2024/2025 KML PLAYOFFS
Re: 2024/2025 KML PLAYOFFS
Kui nüüd ongi tõsi, et Andre on mitme aastase lepingu juba ära sõlminud tartlastega siis kas üle pika aja eestlaste suhtes on üleminekuturul saadud võit Kalevi ees? Mäletan, kui aastake tagasi taheti Kirves Tartu tuua, kuid siis oli juba leedu liiga tal laual olemas.
Eesti-Läti ühisliiga üheksanda koha meeskonna kuuendaks parima punktiviskaja Tartusse siirdumine on Kalevi jaoks kaotuseks?vanafänn kirjutas: ↑04 Juun 2025, 15:57 Kui nüüd ongi tõsi, et Andre on mitme aastase lepingu juba ära sõlminud tartlastega siis kas üle pika aja eestlaste suhtes on üleminekuturul saadud võit Kalevi ees? Mäletan, kui aastake tagasi taheti Kirves Tartu tuua, kuid siis oli juba leedu liiga tal laual olemas.
Kas just kaotus ja võit nii piiratud tähenduses aga kindlasti ma usun, et seda võib mingil määral Tartu võiduks lugeda.Uhhuu kirjutas: ↑04 Juun 2025, 16:06Eesti-Läti ühisliiga üheksanda koha meeskonna kuuendaks parima punktiviskaja Tartusse siirdumine on Kalevi jaoks kaotuseks?vanafänn kirjutas: ↑04 Juun 2025, 15:57 Kui nüüd ongi tõsi, et Andre on mitme aastase lepingu juba ära sõlminud tartlastega siis kas üle pika aja eestlaste suhtes on üleminekuturul saadud võit Kalevi ees? Mäletan, kui aastake tagasi taheti Kirves Tartu tuua, kuid siis oli juba leedu liiga tal laual olemas.
Aga kelle sa võtaksid Kalevisse kohaliku liiga eestlastest enne Rasmus Andret? Arvestades, kui vähe jääb uueks hooajaks tasemel eestlasi meie liigasse, siis on kindlasti Andre endale noppimine Tartu jaoks väikeseks võiduks. No juhul, kui ta ikka jääb Tartusse
Füüsiliste võimete poolest Carlos Jürgensit ei saa ka kindlasti maha kanda. Õige treeneriga on seal ainest küll. Hooaja alguses koputas kolmeseid ka päris valusa protsendiga mälu mööda.
Toom, Kuuba ja Böckler on paremad ja suurema potentsiaaliga mängijad kui Andre. Ma eeldan, et nad kõik ei siirdu välismaale. Ja kui mõni siirdub, siis lahenduseks ei pea olema, et täidame tema positsiooni (kehvemal tasemel) eestlasega. Sellele kohale võib tuua välismaalase ja mõnele muule positsioonile värsket verd eestlaste näol : olgu selleks siis suurema potentsiaaliga Makke või Andrest kokkuvõttes parema hooaja teinud ja tugevas liigas end juba tõestanud Jürgens.
No vaatame. Minu sisetunne ütleb aga, et uue hooaja alguses on Cramo sellises seisus, kus Rasmus Andre tasemega/potentsiaaliga eestlasi meeskonnas üleliia palju ei ole.
Hermet on öelnud, et vajab keskkonnavahetust. Toom soovib minna välismaale ning tema motivatsioon Cramos jätkata on pärast Rannula lahkumist selgelt langenud. Kuubal on Itaalia pass ning piisab vaid ühest korralikust pakkumisest sealse esiliiga klubilt. Suurorul on pärast vigastust keerulisem välismaale pääseda, aga juttude järgi soovib ka tema pigem välja. Böckler vast pigem jääb, kui et lahkub. Jah... kõikide puhul soov välismaale minna ei tähenda muidugi, et see ka õnnestub, aga kerged ohumärgid on õhus. Päris seitset välismaalast klubi ka ju tooma ei hakka... ehk siis kõik potentsiaalikamad eestlased on väga hinnas.
Ma arvan, et sageli alahinnatakse ka seda fakti, kui paljud eestlased tulid Cramosse just Rannula pärast
Hermet on öelnud, et vajab keskkonnavahetust. Toom soovib minna välismaale ning tema motivatsioon Cramos jätkata on pärast Rannula lahkumist selgelt langenud. Kuubal on Itaalia pass ning piisab vaid ühest korralikust pakkumisest sealse esiliiga klubilt. Suurorul on pärast vigastust keerulisem välismaale pääseda, aga juttude järgi soovib ka tema pigem välja. Böckler vast pigem jääb, kui et lahkub. Jah... kõikide puhul soov välismaale minna ei tähenda muidugi, et see ka õnnestub, aga kerged ohumärgid on õhus. Päris seitset välismaalast klubi ka ju tooma ei hakka... ehk siis kõik potentsiaalikamad eestlased on väga hinnas.
