Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
Uhhuu
Kasutaja

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Riismaa on viimastel päevadel palliga rohkem toimetanud kui kogu oma senise klubikarjääri jooksul. Kui ma vaatan Sassari koosseisu, siis seal ei paista võimalust palliga tegutseda – ta läheb klubi juurde ja on tõenäoliselt jälle väikese ääre kohal 3 & D rollis. Seetõttu tundub Riismaa kasutamine koondises pallikäsitsejana mõttetu tegevus.

Võiks ju kutsuda koondisesse rohkem selliseid mängijaid, kes tegutsevad või on tegutsenud klubikorvpallis mängujuhina ja neid kontrollmängudes testida. EM-ist alates on selliste mängijate ring väga koomale tõmmatud. Sinna on lisandunud vaid Makke, aga temagi on NCAA tõttu koondise jaoks pikaks ajaks kadunud mees. Paasoja on mul raske mängujuhiks liigitada ja tema võimekus (või õigemini selle puudumine) koondise tasemel peaks nüüdseks selge olema. Tõenäosus Vaaksi valikmängudes näha on väga väike. Ja nii jäävadki alles vaid Kullamäe, Suurorg ja Rosenthal, kellest kaks viimast on klaasmeesteks muutumas. Kui me peaksime algaval nädalal mõlemad mängud kaotama, siis oleme paraku olukorras, kus koondisel pole järgmise kahe ja poole aasta jooksul mitte millegi peale mängida (EM-i pääse on ju korraldusõigusega lunastatud).
misso
Kasutaja

Postitus Postitas misso »

Kui Rannula tahab hetkemeestest kedagi mängujuhiks siis minu meelest meil vaid üks mees kes Riismaast kindlalt üle ja suudab isegi teravust luua- Kotsar.
Rannula kui mängijate ringi suuremaks ei tee siis Kotsar teiseks mängujuhiks, kõigi teiste põrgatamist eriti Riismaa on lihtsalt valus vaadata ja seal on hea kui pall mehe kätte jääb mingit rünnaku juhtimist pole sesalt vaja loota ja see pole kuskilt otsast Riismaa süü kes noorena vist keskmängijana alustas ja järjest allapoole karjaaris positsioonidega tulnud. Mängiks ta oma klubis mängujuhi poitsioonil oleks mingi lootus aga...
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Mulle mingid momendid Riismaa poolt isegi meeldivad, tundub et ta saab aru et ta on see pulga peal olev vend ja näitab kõvasti tuhhi üles. Üleüldine pilt muidugi pigem kehva, lihtsalt jääb tagamängijate ansamblist maha kahjuks. Teistpidi ei ole kindel, et Jürgens suudaks midagi etemat näidata, kuid arusaadavalt võiks teda proovida kuskil sõprusmängus.

Omamoodi mainimist väärib ära eilne väristamine, ma ei suutnud uskuda kuidas loobiti alt mööda ja see pole esimest korda koondisel nii. Drelli osas on täitsa hirm küll, kas nüüd jääb MM valiksari mängimata või siis teeb kaasa marginaalse osa, nagu eelnevalt ka siin öeldi siis igaljuhul häirib mask näos, mängimist.

Kotsari coast to coast oli küll lahe, sellel vennal ikka klassi jagub ja oioi kui tore oleks, kui tuleks tagasi euroopasse mängima aga see vast jääb sinna karjääri täis lõppfaasi, äkki tuleb teeb eestis ühe hooaja :D
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Jah, et nüüd Jürgens suudab hoobilt paremat kvaliteeti näidata kui Riismaa, kes pole küll mängujuht, kuid mängib lihtsalt igapäevaselt kõrgemal tasemel, pole üldsegi kindel. Vähemalt EstLatis ta imetegusid korda ei saatnud. Samahästi oleks võinud Posti kasutada. Lihtsalt mängujuhtidega on hetkel keeruline.
Uhhuu
Kasutaja

vaim564 kirjutas: 23 Aug 2026, 23:51 Jah, et nüüd Jürgens suudab hoobilt paremat kvaliteeti näidata kui Riismaa, kes pole küll mängujuht, kuid mängib lihtsalt igapäevaselt kõrgemal tasemel, pole üldsegi kindel. Vähemalt EstLatis ta imetegusid korda ei saatnud. Samahästi oleks võinud Posti kasutada. Lihtsalt mängujuhtidega on hetkel keeruline.
Enne ei tea, kui ei proovi. Aga tuletagem meelde, et Jürgens on olnud mängujuht Leedu kõrgliigas. Selles, et ta on Riismaast parem pallikäsitseja, ei tohiks siiski mingit kahtlust olla.

