Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
vaim564
Kasutaja

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vaim564 »

Böckleri välisklubi on ehk mingi vastukaja Rannula tegevusele Poolas, sest Poola-Leedu suund näib nüüd ka Eesti mängijatele rohkem avanevat, lätlased jõudsid sinna veidi varem, neid on seal juba mitmeid, kuid nüüd tuleb eestlasi ka järele. Böckleri klubi on liiga uustulnuk, seetõttu tema jaoks kindlasti sobiv väljund, kuid arvatavasti leiab Poola liigas tuleval hooajal rohkem eestlasi ja ma ei pea siin niivõrd Legiat silmas, aga nt Kirves võib vabalt end järgmisel hooajal Poolas hoopis leida. Eesti klubid peavad mängijate järelkasvuga tegelema, see on loomulik, et paremad leiavad tee välisklubidesse.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

vaim564 kirjutas: 12 Juun 2025, 20:26 Böckleri välisklubi on ehk mingi vastukaja Rannula tegevusele Poolas, sest Poola-Leedu suund näib nüüd ka Eesti mängijatele rohkem avanevat, lätlased jõudsid sinna veidi varem, neid on seal juba mitmeid, kuid nüüd tuleb eestlasi ka järele. Böckleri klubi on liiga uustulnuk, seetõttu tema jaoks kindlasti sobiv väljund, kuid arvatavasti leiab Poola liigas tuleval hooajal rohkem eestlasi ja ma ei pea siin niivõrd Legiat silmas, aga nt Kirves võib vabalt end järgmisel hooajal Poolas hoopis leida. Eesti klubid peavad mängijate järelkasvuga tegelema, see on loomulik, et paremad leiavad tee välisklubidesse.
Vaevalt, et see siiski Rannulaga seotud on. Eelmist hooaega alustas Poola liigas kolm eestlast, mõned hooajad enne seda mängisid seal Tass ja Hermet. Hooaja keskel on huvi tuntud mitmete eestlaste vastu. Ma pakun, et tihedama Poola-suunalise liikumise põhjusteks on: 1) meie koondis on viimastel aastatel mitmes valiksarjas Poolaga võrdselt madistanud ja üleüldse oma taset tõstnud; ja 2) Eesti-Läti ühisliiga on Poola (aga ka Leedu) meistriliigast ühe tugevusastme võrra madalam liiga ja seega loogiline värbamispaik, nii nagu Poola liiga ise on hüppelaud näiteks Bundesligasse – Poola (ja Leedu) liigasse on lisaks eestlastele välja jõudnud ka paljud meie klubides mänginud välismaalased.
Uhhuu
Kasutaja

https://sport.postimees.ee/8268350/bc-k ... katsioonis

Klubi läheb mängima Meistrite liiga kvalifikatsiooni. Väljalangemise korral jätkatakse FIBA Europe Cupi põhiturniiril.

Meeskonna peatreenerina on jätkamas (minu meelehärmiks) Indrek Reinbok.
Ataman
Kasutaja

Postitus Postitas Ataman »

Uhhuu kirjutas: 13 Juun 2025, 14:32 https://sport.postimees.ee/8268350/bc-k ... katsioonis

Klubi läheb mängima Meistrite liiga kvalifikatsiooni. Väljalangemise korral jätkatakse FIBA Europe Cupi põhiturniiril.

See oleks päris pull, kui Cramo ja Legia läheksid kvalifikatsioonis vastamisi. Kui formaat on sarnane lõppenud hooajaga, siis peaks tõenäosus sattuda samale kvalifikatsiooniturniirile olema 50%. Ja noh...Legia peab muidugi enne ka meistriks tulema.
Uhhuu
Kasutaja

Ataman kirjutas: 13 Juun 2025, 15:36
Uhhuu kirjutas: 13 Juun 2025, 14:32 https://sport.postimees.ee/8268350/bc-k ... katsioonis

