Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
Uhhuu
Kasutaja

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Uhhuu »

Santa Clara kuulub samasse konverentsi Tassi ja Böckleri ülikooli St Mary`sega. Kui St Mary`s on konverentsi tippmeeskond, siis Santa Clara on tugev keskmik. Möödunud hooajal oldi neljandad. Konverents ise on erinevatel hinnangutel tugevuselt üheksas-kümnes. Tongue sai oma viimasel ja ühtlasi parimal hooajal mängida keskmiselt kõigest 15 minutit (oma meeskonna seitsmes näitaja).

https://www.espn.com/mens-college-baske ... ron-tongue

Sama kummaline, kui see värbamine tundub statistika alusel, on see ka tipphetkede põhjal – ta näib olevat Hugo Toomi analoog ja keeruline on aduda, mida ta meeskonnale juurde annab gabariitide või oskuste poolest:

https://www.youtube.com/watch?v=iXUDR7CeI-k
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Tasub siis loota, et tal on varjatud andeid, ülikoolikarjääri ajal millegi eriliselt silmapaistvaga hakkama ei saanud, pigem selline 15-minuti vahetusmees. Ilmselt midagi sellist on ootamas ka Kalevis.
Viimati muutis vaim564, 09 Aug 2025, 18:54, muudetud 1 kord kokku.
Kustas
Kasutaja

Postitus Postitas Kustas »

Ilmselgelt Cramo eelarve ei ole 25/26 see, mis varasemalt, kindlasti makstakse ka vana võlgu .

Kokkuvõttes on kõige suurem probleem, et ei ole oma noorte süsteemi .

Kui keegi tuleb nüüd pasundama NORD ist, siis pikka noorte süsteemi SA ei ehita 1-2 aastaga, vaid 10-15 aastaga .
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Ma arvan, et number neli positsioonile polnud ilmtingimata vaja ka kõige kõvema CV-ga välismaalast ning natuke võis riskida. Ma arvaks, et kõige olulisem on keskmängijaga täppi panna.

Küsimus muidugi on, et kui korvi alla tuleb veel vaid üks välismaalasest keskmängija, siis kuidas talle puhkuse ja vahetusminutite pakkumine välja mängitakse.
Kustas
Kasutaja

Postitus Postitas Kustas »

East kirjutas: 09 Aug 2025, 19:07 Ma arvan, et number neli positsioonile polnud ilmtingimata vaja ka kõige kõvema CV-ga välismaalast ning natuke võis riskida. Ma arvaks, et kõige olulisem on keskmängijaga täppi panna.

Küsimus muidugi on, et kui korvi alla tuleb veel vaid üks välismaalasest keskmängija, siis kuidas talle puhkuse ja vahetusminutite pakkumine välja mängitakse.
Kui 5 peale 4/5 vahetust ei ole, siis on ikka pekkis . Isegi see lätlane eelmine hooaeg oli Tapele vahetus, aga kui nüüd kedagi ei ole, siis ikka 0 .

Mis on Kalevi 25 / 26 hooaja korvialuste mängijate pikkus

Toom - 2.00
Kuuba - 2.01
Tongue - 2.01 , jõuline võtab lauda
Hermet - 2.05 , meeldib 3 se taga olla
+ 1 odav 5

Eestis niitshevjoo, EST - LAT poolfinaal 50 / 50 , Euroopas - 0
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja

Postitus Postitas toivo »

Viimasel NCAA hooajal tegi 15 min mänguaja kohta keskmiselt 3 viga - Tape'le vääriline mantlipärija olemas!
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Kustas kirjutas: 09 Aug 2025, 19:18
East kirjutas: 09 Aug 2025, 19:07 Ma arvan, et number neli positsioonile polnud ilmtingimata vaja ka kõige kõvema CV-ga välismaalast ning natuke võis riskida. Ma arvaks, et kõige olulisem on keskmängijaga täppi panna.

Kui 5 peale 4/5 vahetust ei ole, siis on ikka pekkis . Isegi see lätlane eelmine hooaeg oli Tapele vahetus, aga kui nüüd kedagi ei ole, siis ikka 0 .

Mis on Kalevi 25 / 26 hooaja korvialuste mängijate pikkus

Toom - 2.00
Kuuba - 2.01
Tongue - 2.01 , jõuline võtab lauda
Hermet - 2.05 , meeldib 3 se taga olla
+ 1 odav 5

Eestis niitshevjoo, EST - LAT poolfinaal 50 / 50 , Euroopas - 0
Näiteks eelmise aasta Nymburkis, kes Kalevi BCL kvalifikatsioonist välja lülitas ja väga eduka BCL hooaja tegi, ei olnud ka ühtegi klassikalises mõttes tsentrit ning korvialused jõud oli kõik seal 1.98-2.02 vahemikus.

