BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Europe Cup, BCL, Euroliiga, NBA jne
vaim564
Kasutaja

Re: BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Postitus Postitas vaim564 »

Nymburkil oligi kvaliteeti rohkem, need ei ole päris võrreldavad. Kui Levice sugune meeskond endal emotsiooni üles saab, mida ei oleks tohtinud juhtuda, siis neil õnnestuvad kõik, mis nad ette võtavad. Reinbokil on vist ka varem juhtunud, et ta mängu käigus pole väga efektiivne muudatusi sisse viima. Teisel veerandil oli juba ohumärk kõvasti õhus. Kurb, et just kaotati konkurentsitult väga halva mänguga.
EC-s on võimalik alagrupist edasi jõuda - Sopot, Neftchi ja siis kvalifikatsiooni lucky looser, kes võib ka Pärnu olla. Eriti kurb, et BCL alagrupp VEFi ja ungarlastega oleks olnud täiesti mängitav.
Reinboki suur miinus peatreenerina - kui vanker mäest alla veerema hakkab, siis ta ei oska seda enam pidama saada ega mängu muutust tuua.
Täpselt sama mõte tekkis.
barons2
Kasutaja

Postitus Postitas barons2 »

Lugesin, et kontori poolele võeti inimesi juurde ... loodaks et nüüd on paar silmapaari ja paar pead juures, et kiirelt see otsus ära teha ja Brett peatreeneriks ära nimetada.

Reinbok on hea abikas, aga peatreener??? meenub mingi mäng, Varrak peatreenerina oli vist kodus haige, abitreener seisis platsiääres nagu ... puukänd - vist sobilik nimetus...mõtlesin siis et pingil võiks olla mingi vennike, kes telerist mängu vaadanud Varraku käest telefonis näpunäiteid võiks saada ja Reinbokile edasi annaks ... aga näed ei olnud ja väike kittel saigi seks korraks kätte.

Ka pakun et eelmise aasta tiitel oli nn Sumo töö õnnetus ...

Okei, suurem kontor... jõudu uue peatreeneri nimetamisel... kui te seda ei tee, siis mina nn siseringiga ei liitu, sest see oleks mõttetu makse mõttetusse auku... esimene suur eesmärk juba täitmata, pakun et kui viivitate, siis järgmised on tulekul...
Kustas
Kasutaja

Postitus Postitas Kustas »

Allan, mis põhjusel Sa mu kommentaari ära kustutasid ? Mis seal ebaviisakat oli ? Kas peatreeneri osas ei tohi kriitikat teha, kas me elame NSVL s või Põhja-Koreas ?
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Üsna loogiline tulemus sellise mängupildi pealt. Kas just peatreenerit lahti peab selle pealt laskma, no ma ei tea. Jah sellise mängu järel võib näidata näpuga eelkõige pealiku suunas, aga siiski. Teatud eelnevate argumenteeritud väidetega tuleb muidugi nõustuda.

