Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
knaest
Kasutaja

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas knaest »

East kirjutas: 05 Sept 2025, 10:58 Ma nüüd loodan, et ma kellegi plaane ära ei riku, aga jutud linnast ütlevad, et uue mehe nimi on Tyson Acuff. Pigem 1-2 kui et 2-3. Tuleb üsna tugevast Rutgersi ülikoolist, kust sel aastal läksid NBA draftis TOP5 valikutena kaubaks Dylan Harper ja Ace Bailey. See selgitab võibolla ka mõnevõrra viimase ülikooliaasta tagasihoidlikku statistikat (+ olid mõned mängud, kus ta sai mänguaega mingil põhjusel vaid 3-5 minutit ning mis seeläbi moonutavad statistikat). Hooaja lõpufaas see-eest oli tal päris korralik.

Tallinnas kohal ning eeldaks, et homme jookseb Soomes platsile ka.
Kui see nüüd nii on, siis on küll megauudis, et leiti võimalus keegi juurde võtta!
Kas Kitsinguga nii ei võiks teha, et sõlmitakse uus leping ja antakse nt Viimsisse laenule - sinna tahaliini sobiks ta küll kenasti, trenni osatakse seal vist ka teha ning usaldus peaks ka saama. Järgmine aasta kannab ehk juba Cramos kaela.
theundertaker
Kasutaja

Postitus Postitas theundertaker »

https://www.youtube.com/watch?v=oM9d34YbaCo Sööta ta oskab! Hea kiirusega ja läbimineja.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Eurosarja perspektiivis hea otsus, sest Makke ja Kasemetsaga BCLi minna on keeruline, kohalik liiga on teine asi.
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

pole minu asi väga aga minu teada maksab 5-s leegionär 7000 euri, või tehase nagu eelmine aasta, et antakse EstLat liiga mängule 4 leegionäri üles
https://www.basket.ee/et/meistriliiga/1 ... n=download
Foreign players license fee is 7000 EUR for the fifth (5.) and sixth (6.)
Foreign players license fee is 600 EUR for the first (1.), second (2.), third (3.) and fourth (4.)
Local Players license fee is 400 EUR per/team is included inside the participation fee (article 7.3). All Estonian Players in Estonian Clubs and all
Latvian Players in Latvian Clubs are considered as local Players. As an exception each Estonian Club and Latvian Club can add one (1) Ukrainian player as a local player.
Ja see aasta on Cramol 2 mängijat eurokorvpalli mõttes rookied, ma ei mäleta et viimase 15 aasta jooksul oleks mõni rookie mänginud Cramos, parandage kui ma eksin. Nendega võib jopata aga võib ka naljakaid asju juhtuda, eks elu näitab kuidas Cramol see aasta läheb, samas treenerid on head ja neid on palju, võib asja saada küll.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

vaim564 kirjutas: 05 Sept 2025, 12:42 Eurosarja perspektiivis hea otsus, sest Makke ja Kasemetsaga BCLi minna on keeruline, kohalik liiga on teine asi.
Ma ei saa skepsisest Makke suhtes hästi aru. Ta viskas mullu ühisliigas keskmiselt 13,2 punkti mängus (kolmesed 38%, kusjuures viskekohad lõi endale enamasti ise) ja ENBL-is üle 19 punkti mängus. Ta on kiirem ja palliga osavam kui ükski Kalevi mängija (Acuffi kohta ei oska veel hinnangut anda) – talendilt võrreldav Stefan Vaaksiga (kellega nad on koos ka noortekoondisi esindanud), ainult selle vahega, et positsioon on erinev ja Makke liitus ühisliigaga aasta hiljem.

