FIBA Europe Cup

Europe Cup, BCL, Euroliiga, NBA jne
Streliitsia
Uus kasutaja

Re: FIBA Europe Cup

Postitus Postitas Streliitsia »

theundertaker kirjutas: 21 Okt 2025, 15:43 Kui Janari mängu saab üldse.
Ei ole vist jah seal uues meeskonnas väga suurt rolli kahjuks
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Streliitsia kirjutas: 21 Okt 2025, 19:25
theundertaker kirjutas: 21 Okt 2025, 15:43 Kui Janari mängu saab üldse.
Ei ole vist jah seal uues meeskonnas väga suurt rolli kahjuks
Vara teha põhjapanevaid järeldusi. Jõesaar sai kontrollmängus üsna tõsise põlvevigastuse. Ta naasis väljakule alles üle-eelmisel pühapäeval, põlv on jätkuvalt sidemes. Oleks imelik, kui ta kohe suuri minuteid mängiks. Kõigele lisaks astus Bosna peatreener nädalavahetusel tagasi.
Uhhuu
Kasutaja

See on häbiväärne, et Pärnu, hoolimata madalast lävendist, FEC põhiturniirile ei pääsenud, aga veel suurem häbi oleks ilmselt ees oodanud, kui nad oleks sinna pääsenud: Brno, kellele Pärnu alla jäi, kaotas koduväljakul Bilbaole 54 punktiga, 51:105.
Uhhuu
Kasutaja

Eurohooaja esimene eestlaste vastasseis lükkub edasi, kuna Sander Raiestele anti kuuldavasti puhkepäev. Näis, kas ka Jõesaare tervist säästetakse.

https://www.youtube.com/watch?v=01TUW8J6ixE

https://www.fiba.basketball/en/events/f ... M#boxscore
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Kurat, pole need aserid midagi nii pahad :D Sopot pusis Absheroniga kuni viimase sekundini, lõpus oli hea et sireenikolmesega ei viigistanud. Kasperilt taas hea mäng 19p, 5rs ja ainult 1pk. Suudab teravust teha, pikad käed kaitses ja treener ikka usaldab ka kenasti. Võimsalt edasi panna!
Ataman
Kasutaja

Postitus Postitas Ataman »

Taaskord positiivne meeskondlik esitus Tartu meeskonna poolt. Lips võib endale seniste numbrite pealt järgmiseks hooajaks väga korraliku kosilase leida.

Ning Ilveri füüsilised eeldused on ikka eriti tummised. Tundub, et Tartu on talle ideaalne koht vahepeatuseks ning tema tulevikku samuti huvitav jälgida.

Meie sõber Rilski Sportist oli ka juba peaaegu eriti tobedalt võidust ilma jäämas Lublini vastu, aga lõpusekundil panid kolmese kotti.

Suuroru koduklubi oli jah aserite vastu natukene üllatavalt palju hädas, aga seal tundus tavaline häälestuse küsimus. Ei ole lihtne +30 võidu pealt tulla 100% keskendumisega peale. Treener hakkas ka juba mängu alguses väga laia rotatsiooniga kõigile mänguaega pakkuma ja sealt said aserite liidrid kindluse kätte.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja

Postitus Postitas Drogba »

