Legia Warsaw

Üleüldine korvpallijutt
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Legia Warsaw

Postitus Postitas marxx762 »

Kuna Legia teema on igatepidi väga populaarne, siis tegin selle tarbeks uue teema. Aith kõigile kes seni on kõiksugust erinevat infot jms erinevatesse teemadesse postitanud.
Ataman
Kasutaja

Re: Legia Warsaw

Postitus Postitas Ataman »

Viskaks kohe mõned mõtted Legia ja Poola liiga kohta.

Alustaks off-seasoni kommentaariga.

Ütleks, et kõige rohkem on tõenäoliselt juurde pannud Anwil. Tagaliin on ikka väga tummine ja hetkeseisuga ollakse lähedal ka Mate Vucici palkamisele(ma ei usu, et ta suudab seal nii head mängu näidata, kui tegi seda Rannula joonises). Kõige suurem küsimärk on võibolla, et kuidas saab peatreenerina hakkama senine abitreener, kellele nüüd suur võimalus anti. Poola fännid selles osas liiga optimistlikud ei ole. Anwili abitreeneriks palgati meile tuttav Akselis Vairogs.

Legia suvistele tegemistele annaks samuti positiivse hinnangu. Üks keskmängija on veel tulemas, aga juba võib öelda, et selline hea pusle on kokku pandud, millega annab korralikult maletada. Nagu Uhhuu teises teemas mainis, siis viskejõust jääb natukene puudu, kui Shungu sammu edasi pole teinud, aga see võib probleemiks saada eelkõige eurosarjas. Poola liiga jaoks on viskajaid küll. Kaitses väga potentsiaalikas sats.

Eelmise aasta hõbe ja pronks ehk Lublin ja Trefl Sopot on küll kohalike mängijatega suutnud lepinguid pikendada, aga leegionärid on kõik läinud. Ja see on mõlemale meeskonnale väga valus löök, sest algava hooaja eelarvetega enam sellise tasemega mängijaid tõenäoliselt ei leita. Pakuks, et Lublini jaoks oleks õnnestumine, kui uuel hooajal play-offi jõutaks. Sopoti kohta ennustuse tegemiseks ootaks leegionärid ära, aga julgen ennustada, et uuel hooajal neile medalit nii kindlalt kaela riputada ei saa.

Poola ainus EuroCupi meeskond Wroclawi Slask hetkel veel EuroCupi meeskond küll välja ei näe. Aga juttude järgi eelarvega on neil päris head lood ja see võiks justkui viidata, et veel väljakuulutamata leegionärid saavad olema väga kõrgest klassist. Samas kohalike mängijate rotatsioon neil midagi erilist pole ja seega neid päris Anwili või Legia kõrvale ei tahaks asetada.

Eelmisel hooajal napilt püsima jäänud Dabrowa Gornicza on mingid mõnusad rahamäed liikuma saanud. Võiks arvata, et nemad teevad kahe hooaja vahel tulemuse mõttes suurima arenguhüppe.

Hetkel veel natukene vara, aga kui peaks ennustama, et kes järgmisel hooajal Poolas medalid jagavad, siis ütleks Legia, Anwil ja...siiski Slask
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Ma näen medalinõudlejana ka Gdyniat. Juba eelmisel hooajal kuuluti jõukamate meeskondade hulka, aga hooaeg ebaõnnestus pea täielikult ja liigasse jäädi püsima napimast napimalt ehk tänu paremale korvide vahele omavahelistes mängudes Spojniaga. Gdynia kohalik kaader on muljetavaldav: Kamil Laczynski (mullu Awnili põhimängujuht; langes poolfinaalis Legia vastu kahe minuti järel rivist; kuulub suure tõenäosusega Poola EM-koondisse), Jaroslaw Zyskowski (kauaaegne Poola koondislane, mullu Sopoti üks põhijõude), Jakub Garbacz (kauaaegne Poola koondislane, mullu Gdynia eest 11,5 punkti mängus). Ametlikult on meeskonnaga liitunud vaid üks välismaalane, aga teiseks uueks tulijaks on väidetavalt Courtney Ramey – Lublini üks põhitegijaid.

