Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
vaim564
Kasutaja

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Mänginud pole Jurkatamm, Hermet, Kuuba. Seega võivad 11 meest juba selgunud olla.
PG: Kullamäe, Rosenthal
SG: Riismaa, Jõesaar
SF: Drell, Raieste
PF: Konontšuk, Treier, Vene
C: Kotsar, Tass
Kustas
Kasutaja

Postitus Postitas Kustas »

Tippanalüütik Uhuu ikka jagab mängu, kes ühes varasemas postituses mainis, et kui Kono ja Drell on mängu sisse toodud, siis mäng on hoopis teine, muidugi ei ole sellist agressiivset kaitset nagu Leedu mängus .

Ma olen nõus, et Rosenthal ei ole see tase täna, mis ta oi enne, nagu ma mainisin peale Leedu mängu, aga kardan, et ega meil paremat võtta ei ole .

Kuigi mina oleks Pehkat proovinud
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Meie alagrupikaaslane Tšehhi mängib hetkel Hispaania U23 koondise vastu ja on poolaja võitnud kõigest 39:38:

https://selecciones.feb.es/Game/202508051

Teine alagrupikaaslane Portugal kohtub täna õhtul Hispaania A-koondisega:

https://selecciones.feb.es/Game/202508052
Ataman
Kasutaja

Postitus Postitas Ataman »

Anonüümse foorumlasena mängijatele hinnanguid jagada on eriti mage tegevus, aga no teeb väikese vahekokkuvõtte peale kahte kohtumist.

Kotsar - tema pärast ei muretse üldse. Kindlasti läheb iga kohtumisega ka paremaks.
Kullamäe - kõige vajalikum mängumees koondises. Hea, et kohe esimeses kohtumises õnnestus ja nüüd on enesekindlus käes.
Konontšuk - Kono on kunn. Ei imestaks, kui järgmiste aastate favoriit parima Eesti korvpalluri tiitlile.
Jõesaar - kui vigastused turniiri segama ei hakka, siis üks nendest, kes alati oma ära teeb
Drell - hetkel veel toores, aga läheb kindlasti iga mänguga paremaks. Lisab hädavajalikku mitmekülgsust rünnakul ja kaitses lagiiii vend.
Raieste - tundub, et mingi vabanemine on toimumas. Võimetes pole küsimus. Aga noh päris seda nahaalsust veel pole. Loodame, et turniiril on!
Tass - no on teatud pisiasjad, mis teatud hetkedel täiega närvi ajavad ja selline teatud uimasus, aga ideaalne vahetusmees Kotsarile.
Treier - lauas ülivajalik mees. Kui kolmene kukub, siis ülikasulik mängija. Kui halb viskepäev, siis pigem keeruline suuri mänguminuteid lubada.
Riismaa - üks positiivsemaid üllatajaid seni.
Rosenthal - ilmselgelt peale sellist vigastust on väga keeruline oma parimat mängu näidata. Turniir tuleb tema jaoks ka natukene liiga vara. Aga noh...paremat varianti hetkel ei leidu. Pehka jutud unustage ära :D
Jurkatamm - sellise füüsisega on rahvusvahelisel tasemel raske. Kehakeel ka pigem selline "miks mul üldse ei õnnestu ja kõik pahapaha".
Vene - ma ütlen ausalt, et tänaseks päevaks on minu jaoks saanud temast koondise piiripealne mängija. Kui Veesaar oleks kohal, siis mina Venel koondises kohta ei näeks. Aga noh kapten ja värki ehk arusaadav.

Seda juttu on juba rohkelt mämmutatud, aga ikka ülimalt kahju, et eelkõige Kriisa ja Suurorg koondist aidata ei saa. Ja siis noh natukene vähem kahju, et Vaaks ja Veesaar ka mitte. Muidu oleks meil ikka üliäge koondis. Hetkel on semi-lahe.
Uhhuu
Kasutaja

Tänases mängus polnud Jõesaare ega Vene puudumist õieti märgata. Loodetavasti on mõlemal tervisega siiski kõik hästi. Kuna EM-il ilmselt üle kümnemehelise rotatsiooniga mängima ei hakata, siis number nelja positsioonil hakkab käima rotatsiooni mahtumise heitlus Treieri ja Vene vahel (Konontšuki koht näib olevat kindel). Ühtlasi võiks arvata, et Jõesaar toimetab peamiselt number kahe positsioonil ja teine rotatsioonist välja jääja on keegi kolmikust Jurkatamm-Riismaa-Rosenthal (pigem esimesena nimetatu).

