FIBA Europe Cup

Europe Cup, BCL, Euroliiga, NBA jne
danielto
Kasutaja

Re: FIBA Europe Cup

Postitus Postitas danielto »

Reinboki võib ju vallandada, aga keda sa asemele tood?
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

danielto kirjutas: Eile, 22:01 Reinboki võib ju vallandada, aga keda sa asemele tood?
See pole ju argument? Kui mingi asi totaalselt ei toimi ja on pikemat aega vabalanguses, siis on muutust vaja. Peatreenerid pole maailmast otsa lõppenud - ja hullemaks seis vaevalt praegu minna saab.
danielto
Kasutaja

East kirjutas: Eile, 22:21
danielto kirjutas: Eile, 22:01 Reinboki võib ju vallandada, aga keda sa asemele tood?
See pole ju argument? Kui mingi asi totaalselt ei toimi ja on pikemat aega vabalanguses, siis on muutust vaja. Peatreenerid pole maailmast otsa lõppenud - ja hullemaks seis vaevalt praegu minna saab.
Ei olegi argument. Lihtsalt kas on pakkumisi?
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

danielto kirjutas: Eile, 22:23
East kirjutas: Eile, 22:21
Ei olegi argument. Lihtsalt kas on pakkumisi?
Eks see on klubi otsustuskoht. Mina ise eelistaks põhjamaist treenerite stiili - oleks midagi teistsugust ja uut Kalevi ajaloos, kuid samas tundub see veregrupp kõige rohkem sarnanevat meie omaga. Ehk et võiks olla ka kohalikele mängijatele huvitav väljakutse. Baltikumi treenerid pigem ei eruta, aga oleks seeditav, kui hea kandidaat leitakse. Serbia koolkond on kindel no-no.

Eestist ilmselgelt häid variante pole. Ainult Nõmm oleks olnud selline peatreener, kelle palkamine oleks suutnud veidi elevust tekitada, aga tema rong läks vähemalt selleks hooajaks Saksamaale minema.

Lõppkokkuvõttes jõuan aga oma eelmise postituseni tagasi - muutust on vaja, et meeskond saaks mingisugusegi impulsi. Praegu on see elavate surnute paraad seal väljakul. Minu poolest lükaku kasvõi Kangur pukki, kuigi see võib jabur tunduda - hullemaks vast minna ei saa (kaotame Aserbaidžaani klubile 40 punktiga või?) ning temasugune karakter ärataks vähemalt meeskonna üles. Kui Splitter sobis Paris Basketballi etteotsa, siis sobiks ka Kangur hädalahendusena Kalevi etteotsa. Ainus asi on see, et tal oleks tugevat taustatiimi kõrvale vaja, mida ilmselt võimalik komplekteerida pole.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Juhtus minulgi ligi 20 aasta jooksul, et kolmanda keskel aitas ning targem oli saalist lahkuda.
Jah on vigastused ja puudujad, ilmselgelt see mängib rolli, aga hetkel kasutada olev seltskonnast ei paista grammigi usku.
Uue mehe toomine on kindlasti vajalik, aga pigem on see agoonia pikendamine. See võistkond pole füüsiliselt üldse valmis mängima. Kui 37 aastane Orelik läheb Hermeti, Toomi ja teiste vastu nulli otsas käed taskus läbi, siis millest me räägime? Visked ei lähe ka seetõttu et jalgu pole all. Rünnak on igas mõttes täiesti passiivne ja ümmargune. Kiirete jooksmisest pole mõtet unistadagi - me lihtsalt ei üritagi palliga kiirelt üle tulla. Mõni mees (Acuff) ei tunne vist siiani liikumisi, kui kaaslased peavad teda väljakul suunama.