Kui siin öeldi, et ta on Hugo Toomi analoog, siis mulle tundub, et erinevalt Toomist võib ta rohkem low postis ette võtta. Mingi arsenal tundub tal selleks olemas olevat.
Ataman
Kasutaja

Postitus Postitas Ataman »

East kirjutas: 09 Aug 2025, 22:53
Näiteks eelmise aasta Nymburkis, kes Kalevi BCL kvalifikatsioonist välja lülitas ja väga eduka BCL hooaja tegi, ei olnud ka ühtegi klassikalises mõttes tsentrit ning korvialused jõud oli kõik seal 1.98-2.02 vahemikus.
Ning seejuures oli Nymburk lauavõitluse numbrite järgi parim meeskond liigas. See Nymburk oli üldse eelmisel hooajal üks huvitav tiim ning mitmete näitajate järgi Euroopa täielikus tipus. Sattusin nende eelmise hooaja treeneri kohta(kes nüüd siirdus Euroliigasse Pariisi peatreeneriks) mingit videot vaatama ning taktika osas oli päris palju kattumisi Rannulaga.

Uue täienduse kohta ütleks nii palju, et tundub üsna loto valik. See on aga ka igati mõistetav, sest Eesti liiga tippmeeskonnad on jõudnud sinna punkti, kus keegi sellist raha välja ei suuda käia, et kindla garantiiga kvaliteeti meeskonda tuua. Põhimõtteliselt on kolm valikut - tuttav mängija lähiregioonist, odavam lotopilet USA ülikoolist või siis natukene kallim lotopilet juba Euroopas mänginud ameeriklasega.
vaim564
Kasutaja

Pikkusest enam on veidi alarmeeriv tema mänguminutite arv, aga kui eeldada, et tema kõrvale tuleb veel põhikeskmängija (mis oleks loogiline) ja Tongue hakkab andma talle puhkuseminuteid, siis on see ehk isegi arusaadav.
misso
Kasutaja

Postitus Postitas misso »

Kalev peab rostrerisse ikka rohkem kui 11 meest saama hetkel Tongue ja Dorbek juurde oleks alles 10 meest. Ma arvan,et peab eesliini vähemalt 2 tükki võtma ja ühe veel taha. Küsin mis Tape maksab minu meelest teise tsentrina oleks ta ideaalne lahendus.
HypeBeast
Kasutaja

Postitus Postitas HypeBeast »

Toomiga on mehel küll sarnased vaid gabariidid, tipphetkede põhjal ma küll ei ütleks, et ta mängustiil Toomiga kattub. Vähemalt ma pole kordagi näinud, et Toom pick-and-rollis alley-oopist üle kaitsja pealt pannud või selg ees mõnele omasuurusele vastasele ära teinud oleks. Pigem tundub ta olema siuke alamõõduline 4/5, kui 4/3 nagu Toom.

Oleks ta Santa Claras läbi löönud, poleks ta siia ka sattunud, vaadates, kuhu tema kõrgema ešeloniga meeskonnakaaslased viimastel aastatel välja jõudnud on. Vähemalt per minute statistika on tal korralik, mis annab lootust, et vead kontrolli alla saades võiks tegu olla vägagi asise mängumehega, kel oleks potentsiaali ka Euroopa tippliigades mängimiseks. Kui realiseerub aga tõenäolisem variant, et ta seda ei suuda, siis ei tohiks vähemalt Miškaga võrreldes ikkagi downgrade’iga olla, pigem vastupidi. Samuti on mul tema siin õnnestumisse rohkem usku kui eelmise hooaja eel Kovalovi puhul.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

HypeBeast kirjutas: 10 Aug 2025, 13:23 Toomiga on mehel küll sarnased vaid gabariidid, tipphetkede põhjal ma küll ei ütleks, et ta mängustiil Toomiga kattub. Vähemalt ma pole kordagi näinud, et Toom pick-and-rollis alley-oopist üle kaitsja pealt pannud või selg ees mõnele omasuurusele vastasele ära teinud oleks. Pigem tundub ta olema siuke alamõõduline 4/5, kui 4/3 nagu Toom.

