2024/2025 KML PLAYOFFS

Eesti meistriliigast ja karikavõistlustest
vanafänn
Kasutaja

Re: 2024/2025 KML PLAYOFFS

Postitus Postitas vanafänn »

Ataman kirjutas: 01 Juun 2025, 13:14 Mulle on samuti pisut üllatav, et Kuusmaa jätkamine Tartus tundub nii kindel. Mul on hea meel, et ta on meistriliigasse tagasi jõudnud, ja isiklikult meeldib mulle tema isiksus väga. Samas on jäänud mulje, et kohtumise jooksul meeskonna mängujoonise kohandamine vastavalt olukorrale ning erinevate taktikaliste valikute tegemine(just mängu ajal) ei kuulu tema tugevuste hulka. Mängu alguseks võib taktikavalik ju hea olla, aga kui vastased selle kohtumise käigus läbi hammustavad, siis sageli ei järgne sellele adekvaatset vastukäiku ning mängijad jäävad tegutsema veidi omapead. Võib-olla oli see tingitud ka Tartu üsna nigelast tagaliinist, aga vähemalt selline mulje jäi.

Cramo peatreeneriks ennustan endiselt senist Liepaja lootsi Visockis-Rubenist. Ja seda, et Reinbok läheb Rannulale appi.

Eestlastest treeneritest sooviks näha järgmist sammu tegemas Valdo Lipsu, aga tema motivatsiooni kohta peatreenerina jätkata on tulnud vist segaseid signaale.

Tahaks nahutada ka ajakirjandust...tavaliselt on selleks ajaks juba pildid Cramo võidupeost üleval :D
Ei tea jah, kas pidu oli seekord suletud uste taga aga pole ühtegi pilti veel näinud. Ei isiklike sotsiaalmeedia kontodel ega klubi ametlikul.
sveiks
Kasutaja

Postitus Postitas sveiks »

Reinbokki on kole keeruline mitte palgata, kui ta just ise ei avalda soovi peatreenerina mitte jätkata. Millele, tõsi, ehk mingid ta avaldused viiatavad. Nt. see, kuidas finaalseeria ajal eriti magada ei saanud.

Eestis on suht lihtne: ainus valik on Nõmm. Ma ei tea, kui edukaks ta kujuneks, aga vähemalt proovida tasuks. Meenutame, et ka Rannula üle ei oldud esialgu liialt tugevas vaimustuses.

Lips on ikka liiga, noh, noortetreener. Visnapuul on Neissaare-probleemid. Ja nii edasi.

Nõmme või Reinboki ainus alternatiiv oleks keegi välismaalane, aga ma hästi ei kujuta ette, kes see oleks. Ehk seda teed minnes peaks klubil ikka mingi väga selge plaan olema, miks palgatav inimene just see õige on.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

24h mängust möödas ning siin juba loogiliselt kogu arutelu läinud uuele hooajale. Kokkuvõtet vms vist täna kirjutama ei hakka (kui üldse hakkan seda kirjutama) ning tegelikult võiks see ka üldise arutelu alla minna. Niisiis pigem seeriast endast või siis viiendast otsustavast mängust.

Esmalt õnnesoovid mis sai eile saalis edasi antud, siis ka siin veelkord. Lõpp hea kõikhea. Mingil hetkel päris suurt kahtlust ja kõhklust tekitanud olukord lõppes siiski tiitliga. Õnne klubile ja kontorile, nendele paarile entusiastile, kes veavad kogu üritust.

Mis mulle huvitav ning võibolla näen mingit tonti kusagil kus seda tegelikult pole, aga Fox eilse mängu alguses pidas vajalikuks mitmeid kordi mainida, et viimane mäng ja viimane kohtumine ja "äkki kohtume veel". Sõnastuse osas võin küll mõnevõrra eksida, aga enam-vähem kõlas see küll selliselt nagu kusagil oleks miskit toimumas, mida me veel ei tea. Samad laused käisid ka tantsutüdrukute kohta. Nagu öeldud, siis võibolla mõttetu tähelepanekuga, aga natuke liialt läbivaks jäi.

