Eesti-Läti korvpalliliiga 2025/26

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
theundertaker
Kasutaja

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2025/26

Postitus Postitas theundertaker »

Laupäeval on Rüütel ja Aimre ainukesed üle 2. meetrised mehed Vefi vastu.
Slehtme
Kasutaja

Postitus Postitas Slehtme »

theundertaker kirjutas: 14 Nov 2025, 16:57 Laupäeval on Rüütel ja Aimre ainukesed üle 2. meetrised mehed Vefi vastu.
Ah polegi vaja ju pikemad kui tahad mängida 5sekundi korvpalli. Nende õnnetuseks nad ei jaksa kauem kui 1 veerand seda mängida.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Mul on tunne, et Johan Kärbi „uuel aastal võidame 100% medali“ läheb Eesti korvpalli folkloori.

https://sport.delfi.ee/artikkel/1203831 ... sponsoriga
Ataman
Kasutaja

Postitus Postitas Ataman »

Uhhuu kirjutas: 15 Nov 2025, 18:57 Mul on tunne, et Johan Kärbi „uuel aastal võidame 100% medali“ läheb Eesti korvpalli folkloori.

Pull jep, aga tegelikult on põhihooaeg ju täiesti tähtsusetu. Asetus erilist rolli ei oma, sest viimaseks ikka ei jääda ja kõikide teiste asetustega on medalini üsna sarnane teekond. Ehk kevadel tuleb oma ära teha ja ollakse kunnid.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Ataman kirjutas: 15 Nov 2025, 19:16
Uhhuu kirjutas: 15 Nov 2025, 18:57 Mul on tunne, et Johan Kärbi „uuel aastal võidame 100% medali“ läheb Eesti korvpalli folkloori.

Pull jep, aga tegelikult on põhihooaeg ju täiesti tähtsusetu. Asetus erilist rolli ei oma, sest viimaseks ikka ei jääda ja kõikide teiste asetustega on medalini üsna sarnane teekond. Ehk kevadel tuleb oma ära teha ja ollakse kunnid.
Alustuseks tuleb kasvõi korra suuta võita mõnda paberil enda masti võistkonda. Seni pole sellele isegi lähedal oldud. Hooaja algus on olnud isegi kehvem kui Stepanovski käe all. Viimati tehti nii nigel start vist siis, kui mängiti veel valdavalt oma kasvandikega.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Tondu kirjutas: 12 Nov 2025, 12:52 Ma hakkasin ka sama mõtlema. Just seetõttu, et liiga lehel on ta juba endise mängijate nimekirjas. Teinekord läheb kuid, enne kui lahkumine liiga lehel korda aetakse. Kui asi nii ruttu ette võeti, siis ilmselt oli vaja paberid järgmise klubi jaoks korda ajada.
Fox tegi juba esimese mängu Läti ülikooli eest, 19p kõige resultatiivsem. Huvitav, kas Keila KK selle ülemineku eest ka mingi raha teenis.
Ataman
Kasutaja

Postitus Postitas Ataman »

vaim564 kirjutas: 15 Nov 2025, 19:49
Tondu kirjutas: 12 Nov 2025, 12:52 Ma hakkasin ka sama mõtlema. Just seetõttu, et liiga lehel on ta juba endise mängijate nimekirjas. Teinekord läheb kuid, enne kui lahkumine liiga lehel korda aetakse. Kui asi nii ruttu ette võeti, siis ilmselt oli vaja paberid järgmise klubi jaoks korda ajada.
Fox tegi juba esimese mängu Läti ülikooli eest, 19p kõige resultatiivsem. Huvitav, kas Keila KK selle ülemineku eest ka mingi raha teenis.
jah kuuldavasti olevat tegemist Ühisliiga ajaloo suurima üleminekusummaga
Slehtme
Kasutaja

Ataman kirjutas: 15 Nov 2025, 19:58
vaim564 kirjutas: 15 Nov 2025, 19:49
jah kuuldavasti olevat tegemist Ühisliiga ajaloo suurima üleminekusummaga
Nulle oli kõvasti olnud, lihtsalt nullide ees puudus number
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Kalevi mängu kohta võib öelda, et Coolbet pole just teab mis korralik lakmuspaber, aga mäng mängiti korrektselt ära. Oli distsipliini näha, aga samas rünnakul ka vabadust.