1621 pealtvaatajat Tartus. Selle hooaja publikurekord! Seda annab veel kerida juurde! Tartu ikka võimas, Porto ei ole ju aserite tasemel, vaid ikka tummisem! Parandage mind kui ma eksin! Loodetavasti tuleb siit pikk ja ilus eurohooaeg. Tartu eelis juba Cramo ees hetkel on see, et neil väiksem kontingent, kelle peale loota. Sisuliselt 7 väga kõva vend + Roos ja Nurger. See tähendab seda, et sul on olemas vennad, kes peavad mängu tegema ja mängudes pole mingit otsimist, kes õnnestub ja keda see mäng vähe mängitada. Saar ja Ilver on ikka ulme leiud. Andre on veel ka olemas! Saar ikka kaitse väga hea tüüp, saaks veel palle ka sisse ja no Ilver ulme! Väidetavalt 4 aastat pingil istund ja teeb nii kossu. Hull värk! Put backid, 3kad, kaitses hea, pikk ja liikuv. Mis sa veel tahad? Ei tea kas see Usa oli talle siis ikka hea või kust siuke avanemine järsku. Tekib küsimus, et miks USA-s ta ei mänginud!?
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Tahtmata üldse Tartu võitu kuidagi pisendada, aga siiski paneb pisut imestama, kuidas Tartu võitu Porto vastu kajastatakse minu maitsele kuidagi väga ülimas võtmes. Mul on hea meel et Tartu võitis ja igati teenitult, aga mu meelest mängis Porto võistkond ka äärmiselt vaimuvaeset korvpalli. Võistkond koosnes individualistidest kus igaüks ajas oma rida. Rünnakul joonis puudus ja käis suvaline viskamine. Ainus mis osas võiks Porto võistkonda kiita oli pick n roll kaitse, kus küll teatud määral tegutseti mängurlusega, aga see töötas ja selle pealt saadi hulganisti vaheltlõikeid. Olen enam kui veendunud et Tartu treenerid teevad teiseks mänguks omad korrektiivid ja need olukorrad lahendatakse märksa edukamalt. Endiselt tore, et tartu võitis, aga mingiks eriliseks eufooriaks põhjust pole, sellist satsi peab iga vähegi taset omav klubi võitma.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Ma nõus sellega, et Tartu kõige kõvemad võidud on seni tulnud meeskondade vastu, kes kõik teevad seni oma viimaste aastate kõige kehvemat hooaja algust ja on justkui madalseisus (Kalev, VEF, Porto), aga ma sellegipoolest tunnustaksin Tartut, et need võidud on ära võetud. Ma arvan, et eelmise hooaja Tartu kolistanuks neis mängudes ämbreid - seekord tehti töö aga edukalt ära. Ka koduliiga algus - kuigi mõned mängud on tulnud üle kivide-kändude - on hetkel 6/0, mis on Tartu puhul kõva avaldus. 

Nõus, et eufooriasse ei tasu sattuda, aga samas credit where its due ning Tartu on hetkel kindlasti oma viimaste aastate parimas seisus, ainuüksi kasvõi seetõttu, et neil on nüüd Ilveri ja Saare näol lõpuks kaks nooremat mängijat, kes on mängumehed.

Selles suhtes on huvitav vaadata, kas ja kuidas Tartu edasi areneb. Mõned mehed võiksid hooaja käigus veelgi kasvada (näiteks juba mainitud Saar ja Ilver, kes mõlemad on juba praegu väga hästi jala maha pannud, välismaalastest näiteks Painter). Teisalt tuleb mingil hetkel kahtlemata ette vigastusi, mis löövad rotatsiooni segamini ja mängivad rolle ümber. Samamoodi on Tartul plaan keegi ühel hetkel juurde tuua - seegi mängija tuleb süsteemi sisse saada.
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

marxx762 kirjutas: 27 Okt 2025, 22:34 Tahtmata üldse Tartu võitu kuidagi pisendada, aga siiski paneb pisut imestama, kuidas Tartu võitu Porto vastu kajastatakse minu maitsele kuidagi väga ülimas võtmes. Mul on hea meel et Tartu võitis ja igati teenitult, aga mu meelest mängis Porto võistkond ka äärmiselt vaimuvaeset korvpalli. Võistkond koosnes individualistidest kus igaüks ajas oma rida. Rünnakul joonis puudus ja käis suvaline viskamine. Ainus mis osas võiks Porto võistkonda kiita oli pick n roll kaitse, kus küll teatud määral tegutseti mängurlusega, aga see töötas ja selle pealt saadi hulganisti vaheltlõikeid. Olen enam kui veendunud et Tartu treenerid teevad teiseks mänguks omad korrektiivid ja need olukorrad lahendatakse märksa edukamalt. Endiselt tore, et tartu võitis, aga mingiks eriliseks eufooriaks põhjust pole, sellist satsi peab iga vähegi taset omav klubi võitma.
Lihtsalt kommentaariks, see vaimuvaese kossu viljeleja ja satsi mida iga vähegi taset omav klubi peaks võitma, võitis eile 87-75 Rostocki :D
ja neil puudus Tartu vastu 22 punkti visanud Riley
Ataman
Kasutaja

Postitus Postitas Ataman »

Ma ütleks ka, et see ei ole meie mure, kuidas vastasmeeskonnad mängivad. Eesti meeskondade jaoks, eriti meie eelarveid arvestades, on iga võit eurosarjas väga tubli tulemus ja pigem kajastada need võidud natukene suuremaks, kui otsida ainult pisendavaid tegureid. Ning mina seda eufooriat nüüd liiga palju ka näinud pole...näiteks Kullamäe ütles podcastis otse välja, et Porto ise mängis ikka täiesti rumalat kossu jne.