Ma ei viitsi hakata statsi otsima, aga tähelepanekuid võib teha ilma seda vaatamatagi.
- Kui esimese seitsme minutiga visati 19 silma, siis ülejäänud 33 minutit tõi juurde vaid 50silma.
- Läbi kohtumise oldi kuidagi lödid ja poldud valmis füüsiliseks kontaktiks ning võitluseks.
- Hea näide oli olukord kus neljanda? veerandil apelleeriti 24sek täitumisele, vastased jätkasid mängu ja saime sealt sisse. Selle asemel et käsi laiutada võiks lõpuni mängida.
- Umbes kolm veerandit läks aega et jõuda arusaamani, et Severi pumpab end surnuks. alles seejärel kasutati palli rünnakule viimisel kedagi teist.
- Jooksma ei saadud mitte kordagi, julgeks pakkuda et me ei saanud mitte ühtegi punkti kiiretest.
- Esimene kord kui nägin võistkonda mängimas oli kohtumine Yokohama vastu, juba selle kohtumise järel võis üsna kindlalt väita, et Acuff ja põrgatuselt kolmesed ei käi absoluutselt kokku. Täna võib üsna kindlalt öelda, et ta sooritab neid viskeid max 10% tabavusega. Huvitav muidugi et talle ei looda olukordi ka läbimurreteks.
- Peatreener jäi vähemalt kahel korral minutilisega hiljaks, antud muster meenub mulle ka möödunud hooajast. Üks oli kolmanda alguses, kus tuli hulgaliselt sisse ja minutiline võeti alles siis, kui vastased lõpetasid järjekordse rünnaku 2+1 olukorraga. Ning teine oli neljandal veerandil kus oldi juba mängus tagasi praktiliselt ja lasti omale 9-0 ära teha.
- Vastase pikad domineerisid... Mitu viga meie pikkade sektor tegi? Pakun et päris vähe.
- Ülelt hakati end näitama alles kolmanda lõpus? Neljanda alguses?
- Teatud meeste koosluse puhul on näha, et arusaam või klapp täiesti puudub. Millal vahetada, kas vahetada tagasi jne. Acuff on üks nendest mängijatest ning juba eelnevast aastast tuttav persoon on Miška.

Lõpetuseks, Märt peab võimalikult ruttu end korda saama. Täna on teda päris valus vaadata ning ma imestan et mille pealt ta EM koondisse kaasati. Ebakindlus on ikka enam kui suur.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Kustas kirjutas: 23 Sept 2025, 21:33 Allan, mis põhjusel Sa mu kommentaari ära kustutasid ? Mis seal ebaviisakat oli ? Kas peatreeneri osas ei tohi kriitikat teha, kas me elame NSVL s või Põhja-Koreas ?
Mina kustutasin.
Ma ei pea vajalikuks et meie foorumis postitatakse suvalist teksti, milles pole kübekestki adekvaatsust ning see tugineb ainult emotsioonil. Ma usun et suur enamus on pettunud tänases tulemuses, aga see ei tähenda et peaks hakkama delfi kommentaariumi tasemele langema. See ei paku mingit väärtust siia.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Nii mitu läbikukkumist toobki sellise tulemi, aga jälle see juhtub.

Acuffi vähesed punktid, Rosenthal käkkis ära siis jäeti veel väljakule ja käkkis veel rohkem, Hugo Toomi totrad vead iga seti alguses pani ka mõtlema, et kus tolle venna vorm ajastatud on, igaltpoolt logises lihtsalt. Ennist mainiti ka, et Dorbeku olemasolu oleks kindlasti aidanud ning nõustun täielikult.

Ohjah....
misso
Kasutaja

Postitus Postitas misso »

Kurbas oli kaitses väga õnnetu pandi väikeste ja kiirete peale ning kõik astusid mööda, Severi pole kunagi kaitsevirtuoos olnud, Hermet tavapäraselt kaitses kehva, Toom ja Kuuba midagi üritasid aga vise mõlemal hetkel null, Rosenthali vaadates imestan kuidas ta EMile kaasati??!!!
Makke veel toores aga iga kell Rosenthalist hetkel valgusaastate võrra parem.
Väljamaalased meil odavad neid ei süüdistaks.
Nüüd tuleb valmistuda madalamaks turniiriks, sest pole sealgi midagi lihtsat.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Reinbok tõi välja, et vastased olid sel tasemel kogenumad. Ma julgeks vastu vaielda - kui USA rookied välja arvata, siis tegelikult oli kõigil teistel all kas eurosarja kogemus või normaalse tasemega välisliiga kogemus. Ka neid mehi on omajagu, kes on mänginud karjääri jooksul nö mõisa peale mänge. Ma ei ütleks, et Levice meeskonnas selliseid mängijad rohkem olnuks. Samamoodi on narr öelda, et oleme arengutee alguses - jah, oleme tõesti, aga samamoodi oli ka Levicel totaalselt uus meeskond.

