Eestlased välismaal

Üleüldine korvpallijutt
Maksim Arket
Kasutaja

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Maksim Arket »

vanafänn kirjutas: Täna, 17:36
Uhhuu kirjutas: Täna, 16:03 Stefan Vaaks andis teada, et on Providence`i peatreeneri vallandamise tõttu otsustanud end kirja panna üleminekute portaalis. Esimene kosilane on juba teada: eliitkonverentsis mängiv Ohio State, kes osaleb tänavu NCAA finaalturniiril.

Ühe mängu ajal mainis telekommentaator, et Vaaksil oli tänavuseks hooajaks pakkumine mh Arizonast.
Egas ta vist sellist treenerit ei leia rohkem, kes annaks talle nii vabad käed nagu Kim English seda tegi, samas ta on praegust turul ikka kuum kaup. Huvitav, kui Providence oleks jõudnud March Madnessile siis kas ta oleks üldse lahkunud?
Viimane asi mis ta arengule kasuks tuleks oleks järjekordne Englishi tüüpi treener. Vaaksil on vaja järgmine hooaeg eelkõige kompetentset struktuuri ja süsteemi kus ta saaks loogilisi viskeid ja tema kõrval oleks asjalik mängujuht. Analüütilist ja tarka treenerit kes oleks tema kaitsepuuduste suhtes nõudlik jättes samas rünnakul teatud vabaduse ,aga hoiaks teda sellegipoolest ohjes. Sellist kohati suvalist lahmimist uuel hooajal enam näha ei tahaks. Enim ootakski arengut kaitsemängus ja rünnaku puhul mängutunnetuses - mis hetkel milliseid otsuseid vastu võtta. Lisaks tahaks ka näha natuke rohkem sellist võitluslikkust ja eneseohverdamist.
Uhhuu
Kasutaja

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Siinkohal on hea meenutada, mida Vaaks oma esimeselt ülikoolihooajalt ootas:

„Ma ei oota, et mängin kohe esimesel aastal 25 minutit ja hakkan kohe 20 punkti paugutama, nagu ma Cramos paugutasin. Pigem sean endale alguses realistlikud eesmärgid, mis on tehtavad. Viimsis oli mu eesmärk saada kuskil 15 minutit mänguaega, aga tuli välja, et sain hoopis 25 minutit ja viskasin 15 punkti mängus. Kui Cramosse jõudsin, siis oli eesmärgiks samamoodi saada 15-20 minutit mänguaega ja tõestada, et suudan sellel tasemel mängida, aga tuli välja, et tegin kaks korda parema hooaja kui Viimsis. Kaitses olin parem ja ka rünnakul tegin sammu edasi. Nüüd on tunne, nagu alustaks seda kõike otsast peale. Olen USA ülikooli tasemel uustulnuk ja siin on täpselt sama tunne nagu esimesel aastal Viimsis. Nüüd ongi eesmärk lihtsalt saada need 15-20 minutit mänguaega, et ennast tõestada ja kui tuleb hästi välja, siis võib juba vaadata 25 minuti poole. Aga tuleb alustada samm-sammult ja seada endale realistlikud eesmärgid.“

https://korvpall24.ee/intervjuu-stefan- ... eb69ce62a2

Olles mänginud hooaja jagu G League`ile omast korvpalli, saab olema huvitav näha, kui kaua – või kas üldse – võtab tal aega kohanemine süsteemse korvpalliga. Henri Drellil läks meeskondliku mänguga harjumatuse nahka nii eelmise hooaja lõpp Tenerifel kui ka EM.

Kahju, et Vaaks puhtalt raha pärast üliõpilaskorvpalli mängimist jätkab. Arvestades, et tal on Hispaania mängijapass, siis võib kindel olla, et tal ei tekiks probleeme Euroopa tugevaimas rahvusliigas mängupaiga leidmisega ja ta teeniks ka seal selgelt rohkem kui keskmine lääneeurooplane.
Vasta