Ja ega see Porto nüüd mingi naljasats pole. Koosseisus mitmeid kohalikke Eurobasketi kogemusega jusse ning Saksa/Hispaania/Kreeka kõrgliigade kogemustega välkarid, kellest Eesti meeskonnad võivad vaid unistada. Jah, Tartus tehti kehva partii, aga näiteks eile võideti kodus +12 Rostocki :) ups RK juba kirjutas sellest

Tartu on selle üldise kiidulaulu oma komplekteerimise, tulemuste ja mängupildi poolest igati ära teeninud. Teiste saamatus ja möödapanekud pole nende asi. Loomulikult lõpuks oleneb kõik kevadistest tulemustest, aga nende noorenenud koosseis ja publikunumbrid on juba väike võit Eesti korvpallile.

Kalevi seis on päris keeruline. Järelejäänud neljast kohtumisest tuleb tõenäoliselt võita vähemalt kolm ja vältida Sopotilt täna pakki. Iseasi, kas sellele meeskonnale oleks edasist hooaeg arvestades üldse vaja alagrupist edasipääsu ja veel lisamänge ning kulutusi. Pigem vist mitte.

Tänasest mängust rääkides, siis tõenäoliselt lõhutakse Cramo korvialt päris jõhkralt ära. Seda siis eelkõige Witlinski poolt. Ning mängu ei saa väga kokku tõmmata, sest kaare taga patrullib kogenud Mindaugas Kacinas, kes on sel hooajal visanud kolmeseid 19/30st ehk üle 60%.ja noo see vend ei küsi üldse. Samuti on tagaliin äärmiselt ühtlane, kus ühe mehe ebaõnnestumise korral tõuseb esile järgmine.

Minu ennustus on, et Cramo jääb mängu jooksul üsna suurde kaotusseisu, aga lõpuks jääb vahe umbes 8-12 punkti. Umbes sama ennustan ka Tartule Belgiast.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Ma ei ole kordagi Tartu võistkonna head hooaja algust pisendada tahtnud, vastupidi nad on igati teenitult saanud kiita.
Ju siis Porto võistkond ongi pisut üllatusmuna, aga sedavõrd rumalat korvpalli mängivat võistkonda peakski Tartu masti võistkond suutma võita. Tõsi, kui Porto jällegi tegutseks veidi loogilisemalt (mida ei suudetud teha Tartus) siis kindlasti on see võistkond piisavalt kõrge tasemega.

Võtsin Rostocki - Porto statsi lahti.
Rostocki kolmesed eile 4/28 - 14% ja 11rs-i lisaks 11to millest 8tk lõppesid Porto vaheltlõigetega, Porto vastu tehti 28viga ning nad teenisid 37!! vabaviset, lisaks kui mängus tartuga anti 11rs, siis eile oli see number 22. Mõneti isegi ootamatu, et sellise statistika pealt jäi vahe ainult 12pts.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Niipalju seda mängu näha saigi :D vaatan, et FEC koduleht ka maas, vähemalt mul ei lae ära
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Mnjah. Sopoti vastu võitu ihata praeguses seisus olnuks liiga optimistlik, aga poolajaks -17 on ka ikka ilmetu mis ilmetu.

Mängu küll sarnaselt teistele liiga palju näha ei õnnestunud, aga see, mida vähemalt alguses näha sai, väljendus lõpuks ka poolaja skooris - rünnak on puine, kaitse läbisõiduhoov. Mõtestatud meeskondlik mäng puudub.

Ehk kokkuvõttes paranemismärgid puuduvad. Kurb.
Slehtme
Kasutaja

Postitus Postitas Slehtme »

Jõesaare kurb seeria jätkub. Ilma, et oleks ta mänge näinud, julgeks pakkuda, et väike nostalgia moment tal kui mõelda Hispaanias oldud ajaga. 10min, 0/1 visked. 2 lauda.

Võrdluseks siia mees, kes vist on kõige õigemas kohas enda jaoks - Raieste.
Kuna teine poolaeg saadi mäng jooksma siis sai jälle endale lihtsama tööpäeva. 17minutiga lauas korralik partii(6kl, 4rl), korvi alt jäi hätta, visked 3/7 (6p) ja sekka üks sööt kah.
Märgiline näitaja mängust. Lublin tegi terve mängu peale 11 viga, millest Murcia sai 3/5 vabakaid.
Vasta