oli juba Raplaga käed löönud, aga võibolla ei peetud Nõmme veel siiski piisavalt valmis olevaks.

Isiklikus mõttes saaksin Rannula minekust aru, aga ma lihtsalt ei nõustu sellega, et see Eesti korvpallile ilmtingimata kasulikum oleks. Rannula kuskil Poola/Saksa kõrgliiga klubis, kuhu ta saab võibolla ühe Eesti mängija kaasa võtta vs Rannula Kalevis igapäevaselt 3-4 koondise kandidaadiga tööd tegemas ning neid uuele tasemele aitamas - mulle tunduks teine variant isegi etem. Personaalses plaanis, nagu öeldud, ei saaks Rannulale muidugi midagi ette heita - kõrgem palk, tugevam keskmise tasemega liiga.
See, kas Kalevis tegeletakse noorte eestlaste arendamisega, sõltub klubi juhtide seatud eesmärkidest, mitte peatreeneri rahvusest.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Uhhuu kirjutas: 05 Dets 2024, 00:25
East kirjutas: 04 Dets 2024, 23:54 Minu enda eelistus Rannula mantlipärijaks olekski Nõmm. Aga lugedes, et suvel vaadati Rannula asendaja puhul taas Läti poole.. siis ma pole väga kindel, kas klubi ka samas suunas mõtleb. Võibolla vaadati Visockis-Rubenise suunas vaid seetõttu, et Nõmm oli juba Raplaga käed löönud, aga võibolla ei peetud Nõmme veel siiski piisavalt valmis olevaks.

See, kas Kalevis tegeletakse noorte eestlaste arendamisega, sõltub klubi juhtide seatud eesmärkidest, mitte peatreeneri rahvusest.
Ideealis küll, aga miskipärast on klubijuhid Eestis paraku liiga liberaalsed ega anna peatreeneritele selliseid suuniseid, et lisaks tulemuse tegemisele on töökoha säilitamiseks oluline ka kohalike mängijate arendamine ning enesekindluse kasvatamine. Meil on lähiminevikus piisavalt näiteid selle kohta.

Näiteks Drelli ja Stelmahersi kaasus on väga markantne. Eesti treeneri all seda ilmselt juhtuda poleks saanud, et Drelli hakatakse try-out'ile kutsuma.
Uhhuu
Kasutaja

East kirjutas: 05 Dets 2024, 00:35
Uhhuu kirjutas: 05 Dets 2024, 00:25

Ideealis küll, aga miskipärast on klubijuhid Eestis paraku liiga liberaalsed ega anna peatreeneritele selliseid suuniseid, et lisaks tulemuse tegemisele on töökoha säilitamiseks oluline ka kohalike mängijate arendamine ning enesekindluse kasvatamine. Meil on lähiminevikus piisavalt näiteid selle kohta.

Näiteks Drelli ja Stelmahersi kaasus on väga markantne. Eesti treeneri all seda ilmselt juhtuda poleks saanud, et Drelli hakatakse try-out'ile kutsuma.
Kui enne Štelmahersit ja Kairyst oli Kalevi peatreeneriks Alar Varrak, siis ei tegeletud samuti noormängijate arendamisega, vaid tähtis oli iga hinna eest VTB-s tulemust teha ja võimalikult suur preemiasumma noppida. Meenutame kasvõi seda, kuidas noor Martin Dorbek mõne kuu järel Raplasse laenule kupatati.

Vaadates, millist filosoofiat viljeleb Visockis-Rubenis Liepaja eesotsas, siis ta ei oleks sugugi paha variant Rannula tööd jätkama.
Kasutaja avatar
bckalev-cramo
Kasutaja

Postitus Postitas bckalev-cramo »

East kirjutas: 04 Dets 2024, 23:54 Minu enda eelistus Rannula mantlipärijaks olekski Nõmm. Aga lugedes, et suvel vaadati Rannula asendaja puhul taas Läti poole.. siis ma pole väga kindel, kas klubi ka samas suunas mõtleb.
Väga random infokild kuskilt Mängumeeste kuluaaridest, lätlaste poole pole seni vaadatud viimaste aastate jooksul.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

bckalev-cramo kirjutas: 05 Dets 2024, 01:04
East kirjutas: 04 Dets 2024, 23:54 Minu enda eelistus Rannula mantlipärijaks olekski Nõmm. Aga lugedes, et suvel vaadati Rannula asendaja puhul taas Läti poole.. siis ma pole väga kindel, kas klubi ka samas suunas mõtleb.
Väga random infokild kuskilt Mängumeeste kuluaaridest, lätlaste poole pole seni vaadatud viimaste aastate jooksul.
See oli tegelt Visockis-Rubenise enda intervjuust, kus ta ütles, et tal olid Tartuga vestlusvoorud + "võimalus ühe teise Eesti klubiga, kui sealne peatreener lahkunuks, aga mida paraku ei juhtunud".