Shout out ka Hermetile ja Toomile. Neid on küll hetkel hea vaadata ning mõlemad ilmselt tunnetavad ka liidrirolli. Minu mängu moment oli see, kui Makke leidis hea sööduga Miška, kes alt kaks ära tõstis ning Hermet ja Toom üheaegselt Makkele propsi viskasid. Selliseid asju on hea näha. Makkelt täna väga viisakas all-around esitus: 10 punkti, 6 lauda, 6 söötu.

Üleüldse oli täna selles suhtes väga hea mäng, et keegi Kalevi poolt platsil käinutest ei ebaõnnestunud ning kõigil võis hea tunne sisse jääda.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

No ikka jõle pakk Coolbetile, ma ei tea kes see nimisponsor tahab sellisel ketukal nähtav olla, aga las ta ole siis :D

Brody Fox siis juba jah LU-s, ei tea kas Peep siis pennigi leidnud et selline vend meeskonda tuua? Kuskilt tal neid punkte vaja on, muidu leiab peatselt end tabelipõhjast.

E: ma arvan, et on aeg hakata rääkima Evartist ja kas ta ikka kõlbab peatreeneriks. Eelmise hooaja võidud tulid valdavalt tabelipõhja vastu, nüüd ei suudeta vabsje midagi näppude vahele saada. Ta lihtsalt on liiga toores hetkel, et olla peatreener ja võiks teha 3-4aastat abitreenerit veel ja äkki siis midagi tärkaks, hetkel on see päris õudne. Meeskond, mis peaks olema play offi contender on 1-6, kodus pole veel kordagi võidetud ja ausalt ega väga ei näe seda tulemas kah. Ogemunogo lepingu sõlmimine nii varakult tundus justkui hea idee, aga nüüd on sellega jah.. Sitt situatsioon nagu Stepanovskiga, kus tõenäoliselt peavad suure summa taguma, et lahti lasta aga kui su põhi tsenter paneb nullirida konstantselt siis pole muud varianti. Kui TalTech Meiersit rohkem ei soovi siis proovigu leida mingi diil temaga, hetkel on ainult LU vastu võidetud ja ei tea kas Liepajat isegi suudavad hammustada, kes just kaotas Viimsile.
Slehtme
Kasutaja

vanafänn kirjutas: 16 Nov 2025, 08:19
E: ma arvan, et on aeg hakata rääkima Evartist ja kas ta ikka kõlbab peatreeneriks. Eelmise hooaja võidud tulid valdavalt tabelipõhja vastu, nüüd ei suudeta vabsje midagi näppude vahele saada. Ta lihtsalt on liiga toores hetkel, et olla peatreener ja võiks teha 3-4aastat abitreenerit veel ja äkki siis midagi tärkaks, hetkel on see päris õudne. Meeskond, mis peaks olema play offi contender on 1-6, kodus pole veel kordagi võidetud ja ausalt ega väga ei näe seda tulemas kah. Ogemunogo lepingu sõlmimine nii varakult tundus justkui hea idee, aga nüüd on sellega jah.. Sitt situatsioon nagu Stepanovskiga, kus tõenäoliselt peavad suure summa taguma, et lahti lasta aga kui su põhi tsenter paneb nullirida konstantselt siis pole muud varianti. Kui TalTech Meiersit rohkem ei soovi siis proovigu leida mingi diil temaga, hetkel on ainult LU vastu võidetud ja ei tea kas Liepajat isegi suudavad hammustada, kes just kaotas Viimsile.
Isiklikult arvan, et palju jääb ka mitte eksiteeriva abitreeneri taha. Gert on väga tore mees ja kõike muud, aga Evartil oleks täna vaja enda kõrvale abitreenerit kes oleks 24/7 olemas, oleks samamoodi analüüsiv nagu tema ja vajadusel ütleks sõna sekka, kui kuul kokku jookseb. Hetkel tundub, et Gert ei täida seda rolli. Ta on lihtsalt hypeman. Täpsustage, mitu korda on see hooaeg olnud olukorda, mil Evart üksi pingil olnud? Endale meenub mäng Tartuga, aga kas neid on veel olnud?
Huvitav oleks teada, et kas siis Evart ei küsinud endale lisa abitreenerit või John ei andnud lihtsalt
vanafänn
Kasutaja

