Eesti-Läti korvpalliliiga 2025/26
Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2025/26
Doronin võtab Petersoni töö üle nagu podcastist kuulda. Miskipärast ise mõtlesin sellele juba paar nädalat tagasi kui see uudis välja tuli.
Täna päris mõnus mängudeõhtu tulemas, Kalev mängib täna teist päeva järjest kui külas Liepajal, eile sõideti korralikult LUst üle. TalTechil ja Varrakul on esiteks endal pisut pinged peal, kui täna võidavad Ogret siis lähevad ka Ventspilsist mööda, kes eile kaotas VEFile. Teiseks annaks see taaskord abikäe pärnakatele, kes ikka punnivad täiega et seda viimast playoff kohta saada. Pärnakate järgmine mäng alles 4.märts muidugi (3 veel kokku, Tartu, Zelli ja Viimsi).
Tegelt on lausa võimalus, et enne koondisepausi jääb 5!! meeskonda 15 võidu peale
täitsa nagu euroliiga, every game matters.
E: Täna mängiv Keila lõpetas lepingu Wattsiga, "Seisame vankumatult puhta ja reegleid järgiva spordi eest, ega pea kahtluste korral koostöö jätkumist võimalikuks.“ Sel hooajal seda pulli ikka juhtub korralikult
Tegelt on lausa võimalus, et enne koondisepausi jääb 5!! meeskonda 15 võidu peale
E: Täna mängiv Keila lõpetas lepingu Wattsiga, "Seisame vankumatult puhta ja reegleid järgiva spordi eest, ega pea kahtluste korral koostöö jätkumist võimalikuks.“ Sel hooajal seda pulli ikka juhtub korralikult
Kalevilt poolajaks -14 Liepaja vastu on päris kõva saavutus, kui arvestada, et Liepaja on tänavu võitnud vaid 4 mängu ja 3 neist on tulnud Keilate vastu. Hall of Shame`i läinud kaotusi on sel hooajal kogunenud juba niigi palju...
Julgeks pakkuda et kui kodused institusioonid teevad oma tööd korrektselt siis on veel suuremaid uudiseid tulemas. Päris pentsik värk ikka, aga vist mõneti paratamatu või siis ajastule kohane.vanafänn kirjutas: ↑14 Veebr 2026, 16:54 Täna päris mõnus mängudeõhtu tulemas, Kalev mängib täna teist päeva järjest kui külas Liepajal, eile sõideti korralikult LUst üle. TalTechil ja Varrakul on esiteks endal pisut pinged peal, kui täna võidavad Ogret siis lähevad ka Ventspilsist mööda, kes eile kaotas VEFile. Teiseks annaks see taaskord abikäe pärnakatele, kes ikka punnivad täiega et seda viimast playoff kohta saada. Pärnakate järgmine mäng alles 4.märts muidugi (3 veel kokku, Tartu, Zelli ja Viimsi).
Tegelt on lausa võimalus, et enne koondisepausi jääb 5!! meeskonda 15 võidu pealetäitsa nagu euroliiga, every game matters.
E: Täna mängiv Keila lõpetas lepingu Wattsiga, "Seisame vankumatult puhta ja reegleid järgiva spordi eest, ega pea kahtluste korral koostöö jätkumist võimalikuks.“ Sel hooajal seda pulli ikka juhtub korralikult![]()
Ega Liepaja mingi naljavõistkond ei ole. Mängu ei näinud, kuid protokolli põhjal tundub, et vähemalt Acuff oli (koos Toomi ja Makkega) vägagi nähtav, vähemalt mängu lõpus neljandal veerandil, kui -10 pealt jõuti lisaajale ja lõpuks saadi võit. Vabavisked 61%, 21(34) ja lõpus otsustavatel hetkedel pandi neid ridamisi mööda. Kuna ründelauda domineeriti, siis ilmselt kehv visketabavus.
Eesti klubide jaoks olid olulised TalTechi võit Ogre üle ja Tartu võit Zelli üle. Turniiritabelis jõudis tänu Tartu võidule (ilma Painterita, kuid McBride on tagasi) juba kolmandaks. Pärnul õrnad lootused on, kuid Tartut peavad kodus igal juhul võitma, muidu ei mängi välja.
Eesti klubide jaoks olid olulised TalTechi võit Ogre üle ja Tartu võit Zelli üle. Turniiritabelis jõudis tänu Tartu võidule (ilma Painterita, kuid McBride on tagasi) juba kolmandaks. Pärnul õrnad lootused on, kuid Tartut peavad kodus igal juhul võitma, muidu ei mängi välja.
