Eesti koondis.
Re: Eesti koondis.
Tundub, et augustis näeme esmakordselt koondise tagaliinis koosseisu Vaaks - Kullamäe - Suurorg.
Igatahes Vaaksi peatreener mainis intervjuus, et nüüd sõidavad osad mängijad koju ja uuesti kogunetakse täiskoosseisus septembris.
Igatahes Vaaksi peatreener mainis intervjuus, et nüüd sõidavad osad mängijad koju ja uuesti kogunetakse täiskoosseisus septembris.
Selgusid koondise kandidaadid. Praegune ja tulevane NBA-mees on puudu, küll aga on Vene jätkuvalt rivis. Tagaliin on harjumuspäraselt napi kvaliteediga.
C: Kotsar, Tass
PF: Treier, Konontšuk, Hermet, Lips, Vene
SF: Drell, Raieste, Ilver, Toom
SG: Jõesaar, Paasoja, Riiismaa, Jurkatamm
PG: Kullamäe, Suurorg
C: Kotsar, Tass
PF: Treier, Konontšuk, Hermet, Lips, Vene
SF: Drell, Raieste, Ilver, Toom
SG: Jõesaar, Paasoja, Riiismaa, Jurkatamm
PG: Kullamäe, Suurorg
Tänase uudise valguses, et Elias Valtonen liitus Valenciaga, jäin mõtlema, et soomlastel on ikka jõhker eesliin: NBA täht Markkanen, kolm euroliiga meest - Jantunen (Real), Nkamhoua (Brcelona), Valtonen (Valencia). Lisaks kogenud Kreeka liiga mees Madsen ja tulevikutäht Müürinen. Meil siin võtmemängijad näiteks Jaapani liigast ja Hispaania esiliigast.
Üks koondise kandidaat on juba rivist langenud – Mikk Jurkatamm vigastas koondise treeningul põlve:
https://sportando.basketball/vl-pesaro- ... jurkatamm/
Sotsiaalmeediast nähtub, et koondise laagris osaleb Simm-Marten Saadi. Kotsarit esialgu ei paista.
https://sportando.basketball/vl-pesaro- ... jurkatamm/
Sotsiaalmeediast nähtub, et koondise laagris osaleb Simm-Marten Saadi. Kotsarit esialgu ei paista.
Tundub, et Paasojal on suurem tõenäosus 12 hulka pääseda kui Venel. Aasta tagasi poleks selle peale küll osanud tulla
Veidi off-topic, aga kui tahaks seltskonnaga väljas Eesti koondise valikmängu vaadata, siis mis kohad selleks Tallinnas (kesklinn) sobivad on?
Teab keegi, kas Ungari ka kontrollmänge peab enne Eestiga mängu?
keegi mingit normaalset fiba boxscore saab jagada?
Rannula võiks oma tõrkest Jürgensi suhtes üle saada. Kui Riismaad ja Paasoja peetakse sobivaks kasutada pallikäsitsejatena, siis pole ühtegi põhjust, miks Jürgens ei võiks koondisesse kuuluda. Eriti arvestades, et Paasojalt pole enam mingit arengut loota.
Jäin umbes sama mõtlema, saan aru et meil on äärel tohutu valik mängijaid, samal ajal aga pikkade ja mängujuhtide valik on ahtake, aga sealjuures on minu jaoks suurimaks probleemiks see, et ühed ja samad näod on tagumiste hulgas (Riismaa). Sinna võiks vabalt kaasata kasvõi Jürgensi, kes on mängujuhina märksa adekvaatsem kui Riismaa. Praeguse tagaliini puhul on muidugi kummaline et Böckler ei osutunud isegi 14 mehelise rotasiooni hulka valituks. Tänases kohtumises teine poolaeg oli rünnakul ikka väga ümmargune ning need vähesedki kes võinuks läbi minna või tervasust tekitada seda ei teinud. Kui teisel poolajal teenid 2 vabaviset ning needki neljanda keskel, siis see on üsna selge märk sellest, et kogu rünnak oli enam kui ümmargune.
https://sport.delfi.ee/artikkel/1206054 ... -ei-laheks
Drellil löödi nina paigast ära. Isegi kui ta saab arstidelt loa järgmisel nädalal mängida, siis kaitsemaskiga tegutsemine pärsib kindlasti ta efektiivsust.
