Eesti-Läti korvpalliliiga 2026/27
-
theundertaker
- Kasutaja
Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2026/27
Õnneks on vaid asenduseks.
Kus see kirjas on, et ta värvati lühiajalise lepinguga?
Igal juhul parem valik kui näiteks Zigmars Raimo.
-
theundertaker
- Kasutaja
Seni kuni saab Kuuba terveks ju. Seda öeldi ju, et tuleb seni asendama.
Ma ei ole kindel, et Malmanis on parem valik kui Zigmars Raimo. Raimo tegi väga palju musta tööd, mida statistika ei näita. Ta on üsna sama profii nagu Forrest ja McCormack, kuid teisest küljest kindel valik, sest tema plussid ja miinused on teada. Samas tekib mänguajale konkurents ja võib-olla see pole halb.
Raimo mängis saalikorvpalli viimati üle-eelmisel hooajal ja on veel kehvema visketunnetusega mängija kui Malmanis. Lisaks ka lühem.
Kui Raimo oleks tõesti naasnud, siis see oleks olnud sarnase vaibiga värbamine nagu Brett Nõmme poolt Raplas Kajupanga tagasitoomine esiliigast.
Ühtlasi, klubi esindaja võiks täpsustada, kui pika lepingu Malmanis sõlmis.
Kui Raimo oleks tõesti naasnud, siis see oleks olnud sarnase vaibiga värbamine nagu Brett Nõmme poolt Raplas Kajupanga tagasitoomine esiliigast.
Ühtlasi, klubi esindaja võiks täpsustada, kui pika lepingu Malmanis sõlmis.
Ma Malmanisest üleliia vaimustuses pole, aga teistpidi ei ole ta eelduslikult ka põhirolli etendama toodud, erinevalt tema Tartu hooajast. Rotatsiooni pikendamise mõttes võiks temast tolku olla küll, vähemalt kohalikul tasandil, ning pealegi on tal perekonna mõttes tugev side Eestiga, nii et tere tulemast.
Suures plaanis peaks eesliinis nüüd olema eristuva profiiliga mängijaid omajagu (ma ei räägi hetkel kvaliteedist, seda saab hinnata hiljem). McCormackiga ma Malmanist samasse paati küll ei paneks, sest McCormack on selgelt väga hea viskekäega mängumees, kellega annaks vajadusel mängu laiali tõmmata. Ma eesliini puhul jääks lootma eelkõige sellele, et Forrest ja McCormack osutuvad headeks, kvaliteetseteks mängumeesteks ning neil õnnestub teha siin oma senise karjääri parim hooaeg. Kui Malmanis ja Saal suudavad neid toetada ja neile vahetusminuteid pakkuda, on hästi. Vajadusel saab Toom ka nelja peal toimetada ning uuest aastast on ka Kuuba tagasi koosseisus.
Ehk et sügavust peaks nüüd eesliinis olema ning loodetavasti tuleb ka kvaliteedi osas positiivseid üllatusi. Seniks võib vaadata, kuidas Forrest BNXT liiga kohtumises tartlaste Chris Maidohi vastu 30p/8reb mängu tegi (https://www.youtube.com/watch?v=ErfBhGh7Ia8).
Suures plaanis peaks eesliinis nüüd olema eristuva profiiliga mängijaid omajagu (ma ei räägi hetkel kvaliteedist, seda saab hinnata hiljem). McCormackiga ma Malmanist samasse paati küll ei paneks, sest McCormack on selgelt väga hea viskekäega mängumees, kellega annaks vajadusel mängu laiali tõmmata. Ma eesliini puhul jääks lootma eelkõige sellele, et Forrest ja McCormack osutuvad headeks, kvaliteetseteks mängumeesteks ning neil õnnestub teha siin oma senise karjääri parim hooaeg. Kui Malmanis ja Saal suudavad neid toetada ja neile vahetusminuteid pakkuda, on hästi. Vajadusel saab Toom ka nelja peal toimetada ning uuest aastast on ka Kuuba tagasi koosseisus.
Ehk et sügavust peaks nüüd eesliinis olema ning loodetavasti tuleb ka kvaliteedi osas positiivseid üllatusi. Seniks võib vaadata, kuidas Forrest BNXT liiga kohtumises tartlaste Chris Maidohi vastu 30p/8reb mängu tegi (https://www.youtube.com/watch?v=ErfBhGh7Ia8).
Jah, ma pidasin rohkem silmas, kuidas Brettil oli algselt plaanis Forrestit McCormackiga vahetada. Nüüd tundub see pigem kujunevat, et Malmanis vahetab Forrestit ja Saal McCormackit - kui nad kõik rivis on.
Zelli tõi endale NCAAst torni korvi alla: https://www.euroleaguebasketball.net/en ... h-johnson/
https://sport.delfi.ee/artikkel/1206020 ... u-nime-all
John küll ütleb, et eelarve kindlasti kasvab aga kui pole veel nimisponsoritki siis ma kahtlen küll selles. Eriti teeb hirmu, et selgelt on võetud tummisemad ja kallimad mängijad, peaasi et hooaja lõpus poleks pillide kokkupanekut.