Kalevi vaatest on Liepaja siiski naljameeskond: neil on ainult üks mängija, kes mahuks Kalevis rotatsiooni – Dusell.
Teisel poolajal suudeti ennast normaalsele intensiivsusele häälestada. Makke ja Acuff hekseldasid mõnuga Liepaja kaitset: tegid teravust ja murdsid kas ise korvile või mängisid mõne kaaslase vabaks. Acuff sai tänu Kaukiaineni puudumisele ning Rosenthali kehvale mängule ja vigadega välja langemisele üle pika aja endale omases rollis ehk mänguloojana tegutseda ja kasutegur oli kohe ilmne.
Võitmine tehti enda jaoks maru raskeks. Ilmekas näide on normaalaja lõpp. Kui mängida jäi pool minutit alustati rünnakut kahepunktilises eduseisus. Makke suutis paraku teha totra pallikaotuse, kui äsas palli põrgatades vaba käega vastasele vastu vahtimist. Mõni hetk hiljem suutis ta palli tagasi näpata, misjärel sooritati tema vastu isiklik viga, kuid ta suutis tabada vaid ühe vabaviske (pea terve meeskond oli selle elemendiga hädas). Kolmepunktilises eduseisus oli kõvasti aega ja võimalust, et vastane vabaviskejoonele saata, kuid selmet lasi Kuuba (kui õigesti mäletan) Dusellil põrgatuse pealt kolmese näkku virutada.
Teisel poolajal suudeti ennast normaalsele intensiivsusele häälestada. Makke ja Acuff hekseldasid mõnuga Liepaja kaitset: tegid teravust ja murdsid kas ise korvile või mängisid mõne kaaslase vabaks. Acuff sai tänu Kaukiaineni puudumisele ning Rosenthali kehvale mängule ja vigadega välja langemisele üle pika aja endale omases rollis ehk mänguloojana tegutseda ja kasutegur oli kohe ilmne.
Võitmine tehti enda jaoks maru raskeks. Ilmekas näide on normaalaja lõpp. Kui mängida jäi pool minutit alustati rünnakut kahepunktilises eduseisus. Makke suutis paraku teha totra pallikaotuse, kui äsas palli põrgatades vaba käega vastasele vastu vahtimist. Mõni hetk hiljem suutis ta palli tagasi näpata, misjärel sooritati tema vastu isiklik viga, kuid ta suutis tabada vaid ühe vabaviske (pea terve meeskond oli selle elemendiga hädas). Kolmepunktilises eduseisus oli kõvasti aega ja võimalust, et vastane vabaviskejoonele saata, kuid selmet lasi Kuuba (kui õigesti mäletan) Dusellil põrgatuse pealt kolmese näkku virutada.
Ma ei saa sellest põikpäisusest Acuffi pmina mittemängitamisest aru. Jah, mängujuhte on, aga Acuff mängujuhina aeg ajalt kate kattest on väga efektiivne relv, mida aeg ajalt kasutada, sest nii somm kui kui makke suudavad visata ja ka Rosenthal võib ju kahte mängida. Jelks paistab ka olevat end, kes korralikult katet laob ja suudab nii korvi alla rollida kui väljast nn poppida. Ok, siin muidugi lihtne targutada, eks ameeriklasel juhtub neid pallikaotusi sisse, aga kate kattest teravust suudab küll minu meelest meeskonnas kõige paremini teha, pluss suudab ka sööta. Äkki siis play-off'i salarelv vms.Uhhuu kirjutas: ↑Eile, 00:07 Kalevi vaatest on Liepaja siiski naljameeskond: neil on ainult üks mängija, kes mahuks Kalevis rotatsiooni – Dusell.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Tänane Tartu pressiteade:
Maks & Mooritsa uueks mänedžeriks saab
kohaliku korvpalli elav legend Marek Doronin
Tartu Ülikool Maks & Mooritsa korvpalliklubi mänedžerina asub märtsi keskpaigast tööle endine tippkorvpallur, terve oma pika karjääri Tartu Ülikooli särki kandnud Marek Doronin.
18 järjestikust hooaega Tartu esindusmeeskonna ridades pallinud Doronin riputas ketsid varna aastal 2016. Viimased kümme aastat on mees töötanud Eesti Akadeemilises Spordiliidus, neist viimased kaks aastat peasekretäri positsioonil.
