Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
Kakskyll
Uus kasutaja

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Kakskyll »

Olles Makket enne tema Itaaliasse minekut mängimas näinud. Samuti eelmise hooaja Coolbeti esitused, siis ennustan, et tema terve püsides, on ta kevadeks Cramo põhimängujuht või välismaale ära läinud.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja

Postitus Postitas Drogba »

Tundub, et Cramo Valmiera edasilükatud ning jäädaksegi Aserisse. Mõistlik. Hoiab ikka metsikult kulusi kokku.
John D
Uus kasutaja

Postitus Postitas John D »

Tommy 3-4 kuud eeldatavasti väljas, jube ebaõnn ikka saatmas Kalevit. (info Raudlalt tänase mängu ülekandest)
barons2
Kasutaja

Postitus Postitas barons2 »

John D kirjutas: 11 Okt 2025, 18:15 Tommy 3-4 kuud eeldatavasti väljas, jube ebaõnn ikka saatmas Kalevit. (info Raudlalt tänase mängu ülekandest)
Reinbok ja Killing võiksid ka vigastada saada... äkki saaks hädast lahti?
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Rannula asendamine Reinbokiga kukkus sama õnnetult välja nagu Henni asendamine Hurdaga.

On ilmselge, et enne Aserbaidžaani turneed treeneripingil muudatusi ei tehta, aga ma loodan, et tänasest algavad aktiivsed uue peatreeneri otsingud.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Dorbek peaks olema ka vähemalt 3-4 nädalat väljas.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Ma ei lahku tihti poolajal mängult, aga täna on see päev. See meeskond ei mängi ei rünnakul, ei kaitses. Ma loodan, et see Reinboki eksperiment lõppeb peagi. Kalev ei pea olema mõni Balkani klubi, kus otsuseid tehakse paari mängu pealt, kuid ma loodan, et juhtkonnal on oidu vaadata siia kõrvale ka eelmise hooaja lõppu, kus käkerdati Eesti-Läti ühisliiga poolfinaal ära ning oldi ka põhimõtteliselt ühe viske kaugusel, et Tartule kodune finaal ära anda. See vanker veereb mäest alla ülikiiresti ja Reinbok ei ole see, kes selle peatuma saab.

Ja palun lõpetame ära need vabandused, et Kalevi ameeriklased on rookied ja meeskond alles küpseb. Ka teiste meeskondade välismaalased on rookied, ka teised meeskonnad on alles hooaega alustanud. Nimetame asju õigete nimedega - kas Reinboki süsteem ei tööta või ta ei suuda oma süsteemi meeskonnale edasi anda. Mõlemal juhul vastutab tema.
barons2
Kasutaja

Postitus Postitas barons2 »

Reinbok on kindlasti hea korvpalli asjatundja, aga ... abitreenerina aga peatreenerina... siin viskaks kindla klubi juhtkonda ka, nimelt mindi peale Rannula lahkumist nn mugavustsooniga edasi, adumata tõsiasja et Reinbokil puudub peatreeneri soolikas ja see paistab ju kaugele välja.

Põhimõtteliselt on klubi peatreeneriga käkertades keeratud tuksi reaalne võimalus mängida ECL - i põhiturniiril ja Tartu käest saadud tõsine kohlakas ... mitte veenvad võidud Lu ja Viimsi üle... ühesõnaga lõhnab veel peale paari vooru et Est-Lat liige on ka finito ja siis ütleb Paf et 1+2 lepingust viimasest kahest aastast loobutakse ...

Spriaal missugune... jõudu kontorile seda s***a süües! Vähemalt on oma enda oma...
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja

Postitus Postitas Rix »

Esimese poolaja kohta ütleks küll, et siin peaks juba poltsei sekkuma.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
vaim564
Kasutaja

Mingis mõttes ju hea, et Brett Nõmme minekuga tekkis vaba treenerikoht, kuid otsima ei peaks mitte abitreenerit, vaid peatreenerit.
Kasutaja avatar
GWallace
Kasutaja

Postitus Postitas GWallace »

Millega hr Rausberg tegeleb? Tegi ju noortekoondisega hea etteaste.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

GWallace kirjutas: 12 Okt 2025, 08:08 Millega hr Rausberg tegeleb? Tegi ju noortekoondisega hea etteaste.
1. Ta on Audentese peatreener.
2. Ta pole kunagi juhendanud meistriliiga meeskonda. Oleks meeletu hüpe võidukohustuseta esiliiga meeskonna peatreenerist Eesti esiklubi juhendajaks, kellelt nõutakse peaaegu iga mängu võitmist.
3. Ta tegutsemine noortekoondiste juhendajana on olnud kõike muud kui veenev.

