Eesti koondis.
Re: Eesti koondis.
Valtonen on korraliku taustaga, aga ta kogu karjääri vältel olnud klubis rollimängija.
Meie koondis tegi maailma edetabelis märkimisväärse tõusu. Eelmises edetabelis, mis avaldati märtsis, olime 43. kohal, nüüd oleme 39ndad. Euroopa edetabelis tõusime ühe pügala võrra ja oleme nüüd 20. kohal. Meie vastased MM-valikturniiril ehk Sloveenia, Tšehhi ja Rootsi asuvad maailma edetabelis vastavalt 14., 23. Ja 40. kohal.
https://www.fiba.basketball/en/ranking/men
Järgmise EM-i ajaks oleks vaja tõusta Euroopa edetabelis nelja koha võrra, et kerkida viiendast tugevusgrupist neljandasse (eeldusel, et kõik eelpool olevad meeskonnad kvalifitseeruvad EM-ile).
https://www.fiba.basketball/en/ranking/men
Järgmise EM-i ajaks oleks vaja tõusta Euroopa edetabelis nelja koha võrra, et kerkida viiendast tugevusgrupist neljandasse (eeldusel, et kõik eelpool olevad meeskonnad kvalifitseeruvad EM-ile).
https://cz.basketball/reprezentaci-pove ... ton/a20737
Nagu arvata võis, siis Tšehhi koondis vahetab peatreenerit. Uueks juhendajaks saab mängijana suurepärase karjääri teinud Luboš Barton. Viimastel hooaegadel oli ta abitreeneriks Valparaiso ülikoolis, kus mängis Kaspar Sepp.
Meie koondise vastu treenerivahetusest ilmselt tulu ei tõuse, sest tšehhid peavad novembris hakkama saama ilma Krejci, Satoransky ja Veselyta. Koondisekarjääri on teadupärast lõpetanud Balvin ja Auda. Peale Krejci ühtegi märkimisväärset nooremapoolset mängijat tšehhidel pole.
Nagu arvata võis, siis Tšehhi koondis vahetab peatreenerit. Uueks juhendajaks saab mängijana suurepärase karjääri teinud Luboš Barton. Viimastel hooaegadel oli ta abitreeneriks Valparaiso ülikoolis, kus mängis Kaspar Sepp.
Meie koondise vastu treenerivahetusest ilmselt tulu ei tõuse, sest tšehhid peavad novembris hakkama saama ilma Krejci, Satoransky ja Veselyta. Koondisekarjääri on teadupärast lõpetanud Balvin ja Auda. Peale Krejci ühtegi märkimisväärset nooremapoolset mängijat tšehhidel pole.
Koondise nimekiri väljas https://www.basket.ee/et/uudised?news_id=12927
Üllatusi pole, uued nimed Ilver ja Makke.
Pigem on üllatus, et 25 nime on, tundub täiesti pointless Valget, Paasoja või Nurgerit nimekirjas olemisega premeerida, kui lõpuks saali kutsutakse 15 või max 16 meest.
Ise pakuks, et võrreldes EM-iga on Rosenthali asemel Suurorg, Jurkatamme asemel Böckler ja Vene asemel Kirves eeldusel, et jalg kannab ikka.
Pigem on üllatus, et 25 nime on, tundub täiesti pointless Valget, Paasoja või Nurgerit nimekirjas olemisega premeerida, kui lõpuks saali kutsutakse 15 või max 16 meest.
Ise pakuks, et võrreldes EM-iga on Rosenthali asemel Suurorg, Jurkatamme asemel Böckler ja Vene asemel Kirves eeldusel, et jalg kannab ikka.
ma passat täitsa maha veel ei kirjutaks.ok kirjutas: ↑04 Nov 2025, 17:59 Koondise nimekiri väljas https://www.basket.ee/et/uudised?news_id=12927
Kui just mõni kandidaat ei loobu koondises osalemisest, siis koduliiga meestest on reaalne võimalus lõppvalikusse mahtuda ilmselt ainult Rosenthalil ja Lipsul – ja neilgi on väga väike tõenäosus rotatsiooni kuuluda. Ka mina ei näe mingit mõtet sellel, et koondise kandidaatide hulka arvatakse karjääri loojangul olevad mängijad, kes viimati esindasid koondist pikki aastaid tagasi.
ma passat täitsa maha veel ei kirjutaks.