Olukord on treeneri saamatuse ja vigastuste näol igal juhul keeruline ja isegi pisut lootusetu. Kas uue treeneri toomine aitaks olukorda päästa kui võistkonnas on 4 meest vigastatud ja lähiajal ehk lisandub üks ajutine täiendus? Uus treener peaks alustama üsnagi pooliku kaardipakiga. Ise jäin hiljaaegu mõtlema, et Heiko ajal sai päris tihti näha Instagramist kuidas on jõusaali treeningud, täna ma väga ei mäleta selliseid postitusi, mitte et see tähendaks et seda trenni ei automaatselt ei tehtaks, aga siiski. Üldse on kuidagi kordades vaiksemaks jäänud meeskonna tegemiste kajastamine, aga ju see on tingitud tulemustest.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja

Postitus Postitas Rix »

marxx762 kirjutas: Eile, 23:14 Juhtus minulgi ligi 20 aasta jooksul, et kolmanda keskel aitas ning targem oli saalist lahkuda.
Jah on vigastused ja puudujad, ilmselgelt see mängib rolli, aga hetkel kasutada olev seltskonnast ei paista grammigi usku.
Uue mehe toomine on kindlasti vajalik, aga pigem on see agoonia pikendamine. See võistkond pole füüsiliselt üldse valmis mängima. Kui 37 aastane Orelik läheb Hermeti, Toomi ja teiste vastu nulli otsas käed taskus läbi, siis millest me räägime? Visked ei lähe ka seetõttu et jalgu pole all. Rünnak on igas mõttes täiesti passiivne ja ümmargune. Kiirete jooksmisest pole mõtet unistadagi - me lihtsalt ei üritagi palliga kiirelt üle tulla. Mõni mees (Acuff) ei tunne vist siiani liikumisi, kui kaaslased peavad teda väljakul suunama.

Olukord on treeneri saamatuse ja vigastuste näol igal juhul keeruline ja isegi pisut lootusetu. Kas uue treeneri toomine aitaks olukorda päästa kui võistkonnas on 4 meest vigastatud ja lähiajal ehk lisandub üks ajutine täiendus? Uus treener peaks alustama üsnagi pooliku kaardipakiga. Ise jäin hiljaaegu mõtlema, et Heiko ajal sai päris tihti näha Instagramist kuidas on jõusaali treeningud, täna ma väga ei mäleta selliseid postitusi, mitte et see tähendaks et seda trenni ei automaatselt ei tehtaks, aga siiski. Üldse on kuidagi kordades vaiksemaks jäänud meeskonna tegemiste kajastamine, aga ju see on tingitud tulemustest.
No midagi peab muutuma juba seetõttu, et näidata, et midagi muudetakse. Olekski ok, et visata see aeg kuni uue aastani selja taha ehk kasutada seda uue põhja ladumiseks igas mõttes. Saaks äkki isegi veebruariks jalad alla. seda restarti juba psühholoogiliselt ei saaks Reinbokiga teha
“I know it when I see it” - Potter Stewart
misso
Kasutaja

Postitus Postitas misso »

Ma laseks esmalt Killingu lahti ja Reinbokile annaks veel aega novembri lõpuni. Killing oli Varraku juures ainult kaotati nüüd seal teda pole ja juba saavad võite. Killinguga noortekoondised on näidanud täpselt sarnast kaoses mängu nagu selle sügise Kalev!
Killingu asemel üritaks Kanguri abitreeneriks sebida ja Reinbokile ütleks kui välja ei tule siis detsembris toimub vahetus ja ta jälle abitreener Kanguri kõrval.
Lisaks oleks kuskilt vaja juurde EST-LAT liiga tasemel trennikehasid 2-3 tk , esiliigast Ruubel? Kitsing tagasi?, Tormi Niits Keilast üle osta? Sellisteks asjadeks vast mingi raha leiab aga kindlasti sellise mängu peale sposorid välismaalaste vahetust ei toeta.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja

Postitus Postitas Drogba »

Ärge kaotage lootust! Aitab, vaid usk! Asi läheb paremaks!