Ma arvan, et sageli alahinnatakse ka seda fakti, kui paljud eestlased tulid Cramosse just Rannula pärast
Eks välismaale tahavad paljud, aga lõppkokkuvõttes oleneb asi pakkumistest. Ei Hermet ega Toom läheks välismaale oma parima hooaja pealt, kus nende vastu tundsid huvi tugevate kõrgliigade meeskonnad. Seega on küsimus, millise tasemega välispakkumisi nad sel suvel üldse saavad ning millal nad neid saavad. Kui kaalukeelel on näiteks Slovakkia kõrgliiga vs Kalevis jätkamine, siis ma ei arva, et peaks iga hinna eest Slovakkiasse minema. Hermet on seda õnneks isegi öelnud, et igasuguse välismaa pakkumise peale pole mõtet joosta.Ataman kirjutas: ↑04 Juun 2025, 17:51 No vaatame. Minu sisetunne ütleb aga, et uue hooaja alguses on Cramo sellises seisus, kus Rasmus Andre tasemega/potentsiaaliga eestlasi meeskonnas üleliia palju ei ole.
Kuuba puhul on küsimus, kas ta vaatab ühe sammu ette või kaks sammu. Ehk et kas Itaalia esiliigas tiksumine tõenäoliselt musta tööd tehes (vt Riismaa) vs Kalevis liidrina ühe hea hooaja tegemine ja ülejärgmiseks hooajaks potentsiaalselt kuskilt kõrgliigast pakkumise saamine. Tal on potentsiaal olemas, et järgmisel hooajal kõvasti juurde panna, eriti rünnakul.
Eks olenevalt erinevate mängijate valikutest on võimalik ka meeskonna komplekteerimise loogikat ümber mängida ning näiteks koosseisu tagumise otsa taseme osas natuke järgi anda, et sellevõrra mõnele vajalikumale eestlasest mängijale natuke ihaldusväärsem number lepingule kirjutada. See pole ilmselt kindlasti klubi eelistatuim variant, arvestades, et treeningprotsess on vaja kvaliteetsena hoida ja vigastused ei ole seni halastanud, aga see on kindlasti üks võimalus olukorras, kus asi hakkab hapuks minema.
Kui ma peaks üritama kuidagi saadaval olevaid Eesti mängijaid lahterdada, siis ma ütleks, et see oleks midagi sellist:
5 star recruits - Makke, Jürgens (Jürgens selle klausliga, et saame ikka selle põhihooaja versiooni, kel vise korras oli)
4 star recruits - Andre (play-off lubaks ta paigutada ka ülemisse kategooriasse, aga vahe tema põhihooaja ning kohamängude esituste vahel natuke hirmutab)
Ja ülejäänud Eesti liiga kaader oleks minu jaoks juba kuskil allpool kategooriates. Lips Tartust võiks ka kõne alla tulla, kui ta leping seda võimaldab ning tal ise huvi oleks Tallinnasse tagasi liikuda (mida tal ei pruugi olla).
Lisaks on hädaolukorras võimalik koosseisu lappida ka mõne välismaal mänginud eestlasega. Näiteks Ilveri või Ilvesega. Ilvese puhul olen öelnud, et ta poleks mu esimene eelistus, aga, jällegi, hädaolukorras suudaks ma teda rosteri tagumise otsa valikuna aktsepteerida küll ning saakski pildi ette, kas ta suudab tasemes juurde panna või mitte.
Ja Rannula oli omal ajal faktor küll. Aga samas ma arvaks, et kui antakse hea platvorm enda näitamiseks, siis on ka Reinboki käe all mängimine paljude eestlaste jaoks okei. Näiteks Kuuba kuulus selgelt Reinboki lemmikute hulka, Toom tegi tegelikult väga korraliku finaalseeria Reinboki käe all jne.
- bckalev-cramo
- Kasutaja
Ataman kirjutas: ↑31 Mai 2025, 22:21 BC Kalev/Cramo foorumi ennustusvõistluse kokkuvõte
Esikoha saavutas parimat stabiilsust näidanud kasutaja nimega Vanafänn, kes kuulus kõikides voorudes kolme parima ennustaja sekka. Teisele kohale jõudis Marxx762 , ning viimase vooru boonusküsimustega lähikonkurentidest mööda läinud TravisReed nopib kolmanda koha.
Esikolmik võib hellitada lootust väikesele auhinnale klubi poolt – juhul kui Allanil peaks tekkima vaba hetk sellega tegelemiseks.
1. Vanafänn 34.5p
2. Marxx762 29.5p
3. TravisReed 26p
East 24.5p
Vaim564 23.5p
Ataman 23.5p
Sveiks 22p
RK 22p
Uhhuu 18p
Drogba 16p
Vaid kahes voorus osalenud:
Sten04 13p
Slehtme 11p
Tänud kõikidele osalejatele ja palju õnne BC Kalev/Cramo klubile!