[/quote]
Mina ka mitte. Hea mängija ja Tartule väga oluline. Aga ma ei kujuta ette, kelle koha ta koondise tagaliinist ära võtma peaks
[/quote]
Mina ka mitte. Hea mängija ja Tartule väga oluline. Aga ma ei kujuta ette, kelle koha ta koondise tagaliinist ära võtma peaks
Hermetil ka vast ikka.Uhhuu kirjutas: ↑04 Nov 2025, 19:38 Kui just mõni kandidaat ei loobu koondises osalemisest, siis koduliiga meestest on reaalne võimalus lõppvalikusse mahtuda ilmselt ainult Rosenthalil ja Lipsul – ja neilgi on väga väike tõenäosus rotatsiooni kuuluda. Ka mina ei näe mingit mõtet sellel, et koondise kandidaatide hulka arvatakse karjääri loojangul olevad mängijad, kes viimati esindasid koondist pikki aastaid tagasi.
Ma mõtlen nii, et kui Konontšuk ja Treier on olemas, siis number nelja kohale veel ühe viskaja kaasamine tundub asjatu. Pigem võiks siis valikusse mahtuda Lipsu-sugune mürgeldaja. Samas, Hermet on Rannulale muidugi turvaline valik. Aga lõpuks jõuame ikka sinna välja, et tuumik on paigas ja erilist vahet pole, kes on üheteistkümnes-kaheteistkümnes mängija.ok kirjutas: ↑04 Nov 2025, 19:40Hermetil ka vast ikka.Uhhuu kirjutas: ↑04 Nov 2025, 19:38 Kui just mõni kandidaat ei loobu koondises osalemisest, siis koduliiga meestest on reaalne võimalus lõppvalikusse mahtuda ilmselt ainult Rosenthalil ja Lipsul – ja neilgi on väga väike tõenäosus rotatsiooni kuuluda. Ka mina ei näe mingit mõtet sellel, et koondise kandidaatide hulka arvatakse karjääri loojangul olevad mängijad, kes viimati esindasid koondist pikki aastaid tagasi.
Oluline oleks võtta terved mehed ja igasugused korvpallipassidega mehed kes pinki nühivad võiks samuti maha jätta. Minul on tunne,et "itaalased" sõltumata liigast ei suudaks koondist kuidagi aidata ja ilma passita mängiks pigem kohalikku liigat. Mait Petersonid ,Hugo Erkmaad ja Kirill Koršunovid oleks meie esiliigas vast enam-vähem.Kui mees ei saa esiliigas hakkama milleks teda koondise juurde kutsuda. Itaaliast ainult Riismaa ja Treier veel enam vähem aga lõppvalikusse taseme poolest enam ei sobi. Treier proovigu Poola liigas kas suudab ühe hea hooaja teha siis veel lootust muidu võib mehe Itaalia pingile jätta.
Vigastustest välja tulijad kes veel väga ei kanna Rosenthal,Kirves võiks kodumeeskondade juurde jääda.
Nurger ja Valge koondisse on ka selline hea nali kaitse mõlemal olematu.
Vigastustest välja tulijad kes veel väga ei kanna Rosenthal,Kirves võiks kodumeeskondade juurde jääda.
Nurger ja Valge koondisse on ka selline hea nali kaitse mõlemal olematu.