Loodame, et Drell saab EM-iks maskist vabaks: ta ründeefektiivsus, eelkõige visketäpsus peaks siis märgatavalt paranema. Mitte et tänasel mängul suurt viga olnuks.
Kustas
Kasutaja

Postitus Postitas Kustas »

Ataman kirjutas: 05 Aug 2025, 20:47 Anonüümse foorumlasena mängijatele hinnanguid jagada on eriti mage tegevus, aga no teeb väikese vahekokkuvõtte peale kahte kohtumist.

Rosenthal - ilmselgelt peale sellist vigastust on väga keeruline oma parimat mängu näidata. Turniir tuleb tema jaoks ka natukene liiga vara. Aga noh...paremat varianti hetkel ei leidu. Pehka jutud unustage ära :D

Tervitan :D
vaim564
Kasutaja

Kipun nõustuma, et mängitakse põhiliselt 10+2 rotatsiooniga. Rosenthal loodetavasti kosub kuu lõpuks Tundub, et Riismaa koht rotatsioonis on üsna kindel ja rotatsiooni 12. mees on pigem Jurkatamm, sest kui mängujuhi poole peal midagi peaks juhtuma, siis on tema hädaabi variant. Loodetavasti Jõesaarega ei ole midagi halvasti, mänguaega tuli väga napilt. SG kohta saab ka Drell häda korral täita, seega tundub selline rotatsioon lihtsalt loogiline. Hermet jaab mitte esimest korda 13. rattaks vankri all, aga tema positsioon on hetkel piisavalt kaetud ja abitsentri koht kui Kotsari või Tassiga peaks midagi juhtuma, jääb pigem Treierile. Vene on tänasel päeval rohkem moraalne tugi, pigem rotatsiooni 11. number, aga kaptenit ehk välja jätma ei hakata.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Ataman kirjutas: 05 Aug 2025, 20:47 Anonüümse foorumlasena mängijatele hinnanguid jagada on eriti mage tegevus, aga no teeb väikese vahekokkuvõtte peale kahte kohtumist.

Kotsar - tema pärast ei muretse üldse. Kindlasti läheb iga kohtumisega ka paremaks.
Kullamäe - kõige vajalikum mängumees koondises. Hea, et kohe esimeses kohtumises õnnestus ja nüüd on enesekindlus käes.
Konontšuk - Kono on kunn. Ei imestaks, kui järgmiste aastate favoriit parima Eesti korvpalluri tiitlile.
Jõesaar - kui vigastused turniiri segama ei hakka, siis üks nendest, kes alati oma ära teeb
Drell - hetkel veel toores, aga läheb kindlasti iga mänguga paremaks. Lisab hädavajalikku mitmekülgsust rünnakul ja kaitses lagiiii vend.
Raieste - tundub, et mingi vabanemine on toimumas. Võimetes pole küsimus. Aga noh päris seda nahaalsust veel pole. Loodame, et turniiril on!
Tass - no on teatud pisiasjad, mis teatud hetkedel täiega närvi ajavad ja selline teatud uimasus, aga ideaalne vahetusmees Kotsarile.
Treier - lauas ülivajalik mees. Kui kolmene kukub, siis ülikasulik mängija. Kui halb viskepäev, siis pigem keeruline suuri mänguminuteid lubada.
Jurkatamm - sellise füüsisega on rahvusvahelisel tasemel raske. Kehakeel ka pigem selline "miks mul üldse ei õnnestu ja kõik pahapaha".
Vene - ma ütlen ausalt, et tänaseks päevaks on minu jaoks saanud temast koondise piiripealne mängija. Kui Veesaar oleks kohal, siis mina Venel koondises kohta ei näeks. Aga noh kapten ja värki ehk arusaadav.

Seda juttu on juba rohkelt mämmutatud, aga ikka ülimalt kahju, et eelkõige Kriisa ja Suurorg koondist aidata ei saa. Ja siis noh natukene vähem kahju, et Vaaks ja Veesaar ka mitte. Muidu oleks meil ikka üliäge koondis. Hetkel on semi-lahe.
Sa võid ju vabalt oma nime jms asjad siia kirja panna :D

Kuisjuures avastasin ka end samalt mõttelt, et kuradima kahju, et meil osasid mehi koondises pole. Ma siis jäin eelkõige unistama Veesaarest, Vaaksist ja Suurorust.

