KML PLAYOFFS 2025/2026

Eesti meistriliigast ja karikavõistlustest
Kustas
Kasutaja

Re: KML PLAYOFFS 2025/2026

Postitus Postitas Kustas »

danielto kirjutas: 26 Mai 2026, 23:59 Mis Kuusmaale ei sobinud? Midagi ta karjus mängi ajal Antonile juba.
Kuusmaa saatis Mirolybovi pikalt ega andnud talle kätt: lendasid ka roppused .

Treenerite vahel jätkus andmine aga ka pärast mängu.

Tondiraba hallis kestis kohtumine lõpuks kaks ja pool tundi. Tartul hakkas viltu vedama esimese lisaaja lõpus, kui nad olid pääsenud ette 101 : 100 ja nende dirigendile Bryce McBride'ile vilistati olukorras Hugo Toomi vastu viies viga. Tartu leer on veendunud, et ameeriklane lõi Kalevi mehe käest palli ära puhtalt – ja seda üsna kindlalt väidavad ka telekordused –, kuid kohtunik Rainis Värv nägi seal viga. Nii jäi võrdlemisi ebaausalt Tartu oma liidrist ilma.

Inspira teleülekanne reedab, et juba siis tõmbas Tartu peatreener Aivar Kuusmaa end käima ja sajatas Kalevi leeri andmetel nende suunas F-tähega sõna erinevate järelliidetega. Sama kordus ka pärast mängu, kui Kuusmaa lühikese teleintervjuu lõppenuks kuulutas. Tartu treener keeldus Kalevi pealiku Anton Mirolyboviga kätt surumast ja kui soomlane sellele ning Kuusmaa käitumisele kohtunike tähelepanu juhtis, saatis äsja Tartuga lepingut pikendanud mees ta taas pikema jututa pikalt.

Allikas " Õhtuleht " Rasmus Voolaid
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

See Õhtulehe tekst on küll päris julges kõneviisis. Saalis olles küll päris hästi ei fikseerinud, aga hommikul seda McBride'i viienda vea olukorda järgi vaadates, siis ma küll ei näe, mille alusel saab väita, et pall löödi Toomilt puhtalt ära. McBride läheb seal suht toorelt ülevalt raiuma, mitte ei löö altpoolt palli lahti. Beats me, võibolla Õhtulehe ajakirjanikud said teistsugused kordused :D

Vilepartii oli minu meelest kehvem kui eelmises ja üle-eelmises kohtumises, aga parem kui esimeses kohtumises. Mõningaid imelikke olukordi oli mõlemale poole, aga tagantjärgi ütleks, et ükski neist ei mõjutanud otseselt mängu tulemust.

Muidu oli korralik thriller ning mängu kogu raha eest. Lisaajal jäi veidi häirima, et mõni mängija jäi sisuliselt palli edasisöötmise rolli. Näiteks Jelksil oli minu meelest lisaajal paar head viskekohta, aga ta isegi ei vaadanud korvi poole, vaid otsis koheselt Kaukiainenit ja Rosenthali. Mõneti arusaadav, aga teistpidi jääb mäng selliselt üsna ettearvatuks. Kalevi vaatest siiski lõpp hea, kõik hea.

Eks näis, mis Tartus saama hakkab. Mõlemal meeskonnal võiksid olla omad eelised (Kalev on 0:2 pealt tagasi tulnud ja emotsioon võiks hea olla, kuid samas on nüüd pinge taas peal; Tartul jällegi pole enam samuti kuhugi taganeda ja kodupublik saab taga olema, aga teistpidi sarnaselt Kalevile on viimase all or nothing kohtumise pinge peal ja kuskil peas võib mängida mõte, et 0:2 pealt on lastud vastasel tagasi tulla), aga eks esimene põhiküsimus on, kas ja kuidas peale sellist maratoni kõik mängijad üldse rivvi saadakse. Näiteks Bernardi põlv võib küll suht suur küsimärk olla - üks asi on adrenaliini pealt kohtumise lõpuni mängimine, aga teine asi võib olla järgmise päeva hommik, kui adrekat enam pole ja keha on maha jahtunud. Seal juba varem enne seda intsidenti turgutati ta põlve jääkottidega.

