Eesti-Läti korvpalliliiga 2026/27

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
East
Kasutaja

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2026/27

Postitus Postitas East »

kiiver kirjutas: 02 Juul 2026, 13:12 Tundub, et Zelli Eurocupis on siis täitsa ametlik asi. Mõned päevad tagasi kinnitati ametlikult Euroliiga ja Eurocupi osalejad ja tuleval nädalal loositakse eurocupi grupid. Zelli on aastase pääsmega ja nõrgimas potis.

https://www.euroleaguebasketball.net/eu ... procedure/

https://www.euroleaguebasketball.net/en ... decisions/
See on huvitav keiss tõepoolest.

Ühtpidi kostub igalt poolt, et Zellil eelarvet veel koos pole ning katteallikate otsimine käib. Teisest küljest - kas mitte Linamäe podcastis ei öelnud, et EuroCupis osalemiseks peavad olema ka konkreetsed katteallikad eelarve osas esitatud, st ei piisa lihtsalt paberile pühaliku lubaduse kirjutamisest, et vajalik miinimumeelarve saab kokku aetud?
Viimati muutis East, 02 Juul 2026, 14:18, muudetud 1 kord kokku.
kiiver
Kasutaja

Postitus Postitas kiiver »

Eurocupi kodukal on eelmise hooaja nõuded ilusti olemas ( https://ftpserver.euroleague.net/genera ... Bylaws.pdf ). Suhteliselt tehniline sõnastus aga nagu mina sellest aru saan siis klubi peab ikkagi esitama auditeeritud dokumentatsiooni mis sisaldab eelarve prognoose ning selle katteallikaid. Kui klubi ütleb, et sponsor annab 1.2 milkut siis Eurocup tahab näha vähemalt lepingut.
Kasutaja avatar
bckalev-cramo
Kasutaja

Postitus Postitas bckalev-cramo »

Kuna klubi president omab päris võimekat spordiagentuuri, siis alati on variant, et näiteks Zelli puhul tehti eelarvenõuete täitmiseks siis nö sponsorleping tema agentuuriga ja kõik tulevad sponsorid kannavad raha agentuurile vms :)
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Hooajaks 2026/2027 on Optibet Eesti-Läti Korvpalliliigasse registreerunud 14 meeskonda – 7 Eestist ja 7 Lätist.

Eestist osalevad uuel hooajal liigas Tartu Ülikool Maks & Moorits, Bigbank/Kalev, TalTech/ALEXELA, BC Pärnu, Viimsi, Keila KK ja Keila Basket.

Läti meeskondadest registreerus liigasse Valmiera Glass VIA, Rigas Zelli, BK Ventspils, VEF Riga, BK Liepaja, BK Ogre ja Latvijas Universitate.

Eesti-Läti Korvpalliliiga jätkub uuel hooajal samas formaadis nagu möödunud aastal. Põhiturniir mängitakse kodus-võõrsil formaadis, kus veerandfinaalidesse pääseb kaheksa paremat meeskonda. Veerand- ja poolfinaalid mängitakse kahe võiduni, finaal- ja pronksimäng ühe võiduni.
Kui Eesti poolelt tuli selline lakooniline pressiteade, siis Läti poolelt (vt https://lbl.basket.lv/optibet-latvijas- ... -komandas/) lisandus veel selline info, et Liepajal on liiga ees võlad, mille tasumiseks neil on aega juuli keskpaigani. Kui seda ei tehta, siis reeglite järgi Liepaja osaleda ei saa.

Samuti toodi välja, et liiga poolt on kehtestatud ka erinevaid uusi nõudeid, mis puudutavad marketingi poolt, mängukorraldust, teleülekandeid, meediasuhtlust, klubide litsentseerimist jne.

Ma ei viitsi järgi vaadata, mitmes ühine hooaeg nüüd pihta hakkab, aga see on päris sürreaalne, et isegi hooaja alguse pressiteate sisu osas ei suudeta ühtset joont järgida :D Ühtne inforuum või asi.
danielto
Kasutaja

Postitus Postitas danielto »

Zelli osas veidi kade tegelikult. Suures plaanis üsna uus klubi, mitte midagi ulmeliselt suurt, aga läheb Eurocupi mängima. Kas see on õige või vale, kuidas eelarved kokku jooksevad jne on kindlasti küsimused omaette, aga lihtsalt faktina kadestamisväärt. Meil siin üks lõuna-eesti klubi ei saa isegi BCL-ile peale kuna ei ole nõuetekohast saali ja Kalev räägib suurtest ambitsioonidest juba ma ei tea mitu aastat, aga põrutame ikka sama Europe Cupi. Mõtlemapanev fakt, et ei ole see Läti klubikorvpall ju meist tugevalt ees, aga näed need võimalused kuidagi võlutakse välja.
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

