Kusjuures minu maitse jaoks kuuleb Mängumeeste saates vahepeal ikka väga huvitavaid statemente. Kas Ruudult ei lipsanud mitte eelmise saate alguses väide justkui on algava hooaja Tartu eelmise hooaja Tartuga võrreldes tugevam? Tõe saame küll hooaja käigus kätte, aga esialgu tundub üsna optimistliku väitena: Maidoh vs Painter, El Sheikh vs Ilver, Paliek vs Lips, Smith-McEwen vs Bernard, Rosenthal vs McBride. Just eesliini mitmekülgsuse osas tunduks mulle eelmise hooaja Tartu ohtlikum. Sel hooajal hakkab palju olenema sellest, kas ja kui hästi Paliek õnnestub, sest ma ei taha uskuda, et El Sheikh oma mängu väga palju ümber muuta on suutnud. Tagaliinis ma usun, et Smith-McEwen on kvaliteedi poolest more or less Bernardi tase - vähemalt nende meeste ABA2 statistika enne Tartusse siirdumist võiks seda indikeerida. Suurem küsimus minu jaoks on ka see, et kui eelmine hooaeg oli Tartu suureks relvaks vahetava kaitse mängimine, siis kas ja kuidas see selle hooaja rosteriga õnnestub?vaim564 kirjutas: ↑12 Aug 2026, 08:51 Raudlal on mingid oma kiiksud, Tartu, TalTech ja Viimsi on ülehinnatud, Kalev ning Pärnu alahinnatud ning tundub, et nad hindavad põhiliselt oma mängijaid.
Tartu ja TalTechi kasuks räägib vaid nende pikem roster, kuid tõepoolest, kui vaadata Tartu rosterit, siis tõepoolest - pole vähemalt eestlastest küll kedagi, keda Kalevis hirmsasti näha tahaks. Rosenthal on riskantne, sest ei tea, millises seisus tema vigastus on, vähemalt Poola tagasi ta ei saanud ja ta pole kindlasti kõige odavam mängija. Palju sõltub Harrisoni ja Alleni kvaliteedist ning millises seisukorras on Dorbek, kuid kui seal oleks tõsisem kahtlus, küll siis see puuduv ukrainlane kusagilt leitakse. See on praegu tõsisem murekoht, Saar kindlasti hakkab ka SG mängima.
TalTechi ja Viimsi puhul panustamine ainult oma jõududele on tore, roster on päris pikk, kuid kvalitatiivset hüpet niiviisi ei tule. Pärnu ja Keila KK-ga tuleb neil tõsine madistamine. Pahvi Basket ilmselt tuleb hooaega ära mängima.
Teine huvitav asi on tõesti TalTechi pushimine Siim "gabariidid loevad" Raudla poolt. TalTechil on sisuliselt kaks üle 2 meetri meest - Jurkatamm ning nooruke Sonntak. Minu jaoks on TalTechi puhul kaks huvitavat küsimust - esiteks kuidas Rikberg suudab uues keskkonnas õnnestuda ja kas Varrak julgeb talle vanade turvaliste taltechikate (Post, Ilves, Suurorg) kõrvalt avanssi anda ning teiseks kuidas Tormi Metsla tase ühisliiga kontekstis välja näeb. Muus osas on see ju täiesti tavaline TalTech, kes pole soovinud oma alamõõdulise eesliini lahendamise probleemiga tegeleda.
Keila Basketi osas oli ka mingi naljakas väide, kus Tassa minek loeti justkui suureks kaotuseks. Mulle ei jõua kohale, kuidas saab see mängulises mõttes kaotus olla, kui tegelikult mängiti eelmine hooaeg niikuinii ilma Tassata. Oleks Tassa eelmisel hooajal mänginud, arusaadav, sest suure tõenäosusega oleks ta selles meeskonnas üks liidritest olnud, aga kui ta sai osaleda vaid ühes mängus, siis on keeruline rääkida mingist suurest ilmajäämisest. Keila KK osas oldi ka kuidagi sapised. Nende eestlaste koosseis tagaliinis on minu meelest etem kui eelmise hooaja lõpus (Sats, Schmalz, Laanemaa vs Kirsipuu, Aav) ning muus osas on ju selge, et nad saavad väga palju sõltuma värvatavate välismaalaste kvaliteedist.