Teine must hobune on minu meelest Szczecin, kes tõi Bilbaost kodumaale koondislase Tomasz Gielo ja kelle ridadesse kuulub paar Poola liiga mõistes kõrge klassiga välismängijat.

Štelmahers sai nüüd ise Slupskis meeskonna komplekteerida. Ma ei tea, kas nad medalini küündivad, aga tegemist saab ilmselt olema kaitses ühe vastikuma meeskonnaga – sellisega, keda kõik sooviksid play-off`is vältida.

Anwil on sel suvel seni ainus klubi, kes on näidanud suutlikkust värvata (hulganisti) mängijaid tippliigadest: Fridriksson näpati Kreekast, Slaughter Hispaaniast ja Pearson Saksamaalt. Lisaks Furmanavicius Aadria liigast. Tundub teistest palju suurema eelarvega klubi.

Leemet Böckleri koduklubi Krosno, mille eelarve on 4 miljonit zlotti ehk napilt alla miljoni euro, näib seevastu paberil Poola liiga kõige nõrgem meeskond.

Meil on veel lepinguta mõned mängijad, kelle puhul poleks üllatav, kui nad Poola liigas (taas) maanduvad: Suurorg, Vene, Hermet.
Ataman
Kasutaja

Štelmahersiga meenus, et Poola liiga on päris Baltikumi usku läinud. Kui ma ei eksi, siis nüüd peaks lausa viis peatreenerit tulema Baltimaadest + lisaks üks soomlane.

Štelmahers/Bagatskis/Mikko Larkas vs. Rannula duellid saavad minu jaoks olema eriti ägedad.

Ja jep Gdynia läks mul vapsjee meelest ära. Olen nõus!
Ataman
Kasutaja

Legia keskmängijaks saab olema Tel Avivi Maccabiga 3-aastase lepingu sõlminud Shane Hunter. Viimase hooaja pallis Norrköping Dolphinsis. Keskmised 14.3 pts & 8.6 Reb.

Peale selle venna signimist ma ei igatse enam üldse Mate Vucicit. See vend on Rannula joonise jaoks ideaalne ning võrreldes Tassiga täiesti teist tüüpi mängija.
Uhhuu
Kasutaja

Ataman kirjutas: 27 Juul 2025, 18:32 Legia keskmängijaks saab olema Tel Avivi Maccabiga 3-aastase lepingu sõlminud Shane Hunter. Viimase hooaja pallis Norrköping Dolphinsis. Keskmised 14.3 pts & 8.6 Reb.

Peale selle venna signimist ma ei igatse enam üldse Mate Vucicit. See vend on Rannula joonise jaoks ideaalne ning võrreldes Tassiga täiesti teist tüüpi mängija.
Enne Rootsit pallis NCAA II divisjonis. Huvitav, et Maccabi sellise taustaga mängijatega mehkeldab. Statistika pole ei FEC ega Rootsi liiga kohta midagi erilist. Tipphetkede põhjal tundub vähemalt üle keskmise nõtke ja atleetlik. Selles osas nõus, et variatiivsuse mõttes palju parem paariline Tassile kui Vucic.

Krepsinis.neti info kohaselt soovis Hunterit palgata ka Utena Juventus
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Uhhuu kirjutas: 27 Juul 2025, 18:46 Enne Rootsit pallis NCAA II divisjonis. Huvitav, et Maccabi sellise taustaga mängijatega mehkeldab. Statistika pole ei FEC ega Rootsi liiga kohta midagi erilist.
Põhjus on Maccabi jaoks väga lihtne, sama mis Will Raymanil:
Despite previous interest from Israeli teams due to his Jewish heritage, Hunter chose to begin his professional career abroad.
Kasutaja avatar
bckalev-cramo
Kasutaja

Postitus Postitas bckalev-cramo »

Also siia sobilik teema, Legia mängib sügisel nii Tallinnas kui ka Tartus samuti.

