Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
East
Kasutaja

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas East »

marxx762 kirjutas: 10 Aug 2025, 21:59 Loodan väga, et kaks välismaist värbamist on veel tulemas. Huvitav oleks mingi hetk kuulda, mis on peatreeneri nägemus mängupildist tulevaks hooajaks, hetkel veel kui võistkond pole lõpuni komplekteeritud, siis on teatud lüngad veel üsna täitmata. Teades, et klubi oli ka Kirvese järel päris kõvasti, siis võib vist õnne tänada, et teda ei saadud? Ei kujutaks küll ette, et eesliinis oleks olnud Hermet, Kuuba, Kurbas, Toom, Tongue, Kirves ja välismaine C. Seda vist võib küll eeldada, et Tongue saab olema back-up pikk, lihtsalt küsimus on et millist tüüpi pikka veel juurde otsitakse. Ideaalis võiks sobituda keegi kes omab ka väljast / eemalt soliidset viset.

Usutavasti on tagaliini veel lisandumas Martin Dorbek ja keegi positsioonile 2/3. Viimase puhul tahaks näha liidri tüüpi mängumeest.
Hetke võistkond koosneb mängijatest kes on kindlasti väga head võistkonna mängijad ning mõningand neist ehk veidi enam liidri võimekusega, aga ajalugu on näidanud, et stabiilsust kipub vajaka jääma - loodetavasti see saab lahenduse viimaste liitujate näol.
Teoreetiliselt eeldanuks, et kui Kirves oleks Kalevisse naasnud, siis Tongue'i poleks palgatud, arvestades, et nad mõlemad peaks üsna ühesugust rolli täitma. Kuigi see võib olla taotluslik valik hoida pikkade osakond pigem lühike ja liikuv, siis ma tahaks loota, et põhikeskmängija saab ikkagi olema selline vähemalt 2.05-2.06 pikk kuju.

Vaim564 poolt tehtud mock roster tunduks vähemalt mulle üsna tõenäoline stsenaarium, kuidas koosseis hooaja alguses välja võiks näha. Ühtlasi annaks see Hermetile, Toomile ja miks mitte ka Kuubale päris hea võimaluse teha enda seni parim hooaeg: koondisega on suvel laagris tõsist tööd tehtud ning saadud kotsarite ja tassidega sparrida, kogemusi peaks varasematest aastastest nüüd juba omajagu varutud olema ning ka tiimisisene konkurents on selline, et ole ainult mees ja korja minutid ära :)
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Kuna Tommy Rutherfordi liitumine on nüüd avalikuks tehtud, siis jah, ta on selline rohkem traditsioonilisem keskmängija võrreldes Suarezi ja ehk ka Tapega, rohkem korvi all, kolme ei viska, kogus G-liigas ka mänguaega, aga ilmselt minnaksegi lühema ja mobiilsema koosseisu peale, saab siis näha. Mänginud hooaja Neptunases.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Rutherford tundub Kalevi eelarve võimaluste piires täitsa okei värbamine. Hollandi liiga finaalide MVP ning meeskonnaga võideti tol hooajal ka BNXT liiga ära, kui finaalseerias alistati Oostende. Samuti hooaeg Leedu kõrgliigas. Ma ei ütleks, et ta oleks kuidagi kehvem kui näiteks VEFi senised korvialused värbamised.

Hetkel Kalevi korvialust vaadates tundub, et seal on üsna erinevad tüpaažid esindatud ning nüüd lisandus Rutherfordi näol tõesti ka selline klassikalisem korvialune jõud, kellel muuhulgas näib olevat hea vaist lauapallide suhtes.
Kustas
Kasutaja

Postitus Postitas Kustas »

East kirjutas: 13 Aug 2025, 13:28 Rutherford tundub Kalevi eelarve võimaluste piires täitsa okei värbamine. Hollandi liiga finaalide MVP ning meeskonnaga võideti tol hooajal ka BNXT liiga ära, kui finaalseerias alistati Oostende. Samuti hooaeg Leedu kõrgliigas. Ma ei ütleks, et ta oleks kuidagi kehvem kui näiteks VEFi senised korvialused värbamised.

Hetkel Kalevi korvialust vaadates tundub, et seal on üsna erinevad tüpaažid esindatud ning nüüd lisandus Rutherfordi näol tõesti ka selline klassikalisem korvialune jõud, kellel muuhulgas näib olevat hea vaist lauapallide suhtes.
NO ikka 1 te keskmängijat / 4 , pikka oleks raudselt veel vaja !