Hetkel tundub pakilisem küsimus, et kas Rosenthalist on eurosarjas mingit tolku? Õnneks on mõned nädalad aega – ehk on ta selleks ajaks võimeline juba jooksuliigutusi tegema.
barons2
Kasutaja

Postitus Postitas barons2 »

RK kirjutas: 05 Sept 2025, 13:30 pole minu asi väga aga minu teada maksab 5-s leegionär 7000 euri, või tehase nagu eelmine aasta, et antakse EstLat liiga mängule 4 leegionäri üles
Foreign players license fee is 600 EUR for the first (1.), second (2.), third (3.) and fourth (4.)
Local Players license fee is 400 EUR per/team is included inside the participation fee (article 7.3). All Estonian Players in Estonian Clubs and all
Latvian Players in Latvian Clubs are considered as local Players. As an exception each Estonian Club and Latvian Club can add one (1) Ukrainian player as a local player.
Ja see aasta on Cramol 2 mängijat eurokorvpalli mõttes rookied, ma ei mäleta et viimase 15 aasta jooksul oleks mõni rookie mänginud Cramos, parandage kui ma eksin. Nendega võib jopata aga võib ka naljakaid asju juhtuda, eks elu näitab kuidas Cramol see aasta läheb, samas treenerid on head ja neid on palju, võib asja saada küll.
Kas Mark Tollefsen ei olnud rookie? Päris hästi sulandus...
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

barons2 kirjutas: 05 Sept 2025, 13:57
RK kirjutas: 05 Sept 2025, 13:30 pole minu asi väga aga minu teada maksab 5-s leegionär 7000 euri, või tehase nagu eelmine aasta, et antakse EstLat liiga mängule 4 leegionäri üles
Kas Mark Tollefsen ei olnud rookie? Päris hästi sulandus...
Isaiah Briscoe tuli samuti otse ülikoolist. Ja mitte lihtsalt mingist suvalisest ülikoolist, vaid Kentuckyst. Olid ajad.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Uhhuu kirjutas: 05 Sept 2025, 13:33
vaim564 kirjutas: 05 Sept 2025, 12:42 Eurosarja perspektiivis hea otsus, sest Makke ja Kasemetsaga BCLi minna on keeruline, kohalik liiga on teine asi.
Ma ei saa skepsisest Makke suhtes hästi aru. Ta viskas mullu ühisliigas keskmiselt 13,2 punkti mängus (kolmesed 38%, kusjuures viskekohad lõi endale enamasti ise) ja ENBL-is üle 19 punkti mängus. Ta on kiirem ja palliga osavam kui ükski Kalevi mängija (Acuffi kohta ei oska veel hinnangut anda) – talendilt võrreldav Stefan Vaaksiga (kellega nad on koos ka noortekoondisi esindanud), ainult selle vahega, et positsioon on erinev ja Makke liitus ühisliigaga aasta hiljem.

Hetkel tundub pakilisem küsimus, et kas Rosenthalist on eurosarjas mingit tolku? Õnneks on mõned nädalad aega – ehk on ta selleks ajaks võimeline juba jooksuliigutusi tegema.
Makke võib kevadel olla täiesti konkurentsis, kuid praegu tuleb ta vigastuse pealt ja mitte just suure mängupraktikaga sellel tasemel, kui ta suudab Kaukiainenile mõned vahetusminutid anda, siis on juba hästi. Rosenthalil võib ka aega minna, enne kui ta teravamaid liigutusi hakkab tegema. Mitte konkreetselt Makke või Rosenthal, vaid kogu tagaliin tervikuna on üsna haavatav, võib-olla täidab Acuff puuduva lüli, vähemalt üks käik on juurde võtta, loodetavasti on ta vähemalt täie tervise juures ning mänguvalmis :)
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Karhu alistati 91-76. Karhu hall tundub muidu päris äge - suuruselt parasjagu selline nagu Kalevile vaja oleks.
Slehtme
Kasutaja

Postitus Postitas Slehtme »

East kirjutas: 06 Sept 2025, 21:16 Karhu alistati 91-76. Karhu hall tundub muidu päris äge - suuruselt parasjagu selline nagu Kalevile vaja oleks.
Täna tahaks juba õelda, et iga saal kus saab igapäev trenni teha ja mängida, nii et ei pea kellegi teisega arvestama, oleks juba vajalik saal :D
Aga kiire googeldus ütleb, et fiba nõuetele vastav 3500 saal, mis tunduks ideaalne.

Lisa:

Huvi pärast ka uurisin juurde, et kuna ehitati ja mis kah maksis. 2022 sai valmis ja maksumus oli ca 8mil
Vasta