Slehtme kirjutas: 16 Nov 2025, 09:05
Isiklikult arvan, et palju jääb ka mitte eksiteeriva abitreeneri taha. Gert on väga tore mees ja kõike muud, aga Evartil oleks täna vaja enda kõrvale abitreenerit kes oleks 24/7 olemas, oleks samamoodi analüüsiv nagu tema ja vajadusel ütleks sõna sekka, kui kuul kokku jookseb. Hetkel tundub, et Gert ei täida seda rolli. Ta on lihtsalt hypeman. Täpsustage, mitu korda on see hooaeg olnud olukorda, mil Evart üksi pingil olnud? Endale meenub mäng Tartuga, aga kas neid on veel olnud?
Huvitav oleks teada, et kas siis Evart ei küsinud endale lisa abitreenerit või John ei andnud lihtsalt
Absoluutselt, see on suht insane, et klubi mis tahab medalitele võidelda hoiab nö. abitreeneriks venda kes tuleb ja läheb, mil ta ise tahab. Veelgi huvitavam, et John tal laseb seda kõike teha, kala mädaneb peast ja võimalik, et Kärp peaks samuti tegema mingi kannapöörde. Mis mõte on hoida Kullamäed seal pingil, kui ta ise pmst otsustab, millal ta aitab ja millal mitte.
Slehtme
Kasutaja

vanafänn kirjutas: 16 Nov 2025, 09:15
Absoluutselt, see on suht insane, et klubi mis tahab medalitele võidelda hoiab nö. abitreeneriks venda kes tuleb ja läheb, mil ta ise tahab. Veelgi huvitavam, et John tal laseb seda kõike teha, kala mädaneb peast ja võimalik, et Kärp peaks samuti tegema mingi kannapöörde. Mis mõte on hoida Kullamäed seal pingil, kui ta ise pmst otsustab, millal ta aitab ja millal mitte.
Julgen arvata, et paljuski jääb see sõprussuhete taha. See ei ole, et töötaja-tööandja ja kardetakse tülli minna. Sama käis ka Reinboki kohta ma arvan, et miks vahetus venis paar nädalat.
Eesti kossu kogukond nii väike, et ”vallandamise” peale tuleb kohe paha tuju ja aastaid enam tere ei õelda.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Pärnu probleem tundub mulle olevat eelkõige see, et valitud välismängijad peaksid olema teistsuguse tüpaažiga. Kuigi nende statistika ei ole midagi hullu, siis mänguliselt ei ole Pärnul ühtegi liidrit esile kerkinud.

Harris oli hooaja alguses roostes ning on nüüd natuke etemaks läinud, aga minu meelest ei tee ta teisi enda ümber paremaks. Individuaalsete ürituste pealt tal vahepeal õnnestub, aga thats about it.

Siis see Rootsi duo. Johansson on nii nagu võis temast oodata - puhtakujuline rollimängija. Aga teda vaadates tuleb meelde igakord see vana jutt, et tegelikult oleks võinud siis tema asemel Niitsu palgata. Selle asemel pandi Niitsule mingi naljaleping lauale. Ma olen üsna kindel, et Niits oleks toonud väljakule sama palju musta tööd, aga panustanud juurde rohkem liidriomadusi. Arvidsson on ka huvitav mees. Platsil teda justkui tähele ei pane, aga teed mängu lõpus statistika lahti ning vastu vaatavad viisakad numbrid. Samas ei ole ta minu meelest mängija, kes iseseisvalt suudaks mängukäike muuta ning võite koju tassida.

Serhejevi osas näib jällegi see, et ükski tagamängija ei oska talle õigesti palle kätte anda. Eks ta ise peaks ka agressiivsem olema, aga oleks tal vähemalt üks tagamängija, kellega tal parem koostöö oleks, oleks pilt poole võrra etem.

Ja siis see ülejäänud eestlaste kamp. Noh, Eelmäe on sisuliselt Eesti versioon Johanssonist. Musta töö tegija, aga mitte mingite väljapaistvate liidriomadustega. Jällegi kontrast Niitsuga on see, et Niitsul on vähemalt see sisemine põlemine võtta ning pall korvi rammida, nagu Raudla ühes episoodis sõnastas.