PS! Suht nõme on see, et nii palju Tartu särkidega poolehoidjaid satub Tartu fännitsoonist kaugemale istuma. Tean, et seda on klubi poolt suht võimatu kontrollida või kuidagi muuta, sest need piletid ostetakse vabamüügist, aga elamust see paratamatult natuke ikkagi rikub, kui satud juhtumisi istuma mingi grupi Tartu fännide ette. Kui ma näiteks Tartusse tahaks mängu vaatama minna, siis ma üritaks küll pileti võimalikult Kalevi fännisektori lähedusse saada, mitte otsida kohta kuhugi Tartu poolehoidjate keskele ja hakata sealt Kalevile hõikeid tegema.
Kasutaja avatar
bckalev-cramo
Kasutaja

Postitus Postitas bckalev-cramo »

East kirjutas: 27 Mai 2026, 09:10 PS! Suht nõme on see, et nii palju Tartu särkidega poolehoidjaid satub Tartu fännitsoonist kaugemale istuma. Tean, et seda on klubi poolt suht võimatu kontrollida või kuidagi muuta, sest need piletid ostetakse vabamüügist, aga elamust see paratamatult natuke ikkagi rikub, kui satud juhtumisi istuma mingi grupi Tartu fännide ette. Kui ma näiteks Tartusse tahaks mängu vaatama minna, siis ma üritaks küll pileti võimalikult Kalevi fännisektori lähedusse saada, mitte otsida kohta kuhugi Tartu poolehoidjate keskele ja hakata sealt Kalevile hõikeid tegema.

Kahjuks on see suhteliselt võimatu kontrollida jah nii vabade istekohtadega saalides kui ka määratud istekohtadega saalides.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Päris raju mäng ning minu arvates on viimases kohtumises Tartul märksa enam kaotada kui Kalevil. Kolme võiduni mängitud seeriates (finaalides), pole vist kunagi 0-2 seisust välja tuldud - oleks justkui sellist infot kuulnud.

Mõningad tähelepanekud veel.

Eestlaste oskus mänge külastada vajab küll kõvasti järeleaitamist. Päris tihe sagimine käis veel 10-15 minutit enne kohtumise algust ning pooled müüdud kohtadest olid veel tühjad.

Teagi mis see õige sõna on, aga 1/3 saalist oli Tartu poolt, 1/3 olid vist kõigi poolt ja viimane kolmandik Kalevi poolt.

Huvitav kas Tartu fännide suhtes tehakse kuhugi ka mingi kiri kohtunike poolt - kui kolmik mängu lõppedes duššikasse suundus, siis sealt lendasid minuarust mingid asjad nende suunas.

Kohtunikest rääkides, siis ma jään endale kindlaks, et Hr Konksu tuleks kusagil laboris uurida, ma ei ole jõudnud mängu järgi vaadata veel, aga mõni otsus tundus saalist vaadates ikka täitsa toores.

Värvi poolt vilistatud viga McBride vastu vist läks ka valesti, vähemalt nii tundus saalist vaadates.

Huvitav mis Anton valesti tegi, et Aivar temaga kurjustama kukkus? Vilistas mõne vea valesti või?

Treeneritest rääkides, siis see mis toimus neljanda veerandi lõpus oli absurdsuse tipp - oled turvalises eduseisus mis hakkab sulama ning päris kiiresti ja lihtsalt ei võeta minutilist. Mina olin juba veendunud et siit saadakse kõige krooniks ka tappa.

Bernard, oleks päris huvitav kuulda finaali lõppedes et mis seisus ta on. Tema liikumine soojendusel on selline, et ei tundu kuidagi reaalne, et ta oleks võimeline võistkonnale kasulik olema. Teibid, jääd, soojakotid, vigasena pingile, minuti möödudes tagasi ja ikka mängib. See tundub olema ikka jõhkralt suur risk mis on võetud, seda kõike siis tiitli nimel.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

marxx762 kirjutas: 27 Mai 2026, 10:35 Päris raju mäng ning minu arvates on viimases kohtumises Tartul märksa enam kaotada kui Kalevil. Kolme võiduni mängitud seeriates (finaalides), pole vist kunagi 0-2 seisust välja tuldud - oleks justkui sellist infot kuulnud.

