FIBA Europe Cup

Europe Cup, BCL, Euroliiga, NBA jne
East
Kasutaja

Re: FIBA Europe Cup

Postitus Postitas East »

vaim564 kirjutas: 05 Dets 2024, 10:36 Kui meeskond seab eesmärgiks läbi lüüa Euroopa sarjades, siis ei saa eesmärgiks võtta "mängime Eesti mängijatega", vaid meeskond peab olema eesmärgi nimel ühtlaselt komplekteeritud. Eesti mängijatele peab muutuma motiveerivaks, et neid sinna klubisse on kutsutud, mitte et nad on sellepärast, et nad on Eesti mängijad. Praegu on probleem tingitud ka sellest, et meeskonna eelarve lihtsalt ei luba palgata konkurentsivõimelisi leegionäre ja sa pöördudki kohalike poole, aga nendegi valik on piiratud. Ma saan aru, kui sellised meeskonnad, kes mängivadki vaid Eesti-Läti liigat, vaatavad eelkõige kohalikke mängijaid, selles kontekstis on nt Liepaja ja TalTech, tegelikult ka ühe leegionäriga Viimsi sümpaatsed.
Välistreeneri osas sõltub väga palju isikust, nt Kairys mulle üldiselt meeldis ja temaga tulid ka tulemused. Kahjuks tema hilisem karjäär Leedus ei õnnestunud. Toijalat, kes oli suuteline Eesti ühiskonda sulanduma, ei saa ka just ebaõnnestumiseks pidada, kuigi kõigile ta ei meeldinud. Muidugi on ka palju negatiivseid näiteid, kuid võib-olla noorem ambitsioonikas treener (Tuovi või Iisalo näitel, aga ka näiteks Tabellini Nymburki treenerina. Rannula tegelikult mahub samasse kategooriasse) võiks olla huvitav.
Ma täpsustan, et mulle ei sümpatiseerigi see "mängimine nui neljaks eestlastega" meelestatus, vaid pigem see viimase aja lähenemine, kus üritatakse meeskonda esmajoones leida need perspektiivikamad eestlased, kes ei oleks rahvusvahelises mõttes pelgalt rollimängijad, vaid oleks suutelised kandma ka vastutusrikkamat rolli. Ega eestlastega mängimine ei tähenda ilmtingimata tasemes või ambitsioonides järeleandmist. Ma ei ole ka kindel, kas kohalik eestlane on samaväärsest välismängijast ilmtingimata odavam - st ilmselt ei ole eelarve see, mis Kalevit on viimasel ajal eestlaste poole suunanud, vaid Heiko teadlik valik sinna rohkem rõhku panna.

Kui kunagi on tahtmine eurosarjas midagi teha, siis ideaalmaailmas rahalaeva saabumisel võikski selline lähenemine jätkuda + kõrvale 4-5 välismängijat, aga siis juba sellised, kelle tase oleks väga korralik.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Kui mõtled et Tape ja Miška kooslus hullemaks ei saa minna, siis esimesel juba 4 viga kirjas ja teisel 3 :D
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

vanafänn kirjutas: 11 Dets 2024, 21:33 Kui mõtled et Tape ja Miška kooslus hullemaks ei saa minna, siis esimesel juba 4 viga kirjas ja teisel 3 :D
Mitte ainult Miška ja Tape, vaid ka Hermet ehk kogu eesliini trio tegutseb sisuliselt oma meeskonna vastu: sisse ei suuda visata, lauapalle kätte ei saa, küll aga tehakse rumalaid katte- ja muid isiklikke vigu ning veel rumalamaid sööduvigu.
NoName
Kasutaja

Postitus Postitas NoName »

Kalevi kõik pikad kanaliseerivad halbade päevade Joosep Toomet.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Midagi niisugust ma kartsin ja lausa kahju, et ma ei eksi :). Praegu on meeskonna rütm kuidagi segi löödud, mingid olulised lülid on puudu, keemia väljakul ei toimi ja Pärnul on nädalavahetusel suur šanss.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Ime, et selliste pikkadega see vahe veel niivõrd väike on. Oleks kasvõi keegi korvialustest mängijatest ülesannete kõrgusel, siis võiks isegi võrdne mäng olla. Miškast ja Tapest saavad Kalevi folklooris ilmselt kurikuulsad kaksiktornid. Hermeti puhul on täitsa arusaamatu, mis ta visketabavusega toimub.
barons2
Kasutaja