AI näiteks teab, et ka sama treeneriga on mudast välja rabelemine võimalik.

Mõned näited:
🔥 Klassikalised näited “tagasitulekutest” sama treeneriga

1. Golden State Warriors (2018–19, Steve Kerr)

Periood, kus nad kaotasid mitmel korral üle 25 punktiga ja sisekliima (Durant–Green konflikt) oli katastroof.

Kerr ei vahetatud, vaid rõhutas lihtsust: “liikumine, söödud, kaitse, rõõm.”

Paari nädalaga meeskond leidis uuesti oma rütmi ja lõpetas hooaja finaalis.

2. Žalgiris Kaunas (2017–18, Šarūnas Jasikevičius)

Hooaja algus oli täielik kaos: lühike rotatsioon, kaks 30-punktist kaotust järjest.

Šaras ei muutnud mängusüsteemi, vaid tõstis distsipliini ja vastutustunnet (“iga rünnak loeb”).

Sama hooaeg lõppes Euroliiga Final Fouriga (!).

3. Eesti näide – Kalev/Cramo 2021 kevad

Hooaja keskel mitu suurt kaotust VTB liigas (CSKA, UNICS, Lokomotivilt ~30 punktiga).

Roberts Štelmahers jäi ametisse, korrigeeris rotatsiooni (vähem riske, rohkem stabiilseid rolle), tõi juurde distsipliini kaitses ja lihtsamaid lahendusi rünnakul.

Kevadeks võitis meeskond Eesti meistritiitli ja mängis regionaalselt väga soliidse taseme peal.

4. Miami Heat (2023 playoffid, Erik Spoelstra)

Põhihooaja lõpus täielik mudas sats — kaotused 25+ punktiga, Play-In’ist vaevu sisse.

Sama treeneriga meeskond leidis identiteedi (“Heat Culture”) ja jõudis NBA finaali 8. asetusega.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Reinboki juttu oleks ka amüsantne lugeda, kui meeskond ei oleks sellises seisus nagu ta on.
«Minu jaoks oli selline mängu algus totaalselt ebameeldiv üllatus. Minu treenerikarjääris on see üliharv, Kalev/Cramo puhul veel enam,»
Tänavust hooaega vaadates ei tohtinuks taoline mängu algus küll suure üllatusena tulla. Ma arvan, et väga suur osa toetajatest kahjuks eeldas sellist algust. Kui treenerite tiim mitte, siis näitab nii mõndagi.
«Meie kehvade alguste juures on praegu kaks faktorit. Esiteks, kui saame rünnaku oma head viskekohad kätte, aga ei realiseeri, siis see mõjutab enesekindlust kaitses. Kui lihtsates olukordades saadakse kohe jooksma, on sellise võistkonna vastu saada päris karm. Pärast viit minutit algas tagaajamine. Esimesed viis minutit polnud meeskonda platsil.»
Ma tahaks teada, mida tähendab ".. on sellise võistkonna vastu saada päris karm"? Ma lihtsalt mainiks ääremärkusena ära, et meil oli vastas Aserbaidžaani liiga meeskond, kelle parimad mängijad olid suurte riikide esiliigakunn Frazier ja karjääriloojangut nautiv Orelik. Ülejäänud kamp on lihtsalt.. tavalised USA mängumehed, kelle senise karjääri tipp on sisaldanud eksootilisi riike nagu Iirimaa, Gruusia ning Iraak.

Ärme palun presenteeri, et meil oli vastas mingisugune übertugev sats, kellel oli übervõimsad välismaalased. Kui miskit, siis Kalevi kesine mäng ise näitas neid mängumehi parematena, kui nad tegelikult on. Kalev on viimastel aastatel edukalt heidelnud Prantsusmaa, Kreeka, Saksamaa, Hispaania, Itaalia kõrgliiga meeskondadega - näeb äärmiselt tobe välja, kui nüüd hakatakse vastast kuidagi tegelikkusest võimsamaks promoma.