Mäng läbivalt oli eile õnneks Kalevi kontrollida ja pigem oli Tartu see, kes üritas kuidagi rongil püsida. Oli see siis väsimus, Cramo taktika või midagi kolmandat, pigem ehk segu kõigest sellest kokku. Pikem pink, laiem rotatsioon, ühtlasemalt jaotuvad punktid ja mänguminutid ning mõnevõrra suurem kogemus (see küll kõlab veidi totralt ehk), aga mängida läbi hooaja (eurosarja näol) selliseid do or die mänge enam võib mingis perioodis päris kõva valuuta olla.

Ma siiski nahutaks ja vist ka natuke kiidaks vilemehi. Jah, meil vilistavad need, kes meil on, aga osade meeste puhul käis säärane tempo ja otsuste kvaliteet üle jõu. Tõsi, kusagilt tuleb ju algust teha, aga totraid hetki sai näha eilegi ja seda mõlemale poole. Üldises pildis näis et kohtunikud lasid seeria otsustada mängijatel ja lubasid veidi enam ka mängida. Võibolla paisutan veidi üle, aga kui mõelda meie kohtunike peale, siis selliseid gramm kõvemaid vilemehi meil väga palju pole ning teatav defitsiid juskui selles vallas valitseks. Kriitiline mass on küll olemas, aga ambitsioonikaid nooremaid vilemehi, kelle otsa võiks järgnevatel hooaegadel vaadata pisut napib. Peerandi, Männiste, Nano**, Värv, aga sealt edasi on selline üsna hall mass.

Kokkuvõttes tore, klubide kassat täitis see seeria kenasti ning loodetavasti sääraseid tuliseid mänge saame veel edaspidigi näha. Tartu sai kindlasti siit seeriast usku ja indu juurde ning usun et neil on isegi veidi kergem rahaliselt veel juurde panna kui Kalevil. Üldiselt loodan et Kalev ei hakka mingit müstilist vaheaastat tegema, sest nagu eelpool mainitud, siis sealt tugevama tagasi tulla oleks veelgi keerulisem.

Treeneri teema on huvitav ning keeruline. Mulle näikse et Reinbok pole päris see, samas ei pooldaks ma ei Nõmme palkamist ega ka Lipsu. Esimene on liiga roheline veel ning Lipsu puhul on ta küll Viimsiga kena tööd teinud, aga Eesti esiklubi peatreener peaks olema keegi kel on olemas teatud taust. Kodumaisest korvpallist sääraseid nimesid väga ei leia, kahjuks.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

marxx762 kirjutas: 01 Juun 2025, 22:57 Mis mulle huvitav ning võibolla näen mingit tonti kusagil kus seda tegelikult pole, aga Fox eilse mängu alguses pidas vajalikuks mitmeid kordi mainida, et viimane mäng ja viimane kohtumine ja "äkki kohtume veel". Sõnastuse osas võin küll mõnevõrra eksida, aga enam-vähem kõlas see küll selliselt nagu kusagil oleks miskit toimumas, mida me veel ei tea. Samad laused käisid ka tantsutüdrukute kohta. Nagu öeldud, siis võibolla mõttetu tähelepanekuga, aga natuke liialt läbivaks jäi.
Jäi endalgi selline sõnastus korraks kõrva kriipima. Olen ennegi siin foorumis maininud, et Kalevi sõnumid, peamiselt küll Ramo suu läbi, on alati väga morbiidse kõlaga :) Näiteks finaalseeria järgsed pealkirjad Postimehest:
"Kalev/Cramo tegevjuht: hooaeg oli tõesti keeruline. Peab vaatama, kuidas edasi"
vs
"Tartu spordidirektor Talts: tahaks järgmisel aastal jälle sammu võrra suuremalt ja ägedamalt"
Kui ei oleks saalis ise kohal olnud, siis ei oskaks arvatagi, et kumb meeskond võitis ja kumb kaotas. Ma ei taha öelda, et meedias peab edastama vale arusaama kujundavaid sõnumeid või reaalsust kuidagipidi moonutama, aga teatav positiivsus tuleviku osas võiks olla.