Mängust ka veidi kahe kohtumise järel. Teatud koosluste puhul väljakul on näha, et ei olda päris samal lainel, õnneks selleks neid kohtumisi hetkel peetaksegi. Mõni mees elab veel sisse ning ei saa ülearu palju lootagi (Rosenthal). Või siis osad veel tulevad füüsise trennidest vähehaaval välja. Eks edasised mängud ja sellega kaasas käivad ettevalmistused ning nõudmised jpm läheb järjest detailsemaks ning vähemaks jääb "nalja" mentaliteeti.

Mis puudutab seda, kes EM-ile pääseb, siis ma olen arvamusel, et 99,9% on koondise treenerid oma valikud ära teinud ning järgmisena lõppeb koondise suvine periood Kuubal ning ülejäänud lahtiste koha / kohtade peale jäävad Hermet ja Toom ning sedagi puhtalt back-up meestena.
ok
Kasutaja

Postitus Postitas ok »

Ma Vene pärast küll ei muretseks. Kolm nädalat on minna ja ma olen veendunud, et finaalturniiril on ta olulises rollis, eeldusel muidugi, et mingi vigastus ei sega.
12. mehe osas, ma usun, et see on tagamängija ja kahest võimalikust valikust see ei ole Böckler. Ma usun, et tegelikult on juba 12 meest välja valitud ja 2-3 meest on igaks juhuks varus
vaim564
Kasutaja

Kui keegi nüüd vigastada ei saa, siis saab koondis olema ilmselt selline:
PG: Kullamäe, Rosenthal
SG: Riismaa, Jõesaar, Jurkatamm
SF: Drell, Raieste
PF: Konontšuk, Treier, Vene
C: Kotsar, Tass
misso
Kasutaja

Postitus Postitas misso »

Oleks täna Madar tagant survet andnud oleksime olnud jälle väga hädas. Mina väga kardan seda mängujuhi positsioonil hakkama saamist, sest Kullamäe pole kõige füüsilisem mees ning 5 mängu ta kuidagi ära ei kesta. Niikui Kullamäe mängust väljas meil paanika toas ja hakkame tuppa saama.
Uhhuu
Kasutaja

misso kirjutas: 05 Aug 2025, 22:19 Oleks täna Madar tagant survet andnud oleksime olnud jälle väga hädas. Mina väga kardan seda mängujuhi positsioonil hakkama saamist, sest Kullamäe pole kõige füüsilisem mees ning 5 mängu ta kuidagi ära ei kesta. Niikui Kullamäe mängust väljas meil paanika toas ja hakkame tuppa saama.
Ma arvan, et sa ülehindad Madari mõju. Me võitsime Iisraeli kaks suve tagasi, kui Madar mängis ligi 27 minutit ja meil tegutsesid varumängujuhtidena Riismaa ja Suurorg (mahtus toona vaevu rotatsiooni).

https://www.fiba.basketball/en/history/ ... T#boxscore

Meie konkurendid on Tšehhi ja Portugal. Ma olen üsna kindel, et Tšehhi oma eaka koondisega pole võimeline kaitses tugevalt survestama. Portugalil on ka pool koondist kolmekümnesed. Pealegi on Portugali koondis meist kehvemate gabariitide ja oskustega. Pigem on neil põhjust meie survet karta.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Thats the whole point, saab anda hinnanguid anonüümsena.

No jumal tänatud, et miskit head teisest mängust tuli ja ei tea, kas Leedu ongi selline meeskond, kes silmad kinni surub ära, igastahes Iisrael sellist pressi ei pakkunud.

Kui ma vigisesin ennist Kaspari kohta ja kuidas ta pole kohta leidnud Rannula all, siis nüüd vajutas ikka korralikult. Tahaks täiskoondisega taas Leedu vastu mängida, et näha kas see palli üle toomine nii õudne on
ok
Kasutaja

Postitus Postitas ok »

Portugal pani kontrollmängus Malagas Hispaaniale ära. Ei ole nendega ka lihtne
Kasutaja avatar
GWallace
Kasutaja

Postitus Postitas GWallace »

Kui Posti tervis on korras, siis minu arust igal juhul peaks olema tema tüüpi mees enne koondises kui Mikk Jurkatamm. Üks puhas PG peaks 12 mehelises rosteris igal juhul olema.
Vasta