Mitu aastat peab muidu see Kalevi tuumik neid mänge mängima, et me ei kuuleks enam seda juttu, kuidas selline tase ja selline formaat meie jaoks uus on?

„Lühikese koosseisuga alustanud vastane reageeris meie algedule rotatsiooni muutmisega, mis omakorda andis neile momentumi. Jäime oma kaitselahendustega hätta ja meie rünnakul polnud head enesekindlust. Oli palju forsseerimist, mille järel kannatas meeskondlikkus.“
„Pidime rünnakul antud survega kohanema ning kaitses olime liiga passiivsed. Nad said [katetest] vahetused kätte, mille järel pandi pallid korvi alla headele positsioonidele ning sealt saadi kätte üks ühele olukorrad. Nad proovisid ette võtta teatud mehi ja see õnnestus – me ei suutnud võistkonnana neid olukordi ära hoida.“
Ma loen välja, mis muudatusi vastane tegi ja mis nende plaan oli, aga mida ma välja ei loe on see, et mis Kalevi mänguplaan oli ja kuidas see mängukulgu arvestades muutus? See ongi täpselt see, et vastane suutis mängu jooksul Kalevi erinevate lahendustega kohaneda, Kalev vastaste omadega mitte.

Kui Reinbok ütles, et Kalevil oli kaks kehva veerandaega, siis ma oponeeriks ja ütleks, et tegelikult mängis Kalev hästi vaid esimese veerandaja alguse. Ma ei arva, et me peaksime nüüd nui neljaks Reinboki isikusse kinni jääma ja teda ainuisikuliselt risti lööma, aga need tema mängujärgsed kommentaarid on minu jaoks pentsikud.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja

Postitus Postitas Drogba »

Rosenthalist - tal on vast operatsioonist, mis toimus 2024 Novembri keskel või mõned päevad enne, napilt möödas 10 kuud. Ulme, et ta läks juba koondise trenni ja tegi seal juulis Kääriku laagrid kaasa jne. Sel ajal ta oli taastunud ju veel vähem 7-8 kuud sellel perioodil. Sellest taastumine pole lihtne. Temalt ju ei saagi hetkel oodata mingit liidrit, kes veab vankrit. Hea kui temast kujuneb Cramo vedur jõulude paiku välja pakun ma. Sellega vast arvestas ka klubi ja peatreener ning hetkel mängitataksegi teda sisse alles. Täna alles Rilski mängu järgi vaadates päeval tekkis küll väike lootus, et võtame ära hellitavalt hüütud Leevikesed, kuid paraku mitte. Mängumeeste ennustuste meestel oli seekord õigus, kui andsid väikse edu Slovakkidele.

Eks Fiba Europe Cupis ongi vastased vähe jõukohasemad ja suurem tõenäosus ka mingi väike edulugu saada kui tummises Champions Leagues.
vaim564
Kasutaja