Kuna praegu puudus Ramo sõnumis ka igasugune konkreetsus, siis seda enam jätab see õhku sellise vastiku ebakindluse tunde. Ma siinkohal ei arva, et meedias peab end piltlikult iga kord lahti riietama ja pangakonto väljavõtte numbreid ette lugema, kuid erinevaid võimalikke tulevikusuundasid võiks siiski vähe konkreetsemalt sõnastada, kui juba selline ebamäärane lause - nagu pealkirjas esitatud - on välja lastud. Hetkel mõjuvad need väljaütlemised pigem selliselt, et ei tea kas Kalevit järgmisel hooajal üldse ongi ning võidu tähistamise tunde asemel domineerib pigem leina meeleolu - sest mis siin ikka tähistada, kui putka järgmiseks hooajaks kinni pannakse.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

East kirjutas: Eile, 08:55
marxx762 kirjutas: 01 Juun 2025, 22:57 Mis mulle huvitav ning võibolla näen mingit tonti kusagil kus seda tegelikult pole, aga Fox eilse mängu alguses pidas vajalikuks mitmeid kordi mainida, et viimane mäng ja viimane kohtumine ja "äkki kohtume veel". Sõnastuse osas võin küll mõnevõrra eksida, aga enam-vähem kõlas see küll selliselt nagu kusagil oleks miskit toimumas, mida me veel ei tea. Samad laused käisid ka tantsutüdrukute kohta. Nagu öeldud, siis võibolla mõttetu tähelepanekuga, aga natuke liialt läbivaks jäi.
Jäi endalgi selline sõnastus korraks kõrva kriipima. Olen ennegi siin foorumis maininud, et Kalevi sõnumid, peamiselt küll Ramo suu läbi, on alati väga morbiidse kõlaga :) Näiteks finaalseeria järgsed pealkirjad Postimehest:
"Kalev/Cramo tegevjuht: hooaeg oli tõesti keeruline. Peab vaatama, kuidas edasi"
vs
"Tartu spordidirektor Talts: tahaks järgmisel aastal jälle sammu võrra suuremalt ja ägedamalt"
Kui ei oleks saalis ise kohal olnud, siis ei oskaks arvatagi, et kumb meeskond võitis ja kumb kaotas. Ma ei taha öelda, et meedias peab edastama vale arusaama kujundavaid sõnumeid või reaalsust kuidagipidi moonutama, aga teatav positiivsus tuleviku osas võiks olla.

Kuna praegu puudus Ramo sõnumis ka igasugune konkreetsus, siis seda enam jätab see õhku sellise vastiku ebakindluse tunde. Ma siinkohal ei arva, et meedias peab end piltlikult iga kord lahti riietama ja pangakonto väljavõtte numbreid ette lugema, kuid erinevaid võimalikke tulevikusuundasid võiks siiski vähe konkreetsemalt sõnastada, kui juba selline ebamäärane lause - nagu pealkirjas esitatud - on välja lastud. Hetkel mõjuvad need väljaütlemised pigem selliselt, et ei tea kas Kalevit järgmisel hooajal üldse ongi ning võidu tähistamise tunde asemel domineerib pigem leina meeleolu - sest mis siin ikka tähistada, kui putka järgmiseks hooajaks kinni pannakse.
Eile ilmunud Pihtas Põhjas podcastis oli ka huvitavaid krüptilise alatooniga lauseid.
Jällegi sõnastuse osas võin eksida, aga kõlasid enamvähem selliselt:
"No ole näha kes jätkavad uuel hooajal ja kes mitte, et liikumas on igasuguseid jutte"

Lisaks vist tahaks üsna kindlalt väita, et Rasmus Andre on Tartuga käed löönud sest, kõlama jäi mingi lause, kus öeldi et nii mõnigi noor on USA ülikooli minemas aga hetkel on tal kehtiv leping ning Talts kostis selle peale lause, et eks ikka saab minna kui leping kinni makstakse vms.

Mis puudutab Ramo intekat, siis jah, see oli tehtud kohe kohtumise lõppedes, üldiselt sellised 2-3 küsimusega lühikesed intekad inimestega, kellelt võiks ikka pisut enam tausta uurida, jätavad veidi mõttetu mulje. Eriti veel kui alatoon selles jääb pigem negatiivne, kuigi ma usun et Ramo suust oleks saanud kuulda ka positiivsemaid asju ning seda just tuleviku perspektiivist.

