Eesti-Läti korvpalliliiga 2026/27

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
korvpallihuviline
Kasutaja

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2026/27

Postitus Postitas korvpallihuviline »

Mingit Patrik Saali juttu on ka räägitud kalevi kohta.
KalevForever
Kasutaja

Postitus Postitas KalevForever »

RK kirjutas: 15 Juun 2026, 12:18
theundertaker kirjutas: 15 Juun 2026, 11:39 Huvitav, kes need 4 võiksid olla.
Ma spekuleerin :D : Vuks, Sutt, M.Dorbek, Kasemets, Sutti asemel võib ka olla Kuuba
Saal, Saar, Vuks ja Kasemets. (Ducks and hides in the pushes)
theundertaker
Kasutaja

Postitus Postitas theundertaker »

Kumb Vuks?
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

korvpallihuviline kirjutas: 15 Juun 2026, 12:47 Mingit Patrik Saali juttu on ka räägitud kalevi kohta.
võib jah juhtuda et maakate kandist palju maakaid uuel hooajal hakkab Kalev/cramo eest mängima :D :)
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Kõik eestlased, keda siin on seostatud Kaleviga (mitte segamini ajada soovinimekirjaga eestlastest, keda tahetakse järgmisel hooajal Kalevis mängimas näha):

Kirves, Peterson, Saal, Kuuba, Hint, Eelmäe, Sutt, Saar, Kasemets, K. Vuks, Dorbek, R. Vuks.

Meeskond koos. Ise pakuksin abitreeneriks Peep Pahvi, et endised Keila poisid ennast siin kodusemalt tunneksid.
misso
Kasutaja

Postitus Postitas misso »

Uhhuu kirjutas: 15 Juun 2026, 14:41 Kõik eestlased, keda siin on seostatud Kaleviga (mitte segamini ajada soovinimekirjaga eestlastest, keda tahetakse järgmisel hooajal Kalevis mängimas näha):

Kirves, Peterson, Saal, Kuuba, Hint, Eelmäe, Sutt, Saar, Kasemets, K. Vuks, Dorbek, R. Vuks.

Meeskond koos. Ise pakuksin abitreeneriks Peep Pahvi, et endised Keila poisid ennast siin kodusemalt tunneksid.
Pahv on nii kõva mees küll,et suudab veel Coolbeti peatreener ka olla. Sealt võib Kalev lõpuks omale farmklubi saada :D
elchukakabra
Kasutaja

Postitus Postitas elchukakabra »

Saar nüüd ametlikult kirjas Kalevil
theundertaker
Kasutaja

Postitus Postitas theundertaker »

Mägi ei jätka ka Viimsis.
Uhhuu
Kasutaja

Ega see kuvandile hea ei ole, et klubi uus ajastu algab Tartu ülejäägi üles korjamisega. See ei kõnele ambitsioonikusest, vaid üksnes kinnistab arusaama, et jõuvahekord on kaldunud Tartu kasuks.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Uhhuu kirjutas: 16 Juun 2026, 11:42 Ega see kuvandile hea ei ole, et klubi uus ajastu algab Tartu ülejäägi üles korjamisega. See ei kõnele ambitsioonikusest, vaid kinnistab arusaama, et jõuvahekord on kaldunud Tartu kasuks.
Ma nii negatiivne ei oleks ning "Tartu ülejääk" on liiga karm statement, eriti arvestades, et ka Tartu oli tema jätkamisest siiski huvitatud. Põhihooajal oli Saar siiski üpris viisakas rollis (minutite poolest), seda ka eurosarjas.

Tema ilmselge vajakajäämine, nagu ka Nõmm pressiteates välja tõi, oli liiga limiteeritud roll rünnakul, kuid siin on maruoluline tegur ka peatreeneri nägemus, et keda millises rollis kasutada. Kuusmaa ilmselgelt ei näinud Saart eelmisel hooajal rünnakul aktiivses rollis ning seda ilmestab ka mänguminutite kokkukuivamine koduses play-off seerias. Ma ei ütle, et Saar saab nüüd järgmisel hooajal olema skoorimasin või et ta üleüldse ründemängu mõttes mingi über talent oleks, aga ma tahaks arvata, et see eelmine hooaeg ei pakkunud tema ründemängu võimetest siiski päris adekvaatset pilti.

Positiivse aspektina tooks välja, et lõpuks ometi kellegiga kahe-aastane leping.
Uhhuu
Kasutaja

East kirjutas: 16 Juun 2026, 12:05
Uhhuu kirjutas: 16 Juun 2026, 11:42 Ega see kuvandile hea ei ole, et klubi uus ajastu algab Tartu ülejäägi üles korjamisega. See ei kõnele ambitsioonikusest, vaid kinnistab arusaama, et jõuvahekord on kaldunud Tartu kasuks.
Ma nii negatiivne ei oleks ning "Tartu ülejääk" on liiga karm statement, eriti arvestades, et ka Tartu oli tema jätkamisest siiski huvitatud. Põhihooajal oli Saar siiski üpris viisakas rollis (minutite poolest), seda ka eurosarjas.

