Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
East
Kasutaja

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas East »

Ma tahaks loota, et kõik saab ikkagi olenema värvatavate noormängijate potentsiaalist. Kui tegemist on selge (rahvusvahelise) potentsiaaliga mängijatega - nagu näiteks Vuksid - siis mina pigem näekski neid tavapärase põhirotatsiooni osana. Sellise potentsiaaliga noori ei ole mõtet tuua 12-15 mängijaks, kus nende mänguaeg oleks sisuliselt olematu ja panus piirduks ainult treeningprotsessis osalemisega.

Ma olen selles mõttes Nõmmega absoluutselt ühel meelel, et väga hea potentsiaaliga noormängijate arenguhüpe hooaja käigus võib olla väga suur.

Selles mõttes tuleb jääda realistiks, et Kalevi eelarve suure tõenäosusega ei suurene järgmisel hooajal märgatavalt ning eurosarja mängude arvu kasvuga tuleb kulusid ilmselt hoopis juurde. Ma arvan, et nii eelarve ega ka kohalike mängijate defitsiit ei võimalda tänavusel hooajal koostada tiimi sellistel alustel nagu Rannula esimesel kahel aastal, kus oligi enamvähem 12 samal tasemel ja karastunud meest.

Antud valguses tundub see praegune eelduslik strateegia ainuõige - panustada korraliku potentsiaaliga noormängijatele ning üritada neid arengus võimalikult palju toetada. Tõenäoliselt on nad oma esimesel hooajal üsna odavad mängijad, aga teistpidi võib nende potentsiaalne kasutegur (tootlus) osutuda üllatavalt suureks. Kind of mõttekoht - kas tuua Kasemetsa-suguseid mängijaid, kes on tõenöoliselt kulukamad, kuid kes saavad lõpuks niikuinii null kuni viis minutit või üritada mõneti "riskida" potentsiaalika noormängija toomisega, kelle lagi võib olla märksa kõrgem?

Selles mõttes usaldan ma küll 100% Nõmme valikuid, kuivõrd tal peaks olema üsna hea ülevaade meie noortekoondiste parematest kujudest ning ma usun, et pigem on ka tema nägemus tuua selliseid noormängijaid, kes on valmis reaalselt platsil panustama, mitte korrata neid aegu, kui Kalevi pingil istusid Silver Jürno ja Georg Kase sugused noormängijad, kelle puhul tegelikult kõik said aru, et suurt perspektiivi tippkorvpalli jõudmiseks neil pole.

Minu jaoks on märksa tähtsam küsimus, et kuidas tagada, et need 8-9 meest, kes sellel hooajal peavad reaalselt liidrikoormat kandma, oleksid piisavalt kvaliteetsed. Ma arvan, et see määrab palju enam hooaja edukuse kui see, kes meil valikus 10-12 mehed on.
Drogba kirjutas: Täna, 10:23 Enne tuleb paika saada peasponsor ja siis üldse vaadata, mis võimalused on meeskonna komplekteerimiseks. Viimase nädala PAFCASTI osa suhtes on tulnud tagasisidet, et see omanike jutt seal kõiki väga ei veennud ning ei vaadata asja sugugi optimistlikult + lisaks ei saa ju unustada, et Varrak kuulutab igal pool, kus vähegi võimalik, et nad on Cramol juba sisuliselt turjal ja valmis mööda minema!
Minu rahustas see Nõmme eilne artikkel igatahes maha. Tundub, et töö käib ning erinevad plaanid on paigas.
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja

Postitus Postitas toivo »

Noortega on nii, et kes Kalevis (st EstLat liiga esiotsa satsis, kes mängib eurosarja) end pildile suudab murda ja mingeid numbreid teha, see siit ka NCAA-sse edasi lendab. Makke on heaks näiteks. Ehk pikki plaane nendega kahjuks teha pole mõtet.
elchukakabra
Kasutaja

Postitus Postitas elchukakabra »

Ma sain ka Nõmme intekast pigem kindlust juurde - väike lõik sealt

«Eks ma mingeid asju ikka tean, aga see on klubi kommunikeerida. Usun ja loodan, et loodus tühja kohta ei salli. Ja tean, et mingite firmadega käivad ka jutud. Usun, et enam-vähem jääb [eelarve] suurusjärk samaks. Ma väga ei muretse,» sõnas Nõmm rahulikul toonil.