Kuigi Allanil on käed jalad tööd täis, siis võibolla oleks praegu õige hetk teha kodukale suurem hooaja kokkuvõte inteka näol. "Peatreeneri ja tegevjuhi kokkuvõte lõppenud hooajast ning Kalev/Cramo tulevikust".
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

marxx762 kirjutas: Eile, 10:09
Eile ilmunud Pihtas Põhjas podcastis oli ka huvitavaid krüptilise alatooniga lauseid.
Jällegi sõnastuse osas võin eksida, aga kõlasid enamvähem selliselt:
"No ole näha kes jätkavad uuel hooajal ja kes mitte, et liikumas on igasuguseid jutte"

Lisaks vist tahaks üsna kindlalt väita, et Rasmus Andre on Tartuga käed löönud sest, kõlama jäi mingi lause, kus öeldi et nii mõnigi noor on USA ülikooli minemas aga hetkel on tal kehtiv leping ning Talts kostis selle peale lause, et eks ikka saab minna kui leping kinni makstakse vms.
Kusjuures see on päris häiriv trend, et igal pool podcastides visatakse mingid sellised killud õhku, aga rohkem konteksti juurde ei anta. Miks siis üldse selliseid asju välja öelda, kui on juba teada, et rohkem detaili ei avaldata? Et ennast lihtsalt tähtsaks teha? See ei kehti ainult Pihtas Põhjas puhul, vaid ka Mängumeeste podcasti puhul - a la see Raudla eelmise saate viide Kalevi ja Soome potentsiaalse koostöö osas.

Ma saan aru, et paljud asjad võivadki olla kuulujutu tasandil jne, aga see peakski tegelikult selliste podcastide väärtus olema - tuua inimesteni infokilde, mis muidu nendeni ei jõuaks, nö behind the scenes infot. Kui mõni infokild ongi väga toores, siis saabki seda kas mitte välja hõigata või hõigata välja klausliga, et see ongi väga toores info ja ei tasu puhta tõe pähe võtta. Mujal maailmas on see ju täiesti tavapärane ja see müübki ja teebki selliseid insaiderid ja veebilehed huvitavaks.

Vastasel korral jäävad need meie taskuringhäälingud sellisele üksluisele tasemele, kus Raudla & co arutavad saatest saatesse, et kas TalTech ikka suudab seda Tartu maaala murda või mitte.
Ataman
Kasutaja

Postitus Postitas Ataman »

Sõlmis Tartuga lepingu, et USA-sse ülikooli minna? :D Või mismoodi see loogiline peaks olema?

EDIT: aaa ok...või...et kokkuvõttes otsustas mitte USA-sse minna ja liitub Tartuga? Viimase intervjuu põhjal Kruusile julgeks arvata, et see pigem pole nii.
Viimati muutis Ataman, 02 Juun 2025, 13:34, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Ataman kirjutas: Eile, 11:37
Sõlmis Tartuga lepingu, et USA-sse ülikooli minna? :D Või mismoodi see loogiline peaks olema?

EDIT: aaa ok, et kokkuvõttes otsustas mitte USA-sse minna ja liitub Tartuga? Viimase intervjuu põhjal Kruusile julgeks arvata, et see pigem pole nii.
Minu loll aru genereeris niipidi, et tegi Tartuga lepingu ära aga seejärel avanes võimalus usa-sse hea raha peale minna.
Ataman
Kasutaja

Postitus Postitas Ataman »

marxx762 kirjutas: Eile, 12:48
Ataman kirjutas: Eile, 11:37

EDIT: aaa ok, et kokkuvõttes otsustas mitte USA-sse minna ja liitub Tartuga? Viimase intervjuu põhjal Kruusile julgeks arvata, et see pigem pole nii.
Minu loll aru genereeris niipidi, et tegi Tartuga lepingu ära aga seejärel avanes võimalus usa-sse hea raha peale minna.
Tundub, et sul on õigus. Igatahes Mängumehed julgesid samuti kinnitada kõlakat, et Andre ja Tartu sõlmisid juba hooaja/playoffi jooksul lepingu ära.
Kustas
Uus kasutaja