“Olen sisimas alati teadnud, et ühel hetkel tahan ma korvpalli juurde tagasi tulla. Kui klubijuht Gert Prants mulle teada andis, et Robert Peterson liigub edasi ja pakkus välja idee, et võiksin kandideerimist kaaluda, siis esimese hooga olin ma väga meelitatud. Juba järgmisel päeval mõtlesin, et ma ikka ei tea,” muigab Doronin, kelle sõnul vajas idee tippkorvpalli juurde naasmisest pisut harjumist.
“Mida rohkem ma sellele mõtlesin, seda rohkem tundus, et kümme aastat Eesti Akadeemilises Spordiliidus on olnud piisavalt pikk aeg ja korvpall on mind alati natuke teistmoodi motiveerinud ka. Seega usun, et see saab olema hea muutus.”
Doronin tunnistab, et oli mõned aastad korvpallist täiesti eemal: “Alles kolm aastat tagasi hakkasin regulaarselt Tartu mänge kommenteerima ja see tõi mind üha rohkem saali tagasi ning lõi silla, et meeskonna tegemistele lähemal olla. Loomulikult on mu süda alati korvpalli juures olnud ja mul on väga hea meel olla peagi tagasi Tartu esindusmeeskonna juures.”
Keset hooaega mänedžeri rolli astuv Doronin loodab uues ametis kiiresti kohaneda. “Robert on teinud väga head tööd ja need sussid on päris suured mida täita. Minu eesmärk hooaja praeguses faasis on end kiiresti kõikide nüanssidega kurssi viia ja meeskonna jaoks võimalikult sujuvalt asjad üle võtta. Suuremas plaanis tahan anda oma panuse, et meistritiitel Tartusse tagasi tuua. See on kahtlemata üks kõige suuremaid motivaatoreid. Tartu korvpall on viimastel aastatel olnud selgelt tõusuteel ja nii minu kui kogu klubi peamine roll on kindlustada, et see areng jätkuks.”
Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi juhatuse esimees Gert Prants: “Mul on Mareki liitumise üle väga hea meel. Ta mängis tervelt 18 aastat Tartu esindusmeeskonnas ning osa sellest kaptenina. Olen kindel, et ta rakendab oma teadmisi ja kogemusi ning toob ka mänedžerina vähemalt seitse tiitlit Tartusse.”
Maks & Mooritsa uueks mänedžeriks saab
kohaliku korvpalli elav legend Marek Doronin
Tartu Ülikool Maks & Mooritsa korvpalliklubi mänedžerina asub märtsi keskpaigast tööle endine tippkorvpallur, terve oma pika karjääri Tartu Ülikooli särki kandnud Marek Doronin.
18 järjestikust hooaega Tartu esindusmeeskonna ridades pallinud Doronin riputas ketsid varna aastal 2016. Viimased kümme aastat on mees töötanud Eesti Akadeemilises Spordiliidus, neist viimased kaks aastat peasekretäri positsioonil.
“Olen sisimas alati teadnud, et ühel hetkel tahan ma korvpalli juurde tagasi tulla. Kui klubijuht Gert Prants mulle teada andis, et Robert Peterson liigub edasi ja pakkus välja idee, et võiksin kandideerimist kaaluda, siis esimese hooga olin ma väga meelitatud. Juba järgmisel päeval mõtlesin, et ma ikka ei tea,” muigab Doronin, kelle sõnul vajas idee tippkorvpalli juurde naasmisest pisut harjumist.
“Mida rohkem ma sellele mõtlesin, seda rohkem tundus, et kümme aastat Eesti Akadeemilises Spordiliidus on olnud piisavalt pikk aeg ja korvpall on mind alati natuke teistmoodi motiveerinud ka. Seega usun, et see saab olema hea muutus.”
Doronin tunnistab, et oli mõned aastad korvpallist täiesti eemal: “Alles kolm aastat tagasi hakkasin regulaarselt Tartu mänge kommenteerima ja see tõi mind üha rohkem saali tagasi ning lõi silla, et meeskonna tegemistele lähemal olla. Loomulikult on mu süda alati korvpalli juures olnud ja mul on väga hea meel olla peagi tagasi Tartu esindusmeeskonna juures.”