See oleks päris pull, kui Cramo ja Legia läheksid kvalifikatsioonis vastamisi. Kui formaat on sarnane lõppenud hooajaga, siis peaks tõenäosus sattuda samale kvalifikatsiooniturniirile olema 50%. Ja noh...Legia peab muidugi enne ka meistriks tulema.
Täiesti jabur on, et end Meistrite liigaks nimetavas sarjas peab eelringist alustama isegi Euroopa tugevuselt kümnenda liiga meister ning väiksemate liigade meistritele on üldse ette nähtud vaid üks koht põhiturniiril, samas kui kuuele suurliigale jagatakse kamaluga pääsmeid.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Kustas
Uus kasutaja

Postitus Postitas Kustas »

https://www.ohtuleht.ee/sport/1133479/o ... plaanidest

Uus hooaeg tuleb nõrgem, pikk plaan . Lühidalt raha napib .
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Huvitav info oli, et Rannulal ka Saksa kõrgliiga lõpust paar pakkumist, aga ei tahtnud neid valikuid võtta.

Ühest küljest tore kuulamine, aga teisalt jällegi selline kurb reality check-tüüpi kuulamine, kus rõhk on ambitsioonikatel tulevikuplaanidel, aga oleviku osas valitseb pessimism. Mitte et ambitsioonikate tulevikuplaanide ja pika vaate omamine kuidagi halb oleks, aga ma kardan, et 5 või 10 aasta pärast ollakse ikkagi samas nullpunktis tagasi ning tehakse uusi tulevikuplaane.

Et mitte liiga negatiivne olla, siis hea uudis on see, et vähemalt abitreener on Killingu näol järgmiseks hooajaks paigas :D
Kasutaja avatar
bckalev-cramo
Kasutaja

Postitus Postitas bckalev-cramo »

East kirjutas: 17 Juun 2025, 20:31 Huvitav info oli, et Rannulal ka Saksa kõrgliiga lõpust paar pakkumist, aga ei tahtnud neid valikuid võtta.

Ühest küljest tore kuulamine, aga teisalt jällegi selline kurb reality check-tüüpi kuulamine, kus rõhk on ambitsioonikatel tulevikuplaanidel, aga oleviku osas valitseb pessimism. Mitte et ambitsioonikate tulevikuplaanide ja pika vaate omamine kuidagi halb oleks, aga ma kardan, et 5 või 10 aasta pärast ollakse ikkagi samas nullpunktis tagasi ning tehakse uusi tulevikuplaane.

Et mitte liiga negatiivne olla, siis hea uudis on see, et vähemalt abitreener on Killingu näol järgmiseks hooajaks paigas :D
Küll me millalgi klubi poole pealt natukene rohkem avaldame selle pika plaani teemat, hetkel käib kõva töö selle ehitamise nimel.

Miks me seda teeme ongi see reality check, et klubi organisatsioonina viimased 15-20 aastat suht paigal tammunud ja samamoodi jätkates, ei tulegi kunagi võimalust järgmist sammu teha, nii organisatsioonina kui ka eelarveliselt.

Selleks oleme ehitanud plaani, kuidas kasvada ning mis sammudega suudaksime selle 15 miljon krooni / 1-1.25 miljon euri eelarvet viia uuele tasemele.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

bckalev-cramo kirjutas: 17 Juun 2025, 20:35
East kirjutas: 17 Juun 2025, 20:31 Huvitav info oli, et Rannulal ka Saksa kõrgliiga lõpust paar pakkumist, aga ei tahtnud neid valikuid võtta.

Küll me millalgi klubi poole pealt natukene rohkem avaldame selle pika plaani teemat, hetkel käib kõva töö selle ehitamise nimel.

Miks me seda teeme ongi see reality check, et klubi organisatsioonina viimased 15-20 aastat suht paigal tammunud ja samamoodi jätkates, ei tulegi kunagi võimalust järgmist sammu teha, nii organisatsioonina kui ka eelarveliselt.

Selleks oleme ehitanud plaani, kuidas kasvada ning mis sammudega suudaksime selle 15 miljon krooni / 1-1.25 miljon euri eelarvet viia uuele tasemele.
Jah, organisatsiooni mõttes fair play ning igati mõistlik asju ümber hinnata, kui esialgsed plaanid pole vastavslt soovitule realiseerunud.