Nüüd, kus Brett Nõmm pole enam saadaval, ei paista välistreeneri palkamisele sisulist alternatiivi.
vaim564
Kasutaja

Kui ma vaatan, millised kohalikud variandid oleksid saadaval, siis ühtegi väga head saadaval olevat kohalikku alternatiivi ei suuda välja mõelda. Rausbergile kaardid asetada oleks samaväärne risk, kui loota, et Reinbok saab asjad kontrolli alla, tal puudub vist isegi meistriliiga juhendamise kogemus, rääkimata K/Cramo tasandi, kui me eeldame, et tulemused peaksid paranema, rohkem pointi oleks siis juba Rausbergi ehk Audentese abitreeneri Priit Vene palkamisel. Kui vaadata Rannula agentuuri coach listi, siis seal peaks praegu olema saadaval Nikolajs Mazurs, kellega on omad probleemid, aga kindlasti on see variant. Samuti on selles agentuuris Gert Kullamäe, kuid arvestades tema kõikvõimalikke muid tegemisi, siis kas ta oleks valmis keskenduma klubile, mulle tundub, et talle meeldib rohkem olla vaba graafikuga augutäide-abitreener Pärnus, kuigi see on kahtlemata variant vähemalt hooaja lõpuni.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Kui ma kohalikul tasandil variante vaataks, siis oleks neid ilmselt vaid kolm, keda üldse kaaluda:

1) Priit Vene. Ma ei tea, kas temaga pikemaajalist projekti annaks ehitada, aga võrdluses Reinbokiga oleks ta peatreenerina edasiminek ning seega lühiajaliselt variant.
2) Kristjan Kangur. Arvestades peatreeneri kogemuse puudumist, siis oleks ta kindlasti korralikult riskantne valik. Samas võib tal olla see miski x-faktor, mis peatreenerina töötab ning kindlasti oleks ta peatreener, keda mängijad kuulaksid.
3) Martin Rausberg. Minu meelest on ta koondisega pigem rahuldavat tööd teinud ning noortest treeneritest üks perspektiivikamatest. Jällegi, ta oleks praegusel hetkel Kalevi suguse klubi peatreeneri kohale väga riskantne valik, sest suures korvpallis oleks ta ikkagi rookie, aga minu meelest selgelt parem ja huvitavam valik kui näiteks Alar Varrakuga uuele ringile minna. Ideaalis võiks Rausberg esialgu muidugi pigem abitreeneri rollis liituda mõne kogenenuma peatreeneri kõrvale.

Need oleks siis need kohalikud variandid, mida minu meelest üldse kaaluda võiks. Samas oleks nad kõik ikkagi selgelt riskantsed valikud ning eviks üsna suurt loterii tunnust.

Kui välismaalt peatreenerit otsima hakata, siis ma loodaks, et lätlaste ja leedukate asemel vaadataks seekord pigem põhjanaabrite poole ning ehk oleks sealt mõni hea, perspektiivikas variant, kellega annaks pikemaajalisem projekt paika panna - näiteks Teemu Rannikko, kes kuulus Eurobasketil Lassi Tuovi tiimi abitreenerina. Selge, et Kalevi rahakott seab limiidid, mistõttu tulebki pigem loota korralikule taustatööle ning teatud riskide võtmisele.

Kui aga nüüd realistlikest stsenaariumidest rääkida, siis ma usun, et Reinboki asemikuks oleks kõige realistlikum Arturs Visockis-Rubenis. Ta on juba varem väidetavalt Kalevi radaril olnud ning ta on ilmselgelt ka ise ootamas uut võimalust, et Liepajast samm edasi teha.
habe
Kasutaja

Postitus Postitas habe »

Frier tuua treeneriks.
Vasta