Tema ilmselge vajakajäämine, nagu ka Nõmm pressiteates välja tõi, oli liiga limiteeritud roll rünnakul, kuid siin on maruoluline tegur ka peatreeneri nägemus, et keda millises rollis kasutada. Kuusmaa ilmselgelt ei näinud Saart eelmisel hooajal rünnakul aktiivses rollis ning seda ilmestab ka mänguminutite kokkukuivamine koduses play-off seerias. Ma ei ütle, et Saar saab nüüd järgmisel hooajal olema skoorimasin või et ta üleüldse ründemängu mõttes mingi über talent oleks, aga ma tahaks arvata, et see eelmine hooaeg ei pakkunud tema ründemängu võimetest siiski päris adekvaatset pilti.

Positiivse aspektina tooks välja, et lõpuks ometi kellegiga kahe-aastane leping.
Tsiteerin iseennast: „Ta on hea kaitsemängija ja üle keskmise atleetlik, aga paraku ka puukäsi: eurosarjas oli kaheste tabavus 25% ja kolmestel 18%, ühisliigas vastavalt 47% ja 26%, lisaks vabavisked 65%.“

Hannese Saare roll oli hooaja alguses üsna suur seetõttu, et Rasmus Andre oli vigastatud (osales vaid ühes eurosarja mängus). Mida paremasse vormi Andre tõusis, seda väiksemaks jäi Saare roll.

Mul ei ole usku sellesse, et Saar visketunnetuse üles leiab. Pigem peab lootma, et väikese ääre kohale palgatakse mõni skoorimisvõimeline mängija.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Ma ei tea, kas keegi on sellele veel tähelepanu pööranud või mitte, aga Tanel Einaste viimased sotsiaalmeedia postitused on väga krüptilised ja melanhoolsed :roll:

"Siis, kui küsimusi on rohkem kui vastuseid."
"Kuhu ja kuidas edasi?"
"2025/2026 sai tehtud ja korjasin nõud laualt kokku. Midagi jäi näppude vahele! Karikatega aga arveid ei maksa. Vastupidi, kui lisaks “liikumisharrastusele”, mis on meie väga oluline sotsiaalne vastutus, tahta ka sporti teha, siis see nõuab vahendeid."

Tahtmata nüüd neist kaugeleulatuvaid järeldusi teha, siis ridade vahelt võiks lugeda, et Viimsil on finantsiliselt keerulised ajad käsil ning teistpidi vaevletakse natuke identiteedikriisis, kus soov (sportliku) sammu edasitegemiseks justkui oleks, aga vahendeid mitte.
ok
Kasutaja

Postitus Postitas ok »

Uhhuu kirjutas: 16 Juun 2026, 12:16
East kirjutas: 16 Juun 2026, 12:05

Tsiteerin iseennast: „Ta on hea kaitsemängija ja üle keskmise atleetlik, aga paraku ka puukäsi: eurosarjas oli kaheste tabavus 25% ja kolmestel 18%, ühisliigas vastavalt 47% ja 26%, lisaks vabavisked 65%.“

Hannese Saare roll oli hooaja alguses üsna suur seetõttu, et Rasmus Andre oli vigastatud (osales vaid ühes eurosarja mängus). Mida paremasse vormi Andre tõusis, seda väiksemaks jäi Saare roll.

Mul ei ole usku sellesse, et Saar visketunnetuse üles leiab. Pigem peab lootma, et väikese ääre kohale palgatakse mõni skoorimisvõimeline mängija.
Kui me Tartust Laane oleks toonud, siis oleks häbilugu. Aga Saar Kurbase asendana pole ju nii hull lugu. Teoorias peaks ju arengukõveral ülespoole liikuva mängijaga
Uhhuu
Kasutaja

Kui Kurbas oli oma positsioonil kolmas valik Toomi ja Kuuba järel ja lappis auke, mis juhtusid koosseisus tekkima, siis Brett Nõmme poolt välja käidud meeskonna koostamise põhimõtetest võib järeldada, et Saar saab olema väikese ääre kohal üks kahest põhitegijast. Oleks vaid nii, et see teine mängija ei ole Saimon Sutt vms.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Kui keegi siin kirjutas hooaja jooksul, et Hannes Saar võiks lisanduda siis ma mõtlesin et yeah right... nüüd aga on siis see reaalsus. Samas, Brett on näidanud et küll tema teab mis ta teeb ja ei hakka kahtlema tema otsustes. Ma esiliigat suht minimaalselt vaadanud ja väga ei tea kas etem on siis see Kaspar või Rasmus Vuks. Näitajate järgi võiks olla justkui Kaspar aga ma olen siin ja muudes chattides näinud rohkem Rasmuse nime.

Viimsi osas huvitav, et minu meelest on neil üks parimaid identiteete kodukamaral. Praktiliselt mängivad oma linnas, rahvale pakub huvi, on tekkinud erinevad edulood, mängitakse oma kohalike vennastega. Kahju, kui see putka peaks ka kinni minema, siis peaks juba selgelt kossuliit hakkama välja aitama neid nõrgemaid. Me ei saa jõuda situatsiooni, kus aastast aastasse hakkavad loobujad pead tõstma, eriti sellisel kossubuumi ajastul ja enne kohaliku EMi.
Vasta