Karikavõistlused 2025/26

Eesti meistriliigast ja karikavõistlustest
Slehtme
Kasutaja

Re: Karikavõistlused 2025/26

Postitus Postitas Slehtme »

Pärnu täna suuresti päästaks korralik(kogemustega) abitreener, kes toetab Evartit igas aspektis. Ma ei väida, et Kullamäe ei tee seda, aga ta pole see inimene, kes täna (noor)treenerit Evartit piisavalt abistaks.
Aga mis on minu silmis veel suurem probleem seal pingil, on klubi omanik. Ta tekitab üleliigseid lisapingeid seal. On need väljaütlemised, mis on, aga kui klubijuht istub pingil, iga mäng näost punane, röögib, möllab, palvetab, tekitab see paratamatult nii treeneris kui ka mängijates pingeid.
Selline olukord võibki lõpuks selle tekitada, et Johnil kaob isu ära. Me kõik saame aru, et see on justkui tema laps, aga pigem on sellist muutust vaja. Korralik abitreener, kasvõi kõne Reinbokile ja John otsib omale Pärnu saalis VIP ruumi, sest väljaku kõrval ei saa ta ka istuda, nagu eelmine hooaeg nägime.

Coolbetile palju õnne, siiralt. Kaks lisa mängu ja võimalus pronksile. Lisaks see siiras rõõm, mis sealt vallandus lõpusireeni järel. Äge.
Ja jutud käivad, et Peebu poolt lendu lastud pudel endiselt lendab seal pärnu saalis
danielto
Kasutaja

Postitus Postitas danielto »

Mnjah, Pärnule valus hoop. Terve hooaeg on olnud üks kannatuste rada ja nüüd veel selline "maasikas" siia otsa. Ma kindlasti ei ütle, et Evart tuleks välja vahetada. Ma näen temas potentsiaali ja eks võibolla noore peatreenerina tuleb mingid ämbrid ka läbi kolistada. Nõus, et kogenud abitreenerist oleks kasu, kes ka sisuliselt igapäevaselt treeningprotsessis sees on. Aga Pärnu satsil jääb puudu mingist y-faktorist, mis ühte meeskonda võiks saata. Tulemused tulemusteks, aga sellist duhhi on vähe. Käib selline töntsutamine ja ilmselt tagantjärgi tarkusena saabki ju öelda, et ju siis komplekteerimine ei õnnestunud. Kärbi kulla juttu hooaja eel võis muigega võtta, aga ilmselt paberil võikski sellest koosseisust rohkem oodata kui reaalne mängupilt annab. On see nüüd peatreeneri küündimatus mängijatest maksimum kätte saada või mitte, aga mängijad ise peavad ka platsil siiski asjad ära tegema.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja

Postitus Postitas Drogba »

Kes ajalugu ei mäleta elab tulevikuta! Mäletan kui Paiste laksas keskjoonelt kolmeka sisse ja Rock sai Kalle Kalevilt tappa. See oli vist Kullamäe esimene täispikk hooaeg coachina. Huvitav kas siis mindi ka kohe ta töökoha kallale? Siin foorumiski äkki sellest juttu ajaloo arhiivides. Üllatused on toredad ja viimasel ajal Eesti kossus paraku harvad! Äge ikka, et juhtus eile!
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Drogba kirjutas: Eile, 16:17 Kes ajalugu ei mäleta elab tulevikuta! Mäletan kui Paiste laksas keskjoonelt kolmeka sisse ja Rock sai Kalle Kalevilt tappa. See oli vist Kullamäe esimene täispikk hooaeg coachina. Huvitav kas siis mindi ka kohe ta töökoha kallale? Siin foorumiski äkki sellest juttu ajaloo arhiivides. Üllatused on toredad ja viimasel ajal Eesti kossus paraku harvad! Äge ikka, et juhtus eile!
Asi pole ju ainult eilses häbiväärses allajäämises, vaid selles, et Evart pole oma 14-kuulise ametiaja jooksul suutnud teha tulemust ei ühisliigas, eestikatel, eurosarjas ega karikavõistlustel.