Mõningad tähelepanekud veel.

Eestlaste oskus mänge külastada vajab küll kõvasti järeleaitamist. Päris tihe sagimine käis veel 10-15 minutit enne kohtumise algust ning pooled müüdud kohtadest olid veel tühjad.

Teagi mis see õige sõna on, aga 1/3 saalist oli Tartu poolt, 1/3 olid vist kõigi poolt ja viimane kolmandik Kalevi poolt.

Huvitav kas Tartu fännide suhtes tehakse kuhugi ka mingi kiri kohtunike poolt - kui kolmik mängu lõppedes duššikasse suundus, siis sealt lendasid minuarust mingid asjad nende suunas.

Kohtunikest rääkides, siis ma jään endale kindlaks, et Hr Konksu tuleks kusagil laboris uurida, ma ei ole jõudnud mängu järgi vaadata veel, aga mõni otsus tundus saalist vaadates ikka täitsa toores.

Värvi poolt vilistatud viga McBride vastu vist läks ka valesti, vähemalt nii tundus saalist vaadates.

Huvitav mis Anton valesti tegi, et Aivar temaga kurjustama kukkus? Vilistas mõne vea valesti või?

Treeneritest rääkides, siis see mis toimus neljanda veerandi lõpus oli absurdsuse tipp - oled turvalises eduseisus mis hakkab sulama ning päris kiiresti ja lihtsalt ei võeta minutilist. Mina olin juba veendunud et siit saadakse kõige krooniks ka tappa.

Bernard, oleks päris huvitav kuulda finaali lõppedes et mis seisus ta on. Tema liikumine soojendusel on selline, et ei tundu kuidagi reaalne, et ta oleks võimeline võistkonnale kasulik olema. Teibid, jääd, soojakotid, vigasena pingile, minuti möödudes tagasi ja ikka mängib. See tundub olema ikka jõhkralt suur risk mis on võetud, seda kõike siis tiitli nimel.
Fännide osas - seal paaril korral oli täitsa tore hetk, kui see 2/3 saalist saadi Kalevi kasuks chantima.

Tartu fännide kiituseks tuleb öelda, et seda tudengite rühmitust iseenesest oli päris tore jälgida, olgugi, et nad valet meeskonda toetasid. Samas ma juba pikalt vaadanud, et see sinine värvikombinatsioon ja kiivrid pigem resoneeruvad Cramoga kui et Tartuga (saan aru, et ülikooli sümboolika, aga ikkagi veider vaatepilt) :D Tõsiselt rääkides, siis see võiks Kalevile tegelikult mõttekoht olla, et kui ühegi kõrgkooli/ülikooliga päris leibasid ühte kappi panna ei anna, siis äkki annaks vähemalt mingit koostöölaadset asja arendada ning äkki saaks sealtkaudu natuke elavamat kaasaelamist organiseerida, kus tudengid saaksid end vabaks lasta. Noh, näiteks TLÜ, Sisekaitseakadeemia või mõni muu kool.

Tartu Kuuenda Mehe seltskonnast vaatasin juba mängu ajal, et mõni mees oli seal ilmselt terve bussisõidu mingit alkohoolset jooki tarbinud, sest neljandal veerandajal tuli sealt üsna räigeid tiraade kohtunike suunas. Topside viskamise olukorda ise ei näinud, aga nähes seda eelnevat vaatepilti, siis tunduks üsna loogiline jätk.

Neljanda veerandaja lõpu osas samuti nõus. Tartu küll joonistas seal asju välja, aga Kalev ise mängis selle kuidagi väga lollilt välja ning sellise edu mahamängimine on suht lubamatu.

Bernardi osas tahtnuks teada, mida Talts temaga rääkima läks, kui tal vahepeal see intsident juhtus :D Ma ise olin küll suhteliselt veendunud, et ta rohkem mängu ei lülitu peale seda, aga võta näpust.
danielto
Kasutaja

Postitus Postitas danielto »

Väga inetu lugu Kuusmaalt. Ta pole minu cup pf tea kunagi olnud, aga see on ikka väga kole. Jah, närvi võib minna ja emotsiooni peab olema jms, aga lihtsalt kolleege F tähega igale poole saata on päris mõtlemapanev...