Oleks ta Santa Claras läbi löönud, poleks ta siia ka sattunud, vaadates, kuhu tema kõrgema ešeloniga meeskonnakaaslased viimastel aastatel välja jõudnud on. Vähemalt per minute statistika on tal korralik, mis annab lootust, et vead kontrolli alla saades võiks tegu olla vägagi asise mängumehega, kel oleks potentsiaali ka Euroopa tippliigades mängimiseks. Kui realiseerub aga tõenäolisem variant, et ta seda ei suuda, siis ei tohiks vähemalt Miškaga võrreldes ikkagi downgrade’iga olla, pigem vastupidi. Samuti on mul tema siin õnnestumisse rohkem usku kui eelmise hooaja eel Kovalovi puhul.
Mulle meenub Toomi puhul kõige hiljutisema näitena eestikate finaal, kus ta low-post`is manööverdas. Pealt ta oma räsitud põlvega enam tõepoolest ei pane.

Arvestades, et nt Rapla suutis värvata Jalyn McCreary, siis Tongue tundub vähemalt paberil üsna lahja saak.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

HypeBeast kirjutas: 10 Aug 2025, 13:23 Toomiga on mehel küll sarnased vaid gabariidid, tipphetkede põhjal ma küll ei ütleks, et ta mängustiil Toomiga kattub. Vähemalt ma pole kordagi näinud, et Toom pick-and-rollis alley-oopist üle kaitsja pealt pannud või selg ees mõnele omasuurusele vastasele ära teinud oleks. Pigem tundub ta olema siuke alamõõduline 4/5, kui 4/3 nagu Toom.

Jah, statistikat vaadates jääb silma, et tal oli harjumus saada üsna väikese ajaga kolm-neli viga kokku (teadmata muidugi tegelikku konteksti). Ilmselt võib see ka natuke väikest keskmist mänguaega selgitada. Samas vigadega välja langes ta ainult kolmes mängus.

Low post mängu osas samad mõtted pluss tundub ka, et ta on üsna pehme käega ning oskab korvi alt päris osavalt lõpetada. Mis mulle sümpaatne tundub (näiteks eriti Miškaga võrdluses) on see, et ta ei tundu füüsilist kontakti pelgavat.

Ma ei taha öelda, et ta nüüd kindel edulugu saab olema, kuid pigem näib ta olevat selline üllatusmuna, kes võib ka päris hästi välja kukkuda.

Eks nende NIL-reeglite jm asjade valguses ongi reaalsus see, et aina enam muutub Euroopa meeskondade jaoks, eriti Kalevi suguste limiteeritud eelarvetega tiimide jaoks, oluliseks see, kui hästi õnnestub need õiged mehed välja skautida. Ka näiteks Zellis säranud Justin McKoy ei tulnud mingi eriliselt särava NCAA-karjääri pealt - ta küll oli enamuse ülikoolikarjäärist tippülikoolide pingil, kuid teenis seal prügiminuteid. Alles viimasel hooajal sai ta esimest korda normaalselt mänguaega, kui liikus oluliselt nõrgemasse Hawaii ülikooli (mis peaks tegelikult ka Santa Clarast näiteks nõrgem olema).
vaim564
Kasutaja

Mulle pigem tundub ka, et Tongue võeti rohkem 4/5 peale
Seega eeldatav roster võiks välja näha umbes selline
C: ???, Tongue
PF: Hermet, Kuuba
SF: Toom, Kurbas
SG: Rosenthal, Kasemets, Dorbek?
PG: Kaukiainen, Makke
+ äkki üks leegionär tuleb siiski veel, kusagile SG/SF kanti ja tema nimi ei ole Kaspar Kitsing?
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Loodan väga, et kaks välismaist värbamist on veel tulemas. Huvitav oleks mingi hetk kuulda, mis on peatreeneri nägemus mängupildist tulevaks hooajaks, hetkel veel kui võistkond pole lõpuni komplekteeritud, siis on teatud lüngad veel üsna täitmata. Teades, et klubi oli ka Kirvese järel päris kõvasti, siis võib vist õnne tänada, et teda ei saadud? Ei kujutaks küll ette, et eesliinis oleks olnud Hermet, Kuuba, Kurbas, Toom, Tongue, Kirves ja välismaine C. Seda vist võib küll eeldada, et Tongue saab olema back-up pikk, lihtsalt küsimus on et millist tüüpi pikka veel juurde otsitakse. Ideaalis võiks sobituda keegi kes omab ka väljast / eemalt soliidset viset.

Usutavasti on tagaliini veel lisandumas Martin Dorbek ja keegi positsioonile 2/3. Viimase puhul tahaks näha liidri tüüpi mängumeest.
Hetke võistkond koosneb mängijatest kes on kindlasti väga head võistkonna mängijad ning mõningand neist ehk veidi enam liidri võimekusega, aga ajalugu on näidanud, et stabiilsust kipub vajaka jääma - loodetavasti see saab lahenduse viimaste liitujate näol.
Vasta