Ühisliigas pole võitude ja kaotuste suhe kahe hooaja peale justkui väga halb (17 võitu ja 20 kaotust), aga vaid kolm võitu on tulnud meeskondade vastu, kes mahuvad või on mahtunud üheksa parema sekka: Ventspils, Ogre ja TTÜ. Kusjuures esikuuikusse kuuluvat meeskonda pole Evarti Pärnu seni võita suutnud. Ühesõnaga, võidud on tulnud suuresti kehvikute vastu. Ja seda on Pärnu-suguse meeskonna kohta, kes kuulub eelarvelt ühisliigas esikaheksasse, piinlikult vähe.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Tartu oli 36 minutit punkt-punktis 6-7 mehega ja ilma Burnsita mängiva Keila KKga :)
Nüüd poolaja lõpus on Keilal murdumise punkte näha.
Ed. Pärnu jutu juurde: väga ei usu seda juttu, et Pärnu probleemid saavad alguse abitreenerist, see on kellegi soovmõtlemine. Pärnu süsteemis on väga kogenud Kullamäe ja Per Källman (kes on istunud ka meeskonna pingil, kui Kullamäe ära on), knowhowd peaks süsteemis piisavalt olema ja ma ei usu, et seda knowhowd ka ei anta. Otsused teeb ikkagi peatreener, kes ka vastutab tulemuste eest ja Evartil pole peale võidu väga ebastabiilse Ogre üle sel hooajal eriti midagi ette näidata. Ise küsimus, et sellist traditsioonilist abitreenerit nagu Stepanovskil oli see teine ukrainlane, Pärnul enam tõepoolest ei ole, aga see sõltubki sellest, kuidas rollijaotus on süsteemis organiseeritud, mitte et nüüd hirmsasti tahaks või peaks Kullamäed kaitsma, aga sinna pole koer maetud. Pärnu edukus saab sõltuma sellest, kuidas mehed mängima pannakse, seal ongi pigem mitte superstaarid, vaid sellised mängijad, kes peaksid tegema sammu edasi (sh Eelmäe, Aav, Hint, selleks võeti meeskonda ka Johansson), pakkuma stabiilselt taset ja siin on mööndustega vaid Harris ja Ilves koha välja mänginud, teistel kipub ebaõnnestumisi liiga palju sisse tulema.
Tondu
Kasutaja

Postitus Postitas Tondu »

Eks üks küsimus Pärnu puhul on ka see, et kui hea Evart on mängijate valikul. Rannula ka esiti pani nende valimistega ju puusse, pärastpoole sai asja paremini käppa. Pärnu puhul on mul jäänud mulje, et peatreener peab ise mängijate valimisel väga suure töö tegema ja võibolla on Evartil vaja hoopis selles osas rohkem abi, et kui komplekteerimine mängijate ja isiksuste osas paremini paigas oleks suudaks ta igapäevase treeneritööga paremini tulemust luua.

Mis Tartu-Keila mängu puutub, siis jäi selline tunne, et tartlaste eesmärk oli mängida minimaalse energiakuluga.
Slehtme
Kasutaja

Postitus Postitas Slehtme »