Lihtsalt tahaks öelda, et ma tunnustaks Värvi ja Männistet. Just selle eest, et nad selgitavad mängijatele ja treeneritele oma otsuseid ja mõtteid. Jah, eksivad ikka - kord rohkem, kord vähem - aga ma olen tähele pannud, et nad väga korralikult käivad rääkimas. Ja see on oluline. Nt Konks või Laas ei tee seda selliselt. Ja loomulikult see tekitab frustratsiooni.
Pärtel
Kasutaja

Postitus Postitas Pärtel »

danielto kirjutas: 27 Mai 2026, 17:01 Väga inetu lugu Kuusmaalt. Ta pole minu cup pf tea kunagi olnud, aga see on ikka väga kole. Jah, närvi võib minna ja emotsiooni peab olema jms, aga lihtsalt kolleege F tähega igale poole saata on päris mõtlemapanev...

Lihtsalt tahaks öelda, et ma tunnustaks Värvi ja Männistet. Just selle eest, et nad selgitavad mängijatele ja treeneritele oma otsuseid ja mõtteid. Jah, eksivad ikka - kord rohkem, kord vähem - aga ma olen tähele pannud, et nad väga korralikult käivad rääkimas. Ja see on oluline. Nt Konks või Laas ei tee seda selliselt. Ja loomulikult see tekitab frustratsiooni.
Kusjuures mina olin üllatunud. Kuusmaa on väga emotsionaalne treener, aga vähemalt sel ajal kui ta Tartus on olnud, siis on ta minu mäletamist mööda alati väärikaks jäänud. Näiteks karikafinaali kaotus Nordis, kui ta kaks tehnilist järjest sai - siis ütles ka, et kohtunikel oli oma nägemus ja minul oma ja need ei peagi alati ühtima, mitte ei hakanud emotsiooni pealt kohtunikke sõimama. Eile ka, enne kui ta Mirolyboviga sõnelema läks, siis ta ka intervjuus oli ju üsna rahulik ja analüüsiv. Sellist asja, nagu korraldasid Zelli treener (loopis toole) või Pahv (plaksutas irooniliselt nina all ja vehkis näppudega) - midagi sellist ma Kuusmaa puhul varem näinud pole. Ja veel suht tühise asja pärast. Ju see pinge on ikka hullult suur praegu. Ma väga sellele teemale bensiini juurde valada ei tahaks, las rahuneb maha ja kui see nüüd korduma ei jää, siis las olla - elu läheb edasi.
CarolR
Uus kasutaja

Postitus Postitas CarolR »

bckalev-cramo kirjutas: 27 Mai 2026, 10:03
East kirjutas: 27 Mai 2026, 09:10 PS! Suht nõme on see, et nii palju Tartu särkidega poolehoidjaid satub Tartu fännitsoonist kaugemale istuma. Tean, et seda on klubi poolt suht võimatu kontrollida või kuidagi muuta, sest need piletid ostetakse vabamüügist, aga elamust see paratamatult natuke ikkagi rikub, kui satud juhtumisi istuma mingi grupi Tartu fännide ette. Kui ma näiteks Tartusse tahaks mängu vaatama minna, siis ma üritaks küll pileti võimalikult Kalevi fännisektori lähedusse saada, mitte otsida kohta kuhugi Tartu poolehoidjate keskele ja hakata sealt Kalevile hõikeid tegema.