Ega ta muidu poleks siia tagasi tulnud, kui Kalevil poleks väärikat väljundit pakkuda.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Drogba kirjutas: Täna, 10:23
f2nn kirjutas: Täna, 09:46 Loodame, et noored saavad olema 12-15 mees mitte 9-12.
Olgem realistid. Hetke majandust arvestades. Millal üldse Cramos on olnud 15 meest, keda kõike on võimalik platsile panna? Soovunelm võib ju olla ja unistama peab, aga noh see pole ju realistlik. Hetkelgi ju ving üleval, et Tartu ei kasuta Nurgerit, Laanet, Jurtšenkot ja Roos + neil veel seal nooremaid, kes vääriksid minuteid mingis muus meeskonnas kindlasti.
Enne tuleb paika saada peasponsor ja siis üldse vaadata, mis võimalused on meeskonna komplekteerimiseks. Viimase nädala PAFCASTI osa suhtes on tulnud tagasisidet, et see omanike jutt seal kõiki väga ei veennud ning ei vaadata asja sugugi optimistlikult + lisaks ei saa ju unustada, et Varrak kuulutab igal pool, kus vähegi võimalik, et nad on Cramol juba sisuliselt turjal ja valmis mööda minema!
Ving Nurgeri ja Laane kasutamise osas on kõigil teistel üleval, aga mitte klubil endal. Ma ütleks, et nii Laane kui Nurger on oma olemuselt sellised mehed, keda on raske kasutada. Muidugi oleneb tasemest ja klubist kus nad ka mängivad. Kusagil Pärnus, Keilates jpt võistkondades oleks nad väljakul, Tartu luksus on see, et nad saavad endale selliseid mehi pingi pikendamiseks lubada ja neid ka seal hoida. Kõiksugused noored - Jurtšenkod jpt. siis ma julgen mürki võtta, et kui nad oleksid tasemel, kus on nende otsesed konkurendid klubis, siis nad ka mängiks rohkem. Areneda ja kasvada on vaja nii mängulises kui ka füüsilise ja oskuste poolest, "suvalistes" kohtumistes hooaja sees saab neid lõbusamalt kasutada, aga kui on vaja tulemust, siis ilmselgelt teevad treenerid omad valikud. Samamoodi nagu teevad treenerid oma valikud, siis on ka mängijad oma valikud teinud, mis klubis nad mängivad.

Peasponsor ja veenmise jutt on kah minu maitsele selline omamoodi. Tohutud inimhingedeinsenerid tulid nüüd välja. See mis kusagil üldises meedias räägitakse on tore küll ja peabki rääkima, aga Varrak las ketrab oma juttu. Taltech on tubli olnud, aga ma ütleks et sellise vastu voolu ujumisega (ainult eestlased), siiski lähimatel aastatel Tartust ja Cramost mööda minemimisest juttu olla ei saa.

Komplekteerimisest on siin ka juttu olnud ja seda just eestlaste nigela valimi osas. Usun et Brett mõtleb olukorra strateegiliselt läbi ning käesoleval hooajal ei valita enam võistkonda mängijaid, sest ta on eestlane. Ta peaks olema selge tuleviku visiooniga või siis kannatama seda taset, mida Kalevis mängimine eeldab. Lisaks ma loodan, et tuleval hooajal ei teki taas olukorda, kus samale positsioonile valitakse tüübilt üsna sarnased mehed. See oleks päris katastroofiline kui Kuuba ja nt Hugo kõrval oleks veel Tormi Niits. Isegi kui Hugo välja läheb, siis endiselt oleks nii Kuuba kui Niits üsna ühetaolised mängijad. Eestlastega tuleks täita esmalt need positsioonid kuhu on valida taset omavad mängijad ning sealt edasi pigem tõesti mõelda nooremate peale või siis juba vaadata välismaale. Välismaalaste osas ehk on mõistlik vaadata mõnel varasemal hooajal siin liigas mänginud pikema mehe suunas?
Vasta