Eestlased välismaal
Re: Eestlased välismaal
Ja siis ongi meil kolm meest Leedus - Siim-Sander Vene liitus Siauliaiga.
Ainuke koondise ”töötu” on veel Drell, aga õnneks tal plaan b olemas
Ainuke koondise ”töötu” on veel Drell, aga õnneks tal plaan b olemas
Seda oligi arvata. Ta väldib ESTLAT liigat viimase piirini ja ei ole Eesti klubikorvpallist kõige paremal arvamusel. Vähemalt varem öeldu põhjal saab seda järeldada. Leedu liiga ongi Baltikumi tugevam. Kuigi sealgi omad mured. 10 satsi enam kokku ei saada. Wolves ja Mazekiai kõrgliigast läind, kuid tagasi vana tuttav Gargzdai.
Kui mehe tase lubab tal mängida veel väljaspool EST-LAT liigat, siis milleks siia tulla? Seda enam et klubid väljaspoolt Eestit ja Lätit tunnevad jätkuvalt ta teenete vastu huvi. Lisaks ka rahalises vaates kindlasti kasulikum mängida välisklubis. Küll siin kodus jõuab ka toksida, kui selleks vähegi soovi on, hetkel on ta selge prioriteet siiski välismaa.
Šiauliai vast mängiks EST-LATis küll medalitele, aga sinna jõudmine täitsa kindel küll poleks. Finaali saamisega oleks vast juba mingi 40-60. Kui just kahe hooaja vahel metsikut tasemehüpet ei tehta. Liiga on muidugi tugevam, aga nt. raha osas ma pole ka kindel, et Eestis või VEFis sama palju ei saaks. Šiauliai eelarve on kindlasti nii Cramost kui VEFist väiksem. Vb isegi Tartust.marxx762 kirjutas: ↑22 Aug 2025, 11:06 Kui mehe tase lubab tal mängida veel väljaspool EST-LAT liigat, siis milleks siia tulla? Seda enam et klubid väljaspoolt Eestit ja Lätit tunnevad jätkuvalt ta teenete vastu huvi. Lisaks ka rahalises vaates kindlasti kasulikum mängida välisklubis. Küll siin kodus jõuab ka toksida, kui selleks vähegi soovi on, hetkel on ta selge prioriteet siiski välismaa.
Kui sa näeksid natukene vaeva ja googeldaksid, siis šiauliai eelmise hooaja eelarve oli 1,2mln eur (mitte ei lahmiks koguaeg igale poole), Kalevil ja Tartul minuteada sellist raha pole.sveiks kirjutas: ↑22 Aug 2025, 11:09Šiauliai vast mängiks EST-LATis küll medalitele, aga sinna jõudmine täitsa kindel küll poleks. Finaali saamisega oleks vast juba mingi 40-60. Kui just kahe hooaja vahel metsikut tasemehüpet ei tehta. Liiga on muidugi tugevam, aga nt. raha osas ma pole ka kindel, et Eestis või VEFis sama palju ei saaks. Šiauliai eelarve on kindlasti nii Cramost kui VEFist väiksem. Vb isegi Tartust.marxx762 kirjutas: ↑22 Aug 2025, 11:06 Kui mehe tase lubab tal mängida veel väljaspool EST-LAT liigat, siis milleks siia tulla? Seda enam et klubid väljaspoolt Eestit ja Lätit tunnevad jätkuvalt ta teenete vastu huvi. Lisaks ka rahalises vaates kindlasti kasulikum mängida välisklubis. Küll siin kodus jõuab ka toksida, kui selleks vähegi soovi on, hetkel on ta selge prioriteet siiski välismaa.
(Y)
""Pigem jääb eelarve 1,2-1,3 miljoni vahele" Ramo Kask ERR-i intervjuus.
Minu maitse jaoks suht lamp otsus. Tõesti oleks võinud siis juba Eesti klubikorvpallile midagi juurde anda ja Kalevisse tulla. Palgavahe poleks küll nüüd üüratu olnud. Eks see pigem Leedu elu igatsus oli.
Minu maitse jaoks suht lamp otsus. Tõesti oleks võinud siis juba Eesti klubikorvpallile midagi juurde anda ja Kalevisse tulla. Palgavahe poleks küll nüüd üüratu olnud. Eks see pigem Leedu elu igatsus oli.
Cramo eelarve on enam-vähem sama ning arvesta, et Šiauliai rahakotist suur osa läheb mujale kui esindusmeeskonnale.Tartust kirjutas: ↑22 Aug 2025, 11:20Kui sa näeksid natukene vaeva ja googeldaksid, siis šiauliai eelmise hooaja eelarve oli 1,2mln eur (mitte ei lahmiks koguaeg igale poole), Kalevil ja Tartul minuteada sellist raha pole.sveiks kirjutas: ↑22 Aug 2025, 11:09Šiauliai vast mängiks EST-LATis küll medalitele, aga sinna jõudmine täitsa kindel küll poleks. Finaali saamisega oleks vast juba mingi 40-60. Kui just kahe hooaja vahel metsikut tasemehüpet ei tehta. Liiga on muidugi tugevam, aga nt. raha osas ma pole ka kindel, et Eestis või VEFis sama palju ei saaks. Šiauliai eelarve on kindlasti nii Cramost kui VEFist väiksem. Vb isegi Tartust.marxx762 kirjutas: ↑22 Aug 2025, 11:06 Kui mehe tase lubab tal mängida veel väljaspool EST-LAT liigat, siis milleks siia tulla? Seda enam et klubid väljaspoolt Eestit ja Lätit tunnevad jätkuvalt ta teenete vastu huvi. Lisaks ka rahalises vaates kindlasti kasulikum mängida välisklubis. Küll siin kodus jõuab ka toksida, kui selleks vähegi soovi on, hetkel on ta selge prioriteet siiski välismaa.
