vaim564 kirjutas: ↑24 Sept 2025, 06:26
Hermet oli ainus, kelle saldo jäi +12, sellepärast ma tema kaitsemängu väga ei süüdistaks, pigem sai tema vigastus määravaks, et see periood, kui Kalev järele tuli, sai otsa. Miinuseid tootsid põhiliselt Kurbas, Toom, Miska. Kuuba oli samuti enam-vähem ok ja Kaukiainen tegi oma ära, kuid vastased teadsid teda ja lõhkusid mängu.
Pikad tegid vigu küll, Miska viie veaga pingile, aga v-olla mitte seal, kus neid vaja teha oli, üsna palju tuli ründevigu, Toomile vähemalt 2-3. Acuff ja Rutherford olid väga pikalt pingil, Tommy toi oma punktid päris alguses kiirrünnakutest ja siis päris lõpus, kui mäng juba tehtud oli, aga mõlemad ei sulandunud mängu sisse. Võib-olla oleks pidanud neid mängitama väikeste settidega, et oleks paremini kohanenud.
Mängu algus oli hea, kuid muutus tekkis järsku mitte niivõrd Levice mängumuutusest, vaid kui Rosenthal mängu tuli ja see tappis mängu. Ta jäi liiga kauaks platsile. Siis veel Levice vahetused, Mawein ja Music, kellega kuidagi hakkama ei saadud, kuigi Maweini mahavõtmine nüüd kõige keerulisem ei oleks tohtinud olla, kasvõi vigade hinnaga, sest vabavisked pole tema suurim oskus. Martin Dorbeki puudumine oli suur löök, sest polnud kedagi, kes oleks pannud Levice tagumised surve alla, Rosenthal seda täna ei jaksa.
Vastastest võeti täielikult maha Dorsey (-25!), esimesel poolajal ka McGill ja Kivimäki ning Cariusega saadi enam-vähem hakkama, aga Mawein (+27!!!), Music (+19) ja Wesson (+17) tundsid end kogu mängu väga koduselt. Ma ei suuda uskuda, kuidas eriti kaks esimest, kes esimeses mängus täiesti varju jäid, nendega ei osatud mitte midagi pihta hakata.
Mõneti üllatuslikult pääses teisena edasi Bakken, mina oleks pakkunud hollandlasi, ilmselt hingavad kergendatult, et BCL kohale kohtuvad Levicega, sest Mawoli ja Musica mahavõtmisega saavad nad hakkama.
Kusjuures minu meelest said Toom ja Miška pooled oma vead ründevigadena. Arvestades, et Mawein möllas niivõrd korralikult, siis minu jaoks jäi natuke arusaamatuks, miks näiteks Tongue'i tema peale kindla ülesandega ei saadetud? Ta sai ainult lühikese seti, kus mõnel korral küll eksis, kuid ta ei teinud minu meelest midagi fataalset. Kui kõrvale panna näiteks Miška, siis Miška pealt tuli samamoodi korralikult sisse (kui mitte enamgi, a la kaitses vahetuste olukorrad). Et lihtsalt mõnevõrra naljakas, kui peatreener ütleb, et täna oldi meist füüsilisemad, aga samas oma põhimõtteliselt kõige füüsilisemat korvialust jõudu kasutas episoodiliselt. Me kõik teame juba varasemast, et Miška ja füüsiline mäng ei ole kõige sobivam kooslus. Kusjuures mingi hetk mängu keskel hakkas Mawein vaikselt ka vigadega kimpu jääma - siis pidanuks seda enam üritama teda rohkem rünnata.
Teise asjana tahaks teada, mis selle Rosenthali solgutamise point oli. Kas sealt loodeti kaitsefaasis mingit efekti saada? Sest rünnakul oli tema kasutamine küll katastroofiline (ja see oli tegelikult nii ka preseasoni ja Rilski mängu vältel) ning üleüldse unustati ta ühel hetkel liiga kauaks platsile, mis tappis igasuguse flow ära. Pigem võinuks tema minutid siis läbivalt Makkele kuuluda, kes tegelikult näitas juba Rilski mängus sisu, aga ka Levice vastu ei teinud ta üldse paha partiid. Paar kiirustamist tuli kogenematuse pealt sisse, aga suures pildis ütleks ma, et ta sai täitsa okeilt hakkama.
Kurbast vist keegi mainis ka siin juba. Talle eilsed match-up'id kohe üldse ei istunud. Natuke tahtnuks näha, et teda oleks näiteks kaitsefaasis rohkem sihipäraselt kasutatud Musici/Kivimäki rappimiseks ja välja lülitamiseks. Eriti arvestades, et Dorbek istus selle mängu eemal.
Nii. Ja kui nüüd suurt pilti vaadata, siis tõesti, ega midagi kolossaalselt katki eilsega ei läinud. Euroteekond jätkub ning võibolla kujuneb isegi pikemaks kui see oleks kujunenud BCLis. Aga mis selle kaotuse eriti valusaks teeb, vähemalt minu jaoks, on kaks asja. Esiteks oli sel hooajal väga reaalne võimalus BCLi alagruppi peale saada ning seda veel sellisesse gruppi, kust olnuks ka edasipääs vägagi reaalne. Tahame või ei, BCL on ikkagi natuke glamuursem üritus ning andnuks klubile väga hea võimaluse kõigist alagrupi kodumängudest korralikud korvpallipidupäevad teha. Ma kahtlen, kas näiteks Neftchiga on see võimalik. Teiseks aga see, kuidas ja kellele langeti. Meeskonnale, kes kuulub eelarveliselt meiega samasse tugevusgruppi ning kel ei olnud mingeid megastaare. Seepärast ajavad mind tohutult kettasse ka Reinboki mängujärgsed kommentaarid. Paneme meeskonnad parameetrite järgi kõrvuti - no ei ole Levice mängijad suuremad ega võimsamad, et nad pidanuks
by default meist füüsisega üle sõitma. Kui see juhtus, siis järelikult pani peatreener taktikaga totaalselt puusse või ei suutnud siis mehi piisavalt häälestada. Samamoodi ei olnud nad meist kogenumad ega kõrgema tasemega rohkem harjunud. Sellised vabanduste otsimised on lõpuks kinni mentaliteedis ning niimoodi me ei jõuagi mitte kunagi mitte kuhugi, kui me ei tunnista lati alt läbiminekut.