danielto kirjutas: 02 Juul 2026, 14:53 Meil siin üks lõuna-eesti klubi ei saa isegi BCL-ile peale kuna ei ole nõuetekohast saali ja Kalev räägib suurtest ambitsioonidest juba ma ei tea mitu aastat, aga põrutame ikka sama Europe Cupi. Mõtlemapanev fakt, et ei ole see Läti klubikorvpall ju meist tugevalt ees, aga näed need võimalused kuidagi võlutakse välja.
See ,et Tartu ei saanud Meistrite liigasse oli tõesti halb üllatus, ma küll kõike ei tea aga selle kevadise Tartu pideva saali täismüümise taustal ja Tartu meeskonna ambitsioonikusest piletituluga eelarvet tõsta usun et Tartu saali probleemile leitakse lahendus, vbl mitte kohe aga mõne hooaja pärast küll, igatahes tean et mingitmoodi asjaga tegeletakse, kas saadakse lahendus ei tea aga ma ise loodan küll. Mis puudutab Zelli ambitsioonikust, vaatame selle hooaja ära, olen näinud neid ambitsioonikaid projekte ennegi Riia ASK, Riia Barons jne. me teame millega see asi lõppes.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Kui Eesti poolelt tuli selline lakooniline pressiteade, siis Läti poolelt (vt https://lbl.basket.lv/optibet-latvijas- ... -komandas/) lisandus veel selline info, et Liepajal on liiga ees võlad, mille tasumiseks neil on aega juuli keskpaigani. Kui seda ei tehta, siis reeglite järgi Liepaja osaleda ei saa.

Samuti toodi välja, et liiga poolt on kehtestatud ka erinevaid uusi nõudeid, mis puudutavad marketingi poolt, mängukorraldust, teleülekandeid, meediasuhtlust, klubide litsentseerimist jne.

Ma ei viitsi järgi vaadata, mitmes ühine hooaeg nüüd pihta hakkab, aga see on päris sürreaalne, et isegi hooaja alguse pressiteate sisu osas ei suudeta ühtset joont järgida :D Ühtne inforuum või asi.
See on tegelikult lausa piinlik, et liiga ei ole suutnud luua ühtset süsteemi. Kodukalt leitav info liigitub ajaloo valdkonda, aktuaalsus puudub, visuaal / tehnilised lahendused on vanamoelised, üldine info (mängijate & klubide kohta) on olematu. Sotsiaalmeedia ei kannata mingit kriitikat.

Sotsiaalmeediast rääkides ja seda eelkõige meie klubide vaates, siis nähtavus off-season perioodil on olematu. Taltech postitas pärast hooaja lõppu mõned nädalad erinevaid asju, aga see kõik lõppes kui roster oli suures osas paigas.
Ülejäänud klubid on olnud väga pildilt maas. Saan aru et suvisel perioodil polegi niivõrd palju infot jagada või sisu toota, aga midagi annaks siiski ära teha. Oleks terve rida asju mida vaatamata off-season perioodile saaks üks endast lugupidav klubi oma jälgijatele pakkuda. Ja siis tihtilugu imestatakse, et miks üks või teine klubi kuidagi vähe kõneainet pakub - sest me ei ole järjepidevalt pildis.
kiiver
Kasutaja

Postitus Postitas kiiver »

Kas liiga põhilised sotsmeedia ja uudiste kokku panejad on lätlased? Läti ja ingliskeelne leht tunduvad, vähemalt uudiste lehel, pigem sarnased - muu hulgas ka ülevaade värbamistest. Eesti keelsel lehel on see täiesti puudu ja uudised tunduvad ka pigem rohkem mängude tulemused lihtsalt. Näiteks kaptenite küsitluse tulemused eesti keelsel lehel täiesti puudu.

Ühise inforuumi ja arutelu loomine asi milles ühisliiga täiesti lati alt läbi läinud. Kas mingi liiga eest veetud podcast kasvõi - see kui Raudla käis seal Zelli podcastis, väga põnev oli sellist "rahvusvahelist" arutelu näha. Proovisime ise kunagi mingit subredditit kokku keerata ühisliigale aga aja ja marketingu puudusel ei jõudnud asja korralikult käima ajada või siis ongi see huvi väga piiratud?
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

kiiver kirjutas: 03 Juul 2026, 08:33 Kas liiga põhilised sotsmeedia ja uudiste kokku panejad on lätlased? Läti ja ingliskeelne leht tunduvad, vähemalt uudiste lehel, pigem sarnased - muu hulgas ka ülevaade värbamistest. Eesti keelsel lehel on see täiesti puudu ja uudised tunduvad ka pigem rohkem mängude tulemused lihtsalt. Näiteks kaptenite küsitluse tulemused eesti keelsel lehel täiesti puudu.