Postitus Postitas barons2 »

Kommenteeriks seda eestlaste teemat... või õigemini sobiks siia juurde hoopis tsitaat - isegi leedulased ei suuda euroopa kossu sarju mängida ainult leedulastega ... kui keegi arvab et eestlased suudavad, siis ikka kõva teatut sorti seente tarbimisega on tegu!
NoName
Kasutaja

Ei ole terve hooaja aru saanud sellest maa-ala moodi kaitsest, mida Kalev vahepeal üritab. See ei ole mitte kui millegi nägu. Nagu see üles võetakse, siis viiest vastasest neli on kohe vabad.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Täiesti ajuvaba, kuidas Miškat ja Taped ei ole lihtsalt võimalik platsil hoida. Ei ole seal kaitset, ei ole rünnakut. Kuuba üksi võitleb ka rohkem kui need kaks kokku.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Nojaa, aga see maaala lõi prantslastel jalad alt. Ja lõpuks oli täitsa võimalus ... kuigi lõpp nii nagu alati.
Ja seda kõike ilma keskmängijateta :)
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Nagu Saage ütles, siis hea õnne korral võinuks peale tänast 2-0 olla. Päris valus, aga tore näha, et isegi poolvigase koosseisuga on suudetud Kreeka ja Prantsuse kõrgliiga klubidele lahingut pakkuda.

Kui nüüd juhtuks jõuluime ning kuskilt leitaks mõni pikk, kes vähemalt lauda võtaks ning kaitses seista suudaks, siis võiks veel võimalus olla.
NoName
Kasutaja

vaim564 kirjutas: 11 Dets 2024, 22:54 Nojaa, aga see maaala lõi prantslastel jalad alt. Ja lõpuks oli täitsa võimalus ... kuigi lõpp nii nagu alati.
Ja seda kõike ilma keskmängijateta :)
Sest, et mul on see võimekus. Ma oleksin pidanud veel ennustama, et edasi kindlasti lagunetakse ja Vaaks viskab liiga palju mööda.
Kenzo
Uus kasutaja

Postitus Postitas Kenzo »

https://www.piletitasku.ee/et/event/7238

Selle asemel, et kurta kui kehvasti kõik on, siis minge tehke parem klubile toetav ülekanne. ;)

https://www.piletitasku.ee/et/event/7238
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Paar tähelepanekut statistikast:

Vaaks mängis 30 minutit - kalevlastest kõige rohkem. Päris sürr tegelikult mõelda, et ta Viimsist tulles on nii kiiresti nii olulisse rolli tõusnud. Kui see enesekindlus säilib ja kasvab, siis hooaja lõpuks võib ta täiesti vabalt juba Kalevi stabiilne liider olla, kui just Clarance kuidagi hierarhiat nüüd segamini ei löö.

Miška oli platsil 10 minutit ja Tape 12 minutit. Täiesti ajuvaba tegelt, et sul on meeskonnas kaks sellist tegelast, kes mängust-mängu toodavad nii kaitses kui rünnakul tohutut praaki ning sa ei saa nende osas midagi teha.

Vanameistrid Kurbas ja Dorbek olid täna mõlemad tasemel, nii nagu raskes kohtumises võinuks oodatagi.

Hermet päästis teise poolajaga enda esituse ära, aga tema ebastabiilsus visketabavusel on juba veidi murettekitav.

Ja viimaseks kiidaks korralikult Kuubat - tema võitluslikkus oli täna üks asi, mis ei lubanud meeskonnal rasketel hetkedel lõplikult laguneda. Statistika pole küll midagi jalustrabavat, aga kui keegi täna korvi all võitles ja musta tööd tegi, siis oli see Kuuba.
ok
Kasutaja

Postitus Postitas ok »

Rannula võiks nüüd Vaaksile mängujuhi nõkse ka õpetada. Kuna meeskonnas niigi ainult üks puhas mängujuht, rootslane on SG nagu aru saan, siis saaks ju minuteid leida ühe peal.
Ma mõtlen siin veebruari koondise mängudele tegelikult, et kes Kullamäele puhkuseminuteid anda võiks.
Vaaks pole PG muidugi, aga on noor mees ja voolitav veel.
Vasta