Kuna Raido Roos lubas siin peale EM’i, et hakatakse nooremaid kaasama siis pigem näeks isegi Ilverit mõne teise mehe asemel. Vaadates kuidas Itaalastel on hooaja algus sujunud siis Treier saaks vanade teenete eest ainult nimekirja. Samuti väärib seda kohta (noormängija)Lips aga noh, väärimisest on vähe tolku, lõpuks on vaja ca 10 meest, kes tooks kaks mängu ära ja klubidesse tagasi.Uhhuu kirjutas: ↑04 Nov 2025, 19:51Ma mõtlen nii, et kui Konontšuk ja Treier on olemas, siis number nelja kohale veel ühe viskaja kaasamine tundub asjatu. Pigem võiks siis valikusse mahtuda Lipsu-sugune mürgeldaja. Samas, Hermet on Rannulale muidugi turvaline valik. Aga lõpuks jõuame ikka sinna välja, et tuumik on paigas ja erilist vahet pole, kes on üheteistkümnes-kaheteistkümnes mängija.ok kirjutas: ↑04 Nov 2025, 19:40Hermetil ka vast ikka.Uhhuu kirjutas: ↑04 Nov 2025, 19:38 Kui just mõni kandidaat ei loobu koondises osalemisest, siis koduliiga meestest on reaalne võimalus lõppvalikusse mahtuda ilmselt ainult Rosenthalil ja Lipsul – ja neilgi on väga väike tõenäosus rotatsiooni kuuluda. Ka mina ei näe mingit mõtet sellel, et koondise kandidaatide hulka arvatakse karjääri loojangul olevad mängijad, kes viimati esindasid koondist pikki aastaid tagasi.
Saab väga huvitav olema näha tagaliini mõistes, kes seal olema saavad. Tänase seisuga Kullamäe ja Suurorg ainukesed kindlad ma arvan.
Mis tuli samuti uudisena täna - Euroliigas on mini-break akna ajal, ehk teoorias võiksid/peaksid olema Vesely-Satoransky duo saadaval Tšehhi jaoks. 27.11-03.12 kõnealune paus
Veits offtopic aga alati meeldib nende teadete all vaadata facebookis v instagrammis kommentaare ja ikka ja jälle leidub naljahambaid ”kus on ameeriklased” või ”Kotsar jaapanis ikka täitsa ära tinistatud, et enam ei mahu listi isegi”
Treier tegi üle-eelmisel nädalal kvaliteetse etteaste võidumängus Reggio Emilia vastu (6p, 4lp) – ta ei ole mandunud, nagu erinevate kommentaaride põhjal arvata võiks. Ta võiks muidugi stabiilsem olla. Riismaal on olnud üle ühe mängu hea viskepäev, aga kaitses on ta kogu aeg tasemel olnud. Ma ei arva, et kumbki koondises kandvat rolli mängima hakkab, aga arvestades, millisel tasemel nad igapäevaselt mängivad ja kui suur on nende koondisekogemus, siis ma ei kujuta hästi ette ka nende asendamist mõne uustulnuka või elupõlise koduliiga mehega.Slehtme kirjutas: ↑04 Nov 2025, 22:33Kuna Raido Roos lubas siin peale EM’i, et hakatakse nooremaid kaasama siis pigem näeks isegi Ilverit mõne teise mehe asemel. Vaadates kuidas Itaalastel on hooaja algus sujunud siis Treier saaks vanade teenete eest ainult nimekirja. Samuti väärib seda kohta (noormängija)Lips aga noh, väärimisest on vähe tolku, lõpuks on vaja ca 10 meest, kes tooks kaks mängu ära ja klubidesse tagasi.Uhhuu kirjutas: ↑04 Nov 2025, 19:51Ma mõtlen nii, et kui Konontšuk ja Treier on olemas, siis number nelja kohale veel ühe viskaja kaasamine tundub asjatu. Pigem võiks siis valikusse mahtuda Lipsu-sugune mürgeldaja. Samas, Hermet on Rannulale muidugi turvaline valik. Aga lõpuks jõuame ikka sinna välja, et tuumik on paigas ja erilist vahet pole, kes on üheteistkümnes-kaheteistkümnes mängija.