John küll ütleb, et eelarve kindlasti kasvab aga kui pole veel nimisponsoritki siis ma kahtlen küll selles. Eriti teeb hirmu, et selgelt on võetud tummisemad ja kallimad mängijad, peaasi et hooaja lõpus poleks pillide kokkupanekut.
Kas vastab tõele kuluaarides räägitu, et Kirves on 100 000 euro mees. Ehk ligi kaudu 10 000 eurot kuus. Tõenäoliselt läbi aegade kõige kallim Eesti mängija koduses liigas. Isegi Müürseppast kallim ?vanafänn kirjutas: ↑06 Aug 2026, 16:27 https://sport.delfi.ee/artikkel/1206020 ... u-nime-all
Mängumeeste podcasti välismaa korvpalli mängude korrespondent ja kirjasõber
Ma lisaks nimisponsori puudumisele tooks välja veel selle, et Kärbi sõnul on tiim komplekteeritud ja “vaid mõni üksik eestlane võib liituda”.
Arvestades turul olevaid vastaval tasemel eestlasi (sisuliselt Laane ja Sutt), siis korvialune näibki jäävat sisuliselt Dubults ja Kirves. Ilmselt hakkavad ka Eelmäe ja Lootus põhikohaga number nelja positsioonil tegutsema, mitte oma gabariitidele paremini vastaval number kolm positsioonil. Kahe sarja peale tundub see igatahes päris optimistlik plaan olevat.
Arvestades turul olevaid vastaval tasemel eestlasi (sisuliselt Laane ja Sutt), siis korvialune näibki jäävat sisuliselt Dubults ja Kirves. Ilmselt hakkavad ka Eelmäe ja Lootus põhikohaga number nelja positsioonil tegutsema, mitte oma gabariitidele paremini vastaval number kolm positsioonil. Kahe sarja peale tundub see igatahes päris optimistlik plaan olevat.
Kirves nüüd 100k hooaeg kindlasti pole, see on täielikult utoopia valdkonda minev number. Ise pakuks et ta teenib Pärnus kusagil 6-7k kuus.
Pärnu on igatahes tänavusele hooajale vastu minemas üsna riskantse seisu pealt. Raha on teatud meeste eest ikka korralikult lauale laotud, samal ajal puudub nimisponsori näol üks korralik katteallikas. Ma ei kujuta ette kuidas seda seltskonda ära majandatakse kui nimitoetaja leidmine endiselt viibib, aga samal ajal saadakse peale eurosarja. Koosseisus on selged liidrid pärast seda aga tuleb tükk tühja maad ning seejärel noored.
Pärnu on igatahes tänavusele hooajale vastu minemas üsna riskantse seisu pealt. Raha on teatud meeste eest ikka korralikult lauale laotud, samal ajal puudub nimisponsori näol üks korralik katteallikas. Ma ei kujuta ette kuidas seda seltskonda ära majandatakse kui nimitoetaja leidmine endiselt viibib, aga samal ajal saadakse peale eurosarja. Koosseisus on selged liidrid pärast seda aga tuleb tükk tühja maad ning seejärel noored.
Pärnu koosseisu osas võib seda ka väikseks gamblinguks nimetada. Sul on väga tugev selgroog ja siis üsna kiirelt kukub tase väga palju madalamaks. Kui vigastusi vältida ja veidi õnne on, võib ka edukalt toimetada. Ka siin foorumis on räägitud, et pigem võtta vähem, aga kvaliteetseid leegionere kui rohkem ja palju. Aga probleemid tekivad siis, kui vigastused nt sisse löövad.
Uudishimu tahaks teada, mis summaga siis Kirka uimaseks löödi. Sportlikult mina sellest otsusest aru ei saa. Aga mängijale ei saa ette heita, et suuremat töötasu jahtida.
Aga Malmanise osas siis kas mäletate, mis mulje ta Tartus jättis? Mul endal suht mäluauk selles osas, et siis kas ei jätnud erilist muljet või tegi oma asjad ära ja heas mõttes suurt tähelepanu ei saanud? Stati vaatasin, see oli üsna harju keskmine.
Uudishimu tahaks teada, mis summaga siis Kirka uimaseks löödi. Sportlikult mina sellest otsusest aru ei saa. Aga mängijale ei saa ette heita, et suuremat töötasu jahtida.
Aga Malmanise osas siis kas mäletate, mis mulje ta Tartus jättis? Mul endal suht mäluauk selles osas, et siis kas ei jätnud erilist muljet või tegi oma asjad ära ja heas mõttes suurt tähelepanu ei saanud? Stati vaatasin, see oli üsna harju keskmine.
Siin pole midagi imestada, Kirves ja Pärnu on ikkagi väga pikk periood koostööd, ta võib lugeda end "Pärnu legendiks", see ei ole tema jaoks suvaline klubi ja kui Pärnu maksab konkurentsivõimelist palka, siis ple tal midagi kaotada - liidriroll meeskonnas + potensiaalselt sama FIBA eurosari, mis ei ole üldsegi ebareaalne. Kui oli kolm võrdset pakkumist, võis vabalt otsustada Pärnu kasuks.