Ühise inforuumi ja arutelu loomine asi milles ühisliiga täiesti lati alt läbi läinud. Kas mingi liiga eest veetud podcast kasvõi - see kui Raudla käis seal Zelli podcastis, väga põnev oli sellist "rahvusvahelist" arutelu näha. Proovisime ise kunagi mingit subredditit kokku keerata ühisliigale aga aja ja marketingu puudusel ei jõudnud asja korralikult käima ajada või siis ongi see huvi väga piiratud?
Selles see probleem ongi et liiga sotsmeediaga tegelevad lätlased, pidevalt võidavad kuu parema tiitleid lätlased ja läti klubides mängivad leegionärid, seda isegi siis kui laike Eesti klubide mängijad saavad rohkem, viimane hooaeg oli Lips erand aga see EstLat liiga sots meedia on väga läti keskne ja paistab et see ei muutu ka.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

https://sport.delfi.ee/artikkel/1205949 ... -eri-meelt

Mihkel Kirves näib olevat Eestisse naasmas: „Agenti mul enam ei ole. Mu ideaal oleks jätkata välismaal, aga agent nägi ainult Eesti variante ja mul pole mõtet hoida palgal inimest, kes näeb ainult seda, et ma võiksin mängida Eestis. Eestis saan ma oma asjad ise ka ära aetud, kui on vaja.“

Kui Kalevil ei õnnestu Kirvest värvata, siis jääb vaid loota väiksemat sorti imele ehk Toomi ja/või Rosenthali jätkamisele. Kui Kirves peaks otsustama Pärnu kasuks, siis oleks päris suur tõenäosus, et Kalevi kohalike mängijate osakond saab olema meistriliiga klubide arvestuses alles neljandaks parim. Ja kui lisame siia veel VEF-i, kes on juba värvanud Mejerise ja Škele, siis...
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Loeb ikkagi meeskond, mitte kategooria "eesti mängijad". Ma olen seda varem öelnud ja ütlen veel, kuid te tahate näha kohalikke mängijaid, siis tere tulemast esiliiga mängudele, tere tulemast teise liiga mängudele, seal on kohalikke nii, et tapab. KML/LBL meeskonnad peaksid rõhuma meeskonna konkurentsivõimele. Probleem on lihtsalt selles, et vastava tasemega kohalikke eriti pole võtta. Kui ka Toom ja Rosenthal peaksid liikuma välismaale,siis siia tasemel tegijaid väga ei jää. Ma loodan, et Kirves valib pigem Kalevi või Pärnu, kui et Tartu või TalTechi, sest see tõstab liiga konkurentsivõimet. Praegu on küsimus selles, et viimased kaks riisuvad koore ja jõuavad osta liigatasemel mängijaid trennikehadeks. Mängijad, kellel koondise- või välismaa ambitsiooni eriti pole, lähevad kergesti ka selle poliitika ohvriks, sest palk jookseb ja pingutama eriti ei pea.
sveiks
Kasutaja

Postitus Postitas sveiks »

Pole sel Tartul enam midagi Kalevist paremat kohalike mängijatega, Kriisa pandi vangi.
barons2
Kasutaja

Postitus Postitas barons2 »

sveiks kirjutas: 05 Juul 2026, 07:43 Pole sel Tartul enam midagi Kalevist paremat kohalike mängijatega, Kriisa pandi vangi.
Isegi, kui mingil põhjusel peaks vabaks saama, siis ülikooli kui suuresti riigi rahadel lebotaval klubil on raske temaga jätkata...puhas eetika küsimus ja väärtused.
barons2
Kasutaja

Postitus Postitas barons2 »

vaim564 kirjutas: 05 Juul 2026, 07:36 Loeb ikkagi meeskond, mitte kategooria "eesti mängijad". Ma olen seda varem öelnud ja ütlen veel, kuid te tahate näha kohalikke mängijaid, siis tere tulemast esiliiga mängudele, tere tulemast teise liiga mängudele, seal on kohalikke nii, et tapab. KML/LBL meeskonnad peaksid rõhuma meeskonna konkurentsivõimele. Probleem on lihtsalt selles, et vastava tasemega kohalikke eriti pole võtta. Kui ka Toom ja Rosenthal peaksid liikuma välismaale,siis siia tasemel tegijaid väga ei jää. Ma loodan, et Kirves valib pigem Kalevi või Pärnu, kui et Tartu või TalTechi, sest see tõstab liiga konkurentsivõimet. Praegu on küsimus selles, et viimased kaks riisuvad koore ja jõuavad osta liigatasemel mängijaid trennikehadeks. Mängijad, kellel koondise- või välismaa ambitsiooni eriti pole, lähevad kergesti ka selle poliitika ohvriks, sest palk jookseb ja pingutama eriti ei pea.
Seda Tal Tech`i rosterit vaadates, on umbes kui EEsti jalgpalliga - ahnitseb aga villa ei ole...massiline mittemidagi ütlev eesmärgitu tegevus korvpalli ja teiste klubide suhtes ( ok - nõus, haridus küll, aga aga ), lootuses et aga äkki ... aga siin on rahvasõna käänd ... pidi vaid püksi tulema.
SopsuSõge
Kasutaja

Postitus Postitas SopsuSõge »

Andku Allah selle eest, et ühe jalaga Rose ei ole jälle tiimiga liitumas...Viimatised signaalid ju olnud, et selle jalaga on väga pahasti ja ootab pausikene jälle. Poleks ju tore, kui Kuuba juba on uue aastani väljas, lisandub ka Rose...Milleks? Selle 10k asemel, mis ta palka nõuab, saab juba mingi asisema otsustaja võtta.
Vasta