Mu frustratsioon oligi pigem selline üldine Eesti korvpallisõbra vigin ja suunatud sellele pettumusele, et ikka ei suuda me Eesti korvpallis omada ühte klubi, mis reaalselt võiks täna ja kohe stabiilselt BCLi või Eurocupi mängida ja kodupublikule regulaarselt tippkorvpalli koju kätte tuua :) Aga positiivne, et varsti kergitatakse veelgi enam saladuseloori sellelt pika plaani teemalt ning hoian pöialt, et loodetavasti suudetakse nende eesmärkideni jõuda pigem varem kui hiljem.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Ma sain ainult 10min kuulata seda podi ja võimalik, et sellest ka räägitakse aga Arik Smithist tuleb ka juttu? Kas üldse varem on nii olnud, et terve hooaeg vend ei mängi aga keeldub ka lepingu lõpetamisest ja kokkuleppe saavutamisest? Võib eeldada, et klubi poolt väga mingit head soovitust tema suhtes tulevikus ei tule.
Kustas
Uus kasutaja

Postitus Postitas Kustas »

vanafänn kirjutas: 17 Juun 2025, 22:47 Ma sain ainult 10min kuulata seda podi ja võimalik, et sellest ka räägitakse aga Arik Smithist tuleb ka juttu? Kas üldse varem on nii olnud, et terve hooaeg vend ei mängi aga keeldub ka lepingu lõpetamisest ja kokkuleppe saavutamisest? Võib eeldada, et klubi poolt väga mingit head soovitust tema suhtes tulevikus ei tule.
Ei, Arik Smithist saates juttu ei ole, on minevikus võimalikust ühinemisest Prometei klubiga, mida täna enam ei ole, soovist ja lootusest rajada oma baas, siiski tundub, see lootusena, on põhjendusest, et miks teha vahe aasta, et suurendada managementi, lootuses leida uusi sponsoreid, sest eelarve on olnud a 10 + aastat 1-1,25 M, aga inflatsioon sööb seda . Lootuses pikk plaan 5-10 a ikka kasvatada klubi .

Põhiduumik eestlased, äkki tuleb Kalevi duublist Sokkude noortest kedagi peale .

Sellest Helsingi - Tallinn projektist ei saa ma ikka aru . Ma ei saa aru, kellega seal Soomes räägitakse, sest ma olen mitmest intervjuust saanud aru, et konkreetset klubi Soome poole peal kellega rääkida ei ole .

Juttu on ka Ramo enda kümnevõistlejakarjäärist .
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Kustas kirjutas: 18 Juun 2025, 06:47
vanafänn kirjutas: 17 Juun 2025, 22:47 Ma sain ainult 10min kuulata seda podi ja võimalik, et sellest ka räägitakse aga Arik Smithist tuleb ka juttu? Kas üldse varem on nii olnud, et terve hooaeg vend ei mängi aga keeldub ka lepingu lõpetamisest ja kokkuleppe saavutamisest? Võib eeldada, et klubi poolt väga mingit head soovitust tema suhtes tulevikus ei tule.
Ei, Arik Smithist saates juttu ei ole, on minevikus võimalikust ühinemisest Prometei klubiga, mida täna enam ei ole, soovist ja lootusest rajada oma baas, siiski tundub, see lootusena, on põhjendusest, et miks teha vahe aasta, et suurendada managementi, lootuses leida uusi sponsoreid, sest eelarve on olnud a 10 + aastat 1-1,25 M, aga inflatsioon sööb seda . Lootuses pikk plaan 5-10 a ikka kasvatada klubi .

Põhiduumik eestlased, äkki tuleb Kalevi duublist Sokkude noortest kedagi peale .

Sellest Helsingi - Tallinn projektist ei saa ma ikka aru . Ma ei saa aru, kellega seal Soomes räägitakse, sest ma olen mitmest intervjuust saanud aru, et konkreetset klubi Soome poole peal kellega rääkida ei ole .

Juttu on ka Ramo enda kümnevõistlejakarjäärist .
Helsingi linnaga on hetkel teemat arutatud, nagu ma aru sain.