Kahjuks on see suhteliselt võimatu kontrollida jah nii vabade istekohtadega saalides kui ka määratud istekohtadega saalides.
Sellega ùpris tore lugu jagada esimesest Tondiraba mängust, kus ise istudes fännisektorist ùle vahekäigu esimestel pinkidel istus minu ees kaks tartu fännisärki, ja teisel poolajal sai minust uudishimu võitu ja ma kùsisin ees istuvalt noormehelt kuidas ta siia sattus? Ùtles et ostis pileti. Kùsisin, et päriselt, vabatahtlikult? Ùtles et jah. Ma olin suht imestunud ja ùtlesin et minul isiklikult oleks ääretult ebamugav istuda Tartu fännide keskel, mille peale ta vastas, et temal pole 🤷🏻‍♀️ mäletan lihtsalt ise selgelt Unibeti mängu, kui Kalevisse ostetud piletid vahetati Unibeti omade vastu vàlja ja sattusin istuma Tartu fännide kùljealla ja pidin terve mängu kiruma, et miks kùll 😃
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Pärtel kirjutas: 27 Mai 2026, 18:35
danielto kirjutas: 27 Mai 2026, 17:01 Väga inetu lugu Kuusmaalt. Ta pole minu cup pf tea kunagi olnud, aga see on ikka väga kole. Jah, närvi võib minna ja emotsiooni peab olema jms, aga lihtsalt kolleege F tähega igale poole saata on päris mõtlemapanev...

Kusjuures mina olin üllatunud. Kuusmaa on väga emotsionaalne treener, aga vähemalt sel ajal kui ta Tartus on olnud, siis on ta minu mäletamist mööda alati väärikaks jäänud. Näiteks karikafinaali kaotus Nordis, kui ta kaks tehnilist järjest sai - siis ütles ka, et kohtunikel oli oma nägemus ja minul oma ja need ei peagi alati ühtima, mitte ei hakanud emotsiooni pealt kohtunikke sõimama. Eile ka, enne kui ta Mirolyboviga sõnelema läks, siis ta ka intervjuus oli ju üsna rahulik ja analüüsiv. Sellist asja, nagu korraldasid Zelli treener (loopis toole) või Pahv (plaksutas irooniliselt nina all ja vehkis näppudega) - midagi sellist ma Kuusmaa puhul varem näinud pole. Ja veel suht tühise asja pärast. Ju see pinge on ikka hullult suur praegu. Ma väga sellele teemale bensiini juurde valada ei tahaks, las rahuneb maha ja kui see nüüd korduma ei jää, siis las olla - elu läheb edasi.
Ma jään eriarvamusele, et me ei saa teha Kuusmale erandit sellepärast, et ta on Kuusmaa. Niimoodi muutuvad sellised asjad reegliteks. Ja seda enam, kui tal olid eriarvamused kohtunikega, siis ta ei saa end vastasmeeskonna treeneri peal välja elada.
KalevForever
Kasutaja

Postitus Postitas KalevForever »

Naljakal kombel toob see ühe mälestuse meelde Kalevi fännklubiga. Aasta oli siis ehk ala 2006, Kuusmaa oli Kalevi treener ja mäng Lätis oli äkki Gulbene vastu, kes oli liigas tagumise otsa sats ühes väikses saalis. Läti kohtunikud tegid seal Läti kohtunike asju kuni Kuusmaal nii üle viskas, et näitas mängijatele, et davai - lähme ära siit riietusruumi keset mängu.

Abitreener Allan Dorbek suutis ta maha rahustada ja õnneks jätkata ikka mängu, mis lõpuks ka kaotusseisust võiduks pöörati. Wild mõelda, et sellest 20 aastat.
Pärtel
Kasutaja

Postitus Postitas Pärtel »