Muidu võime mängida ainult Eestis, isegi mitte Lätis .
vaim564
Kasutaja

Rohkem oleks vaja kedagi liidriomadustega mängijat, kes suudab ka skoorida, eelkõige positsioonile SG/SF (arvestades, et ka Kuuba nihkub rohkem PF peale). Seal on küll näiline mängijate küllus, aga mingi liidriomadustega tüpaaž on selgelt puudu. Me võime ju juua Kristen Kasemetsa Stefan Vaaksiks ja võib-olla kohaliku liiga tarbeks see isegi töötab, aga kui päris mänguks läheb, siis hakkab sealt kärisema. Rosenthal võib olla kõige lähemal sellele tüpaažile, aga ainult temast on vähe.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Kui siin on mõni Anrijs Miška fänn, siis täna on õnnepäev: Mängumeeste info kohaselt esindab ta Kalevit ka algaval hooajal.
ok
Kasutaja

Postitus Postitas ok »

Miska fänn kindlasti ei ole, aga koosseisu vaadates, siis ühte korvialust meest oli veel vaja. Ilmselt selline rahakotile sobiv turvaline valik. Siiski oleks veel ühte SG/SF skoorijat vaja, mis tähendab eeldusel, et Dorbek ikka ka jätkab juba kokku 13 mängijat. Elu on muidugi näidanud, et kogu aeg on kellelgi mingi häda, nii et päris minutiteta keegi ei tohiks jääda.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Uhhuu kirjutas: 14 Aug 2025, 13:35 Kui siin on mõni Anrijs Miška fänn, siis täna on õnnepäev: Mängumeeste info kohaselt esindab ta Kalevit ka algaval hooajal.
Vaadates, seda 4/5 osakonda siis sobib suht hästi. Tongue ja Rutherford eelistavad selgelt selg ees puksimist ja lõpus poolhaagi panemist, Miška võib ka mingil määral seda teha aga suudab ka kaugelt uhada vajadusel. Ütleme, et lätlane oleks vist siis ka kõige pikem vend ja kui ta suudab Reinboki käe all samamoodi hästi edasi mängida siis äkki näeb juba hooaja alguses korraliku panust temapoolt. Loota võiks ka, et samas keskkonnas jätkamine toob enesekindluse kaasa ja seda korvi alt mööda loopimist jääb vähemaks.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Ma oletan, et Miška ja Tongue`i kombineeritud palganumbri eest saanuks palgata ühe asjaliku keskmängija. Selle asemel otsustati alamõõdulise eesliini ja ülerahvastatud koosseisu kasuks, samas kui meie ühisliiga põhiturniir on Euroopa üks lühimaid (ja kolmandik meeskondi Kalevi vaatest naljanumbrid) ning eurosarjas tõotab hooaeg piirduda kümnekonna mänguga. Nt Leedu või Itaalia klubidel pole probleemi osaleda eurosarjas kümnemehelise rotatsiooniga, meil on aga jätkuvalt mentaliteet, kus komplekteerimisel eelistatakse kvantiteeti kvaliteedile.

Meenutuseks, et Miška osales eelmisel hooajal kaheteistkümnes FIBA Europe Cupi mängus. Kahekohalise punktisummani küündis ta kahel korral, visates parimal juhul 14 punkti hooaja viimases (tähtsusetus ja kolakaga lõppenud) mängus Oradea vastu. Ülejäänud mängudes piirdus 2 kuni 7 punktiga. Kui kuulutada välja konkurss klubi ajaloo säratuma mängija tiitlile, siis Miška oleks esirinnas.
Kustas
Kasutaja

Postitus Postitas Kustas »

vaim564 kirjutas: 13 Aug 2025, 16:09 Rohkem oleks vaja kedagi liidriomadustega mängijat, kes suudab ka skoorida, eelkõige positsioonile SG/SF (arvestades, et ka Kuuba nihkub rohkem PF peale). Seal on küll näiline mängijate küllus, aga mingi liidriomadustega tüpaaž on selgelt puudu. Me võime ju juua Kristen Kasemetsa Stefan Vaaksiks ja võib-olla kohaliku liiga tarbeks see isegi töötab, aga kui päris mänguks läheb, siis hakkab sealt kärisema. Rosenthal võib olla kõige lähemal sellele tüpaažile, aga ainult temast on vähe.
See on väga õige väide, et meil on vaja kedagi liidermängijat, kes skooriks rasketel hetkedel ja mängu lõppudes, aga kas Kalev / Cramol on selleks raha ?
Mina ei usu, et on !