Tondu kirjutas: Täna, 08:51 Mis Tartu-Keila mängu puutub, siis jäi selline tunne, et tartlaste eesmärk oli mängida minimaalse energiakuluga.
Pigem oli jah sellise maiguga mäng. Tea kui rahul Aivar on, et selline veidra mängu poolikuks alla sai.
Leidsin end mõttelt, et huvitav kuidas muu maailm/euroopa sellist asja vaatab, et üks meeskond mängib 5mehega (36+min) ja ainult üks eesmärk on - mitte vigu teha. Ise mõtlen nagu, et sellised asjad jätavad suht sita maigu juurde meie kodusele kossule. Võib-olla panen üle selle mõtte/tundega aga jh.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Tondu kirjutas: Täna, 08:51 Eks üks küsimus Pärnu puhul on ka see, et kui hea Evart on mängijate valikul. Rannula ka esiti pani nende valimistega ju puusse, pärastpoole sai asja paremini käppa. Pärnu puhul on mul jäänud mulje, et peatreener peab ise mängijate valimisel väga suure töö tegema ja võibolla on Evartil vaja hoopis selles osas rohkem abi, et kui komplekteerimine mängijate ja isiksuste osas paremini paigas oleks suudaks ta igapäevase treeneritööga paremini tulemust luua.

Mis Tartu-Keila mängu puutub, siis jäi selline tunne, et tartlaste eesmärk oli mängida minimaalse energiakuluga.
Pärnu osas on ka minu mõtted need, et organisatsioon tervikuna on nõrk teatud sportlike otsuste tegemisel. Eelarve kasvatamise hoidmise mõttes on John tegelikult Eesti mõttes head tööd teinud (ikkagi suuruselt kolmas eelarve), aga teatud muud otsused panevad tihti kukalt kratsima.

Kõige värskem näide ehk sellest ajast, kui Arvidsson viga sai. Kõigepealt toodi Jarret, kellest ilmselgelt asja ei saanud, aga kelle puhul oli algusest peale ebaõnnestumisrisk niigi väga suur, sest ta oli nii pikalt mängupraktikata olnud. Seejärel toodi aga juba Mohamed, kes on hoopis teise positsiooni mängija ja kes Pärnu radarile jõudis väidetavalt agendi soovitusel stiilis, et siuke vahva kutt on saadaval, äkki tahate proovida. Ma üldjuhul eeldaks, et mängijate värbamine võiks käia selliselt, et peatreeneril on selge visioon, millist tüüpi mängijat ta kindlale positsioonile tahab, aga Pärnu klubi puhul on mul ajalooliselt jäänud mulje, et väga-väga palju tuginetakse mingite agentide mesijutule ning võetakse mängijaid, keda neile lihtsalt pähe määritakse. See ei näe väga hea välja, kui hooaja kõige kriitilisematel hetkedel (play-off koht kaalul) hakatakse välismängijatega sõna otseses mõttes bingot mängima.

Ilmselt tõesti Rannula oli selline treener, kes hoidis klubi sportlikku poole juhtimist rohkem enda käes ning õnnestus välismängijatega märksa paremini. Rivers, Maxhuni, Alston, Jaunzems. Rannula-järgsest perioodist ei oskagi ma ühtegi selget edulugu välja tuua. Kui, siis vaid äkki Hart, aga temagi oli esiti selline kahtlane valik ning oleks peaaegu koju saadetud. Olgem ausad, ega Ogemuno ka mingi kuldmuna eelmisel aastal polnud. Väga efektne mängumees, aga kui vastastel oli vähegi normaalne keskmängija vastu panna, siis kaitses tuli palju sisse. Tänavusest hooajast, peale operatsiooni, ei hakka rääkimagi.
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

East kirjutas: Täna, 10:53 Pärnu osas on ka minu mõtted need, et organisatsioon tervikuna on nõrk teatud sportlike otsuste tegemisel. Eelarve kasvatamise hoidmise mõttes on John tegelikult Eesti mõttes head tööd teinud (ikkagi suuruselt kolmas eelarve), aga teatud muud otsused panevad tihti kukalt kratsima.
Ma olen kindel ,et Talltechi eelarve on suurem kui Pärnul, seega suuruselt 4 eelarve on Pärnul., Eesti mängijad on kallimad kui leegionärid, vaata taustajõudusid, igalt poolt on Talltech kvaliteetsem, seda väikse eelarvega ei saa teha.
Vasta