vaim564 kirjutas: 27 Mai 2026, 22:32

Ma jään eriarvamusele, et me ei saa teha Kuusmale erandit sellepärast, et ta on Kuusmaa. Niimoodi muutuvad sellised asjad reegliteks. Ja seda enam, kui tal olid eriarvamused kohtunikega, siis ta ei saa end vastasmeeskonna treeneri peal välja elada.
Ei olegi asi ainult Kuusmaas. Samamoodi ei saanud lisakaristust Coders oma tooliloopimise eest, Pahv oma show eest karika poolfinaalis või Mirolybov oma üsna emotsionaalse väljaütlemise pärast, kui tema finaalseeria ühes mängus kohtunikega rahul polnud (Jah, Kuusmaa asi oli pisut tõsisem, aga mitte oluliselt). Küll sai sarnase olukorra eest ükskord karistada Kullamäe, kui ironiseeris kohtunike kallal, aga siis oli üldsus (ja olin ka mina) pigem arvamusel, et selline trahv oli ülekohtune ja mõjus suukorvistamisena. Ja ometi, et selliseid karistusi pole sel aastal tehtud, siis mulle endiselt ei tundu, et asi hakkaks käest minema ja tuleks nüüd hakata trahvide või mängukeeldudega korda majja lööma.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Piisab, kui Peerandi (kes arvatavasti mõistab kohut) peab temaga enne mängu tõsise jutuajamise koos hoiatusega, et kordumisele järgneb eemaldamine.
https://sport.err.ee/1610040199/enden-p ... b-ka-osata
Kullamäe keissi suhtes nõustun, et see oli ülereageerimine, sest see oli pigem demonstratiivne tegevus , kui et kellegi otsene ründamine (kes ju oli vastasvõistkonna treener, mitte kohtunik). Sarnane keiss oli LePorteli treeneri käitumine Rannulaga, aga seal oli põhjus, et Rannula võttis suures eduseisus vaheaja. Samas prantslane ei rõvetsenud, lihtsalt keeldus kätt andmast.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Tänane mäng oli suht häbiväärne pehmelt öeldes, polnud justkui variantigi et me võiks võidu koju tuua. Kas võis olla et Kuusmaa tegi Ronaldo9 trikki järgi? Tõmbas endapeale kogu meediakriitika ning jättis meeskonna puutumata. Kahjuks täna meie staarmängijad põlesid ja nii ongi. Hugo pidi olema liider ja oli viimased mängud ka aga viie minutiga kaks viga saada tõmbab kohe vee peale. Hobitreenerina arvan, et kui Tartul oli esimese kahe minutiga 4viga tehtud siis oleks pidanud rohkem sirgjooneliselt ründama, et meelitada rohkem vigu välja.

Kogu hooaja parim osa on see, et me ei koatanud kodus tiitlit ja selline vend nagu Stephon Jelks eksisteerib. Ma arvan, et ta on väga sarnane sellele Kirka, Raimo tüpaažile aga omab muid elemente veel. Võiks olla Bretti wishlistis küll. Üks Vuks tundub ka päris huvitav olevat, talle kõrvale jätta Alles või siis vastavalt positsioonile oleks ka vinge. Dorbeku meeskonda jätmine peaks olema no-brainer. Kui me tahame teha uuenduskuuri siis selline vend peab olema seal kõrval.
Kasutaja avatar
GWallace
Kasutaja

Postitus Postitas GWallace »

Kui korvi all ûhtegi meest pole, kes on korvpallimaailma tsentri moodi, siis ongi raske meistriks tulla. Ime, et 0:3 ei kaotanud. Tartule palju õnne, oldi see aasta paremad. Meie meeskonna tagaliin üle komplekteeritud ja see jättis nii mõnegi mehe enesekindlusele omakorda jälje.
Kasutaja avatar
AdornoBrothers
Kasutaja

Postitus Postitas AdornoBrothers »

Kurb on ikka aga tore seeria oli. Mulle meenusid mingid tunded Tartu osas mida ma viimati tundsin kui ma olin 12-aastane.

Vaadates viimast mängu, siis selgelt eestlaste seltskond põles läbi. Peale selle et Jelks on ülidselt ülisümpaatne, siis ta oli finaalseerias pmst meie snaiper - see on imelik et teda rohkem viskele ei mängitud. Samamoodi Acuff tundus criminally under-used. Aga vaadates seda üldist pilti viimase mängu põhjal, siis minu meelest Miro/Killing tegid head tööd, aga meil lihtsalt puudus komplekteeritus millega oleks olnud loogiline võita. Ma usun tugevalt seda et omasid tuleb hoida jne. aga selle, küllaltki nukra, hooaja saab minu meelest visata Reinboki kapsaaeda - kahtlane valik after kahtlane valik.

Tulevikku vaadates - tore et Nõmm tuleb, natuke kahju et Miro lahkub, aga välismaalastest võiks proovida Jelksi hoida. Suure südamega mees.
The recent past always presents itself as if destroyed by catastrophes.
Vasta