Saab väga huvitav olema näha tagaliini mõistes, kes seal olema saavad. Tänase seisuga Kullamäe ja Suurorg ainukesed kindlad ma arvan.
Mis tuli samuti uudisena täna - Euroliigas on mini-break akna ajal, ehk teoorias võiksid/peaksid olema Vesely-Satoransky duo saadaval Tšehhi jaoks. 27.11-03.12 kõnealune paus
Veits offtopic aga alati meeldib nende teadete all vaadata facebookis v instagrammis kommentaare ja ikka ja jälle leidub naljahambaid ”kus on ameeriklased” või ”Kotsar jaapanis ikka täitsa ära tinistatud, et enam ei mahu listi isegi”
Mul on näiteks raske näha Ilveril koondises kohta praeguse mängijate valiku juures. Number nelja peal on juba on üks kerge kondiga mängija Konontšuki näol, kolme peal on aga Drell ja Raieste (ja võib-olla ka Jõesaar).
Loodetavasti püsib Suurorg heas hoos ja Kullamäe suudab paari nädalaga august välja ronida (ta on olnud viimastes mängudes elav laip). Ülejäänud kaks tagaliini kohta jaotuvad ilmselt Riismaa, Jõesaare ja Böckleri vahel.
Vesely võimalik liitumine Tšehhi koondisega eriti ei hirmuta – tema tase on hiilgeaegadega võrreldes selgelt kukkunud –, aga Satoransky oleks potentsiaalne mängumuutja.
Ma Treierist arvan hästi, aga ma tahaks temalt mõneti näha sarnast sammu nagu Raiestelt tänavusel suvel - et ta otsiks endale klubi, kus ta saaks olla suuremas rollis. Mul tunne, et Lega A's on ta jäänud mõneti liiga nišimängija staatusesse. Minu silmis võiks tal potentsiaali rohkemaks olla.
Kui kõik rahalised ja elulised aspektid kõrvale jätta, siis minu meelest võiks ta ühel aastal teha liiga mõttes sammu tagasi, et sellest järgmisel hooajal siis juba kaks sammu edasi teha.
Kui kõik rahalised ja elulised aspektid kõrvale jätta, siis minu meelest võiks ta ühel aastal teha liiga mõttes sammu tagasi, et sellest järgmisel hooajal siis juba kaks sammu edasi teha.
Ehk täitsa loll mõte aga kuulake mind ära. Luba antud rappimiseks
Äkki peaks Kalev/Cramo looma pretsedendi, et ei lase mängijaid koondisesse? Hermet, Toom, Kuuba, Rosenthal, Makke kutsetega mehed, viimastel kordadel on saanud ka kutse Miška ja Severi. Need on pelgalt kutsed aga siiski.
2 nädalat on piisavalt pikk periood kus annaks vähemalt füskaga korralikult tegeleda, mis võiks olla alus mängupildi paranemiseks.
Äkki peaks Kalev/Cramo looma pretsedendi, et ei lase mängijaid koondisesse? Hermet, Toom, Kuuba, Rosenthal, Makke kutsetega mehed, viimastel kordadel on saanud ka kutse Miška ja Severi. Need on pelgalt kutsed aga siiski.
2 nädalat on piisavalt pikk periood kus annaks vähemalt füskaga korralikult tegeleda, mis võiks olla alus mängupildi paranemiseks.
Kairyse ajal ei lubatud mängijaid koondisesse. Noormängijate ja B-koondislastega kaotati Saksamaale umbes viiekümnega. Pärast seda sõlmiti klubide ja alaliidu vahel väidetavalt kokkulepe, et edaspidi ei hakata mängijaid kinni hoidma.Slehtme kirjutas: ↑Täna, 17:10 Ehk täitsa loll mõte aga kuulake mind ära. Luba antud rappimiseks
Kui kandidaate ei hakka vigastused rappima, siis ei pruugi ükski kalevlane koondisesse mahtuda. Seega „probleem“ võib justkui iseenesest laheneda.