Ma muidugi ei oleks ka 100% kindel, et nt. Cramo Venet soovinuks.
Ma julgeks pakkuda et meie liiga kõige kallimad välismaalased nt eelmine hooaeg teenisid kuus ca 3-4k, Arik Smith oli tõenäoliselt kõige kallim mängija ja ta võis veidi enam teenida. Ma arvan et ma suurusjärguga väga võssa ei pane. Samal ajal ma ei usu elusees, et Vene mängib LKL-is 3-4-5k eest kuus.
Pole sedavõrd informeeritud, aga kuhu see Šiauliai eelarvest suurem enamus läheb siis?
Pole sedavõrd informeeritud, aga kuhu see Šiauliai eelarvest suurem enamus läheb siis?
Sa ikka alahindad palku tugevalt. Võid avalikest andmetest keskmise välja arvutada, saad juba vastuse, et pead kolossaalselt puusse panema.marxx762 kirjutas: ↑22 Aug 2025, 11:45 Ma julgeks pakkuda et meie liiga kõige kallimad välismaalased nt eelmine hooaeg teenisid kuus ca 3-4k, Arik Smith oli tõenäoliselt kõige kallim mängija ja ta võis veidi enam teenida. Ma arvan et ma suurusjärguga väga võssa ei pane. Samal ajal ma ei usu elusees, et Vene mängib LKL-is 3-4-5k eest kuus.
Šiauliail on päris korralik noortesüsteem. Vaevalt selle ülalpidamine väga odav on. Natuke samast ooperist nagu Tartu eelarve üsna Cramo lähedale küündimine, kuid reaalsuses esindusmeeskondade eelarved erinevad ilmselt ikka märksa rohkem. Küll aga tasub vast üle rõhutada, et suur osa ja enamus ei ole sünonüümid.
-
- Kasutaja
Kui Vene tuleb mängima siia, siia ainult Haapsalu eest!
- bckalev-cramo
- Kasutaja
Minu leedu allikate põhjal on Siauliai esindusmeeskonna eelarve around 1.5-1.7 mil sh väga odava tasuga väga korraliku areeni kasutus.
Uuel hooajal? Leedust saadeti viide kohaliku kossuajakirjanduse (eelmise hooaja kohta käivale) artiklile, kus GM ütles, et esinduse eelarve on suurusjärgus "veidi alla miljoni euro". Et kui vahepeal juurde pannakse, siis seda ma muidugi ei tea, jah.bckalev-cramo kirjutas: ↑22 Aug 2025, 12:02 Minu leedu allikate põhjal on Siauliai esindusmeeskonna eelarve around 1.5-1.7 mil sh väga odava tasuga väga korraliku areeni kasutus.
Šiauliai koosseis on tummisem kui ühelgi Eesti-Läti ühisliiga meeskonnal (komplekteerimine pole lõpetatud):
https://www.basketnews.lt/news-229798-v ... etuva.html
Oleks tore Venet ühel päeval Kalevi särgis näha, aga kui mõnel meie mängijal on laual pakkumine Poola või Leedu liigast, siis puht sportliku taseme mõttes pole mingit põhjust mõne Eesti klubiga liituda: heatasemelisi mänge koguneks lihtsalt kordades vähem.
https://www.basketnews.lt/news-229798-v ... etuva.html
Oleks tore Venet ühel päeval Kalevi särgis näha, aga kui mõnel meie mängijal on laual pakkumine Poola või Leedu liigast, siis puht sportliku taseme mõttes pole mingit põhjust mõne Eesti klubiga liituda: heatasemelisi mänge koguneks lihtsalt kordades vähem.
- bckalev-cramo
- Kasutaja
Äkki seal räägiti palgafondist? Igatahes võid seda linki jagada, saan uurida oma ajakirjanikust sõbralt, et kumb siis onsveiks kirjutas: ↑22 Aug 2025, 12:05Uuel hooajal? Leedust saadeti viide kohaliku kossuajakirjanduse (eelmise hooaja kohta käivale) artiklile, kus GM ütles, et esinduse eelarve on suurusjärgus "veidi alla miljoni euro". Et kui vahepeal juurde pannakse, siis seda ma muidugi ei tea, jah.bckalev-cramo kirjutas: ↑22 Aug 2025, 12:02 Minu leedu allikate põhjal on Siauliai esindusmeeskonna eelarve around 1.5-1.7 mil sh väga odava tasuga väga korraliku areeni kasutus.

Jah, sul õigus, see on mängijate palgafond.bckalev-cramo kirjutas: ↑22 Aug 2025, 12:09Äkki seal räägiti palgafondist? Igatahes võid seda linki jagada, saan uurida oma ajakirjanikust sõbralt, et kumb siis onsveiks kirjutas: ↑22 Aug 2025, 12:05Uuel hooajal? Leedust saadeti viide kohaliku kossuajakirjanduse (eelmise hooaja kohta käivale) artiklile, kus GM ütles, et esinduse eelarve on suurusjärgus "veidi alla miljoni euro". Et kui vahepeal juurde pannakse, siis seda ma muidugi ei tea, jah.bckalev-cramo kirjutas: ↑22 Aug 2025, 12:02 Minu leedu allikate põhjal on Siauliai esindusmeeskonna eelarve around 1.5-1.7 mil sh väga odava tasuga väga korraliku areeni kasutus.![]()