Hermet oli ainus, kelle saldo jäi +12, sellepärast ma tema kaitsemängu väga ei süüdistaks, pigem sai tema vigastus määravaks, et see periood, kui Kalev järele tuli, sai otsa. Miinuseid tootsid põhiliselt Kurbas, Toom, Miska. Kuuba oli samuti enam-vähem ok ja Kaukiainen tegi oma ära, kuid vastased teadsid teda ja lõhkusid mängu.
Pikad tegid vigu küll, Miska viie veaga pingile, aga v-olla mitte seal, kus neid vaja teha oli, üsna palju tuli ründevigu, Toomile vähemalt 2-3. Acuff ja Rutherford olid väga pikalt pingil, Tommy toi oma punktid päris alguses kiirrünnakutest ja siis päris lõpus, kui mäng juba tehtud oli, aga mõlemad ei sulandunud mängu sisse. Võib-olla oleks pidanud neid mängitama väikeste settidega, et oleks paremini kohanenud.
Mängu algus oli hea, kuid muutus tekkis järsku mitte niivõrd Levice mängumuutusest, vaid kui Rosenthal mängu tuli ja see tappis mängu. Ta jäi liiga kauaks platsile. Siis veel Levice vahetused, Mawein ja Music, kellega kuidagi hakkama ei saadud, kuigi Maweini mahavõtmine nüüd kõige keerulisem ei oleks tohtinud olla, kasvõi vigade hinnaga, sest vabavisked pole tema suurim oskus. Martin Dorbeki puudumine oli suur löök, sest polnud kedagi, kes oleks pannud Levice tagumised surve alla, Rosenthal seda täna ei jaksa.
Vastastest võeti täielikult maha Dorsey (-25!), esimesel poolajal ka McGill ja Kivimäki ning Cariusega saadi enam-vähem hakkama, aga Mawein (+27!!!), Music (+19) ja Wesson (+17) tundsid end kogu mängu väga koduselt. Ma ei suuda uskuda, kuidas eriti kaks esimest, kes esimeses mängus täiesti varju jäid, nendega ei osatud mitte midagi pihta hakata.
Mõneti üllatuslikult pääses teisena edasi Bakken, mina oleks pakkunud hollandlasi, ilmselt hingavad kergendatult, et BCL kohale kohtuvad Levicega, sest Mawoli ja Musica mahavõtmisega saavad nad hakkama.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

vaim564 kirjutas: 24 Sept 2025, 06:26 Hermet oli ainus, kelle saldo jäi +12, sellepärast ma tema kaitsemängu väga ei süüdistaks, pigem sai tema vigastus määravaks, et see periood, kui Kalev järele tuli, sai otsa. Miinuseid tootsid põhiliselt Kurbas, Toom, Miska. Kuuba oli samuti enam-vähem ok ja Kaukiainen tegi oma ära, kuid vastased teadsid teda ja lõhkusid mängu.
Pikad tegid vigu küll, Miska viie veaga pingile, aga v-olla mitte seal, kus neid vaja teha oli, üsna palju tuli ründevigu, Toomile vähemalt 2-3. Acuff ja Rutherford olid väga pikalt pingil, Tommy toi oma punktid päris alguses kiirrünnakutest ja siis päris lõpus, kui mäng juba tehtud oli, aga mõlemad ei sulandunud mängu sisse. Võib-olla oleks pidanud neid mängitama väikeste settidega, et oleks paremini kohanenud.
Mängu algus oli hea, kuid muutus tekkis järsku mitte niivõrd Levice mängumuutusest, vaid kui Rosenthal mängu tuli ja see tappis mängu. Ta jäi liiga kauaks platsile. Siis veel Levice vahetused, Mawein ja Music, kellega kuidagi hakkama ei saadud, kuigi Maweini mahavõtmine nüüd kõige keerulisem ei oleks tohtinud olla, kasvõi vigade hinnaga, sest vabavisked pole tema suurim oskus. Martin Dorbeki puudumine oli suur löök, sest polnud kedagi, kes oleks pannud Levice tagumised surve alla, Rosenthal seda täna ei jaksa.
Vastastest võeti täielikult maha Dorsey (-25!), esimesel poolajal ka McGill ja Kivimäki ning Cariusega saadi enam-vähem hakkama, aga Mawein (+27!!!), Music (+19) ja Wesson (+17) tundsid end kogu mängu väga koduselt. Ma ei suuda uskuda, kuidas eriti kaks esimest, kes esimeses mängus täiesti varju jäid, nendega ei osatud mitte midagi pihta hakata.
Mõneti üllatuslikult pääses teisena edasi Bakken, mina oleks pakkunud hollandlasi, ilmselt hingavad kergendatult, et BCL kohale kohtuvad Levicega, sest Mawoli ja Musica mahavõtmisega saavad nad hakkama.
Kusjuures minu meelest said Toom ja Miška pooled oma vead ründevigadena. Arvestades, et Mawein möllas niivõrd korralikult, siis minu jaoks jäi natuke arusaamatuks, miks näiteks Tongue'i tema peale kindla ülesandega ei saadetud? Ta sai ainult lühikese seti, kus mõnel korral küll eksis, kuid ta ei teinud minu meelest midagi fataalset. Kui kõrvale panna näiteks Miška, siis Miška pealt tuli samamoodi korralikult sisse (kui mitte enamgi, a la kaitses vahetuste olukorrad). Et lihtsalt mõnevõrra naljakas, kui peatreener ütleb, et täna oldi meist füüsilisemad, aga samas oma põhimõtteliselt kõige füüsilisemat korvialust jõudu kasutas episoodiliselt. Me kõik teame juba varasemast, et Miška ja füüsiline mäng ei ole kõige sobivam kooslus. Kusjuures mingi hetk mängu keskel hakkas Mawein vaikselt ka vigadega kimpu jääma - siis pidanuks seda enam üritama teda rohkem rünnata.