Eelmisel aastal osteti üks nr 2, kellele maksti läbi hooaja meeskonna kõrgeimat palka ja kes ei mänginud mitte ühtegi ametlikku mängu klubi eest ja neid haavu lakutakse siiani .

Kui seda raha on, siis muidugi tuleb see liider leida, usun ,et alla 6-7 netto + maksud seda venda ei leia .

Miska tulekut tervitan, kuigi ei pea temast väga lugu, kui mängijast, aga just Reinbok sai ta kevadel vormi , kui ta juba sügisel vormis oleks, siis täitsa lootust andev . Edu :)
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Uhhuu kirjutas: 14 Aug 2025, 14:06 Ma oletan, et Miška ja Tongue`i kombineeritud palganumbri eest saanuks palgata ühe asjaliku keskmängija. Selle asemel otsustati alamõõdulise eesliini ja ülerahvastatud koosseisu kasuks, samas kui meie ühisliiga põhiturniir on Euroopa üks lühimaid (ja kolmandik meeskondi Kalevi vaatest naljanumbrid) ning eurosarjas tõotab hooaeg piirduda kümnekonna mänguga. Nt Leedu või Itaalia klubidel pole probleemi osaleda eurosarjas kümnemehelise rotatsiooniga, meil on aga jätkuvalt mentaliteet, kus komplekteerimisel eelistatakse kvantiteeti kvaliteedile.

Meenutuseks, et Miška osales eelmisel hooajal kaheteistkümnes FIBA Europe Cupi mängus. Kahekohalise punktisummani küündis ta kahel korral, visates parimal juhul 14 punkti hooaja viimases (tähtsusetus ja kolakaga lõppenud) mängus Oradea vastu. Ülejäänud mängudes piirdus 2 kuni 7 punktiga. Kui kuulutada välja konkurss klubi ajaloo säratuima mängija tiitlile, siis Miška oleks esirinnas.
Tuleb selle osaga nõustuda, et nüüd tunduks eesliin kuidagi ülerahvastatud ja see tekitab selle probleemi, et kuidas kõigile piisavalt mänguaega leida, et neile vajalik enesekindlus tekitada. Praegust seisu vaadates oleks ma samuti eelistanud, et Tongue'i ja Miška asemel võinuks siis olla juba üks veidi kallim pikk, kes oleks Rutherfordiga tsentri positsiooni ära jaganud ning võibolla ka number nelja peal panustanud. Ning seejuures arvestusega, et Hermet, Kuuba, Toom katnuks niigi kolme peale vast number nelja koha ära. Kui Hermet kõrvale jätta, siis Toom ja Kuuba on küll mõnevõrra lühemad, aga ma arvaks, et neil on piisavalt palju keha ja muid eeliseid, et enamus vastaste vastu seal hakkama saada. Koduliiga mängudes saaks ka isegi Kurbas suure häda korral number nelja kohal ära seistud.

Sama tegelikult ka tagaliini puhul. Ma loodaks endiselt, et üks SG/SF ikkagi tuuakse välismaalt juurde, kuid see tekitab taaskord ülerahvastatuse küsimuse. Mängujuhi positsioonidel on Kaukiainen ja Makke, kellest viimase puhul ma eeldan ja väga loodan, et teda ei nähta mitte ainult noormängijana, kes rätikuid ulatab, vaid ikkagi perspektiivika mängumehena, kes hakkab panustama esimesest päevast alates. Temas on selgelt ainest, et olla Vaaksi järel järgmine edulugu. Samuti on ka Rosenthal ilmselgelt suuteline mängujuhi positsiooni täitma, kuigi ma jätkuvalt pakun, et rotatsiooni mõttes nähakse teda Kalevis praegu pigem number kahe kohal. Dorbeki liitumine on ka ilmselt üsna selge; seda kasvõi oma kogemuse tõttu ja rolli eest riietusruumis. Ja siis jõuamegi sinna, et mis roll siis Kasemetsal olema peaks? Kui tagaliinis on tema ja potentsiaalse välismaise tagamängijaga kokku kuus mängumeest, kes kõik tahavad normaalseid minuteid mängida (võibolla Dorbeki jaoks on see kõige vähem tähtis), siis mulle tundub, et mõni mees jääb tahes-tahtmata rolli, kus ta neid minuteid siiski kätte ei saa. Ja olenemata sellest, et ma Kasemetsa üleüldise võimekuse kohta olen varasemalt negatiivset arvamust avaldanud, siis minu jaoks on ta endiselt see odd one out.