Ma ise tõlgendasin seda viimast osa Rannula-Kalevi saagana, sest teistel Eesti klubidel oli minu teadmise kohaselt jätkav peatreener kindlalt paigas. Seega kas minu vale tõlgendus või siis hoopis Visockis-Rubenis ise mõtles enda võimalust suuremaks kui see tegelikult olla võis.

Ainsad teised klubid, kus peatreener lõpuks jätkas olid Rapla, TalTech , Viimsi ja Keila Coolbet. Viimase kolme vaatamise välistreeneri poole võib üsna julgelt välistada ning Raplal sai Nõmme jätkamine üsna varakult paika (kui Nõmm just ise hooaja lõppedes lahkumisvõimalust vaatama ei hakanud, aga see ei tunduks väga usutav).
Uhhuu kirjutas: 05 Dets 2024, 00:45
Kui enne Štelmahersit ja Kairyst oli Kalevi peatreeneriks Alar Varrak, siis ei tegeletud samuti noormängijate arendamisega, vaid tähtis oli iga hinna eest VTB-s tulemust teha ja võimalikult suur preemiasumma noppida. Meenutame kasvõi seda, kuidas noor Martin Dorbek mõne kuu järel Raplasse laenule kupatati.

Vaadates, millist filosoofiat viljeleb Visockis-Rubenis Liepaja eesotsas, siis ta ei oleks sugugi paha variant Rannula tööd jätkama.
Jah, aga mulle tundub, et Kalevi poliitika muutus ongi olnud suuresti tingitud sellest, et Rannula ise tahtis kohalikele mängijatele keskenduda. Mitte niivõrd sellest, et klubi juhtkond oleks talle sellesisulise suunise või ülesande andnud.

Mis omakorda tekitabki riski, et kesiganes saab kunagi Rannula mantlipärijaks, siis see senine poliitika võib muutuda.

Nõmme puhul on hea see, et ta on Rannulaga seda Kalevi projekti kord alustanud ning nooremapoolse ambitsioonika peatreenerina võiks tal olla soovi senist mustrit jätkata. Lisaks on tal ilmselt ka mingisugune tõmme ja usalduskrediit tekkinud, et kohalikke mängijaid "ära rääkida". Kas see on sama suur kui näiteks Rannulal praegu, ma pole kindel.

Ma selles suhtes jään ikkagi ka selle juurde, et välistreeneri puhul on risk, et see senine viimaste hooaegade komplekteerimisfilosoofia muutub, suurem. Sest aeg on näidanud, et Eesti klubid ei suuda välistreeneritele päitseid pähe panna (pigem vastupidi) ning välistreeneril puudub eestlaste silmis alguses see usalduskrediit, mis näiteks Rannulal hetkel on. Ja olgem ausad, ega eestlastest peale Nõmme ja Reinboki väga tõsiseid peatreeneri kandidaate ei olegi.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Kui meeskond seab eesmärgiks läbi lüüa Euroopa sarjades, siis ei saa eesmärgiks võtta "mängime Eesti mängijatega", vaid meeskond peab olema eesmärgi nimel ühtlaselt komplekteeritud. Eesti mängijatele peab muutuma motiveerivaks, et neid sinna klubisse on kutsutud, mitte et nad on sellepärast, et nad on Eesti mängijad. Praegu on probleem tingitud ka sellest, et meeskonna eelarve lihtsalt ei luba palgata konkurentsivõimelisi leegionäre ja sa pöördudki kohalike poole, aga nendegi valik on piiratud. Ma saan aru, kui sellised meeskonnad, kes mängivadki vaid Eesti-Läti liigat, vaatavad eelkõige kohalikke mängijaid, selles kontekstis on nt Liepaja ja TalTech, tegelikult ka ühe leegionäriga Viimsi sümpaatsed.
Välistreeneri osas sõltub väga palju isikust, nt Kairys mulle üldiselt meeldis ja temaga tulid ka tulemused. Kahjuks tema hilisem karjäär Leedus ei õnnestunud. Toijalat, kes oli suuteline Eesti ühiskonda sulanduma, ei saa ka just ebaõnnestumiseks pidada, kuigi kõigile ta ei meeldinud. Muidugi on ka palju negatiivseid näiteid, kuid võib-olla noorem ambitsioonikas treener (Tuovi või Iisalo näitel, aga ka näiteks Tabellini Nymburki treenerina. Rannula tegelikult mahub samasse kategooriasse) võiks olla huvitav.
Vasta