Teise asjana tahaks teada, mis selle Rosenthali solgutamise point oli. Kas sealt loodeti kaitsefaasis mingit efekti saada? Sest rünnakul oli tema kasutamine küll katastroofiline (ja see oli tegelikult nii ka preseasoni ja Rilski mängu vältel) ning üleüldse unustati ta ühel hetkel liiga kauaks platsile, mis tappis igasuguse flow ära. Pigem võinuks tema minutid siis läbivalt Makkele kuuluda, kes tegelikult näitas juba Rilski mängus sisu, aga ka Levice vastu ei teinud ta üldse paha partiid. Paar kiirustamist tuli kogenematuse pealt sisse, aga suures pildis ütleks ma, et ta sai täitsa okeilt hakkama.

Kurbast vist keegi mainis ka siin juba. Talle eilsed match-up'id kohe üldse ei istunud. Natuke tahtnuks näha, et teda oleks näiteks kaitsefaasis rohkem sihipäraselt kasutatud Musici/Kivimäki rappimiseks ja välja lülitamiseks. Eriti arvestades, et Dorbek istus selle mängu eemal.

Nii. Ja kui nüüd suurt pilti vaadata, siis tõesti, ega midagi kolossaalselt katki eilsega ei läinud. Euroteekond jätkub ning võibolla kujuneb isegi pikemaks kui see oleks kujunenud BCLis. Aga mis selle kaotuse eriti valusaks teeb, vähemalt minu jaoks, on kaks asja. Esiteks oli sel hooajal väga reaalne võimalus BCLi alagruppi peale saada ning seda veel sellisesse gruppi, kust olnuks ka edasipääs vägagi reaalne. Tahame või ei, BCL on ikkagi natuke glamuursem üritus ning andnuks klubile väga hea võimaluse kõigist alagrupi kodumängudest korralikud korvpallipidupäevad teha. Ma kahtlen, kas näiteks Neftchiga on see võimalik. Teiseks aga see, kuidas ja kellele langeti. Meeskonnale, kes kuulub eelarveliselt meiega samasse tugevusgruppi ning kel ei olnud mingeid megastaare. Seepärast ajavad mind tohutult kettasse ka Reinboki mängujärgsed kommentaarid. Paneme meeskonnad parameetrite järgi kõrvuti - no ei ole Levice mängijad suuremad ega võimsamad, et nad pidanuks by default meist füüsisega üle sõitma. Kui see juhtus, siis järelikult pani peatreener taktikaga totaalselt puusse või ei suutnud siis mehi piisavalt häälestada. Samamoodi ei olnud nad meist kogenumad ega kõrgema tasemega rohkem harjunud. Sellised vabanduste otsimised on lõpuks kinni mentaliteedis ning niimoodi me ei jõuagi mitte kunagi mitte kuhugi, kui me ei tunnista lati alt läbiminekut.
Kasutaja avatar
GWallace
Kasutaja