Kui kardeti, et äkki tuleb taas vigastustont koledal kombel kallale, siis mina jätnuks pigem mingi väikese fondi tallele, et hooaja käigus vajaduse korral kedagi juurde hankida või vaadata, kust kõige enam king pigistab.
Ataman
Kasutaja

Postitus Postitas Ataman »

Ma pakun, et üheks põhjuseks võib olla näiteks mõne mängija klausel lepingus, mis lubab neil hooaja jooksul sobiva pakkumise korral ilma pikema jututa välismaale lahkuda. Eelkõige pean siis silmas Hermetit.

Minu jaoks on klubi selline värbamistaktika igatahes positiivne. Muidugi juhul, kui üks mängija ikka tagaliini juurde tuleb.

Kasemetsa koha pealt on minu silmis kõige tõenäolisem stsenaarium üldse see, et mõne kuu pärast liitub näiteks Coolbetiga vms. Loodan, et eksin, aga tõesti ei näe tal Kalevis erilist rolli.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Peab nõustuma paljude eelkõnelejate mõtetega ning nüüd oleks ekstra huvitav kuulda, et milline see visioon mängupildist ja mängijate kasutamisest olema saab. Viimase kohta vist annavad aimduse hooaja esimesed 4-5 mängu. Eeldasin et positsioonid 5-4 on Ruthefordi lisandumisega lukus, aga et Miška näol võib veel antud osakond täiendust saada, seda poleks osanud oodata. Loodetavasti Rutheford suudab olla liider, lisaks mängupildi vaates on ülimalt oluline et Hermet teeks stabiilse hooaja.

Nüüd kui võistkonnas on juba 4 välismaist mängijat, siis tundub kahtlane, et keegi tagumiste hulka enam tuuakse (Dorbek vast veel liitub), aga see teeb veidi murelikuks, et kus kohast punktid tulevad? Jah, on Rosenthal ja on Severi ja siis on Kasemets, aga seal on väga palju agasid.
Kuigi keegi siin mainis et eelmisel hooajal nägime mis juhtus, kus tagaliini toodud liider tegi ainult kolm mängu ja oli hooaja lõpuni vigane, mis oli rahaliselt päris kõva põnts, siis ma ütleks et sellise asja eest pole keegi kusagil kaitstud ning seal pole vahet kas mängija oli odav või kallis.

Selles julgeks mina kahelda, et juba eos valmistutaks vigastuste tekkeks või mõne mängija lahkumiseks, kõlaks kuidagi kummalisena.

Lõpetuseks saab olema päris kõva väljakutse treeneritel hoida kogu see kamp õnnelikuna ja et kõik saaksid normaalseid minuteid, kui mänguaeg ja roll kipub palju vahelduma, siis suurel enamustel mängijatel kaob enesekindlus ja seeläbi ka üldine kasutegur.
vaim564
Kasutaja

See võis ka lihtsalt asjaolude kokkulangemine olla, Miška oli saadaval, treeneritele on ta teada ja kindel variant ning lisajõudu korvi alla kulub ikka ära.
knaest
Kasutaja

Postitus Postitas knaest »

Miška jätkamine siis kindel. Varutsentrina ajab ehk asja ära ju.

C Rutherford, Miska
PF Hermet, Tongue
SF Toom, Kuuba, Kurbas
SG Rosenthal, Kasemets
PG Kaukiainen, Makke

Dorbek liitub ilmselt veel ja kas siis on tiim koos?! Kasemetsa asemel tahaks tõesti ehk mõnd asisemat välismängijat näha... Üks variant on veel, et Kurbas teeb küll tublisti trenni, aga toetab vaikselt ka nt kontori poolt, kui ta siin U18 tiimi mänedzer juba oli. Kitsing võiks nt Viimsi tagaliini toetama minna.
Vasta