Samuti jääb mulje, et me mängisime ainult esimesed viis minutit halvasti ning siis hakkas hirmus tagaajamine pihta. Ma lihtsalt jällegi osutaks, et see võimas tagaajamine lõppes sellega, et kaotusseis suudeti -15 pealt duubeldada -30 peale. See pole just minu ideaalnägemus edukast tagaajamisest.
«Oleme lainetavas seisus. Teeme ühe hea etteaste, siis tuleb tuleb otsa väga kehv. Järjepidevust pole. Sellega tuleb tööd teha. Selleks peab väga kriitiliselt endale otsa vaatama. Kui tahad olla sportlane, pead olema valmis, kui tegelikult lahinguks läheb. See on kõige olulisem. Tänases mängus vajusime täiesti läbi.»
Oot, millal need head etteasted olid? Ma vist magasin midagi maha. Kas me peame silmas võite Läti Ülikooli, Viimsi ja Keila Korvpallikooli vastu? Standard on sel juhul ikka päris madalale vajunud, kui need mängud peaksid olema senise hooaja tippsaavutused. Või peetakse silmas võõrsilvõite Lionsi ja Pärnu vastu, mis tulid hirmsa kangutamise peale?
«Kõik hakkab üks-ühe vastu pihta. Eksisime juba esimestel momentidel lihtsate skautingu asjade vastu – näiteks, kes on parema-, kes vasakukäeline. Frazier sai iga kord vasakule. Tegi ühe põrgatuse paremale, siis vasakule ja läks,»
Kui kõik mängijad eksivad, siis äkki hakkab pihta asi sellest, et peatreener ei suuda meestele oma sõnumit selgekujuliselt edasi viia? Üht- või teistpidi - kui peatreeneril puudub kontroll selle üle, mida mängijad väljakul teevad, siis mängib meeskond ju tegelikult peatreenerita.
«Okei, vastastel on kvaliteeti. Aga meil peab olema seda ka vastu panna. Peame tõsiselt endale otsa vaatama. Kõik hakkab usust iseendasse. Sa ei lase endale ära panna. Toughness'i pool tuleb ehitama hakata kõikide erinevate vahenditega.»
Taas vastase suuremaks kiitmine. Ei tahaks ette kujuta, mis siis praegu mõne Itaalia või Hispaania kõrgliiga meeskonna vastu platsil toimuks. -50? -60? Toughness'i poole mainimine on ka huvitav, arvestades, et meeskonda otsustati alles jätta Miška, kellest pehmemat mängijat ma pole varem näinud. Ka eilse mängu alguses. lasi ta endale mitmel korral ülilihtsalt ära teha ning tema pealt korjati mõnuga punkte korvist välja. Ma olen nõus, et sellise korvialusega mängijaga on keeruline normaalset kaitset mängida, aga ma küsiks vastu - kes ta meeskonda alles jättis? See, et Miška on pehme ja flegma, ei tohiks küll kellelegi üllatusena tulla. Eriti Reinbokile mitte.
«Eks see surve mõjutab üldiselt organisatsiooni. Meedia mõjutab üldsust. Seal on asju, millega olen nõus. Aga on ka asju, mis kindlasti on utreeritud,»
Jah, eks probleem ongi meediapoolses surves, mitte selles, et mängijad platsil tegelevad kivipalli mängimisega ning Kalevi võiduprotsent on viimaste aastate madalaim.
«Tuleb ikkagi mõistusega võtta. Mitte hakata suvaliselt ühes või teises suunas rapsima. Kõik teavad, mis on meie praegused murekohad. Nendega tuleb tööd teha. Paranemine on ees.»
Paranemine on ees. Hea kuulda. Probleem on selles, et ma justkui oleks juba mõni aeg tagasi kuulnud, et soodne pinnas positiivseteks arenguteks on olemas. Umbes kuu aega tagasi äkki? Kui neid lubadusi tuleb järjest ning mitte ükski neist ei kipu täituma, siis kipub ka usaldus nende lubaduste täitmise vastu ära kaduma. Niiviisi jätkates oleme otsapidi varsti maikuus ning kuuleme endiselt lubadusi, et küll meeskond harjub üksteisega, hakatakse sisse viskama, õpitakse kaitses mängima ja üleüldiselt läheb kõik paremaks.
barons2
Kasutaja