Vanafänn, Marxx762 ja TravisReed, saatke mulle sõnum oma DPD pakiautomaadi ja telefoninumbriga, panen auhinnad teele uuel nädalal

Kui natuke spekuleerida siis välismaalt on tõenäoliselt tagasi tulemas Ilver (NCAA), Saar (NCAA2), Puidet (Hispaania 2 liiga), Kasemets (Leedu), Eesti siseselt on tõenäoliselt kuumad nimed Taavi Jurkatamm, Niits, Hint, Eelmäe, Rikkberg, Ruubel, kevadel näitasid heast küljest Sunelik, Pehka ja Küttis, ühesõnaga suvi saab olema põnev, kindlasti liigutakse see aasta Eestist välismaale aga tullakse ka sealt vbl tagasi,Eesti koondise head esitused, Rannula tegevus peatreenerina ja võrreldes eelmiste aastatega suht paljude eestlaste suht-koht edukas mängimine ei jää korvpallimaailmas märkamatuks , ka paljude noorte minek NCAA sse ja üldine heade mängijate puudus annab ka eesti keskmistel mängumeestel võimaluse minna välismaale, kindlasti tuleb see aasta Eesti siseseid liikumisi ja see kõik saab olema väga põnev, uskuge mind, ükski klubi ei jää komplekteerimata, isegi RHKK le jätkuks mängijaid , iseasi mis kvaliteediga need mängijad saavad olema, komplekteerimisega viivitamine või valeotsuste tegemine komplekteerimisel või vale peatreeneri valik võib päris palju klubi järgmine aasta tulemusi palliplatsil mõjutada, seega need klubid kelledel treenerid paigas ja eelarvega suuri muresid ei ole siis need võivad saavad see aasta komplekteerimisel saada väikse eelise (Tartu, Talltech, Pärnu) . kas see ka nii on , saame näha järgmine kevade.East kirjutas: ↑04 Juun 2025, 18:18 Eks välismaale tahavad paljud, aga lõppkokkuvõttes oleneb asi pakkumistest. Ei Hermet ega Toom läheks välismaale oma parima hooaja pealt, kus nende vastu tundsid huvi tugevate kõrgliigade meeskonnad. Seega on küsimus, millise tasemega välispakkumisi nad sel suvel üldse saavad ning millal nad neid saavad. Kui kaalukeelel on näiteks Slovakkia kõrgliiga vs Kalevis jätkamine, siis ma ei arva, et peaks iga hinna eest Slovakkiasse minema. Hermet on seda õnneks isegi öelnud, et igasuguse välismaa pakkumise peale pole mõtet joosta.
Kuuba puhul on küsimus, kas ta vaatab ühe sammu ette või kaks sammu. Ehk et kas Itaalia esiliigas tiksumine tõenäoliselt musta tööd tehes (vt Riismaa) vs Kalevis liidrina ühe hea hooaja tegemine ja ülejärgmiseks hooajaks potentsiaalselt kuskilt kõrgliigast pakkumise saamine. Tal on potentsiaal olemas, et järgmisel hooajal kõvasti juurde panna, eriti rünnakul.
Eks olenevalt erinevate mängijate valikutest on võimalik ka meeskonna komplekteerimise loogikat ümber mängida ning näiteks koosseisu tagumise otsa taseme osas natuke järgi anda, et sellevõrra mõnele vajalikumale eestlasest mängijale natuke ihaldusväärsem number lepingule kirjutada. See pole ilmselt kindlasti klubi eelistatuim variant, arvestades, et treeningprotsess on vaja kvaliteetsena hoida ja vigastused ei ole seni halastanud, aga see on kindlasti üks võimalus olukorras, kus asi hakkab hapuks minema.
Kui ma peaks üritama kuidagi saadaval olevaid Eesti mängijaid lahterdada, siis ma ütleks, et see oleks midagi sellist:
5 star recruits - Makke, Jürgens (Jürgens selle klausliga, et saame ikka selle põhihooaja versiooni, kel vise korras oli)
4 star recruits - Andre (play-off lubaks ta paigutada ka ülemisse kategooriasse, aga vahe tema põhihooaja ning kohamängude esituste vahel natuke hirmutab)
Ja ülejäänud Eesti liiga kaader oleks minu jaoks juba kuskil allpool kategooriates. Lips Tartust võiks ka kõne alla tulla, kui ta leping seda võimaldab ning tal ise huvi oleks Tallinnasse tagasi liikuda (mida tal ei pruugi olla).
Lisaks on hädaolukorras võimalik koosseisu lappida ka mõne välismaal mänginud eestlasega. Näiteks Ilveri või Ilvesega. Ilvese puhul olen öelnud, et ta poleks mu esimene eelistus, aga, jällegi, hädaolukorras suudaks ma teda rosteri tagumise otsa valikuna aktsepteerida küll ning saakski pildi ette, kas ta suudab tasemes juurde panna või mitte.
Ja Rannula oli omal ajal faktor küll. Aga samas ma arvaks, et kui antakse hea platvorm enda näitamiseks, siis on ka Reinboki käe all mängimine paljude eestlaste jaoks okei. Näiteks Kuuba kuulus selgelt Reinboki lemmikute hulka, Toom tegi tegelikult väga korraliku finaalseeria Reinboki käe all jne.