Tallinnas küll mitte meie vastu, kuna oleme selleks ajaks juba Bulgaarias.
Ataman
Kasutaja

bckalev-cramo kirjutas: 27 Juul 2025, 19:30 Also siia sobilik teema, Legia mängib sügisel nii Tallinnas kui ka Tartus samuti.

Väga kihvt! Kahju, et Cramoga ei klapi. Kellega siis Tallinnas mängitakse? Taltechiga? Või pigem mingi turniir, kus Soome/Rootsi klubid ka?
Uhhuu
Kasutaja

Legia Meistrite liiga vastasel Rytasel on olnud tihe värbamispäev: meeskonnaga liitusid täna ametlikult Jerrick Harding, Jordan Walker ja Kay Bruhnke. Neist kaks esimest on jõhkrad punktimasinad, kelle takistamine saab Legiale põrgulikku peavalu valmistama. Harding viskas möödunud hooajal Andorra eest Hispaania liigas keskmiselt 20 punkti mängus. Walker viskas Kreeka liiga põhiturniiril keskmiselt 18 punkti mängus ja jagas 5 resultatiivset söötu, play-off´is olid vastavad näitajad 29,7 ja 5 ning Meistrite liigas 23,1 ja 4,3. Bruhnke oli hooaja esimeses pooles Mazeikiai parim mängija ja osteti siis 100 000 euro eest Türk Telekomi poolt üle, kus jäi pingipoisiks.

Ka Rytase kohalik kaader on väga esinduslik: seal leidub hulganisti koondise piiripealseid mängijaid. Kui Rytase eelarve oli varem ca 5 miljonit eurot, siis seniste värbamiste põhjal tundub see olevat vähemalt miljoni võrra kasvanud. Rytase koosseisu (komplekteerimine pole veel lõppenud) näeb alloleva artikli lõpus:

https://www.basketnews.lt/news-228487-r ... ninku.html
Kasutaja avatar
bckalev-cramo
Kasutaja

Postitus Postitas bckalev-cramo »

Ataman kirjutas: 27 Juul 2025, 20:04
bckalev-cramo kirjutas: 27 Juul 2025, 19:30 Also siia sobilik teema, Legia mängib sügisel nii Tallinnas kui ka Tartus samuti.

Väga kihvt! Kahju, et Cramoga ei klapi. Kellega siis Tallinnas mängitakse? Taltechiga? Või pigem mingi turniir, kus Soome/Rootsi klubid ka?
Yokohamaga :wink:
Ataman
Kasutaja

Nüüd siis Vucici ja Anwili diil ametlik. No ma ei tea..

Huvitav kui palju kallima lepingu nad siis lauale suutsid panna.

Aga no Tass peaks temaga üsna hästi hakkama saama. Ma pakun, et mõne teist tüüpi keskmängijaga oleks Legial suuremaid probleeme.

Legia vs. Anwil duell võib tulla päris äge. Nüüdseks on teada ka see, et kui Pluta oleks Legiast lahkunud, siis tema asenduseks oleks tõenäoliselt tulnud A.J Slaughter, kes lõpuks liitus just Anwiliga.
barons2
Kasutaja

Postitus Postitas barons2 »

Ataman kirjutas: 27 Juul 2025, 18:32 Legia keskmängijaks saab olema Tel Avivi Maccabiga 3-aastase lepingu sõlminud Shane Hunter. Viimase hooaja pallis Norrköping Dolphinsis. Keskmised 14.3 pts & 8.6 Reb.

https://www.eurobasket.com/Basketball-C ... one-season
Ataman
Kasutaja

barons2 kirjutas: 04 Aug 2025, 12:38

https://www.eurobasket.com/Basketball-C ... one-season
Ma arvan, et selle artikli autor on konspektid sassi ajanud :D
Vasta