Postitus Postitas GWallace »

Ma vist korra juba mingis teemas mainisin seda, aga ei mõista, miks on vaja meeskonda 13 sellist mängijat, kes on sarnasel tasemel. Lõpuks peavad väljakul olema 5 mängijat, kes tulemuse toovad. Sellise komplekteeritusega ongi keeruline kõiki mehi õnnelikuna hoida ja treenerina ka raske valikuid teha, kelle peale kaarte paned. Lõpuks on koosseis nii varieeruv, et ei teki õiget kokkumängu ega tulemust. Ehk oleks mõistlikum olnud ikkagi 10 põhimeest ja pingiotsale mõned nooremad juurde.

Märt tundub just selline mängija, kes vajab õnnestumiseks seda, et on meeskonna A ja O ning tal on vabadus teha otsuseid. Hetkel ongi kammitsad sellest ka vast peal, et on nagu rollimängija.

Edit: Kasemets näiteks oleks ideaalne fit Coolbeti.
vaim564
Kasutaja

Ühtlane koosseis on hea, kui sa mängid mitut sarja. Ikka saab keegi vigastada või vajab puhkust jne. Ja pealegi kvaliteetsemaid mängijaid palgata ei võimalda rahakott.
Kui väga subjektiivselt kokku võtta, siis mõlemal päeval mängisid enamvähem stabiilselt taseme välja Hermet, Kaukiainen ja Rutherford + pingimeestest Makke. Ühe hea või vähemalt normaalse esituse tegid Acuff, Toom ja Kurbas Rilski vastu ja Kuuba Levice vastu. Dorbek oli Rilski vastu hea, kuid teist mängu ei mänginud. Miskal ja Rosenthalil jäi mõlemal päeval midagi vajaka. Tongue sai vaid episoodiks platsile Levice vastu, mis on liiga vähe et mingit hinnangut anda, ma olen samuti nõus, et teda oleks saanud Maweini vastu kasutada, vähemalt proovida. Kasemetsa ei kasutatud üldse.
Kasemetsa puhul on ehk treeningukvaliteet, kui ta tahab kusagile edasi jõuda ning mitte jääda Keila staariks, et olla aasta Cramos, aga kui sa ennast kehtestada ei suuda, siis sa pead edasi liikuma.
knaest
Kasutaja

Postitus Postitas knaest »

Arvestades, et Cramol on 12 võrdset meest, siis ma ei saanud aru, miks ei mängitud 40min üle välja pressi. Isegi, kui miinus 16 oli, hakati poole pealt võtma...
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Mulle jääb samuti pragune komplekteerimismudel arusaamatuks. Ütlesin siin juba tükk aega tagasi, et mind häirib kvantiteedi eelistamine kvaliteedile. Mängude arv põhisarjas ehk ühisliigas on sedavõrd väike ja vastaste keskmine tase niivõrd madal, et puudub igasugune vajadus komplekteerida meeskond kohalikus mõistes kolmeteistkümne tõsiseltvõetava mängumehega. On absurdne, et Kasemetsa või Tongue`i põhiliseks väljundiks on LU, Viimsi või Keila vastu rassimine, kuigi poolte ühisliiga meeskondade vastu võiks vabalt lasta toimetada ühel või kahel noor(emapoolsel)mängijal. Makket ma siia alla ei liigita, kuna ta on end juba tõestanud liidrina nii ühisliigas kui ka ENBL-is.

Võimalikele vigastustele apelleerimine ka väga ei päde. Vahet pole, kas sul on 10+2, 11+1 või 13+0 formaat, kui mõni liidermängija saab tõsiselt vigastada, siis tuleb igal juhul asendus tuua.
Vasta