Keset hooaega mänedžeri rolli astuv Doronin loodab uues ametis kiiresti kohaneda. “Robert on teinud väga head tööd ja need sussid on päris suured mida täita. Minu eesmärk hooaja praeguses faasis on end kiiresti kõikide nüanssidega kurssi viia ja meeskonna jaoks võimalikult sujuvalt asjad üle võtta. Suuremas plaanis tahan anda oma panuse, et meistritiitel Tartusse tagasi tuua. See on kahtlemata üks kõige suuremaid motivaatoreid. Tartu korvpall on viimastel aastatel olnud selgelt tõusuteel ja nii minu kui kogu klubi peamine roll on kindlustada, et see areng jätkuks.”
Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi juhatuse esimees Gert Prants: “Mul on Mareki liitumise üle väga hea meel. Ta mängis tervelt 18 aastat Tartu esindusmeeskonnas ning osa sellest kaptenina. Olen kindel, et ta rakendab oma teadmisi ja kogemusi ning toob ka mänedžerina vähemalt seitse tiitlit Tartusse.”
See oli selles mõttes huvitav, et kuni neljanda veerandajani oli Acuffil vist kolm punkti kirjas. Kui teised ühel hetkel vigadega välja kukkusid, siis hakkas tema tähetund ja tassimine pihta. Kuid kui see edukas sett välja arvata, siis üldpilt on ikkagi mõnevõrra frustreeriv. Acuff peaks olema meeskonna see go-to-guy, kes suudab rünnakul stabiilselt teravust tekitada ja skoori teha. Kui Liepaja vastu visatud 14 punkti välja arvata, siis: LU vastu 4 punkti, Zelli vastu 2 punkti, Viimsi vastu 10 punkti, Coolbeti vastu 6 punkti, Pärnu vastu 2 punkti ja Tartu vastu 3 punkti. Ma aktsepteeriks sellist statistikarida võibolla mõne noormängija või Kasemetsa puhul, aga ühe peamise rünnakuliidri puhul näib see kesine.
Põhjused tema kõikuvate esituste taga võivad olla erinevad, aga kui miski ei toimi nii nagu peab, siis on see üldkokkuvõttes frustreeriv. Me oleme juba veebruarikuu keskpaigas ning väga palju aega muutuste tegemiseks ei ole - seega ma loodan, et Liepaja mäng andis talle ja treeneritele piisavalt palju mõtteainest ning et Acuff suudab end karikavõistluste nädalal kehtestada.
Acuffi on viimastel kuudel mängitatud paljuski number kolme positsioonil, kus ta ülesandeks on väljaku nurgas viskevõimalust oodata, ehkki ta on tagamängijatest meeskonna üks kehvemaid kaugviskajaid. Kui Liepaja mäng välja arvata, kus ta sai lõpupoole endale omases rollis tegutseda, siis ülejäänud selle kalendriaasta mängudes on ta sooritanud 16 kahese- ja 20 kolmeseüritust. Eks ta jääbki kohatäiteks – kui Kaukiainen naaseb, siis Acuff kobib tagasi noormängija rolli.East kirjutas: ↑Täna, 11:39See oli selles mõttes huvitav, et kuni neljanda veerandajani oli Acuffil vist kolm punkti kirjas. Kui teised ühel hetkel vigadega välja kukkusid, siis hakkas tema tähetund ja tassimine pihta. Kuid kui see edukas sett välja arvata, siis üldpilt on ikkagi mõnevõrra frustreeriv. Acuff peaks olema meeskonna see go-to-guy, kes suudab rünnakul stabiilselt teravust tekitada ja skoori teha. Kui Liepaja vastu visatud 14 punkti välja arvata, siis: LU vastu 4 punkti, Zelli vastu 2 punkti, Viimsi vastu 10 punkti, Coolbeti vastu 6 punkti, Pärnu vastu 2 punkti ja Tartu vastu 3 punkti. Ma aktsepteeriks sellist statistikarida võibolla mõne noormängija või Kasemetsa puhul, aga ühe peamise rünnakuliidri puhul näib see kesine.
Põhjused tema kõikuvate esituste taga võivad olla erinevad, aga kui miski ei toimi nii nagu peab, siis on see üldkokkuvõttes frustreeriv. Me oleme juba veebruarikuu keskpaigas ning väga palju aega muutuste tegemiseks ei ole - seega ma loodan, et Liepaja mäng andis talle ja treeneritele piisavalt palju mõtteainest ning et Acuff suudab end karikavõistluste nädalal kehtestada.