See Põder Kalevi rosteris ma ei tahaks uskuda, et 12 mehe hulka väga kuulub. Pigem varumees ehk 13. Seega hetkel 9 meest koos, kui tema v.a.
Pakuks Dobek+ 2 tk veel.
1 võiks Jelks olla.
Nii ja naa. Kui oleks 4-4-4 mudel, siis võiks liigitada, et Vuksid, Põder ja Saar on siis nö noormängijad. Toom, Kuuba, Dorbek ja Saal on siis nö kogenud eestlased. Allen, Harrison, McCormack ja Forrest on välisjõud. Ma arvan, et kust king pigistama võib hakata, ongi eelkõige eestlaste tuumik.GWallace kirjutas: ↑31 Juul 2026, 10:44 Minu jaoks küll imestama panev ei ole. See sai ju Breti tulekuga selgelt välja kommunikeeritud, milline roster laias laastus tuleb ja plaan 3 aastaga vaikselt tasemes üles poole rihtida. Pigem ongi siuke roster, kus nooremad saavad ka võimalust ja Kasemetsa sugused mängijad ei soojenda terve hooaeg pinki.
Saar küll noormängija ei ole, Saar 2001 a sündinud, Toom 2002 a sündinud.East kirjutas: ↑31 Juul 2026, 14:06 Nii ja naa. Kui oleks 4-4-4 mudel, siis võiks liigitada, et Vuksid, Põder ja Saar on siis nö noormängijad. Toom, Kuuba, Dorbek ja Saal on siis nö kogenud eestlased. Allen, Harrison, McCormack ja Forrest on välisjõud. Ma arvan, et kust king pigistama võib hakata, ongi eelkõige eestlaste tuumik.
Toom on teada-tuntud suurus, tema kvaliteedis ei pea kahtlema.
Jah, nõus - lihtsalt kui kedagi sinna 4-4-4 mudelisse liigitada, siis Saar tundus neist ülejäänud eestlastest kõige sobilikumRK kirjutas: ↑31 Juul 2026, 14:11Saar küll noormängija ei ole, Saar 2001 a sündinud, Toom 2002 a sündinud.East kirjutas: ↑31 Juul 2026, 14:06 Nii ja naa. Kui oleks 4-4-4 mudel, siis võiks liigitada, et Vuksid, Põder ja Saar on siis nö noormängijad. Toom, Kuuba, Dorbek ja Saal on siis nö kogenud eestlased. Allen, Harrison, McCormack ja Forrest on välisjõud. Ma arvan, et kust king pigistama võib hakata, ongi eelkõige eestlaste tuumik.
Toom on teada-tuntud suurus, tema kvaliteedis ei pea kahtlema.
Äkki veel mõni noormängija liitub
Kui üritada mingit võrdlust kirvemeetodil luua praeguse rosteri ja selle rosteri vahel, millega eelmisel aastal alustati:marxx762 kirjutas: ↑31 Juul 2026, 14:48 Vägagi õhuke tundub see nimistu olema ning seda juba seetõttu, et kui kellelgi peaks midagi juhtuma, siis asendust praktiliselt pole ja hakatakse mängijaid kasutama positsioonide mõistes nihkes. Kui kasvõi võrrelda eelmise hooaja nimistuga, siis mängumeeste hulk keda sai lugeda kindlalt Est-Lat kõlbulikuks ning sai ka eurosarjas kasutada, siis käesolevas rosteris on selliste mängijate hulk ikka märksa väiksem.
Eks viimane liituja on Martin Dorbek ja esialgu on roster lukus. Eestlasi tõenäoliselt hooaja vältel juurde võtta pole, aga võib vist kindel olla, et hooaja käigus lisandub kindlasti keegi kas eesliini või tagumiste sektorisse. Lisaks pole palgatud ühtegi lätlast, välismaist U20 mängijat ega ka ukrainlast, kelle saaks lisada "tasuta".
Tuleb vist tõdeda, et eelarves on siiski samm tagasi astutud või mõjutab seda juurde tulevad mängud eurosarjas. Või äkki üritatakse aastaid üleval olnud maksuvõlg lõpuks ära klattida. Kahjuks meie ajakirjandus selliseid küsimusi ei esita ning klubi ise sellist infot ei jaga.
See noorte kasutamine jne on ka natuke kentsakas jutt. See ei peaks olema mingi üleöö tekkiv "uus algus" vaid orgaaniline osa klubist. Ja selleks on olnud ju aega tegelikult aastaid. Klubi nägu on minu meelst muutunud alates hetkest mil astuti välja VTB liigas mängimisest. Kõik need aastad oleks saanud 1-2-3 noort süsteemis hoida, aga seda pole tehtud. Seda muidugi pärsib kõvasti oma noortesüsteemi puudumine (saaks mängijaid vajadusel edasi - tagasi liigutada). Jah, Sokkudega aetakse mingit liini, aga milline see koostöö päriselt on, siis sellest pole mina küll kuulnud.