Ilves on Eesti mõistes kvaliteetne mängija, aga taaskord - ta pole kunagi elus liider olnud. Ta on toetavas funktsioonis Pärnule hea valik ning lisab kaitses käike, aga ta ei ole mees, kes hakkaks Pärnut ilgelt tassima.

Hint on ka hea näide sellest, et nõrgemas klubis võis ta suht keskses rollis olla, aga klubis, kus mängijate individuaalne tase on kõrgem, peab ta alles enda kohta otsima. Kuna ta on ikkagi omadustelt üsna hustle-mängija ning tal on kindlad tugevused, siis ta võib selle koha ühel hetkel ka leida, aga tänasel päeval on ta minu meelest Niitsu limiteeritud ja kogenematum versioon.

Noh, ja kui tagaliinis on esimene pingilt tulev mängija hetkel Sverre Aav, siis ütleb ka see nii mõndagi.

Noorte valik pingi otsale on ka pehmelt öeldes kummastav. Allik, Kalbus toredad poisid, aga suure tõenäosusega neist profimängijaid ei saa. Ma Pärnu puhul tahaks kangesti näha, et oleks üritatud kasvõi U-koondistest mõnda andekamat poissi kätte saada. Jah, ma saan aru, et olmelistel põhjustel on see väga keerukas protsess, sest kõigile on kool oluline ja ei taheta nii noorelt vanematest eemale kolida, aga no kellegi saanuks ju ikka kätte? See on küll halb näide, sest nad tahtsidki Raesse kooli lõpetama jääda, aga Vuksid olnuks näiteks ideaalne täiendus Pärnule. Kui ajalooliselt on paljud noormängijad Pärnusse väga noorelt tee leidnud (nt Paasoja, Soo, Konontšuk, Toom, isegi Niits), siis nüüd on see nišš täielikult ära kaotatud.

Ehk suuresti viskaks ma kivi komplekteerimise kapsaaeda, mis tundus ikka korralikult lappavat. Juttude järgi tundus, et eks see vist oli muidugi suuresti Evarti vastutada. Samas tõepoolest - kui sa sisuliselt pead üksi neid asju vaagima ja otsustama, siis võidki noore treenerina puusse panna. Reinbokil Kalevis oli vähemalt kogenud tugi olemas + Rannula, kellega ma saan aru ta ka aeg-ajalt nõu pidas. Rääkimata sellest, et Reinboki varasem kogemus vs Evarti varasem kogemus on märkimisväärselt erinev.

Kullamäe osas olen ma ammu selles mõttes kriitiline olnud, et ta on küll läbi ja lõhki Eesti korvpalli toetav mees, aga ma pole kindel, kui professionaalne ta tänasel päeval on. Ühtpidi jääb mulje, et ta tahaks küll kangesti asjade juures olla, aga teistpidi on ta selline rööprähkleja, kes päris 100% ka ei viitsi end kuhugi pühendada, sest muud asjad on ka põnevad. Kui palju räägitakse mängijate professionaalsusest, siis ma ei tea, kui professionaalne on see, et abitreener selline tund-poolteist pärast kaotust otsesele rivaalile hakkab Instagrami oma podcasti džinni kohta postitama. Ilmselt oli see kaotus just another day in the office ning homme podcasti vaja salvestada ja läheb edasi.
Viimati muutis East, 16 Nov 2025, 09:51, muudetud 4 korda kokku.
vanafänn
Kasutaja

Slehtme kirjutas: 16 Nov 2025, 09:40
vanafänn kirjutas: 16 Nov 2025, 09:15
Julgen arvata, et paljuski jääb see sõprussuhete taha. See ei ole, et töötaja-tööandja ja kardetakse tülli minna. Sama käis ka Reinboki kohta ma arvan, et miks vahetus venis paar nädalat.
Eesti kossu kogukond nii väike, et ”vallandamise” peale tuleb kohe paha tuju ja aastaid enam tere ei õelda.
Nii on, aga see ongi see probleem selle puhul. Kui tahad olla edukas, siis peab olema piisavat karmi rusikat, et ka sõprussuhteid lahutada vajadusel. Hetkel on nagu nö. sitta pilpa peal hoidmine, nii saab see ralli Pärnu jaoks kiirelt läbi.
Vasta