Postitus Postitas barons2 »

Reinboki jutt et asjadega tuleb tööd teha, ehk... mis sa mees siiani oled teinud, lulli löönud, või?

Hermeti jutt, et oleme treeneri seljataga - loen siis välja, et meeskoonale meeldib ludri olla ja mugavustsoon on okei. Kaks lutti veel Euroopas ja elu lill, tiksume hooaja lõpuni siin Viimsite ja Keilatega ära, paar sahmakat veel saame - Tartu, Tal Tech, Zelli, Vef, Valmeira, ehk veel kellekilt, aga ikkagi elu lill. Et äkki Eestikatel tuleb pronks ka ära, lausa boonus juu.

Uskumatu suhtumine!
Mina näen siiani et see vanker ikka koliseb mäest alla ilma piduriteta, kus see keset mäge peatuda saaks, kui täiesti põhjas ...ehk mudas!
Viimati muutis barons2, 06 Nov 2025, 12:54, muudetud 1 kord kokku.
theundertaker
Kasutaja

Postitus Postitas theundertaker »

Ei ole see Killing olnud suurem asi treener kui oli noortekoondisega said nad ka tuppa koguaeg. Ja Reinbok võitis eelmine aasta, sest Rannula pani meeskonna kokku. On vaja treenerit, kes paneb oma sõna maksma. Kas või Vene tuua treeneriks koolist ära.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Nikolajs Mazurs on ka vist saadaval? Vaja on kedagi, kes surnuaia ellu ärataks.
danielto
Kasutaja

Mõtlesin oma peas tekkinud olukorra peale. Kui ma oleks klubijuht, siis see päeva lõpuks taandub paljuski küsimusele: "Kas ma usun, et treenerina on Reinbok õige inimene vankrit vedama?" Mina kõrvaltvaatajana sellesse ei usu. Killinguga kõrval täpselt sama lugu. Tean, et see kõlab taganjärgi tarkusena, aga ma ei uskunud sellesse algusest peale. Lihtsalt ei uskunud, konkreetset põhjust ei oskagi öelda. Ettevõtlusest tean, et tugev spetsialist ei ole alati hea juht. Tihti tehakse headest spetsialistidest juhid kuna eeldatakse, et tegemist on automaatselt hea juhiga, tegi ju oma tööd hästi. Aga see üldse ei pruugi nii olla. Tundub, et siin võib olla väga sarnane olukord.

Ma olen nõus, et raskeid hetki tekib ja jääbki tekkima, ja lahendus ei olegi iga kord treenerit vahetada. Hea juht selgubki kriisides, kuidas siis käitutakse ja kuidas protsesse juhitakse. Mu arust olid need rasked kohad juba eelmine hooaeg. Seeria Zelliga ja eestikate finaal. Okei, anti võimalus ise meeskond kokku panna ja minna edasi. Nüüd on mitu kuud hooaeg kestnud ja nii kehva tulemusi (rõhutan just sõna tulemusi, mis on spordi tõe kriteerium) ei ole ammmmmmu olnud. Mälu on lühike, aga millal oli Cramo sellises augus?