Suurorg kukkus trennis küünarnukile, aga valu olevat taanduma hakanud.
Ilma nende kaheta on meil praeguses koosseisus täpselt kaks loovat mängijat: Kullamäe ja Kotsar. Soomet on nagunii väike tõenäosus võita, aga Drelli ja Suuroru puudumisel kipuks ka Ungari alistamine muutuma mission impossible`iks.
Drellil löödi nina paigast ära. Isegi kui ta saab arstidelt loa järgmisel nädalal mängida, siis kaitsemaskiga tegutsemine pärsib kindlasti ta efektiivsust.
Suurorg kukkus trennis küünarnukile, aga valu olevat taanduma hakanud.
Ilma nende kaheta on meil praeguses koosseisus täpselt kaks loovat mängijat: Kullamäe ja Kotsar. Soomet on nagunii väike tõenäosus võita, aga Drelli ja Suuroru puudumisel kipuks ka Ungari alistamine muutuma mission impossible`iks.
Ma tahtsin Riismaa kohta juba peale toonast suurepärast võidumängu Sloveenia vastu kirjutada, et minu jaoks oli ta siis ainus tõrvatilk, kes langes selgelt ansamblist välja.
Üks asi on mangurütmi puudumine, aga teisalt ei saa ma päris hästi aru, mis tüüpi mängumees ta lõpuks olla soovib.
Tema pallikäsitlus on liiga nigel ja kohmakas - vähemalt sel tasemel. Samuti on ta minu meelest kiirust kaotanud. Tema niigi jässaka kehatüübi puhul on muidugi keeruline öelda, aga tunduks, et ta võiks üritada mõned kilod maha saada, et natuke kergust, särtsakust tagasi saada. Vise on tal samuti ebastabiilne, aga eks see tuleneb nii mänguminutite puudusest kui ka füüsilisest vormist. Nende omaduste juures on igatahes isegi number kolm positsioonil keeruline tegutseda tema pikkuse juures, rääkimata siis palliga pumpava tagamängija rolli täitmisest (vähemalt koondise tasemel mängudes).
Ehk et Riismaa asemel tunnetaks ma küll praegu seda, et kui ta tahab oma kohta koondises säilitada, siis tasuks praegu raha asemel korraks muid tegureid jälgida klubi valikul. Tal on vaja usaldust ja minuteid ning korralikku koormust. Jah, ma saan väga hästi aru, et korvpallurikarjäär on lühike ja muud jutud, aga seda enam on kahju vaadata, kuidas Riismaa ei ole tasemelt ülespoole liikumas, vaid allapoole.
Üks asi on mangurütmi puudumine, aga teisalt ei saa ma päris hästi aru, mis tüüpi mängumees ta lõpuks olla soovib.
Tema pallikäsitlus on liiga nigel ja kohmakas - vähemalt sel tasemel. Samuti on ta minu meelest kiirust kaotanud. Tema niigi jässaka kehatüübi puhul on muidugi keeruline öelda, aga tunduks, et ta võiks üritada mõned kilod maha saada, et natuke kergust, särtsakust tagasi saada. Vise on tal samuti ebastabiilne, aga eks see tuleneb nii mänguminutite puudusest kui ka füüsilisest vormist. Nende omaduste juures on igatahes isegi number kolm positsioonil keeruline tegutseda tema pikkuse juures, rääkimata siis palliga pumpava tagamängija rolli täitmisest (vähemalt koondise tasemel mängudes).
Ehk et Riismaa asemel tunnetaks ma küll praegu seda, et kui ta tahab oma kohta koondises säilitada, siis tasuks praegu raha asemel korraks muid tegureid jälgida klubi valikul. Tal on vaja usaldust ja minuteid ning korralikku koormust. Jah, ma saan väga hästi aru, et korvpallurikarjäär on lühike ja muud jutud, aga seda enam on kahju vaadata, kuidas Riismaa ei ole tasemelt ülespoole liikumas, vaid allapoole.