Postitus Postitas Kustas »

marxx762 kirjutas: 01 Juun 2025, 22:57
Mis mulle huvitav ning võibolla näen mingit tonti kusagil kus seda tegelikult pole, aga Fox eilse mängu alguses pidas vajalikuks mitmeid kordi mainida, et viimane mäng ja viimane kohtumine ja "äkki kohtume veel". Sõnastuse osas võin küll mõnevõrra eksida, aga enam-vähem kõlas see küll selliselt nagu kusagil oleks miskit toimumas, mida me veel ei tea. Samad laused käisid ka tantsutüdrukute kohta. Nagu öeldud, siis võibolla mõttetu tähelepanekuga, aga natuke liialt läbivaks jäi.
Jäi endalegi antud tsitaat silma . Kas Rebane ei öelnud mitte, et " mängime selle nime all viimast korda ". Arvestades, et Kask ütles Kruusi saates välja, et järgmise hooaja eelarve väheneb, siis kas ei või olla, et põhisponsor Cramo ei jätka enam toetajate ringis ? Millal Te viimati Toomas Linamäed nägite Kalevi mängudel või saalis või ..... ?

Kui Tomi ja Iffi enam Cramo eesotsas ei ole, siis mis huvi sellel Cramol võiks olla Eesti kossu panustada ? Teiseks äkki üritatakse midagi päästa ja kaasata ka Cramo emafirmat Soomest, sealt tulevadki need ülelahe jutud .

Kui kõik nooremad tegijad vennad vaatavad äraminekule, siis see lõhnab, et supp kisub lahjaks .

Lisaks, ma olen siin lugenud mitmeid postitusi, et tuleks kaasata uusi sponsoreid ja uusi sponsoreid, need härrad, kes kirjutavad vist ei kujuta ettegi, et mis seis on majanduses . Teiseks ka meie seadused ei toeta seda, et ettevõtte toetaks sporti, see on pikk ja keeruline jutt, mida pole mõtet siin lahata .

Sellest Teini seadusest ma eufooriasse ei satuks, ennem kui tibusid loetud ei ole, aga muidugi tuleb kiita Tanelit, et ta ühe oma põhimõtte ja tõe läbi surus, millega ta üldse poliitikasse tuli .

Kindlasti olen sellega nõus, et aatelisi eestlasi on vähe ettevõtete osas, aga tuleb ka tõele näkku vaadata, et väga suur osa suuri ettevõtteid on välismaalastele maha müüdud ja sealsed peremehed soovivad oma investeeringud tasa teenida ja kulusid hoopis kokku hoida .

Swedbank oli hoopis erand, et ta Eesti korvpallile üle pika aja õla alla pani .

Nüüd, siis tekkis kahjuks või õnneks kaks teemat .
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Kustas kirjutas: Täna, 07:53 Jäi endalegi antud tsitaat silma . Kas Rebane ei öelnud mitte, et " mängime selle nime all viimast korda ". Arvestades, et Kask ütles Kruusi saates välja, et järgmise hooaja eelarve väheneb, siis kas ei või olla, et põhisponsor Cramo ei jätka enam toetajate ringis ? Millal Te viimati Toomas Linamäed nägite Kalevi mängudel või saalis või ..... ?

Kui Tomi ja Iffi enam Cramo eesotsas ei ole, siis mis huvi sellel Cramol võiks olla Eesti kossu panustada ? Teiseks äkki üritatakse midagi päästa ja kaasata ka Cramo emafirmat Soomest, sealt tulevadki need ülelahe jutud .

Kui kõik nooremad tegijad vennad vaatavad äraminekule, siis see lõhnab, et supp kisub lahjaks .

Lisaks, ma olen siin lugenud mitmeid postitusi, et tuleks kaasata uusi sponsoreid ja uusi sponsoreid, need härrad, kes kirjutavad vist ei kujuta ettegi, et mis seis on majanduses . Teiseks ka meie seadused ei toeta seda, et ettevõtte toetaks sporti, see on pikk ja keeruline jutt, mida pole mõtet siin lahata .