Kuna klubijuhid hetkel midagi teinud pole, siis ilmselt nad veel usuvad. Seljuhul mul tekib fännina väga palju küsimusi. Nimelt, mille pealt? Toon näite. Evart Pärnust. Noor treener, esimesed kogemused. Hooaeg pole alanud hästi, aga usun, et läheb paremaks. On mingi karisma või kommentaarid, mis panevad seda uskuma. Cramo osas seda hetkel ei ole. Milline periood Reinboki peatreeneri ajast on näidanud, et ta oma ülesannete kõrgusel? Ainuke eesmärk, mille ta on täitnud, on eelmise aasta eestikate kuld. Aga tuletame meelde, tuli see viiendas mängus, mis üle 10 aasta nii kaugele üldse venis. Ja Tartu oli üle aastate uues olukorras, kus nad polnud harjunud olema. Võibolla see aasta juba võtaksid nad ise viiendas mängus selle kulla kindlalt ära.

Anyway, sellised mõtted praegu.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Kui seni on klubi poolt mõista antud, et probleem pole peatreeneris, siis võib järeldada, et tema asendajate peale poldud enne eilset õhtut mõeldud. Minu poolest võib Reinbok pukki jääda kuni koondisepausini – eurohooaeg on nagunii juba pöördumatult tuksis. Nüüd on tähtis, et uue peatreeneri valikul tehtaks läbimõeldud otsus, mitte ei hakata rapsima. Ei taha, et asuksime allakäigu rajale nagu Pärnu pärast Rannula lahkumist. Seal on praeguseks proovitud juba kes teab mitut treenerit; ükski neist pole tulemust toonud ja Evarti palkamine oli minu meelest juba selline ah-mis-seal-ikka suhtumisega tehtud valik.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Järgmine allakäigutrepi aste võib olla mäng TalTechi vastu. TalTech võitis Kalevit viimati 2010. aasta septembrikuus ning vahepealne saldo on Kalevile 52-0. Oleks märgiline, kui see mäng kaotatakse. Paraku mitte üldse ebatõenäoline.

Muu teema jätkuks, siis mind häirib, et vigastuste kaardiga üritatakse madalseisu põhjendada. Ka Stelmahersi ja Rannula ajal oli mitmeid perioode, kus pool satsi oli laatsaretis ja mängiti hooti 7-8 mehega. Neil aegadel suudeti siiski väga korralikke ja võitluslikke mänge teha ning lühike rotatsioon andis meestele kohati enesekindlust pigem isegi juurde. Ei olnud neil perioodidel sellist kaost nagu praegu, olgugi, et treeningprotsess oli samamoodi häiritud.

Eks praegune kriis näitab üht-teist ka selle kohta ära, kas Kalev oli eelmistel aastatel tõepoolest nii sõltuv Rannulast või tegi ka organisatsioon tervikuna ikkagi sammu edasi. Kuigi ma üheltpoolt respekteerin, et ollakse peatreeneri osas toetavad ja kannatlikud, siis piir lojaalsuse ning õigel ajal otsuste mittetegemise vahel on äärmiselt õhuke. Lõpuks võib organisatsioonist jääda lihtsalt mulje kui juhtidest, kes ei julgenud õigel hetkel juhtimisotsuseid vastu võtta. Kui peatreener magab õigel ajal time-outi maha, on halvasti. Kui klubi jääb muudatuste sisse viimisega jokutama ja magab õige momendi maha, on veel halvemini. See praegune kaos on omamoodi test ka klubi juhtkonna pädevusele ning annab aimdust selle osas, kui palju eelnevate aastate edust võis Rannula arvele kirjutada ja kui palju organisatsiooni/juhtkonna arengu arvele. Nagu Uhhuu siin välja tõi, siis Pärnu polegi post-Rannula perioodi jooksul stabiilselt jalgu alla saanud. Arusaadav, sest Rannula tõmbaski seal paljusid nööre ja oli A&O, sh mängijate valiku osas. Nüüd saab näha, mismoodi Kalev sellest välja tuleb.
Viimati muutis East, 06 Nov 2025, 18:50, muudetud 1 kord kokku.
Vasta