Aga positiivse poole pealt jäi kõlama minu jaoks see, et järgmise hooaja vaates ei minda taotluslikult sammu tagasi tegema ja ei anta ka hooaja eesmärkides alla, vaid üritatakse ikkagi eelarvet kasvatada. Vaadates ka BCLi kvalifikatsioonis osalevaid teiste riikide meistreid, siis ei tundu seal sel aastal olevat ühtegi sellist satsi, keda varasema paari hooaja Kalev ei oleks olnud suuteline võitma.

Seega jääb üle vaid loota, et eelarve suudetakse järgmiseks hooajaks sama hoida või nõksa kasvatada ning et heal tasemel eestlased ei jookse kõik suure hurraaga Poola meistriliiga tagumise otsa meeskondadesse või Itaalia madalamatesse liigadesse ära. Ning eelkõige loodaks, et äkki tuleval hooajal halastab ka vigastustejumal Kalevile natuke rohkem kui varem ning kasvõi selle arvelt õnnestuks korralikult palgafondis kokku hoida. See oli muidu väga positiivne aspekt Ramo jutus, et kontoripoolt üritatakse natuke täiendada - loodetavasti selleks vahendid leitakse.

PS! Announce Erik Makke! :clap:
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

Kustas kirjutas: 18 Juun 2025, 06:47 sest eelarve on olnud a 10 + aastat 1-1,25 M, aga inflatsioon sööb seda . Lootuses pikk plaan 5-10 a ikka kasvatada klubi .
Ma saan kõigest aru, et inflatsioon ja raha vähe, see on Eesti spordiklubide poolt kahjuks tavaline, aga miks aetakse sellist juttu avalikuse ees, et viimased 10 aastat on olnud eelarve 1-1,25 milj, aastaaruanded on netis vabalt kätte saadavad ja seal on hoopis teised summad.
https://www.teatmik.ee/et/personlegal/8 ... e_vignette

Aga muidu Cramo juhtkonnale edu ja ütlen veelkord, hoolimata hetke pessimistlikest juttudest, olen mina kindel et järgmine aasta on Cramo kõige suurem pretendent karikavõiduka ja meistritiitliks ja meeskond saab olema Eesti mõistes väga korralik.
Kasutaja avatar
bckalev-cramo
Kasutaja

Postitus Postitas bckalev-cramo »

RK kirjutas: 18 Juun 2025, 10:17
Kustas kirjutas: 18 Juun 2025, 06:47 sest eelarve on olnud a 10 + aastat 1-1,25 M, aga inflatsioon sööb seda . Lootuses pikk plaan 5-10 a ikka kasvatada klubi .
Ma saan kõigest aru, et inflatsioon ja raha vähe, see on Eesti spordiklubide poolt kahjuks tavaline, aga miks aetakse sellist juttu avalikuse ees, et viimased 10 aastat on olnud eelarve 1-1,25 milj, aastaaruanded on netis vabalt kätte saadavad ja seal on hoopis teised summad.
https://www.teatmik.ee/et/personlegal/8 ... e_vignette

Aga muidu Cramo juhtkonnale edu ja ütlen veelkord, hoolimata hetke pessimistlikest juttudest, olen mina kindel et järgmine aasta on Cramo kõige suurem pretendent karikavõiduka ja meistritiitliks ja meeskond saab olema Eesti mõistes väga korralik.
Ma siit omaltpoolt veidi selgitan, aastaaruannete puhul on tegemist 1.01-30.12 aruandlusega, mis korvpallimeeskondade puhul kelle põhirahavood liiguvad sept-mai lõpuni segab veidi pilti hooajaliselt.

Üks asi mis meie puhul veel käibe jms all kajastatud on, on igasugused bartertehingud ehk meie saame x summas toodet/teenust ja teeme x summas barterarve vastu. Number millest räägitud pidevalt on pigem reaalne raha mida saame kasutada palkadeks, reisimiseks, majutusteks, mängude korraldusteks jne.

Eks see probleem tekib sellest, et kes klubidest ja kuidas enda eelarvet kokku paneb ja kajastab. Kellele ainult palgafond, kellel nt saal tasuta, aga seda ei arvesta sinna kulude ja tulude reale jne.
Vasta