Sellest Teini seadusest ma eufooriasse ei satuks, ennem kui tibusid loetud ei ole, aga muidugi tuleb kiita Tanelit, et ta ühe oma põhimõtte ja tõe läbi surus, millega ta üldse poliitikasse tuli .

Kindlasti olen sellega nõus, et aatelisi eestlasi on vähe ettevõtete osas, aga tuleb ka tõele näkku vaadata, et väga suur osa suuri ettevõtteid on välismaalastele maha müüdud ja sealsed peremehed soovivad oma investeeringud tasa teenida ja kulusid hoopis kokku hoida .

Swedbank oli hoopis erand, et ta Eesti korvpallile üle pika aja õla alla pani .

Nüüd, siis tekkis kahjuks või õnneks kaks teemat .
Kui õigesti fikseerisin, siis Linamäed vist polnud viimasel finaalseeria mängul ka medalit vastu võtmas? Omaette küsimus muidugi, et kui palju Linamäe muidugi üldse Cramoga viimasel ajal otseselt seotud oli, sest juhatusse ei ole ta juba paar aastat kuulunud. Linamäe või mitte, Cramo kadumine või nendepoolse panuse vähenemine on Kalevi jaoks muidugi väga suur risk ning välisomaniku tõttu paraku ka väga reaalne risk - iseasi, kas see juhtub sel suvel, kahe aasta pärast või kümne aasta pärast.

Mis puudutab seda pidevat sponsorite kaasamise juttu, siis ma arvan, et 90% inimestest adub, et see ongi praeguses majandusolukorras väga keeruline ülesanne. Kuid vaatamata sellele peab seda trummi taguma ning edasi üritama, sest kui ei ürita, siis jäävad asjad by default juhtumata. Eks siin on oluline aru saada sellestki, et enamasti pole see ka otsene kriitika, et keegi midagi halvasti teeks või jätaks tegemata, vaid pigem lihtsalt teema aktuaalsena hoidmine. Kui keegi ei nõuaks Kalevilt kasvamist ja arenemist nii sportliku, finantsilise kui ka organisatoorse poole pealt, siis tähendaks see seda, et inimeste huvi puudub. Mis oleks väga halb.

Teine aspekt siin kasvamise taustal on muidugi see, mida ka Kono viimatises Mängumeeste podcastis mainis. Kalevi kontori pool on niivõrd õhuke ning sellise minimaalse inimressursiga tehakse väga ägedat tööd. Mündi teine pool on aga see, et seda väikese ressurssiga suurt tööd tehakse millegi arvelt - tahes-tahtmata inimesed väsivad, vahel põlevad ka läbi. Siin foorumistki on läbi käinud, et tegelikult on viimased paar hooaega kontori poolele päris väsitavad olnud. Tahtmata mingeid hinnanguid anda, siis võibolla on ka Ramo negatiivse/morbiidse alatooniga meediasõnumid tingitud mõneti kurnatusest ja lootusetuse tundest, et üritad ja üritad, aga ikka on Excel punases ja uusi suurtoetajaid ei tule. Ühest küljest nõuab kontori poole laiendamine, kasvõi ühe lisainimese võtmine, uut ressurssi, samas on küsimus, kas ilma lisainimeseta on võimalik üleüldse klubina kasvada ja eelarvet suurendada? Sest kui praeguste inimeste energiavarud on ka ammendumas (mis on täiesti mõistetav, arvestades meeletut koormust), siis on selle pealt uut kasvu keeruline teha.

Ma tean, et mu jutt on tihti väga idealistlik ja reaalsus ei ole alati nii kena, aga ma siiski taon edasi seda trummi, et Jaak Karpile tuleks mingis vormis koostööpakkumine teha. Ma saan väga hästi aru, et ta ei lahenda kõiki probleeme ära ega too nipsust eelarvesse ka uut lisamiljonit, aga ta on osav müügimees ja motivaator ning kõva tööloom - ma arvan, et sellist optimistlikku särtsu oleks klubil praegu juurde vaja, ehk aitaks ka mingeid värskeid ideid juurde tuua.
Vasta