Ma ei tea, mida sa imeteo all silmas pead, aga Jürgensi näitajad tema ainsal ühisliiga hooajal olid 14,1 punkti, 4,4 lauapalli ja 2,5 resultatiivset söötu. Kolmeseid tabas hämmastavalt hästi, 44,9 protsendiga (41/94).
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Uhhuu kirjutas: 23 Aug 2026, 12:23 Võiks ju kutsuda koondisesse rohkem selliseid mängijaid, kes tegutsevad või on tegutsenud klubikorvpallis mängujuhina ja neid kontrollmängudes testida. EM-ist alates on selliste mängijate ring väga koomale tõmmatud. Sinna on lisandunud vaid Makke, aga temagi on NCAA tõttu koondise jaoks pikaks ajaks kadunud mees. Paasoja on mul raske mängujuhiks liigitada ja tema võimekus (või õigemini selle puudumine) koondise tasemel peaks nüüdseks selge olema. Tõenäosus Vaaksi valikmängudes näha on väga väike. Ja nii jäävadki alles vaid Kullamäe, Suurorg ja Rosenthal, kellest kaks viimast on klaasmeesteks muutumas. Kui me peaksime algaval nädalal mõlemad mängud kaotama, siis oleme paraku olukorras, kus koondisel pole järgmise kahe ja poole aasta jooksul mitte millegi peale mängida (EM-i pääse on ju korraldusõigusega lunastatud).
Selle valguses on eriti kahju sellest, et ka Oliver Kullamäe seos meestekoondisega saab lähitulevikus olema ilmselt väga piiratud.
Uhhuu
Kasutaja

Suuroru mängukõlbulikkuse kohta veel infot pole, aga Drelli ninavigastus osutus õnneks kardetust kergemaks.

«Kõik on kontrolli all. Drell oli trennis kohal ja tegi kaasa. Jälgime olukorda ja kui vaja, siis konsulteerime spetsialistidega, aga muidu on asjad korras,» ütles Raido Roos.

https://sport.postimees.ee/8533351/henr ... dud-ninale
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

East kirjutas: 23 Aug 2026, 09:57 Ma tahtsin Riismaa kohta juba peale toonast suurepärast võidumängu Sloveenia vastu kirjutada, et minu jaoks oli ta siis ainus tõrvatilk, kes langes selgelt ansamblist välja.

Üks asi on mangurütmi puudumine, aga teisalt ei saa ma päris hästi aru, mis tüüpi mängumees ta lõpuks olla soovib.

Tema pallikäsitlus on liiga nigel ja kohmakas - vähemalt sel tasemel. Samuti on ta minu meelest kiirust kaotanud.
Tänasest koondise jõusaali treeningu pilte vaadates, tahaks kangesti öelda, et Riismaa on täiesti vormist väljas. See võis vabalt ekslik olla, aga nii jäi vähemalt silma.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Kui Drell ja Suurorg teevad kaasa, aga Paasoja mitte, siis on see pigem positiivne uudis. https://sport.err.ee/1610119075/nomm-ta ... aliseerida
Uhhuu
Kasutaja

Piinlik ja samas pisut naljakas:

https://basketnews.com/news-254355-how- ... rules.html

MM-valikturniiril teise etappi pääsenud 24-st Euroopa koondisest kasutab kodakondsusdopingu abi 13 meeskonda, sh enamus korvpalli suurriikidest. Teistes maailmajagudes on olukord ilmselt sarnane, seega pole erilist lootust, et see idiootne reegel tühistataks.
elchukakabra
Kasutaja

Postitus Postitas elchukakabra »

Uhhuu kirjutas: 26 Aug 2026, 15:23 Piinlik ja samas pisut naljakas:

https://basketnews.com/news-254355-how- ... rules.html

MM-valikturniiril teise etappi pääsenud 24-st Euroopa koondisest kasutab kodakondsusdopingu abi 13 meeskonda, sh enamus korvpalli suurriikidest. Teistes maailmajagudes on olukord ilmselt sarnane, seega pole erilist lootust, et see idiootne reegel tühistataks.
Ja nimekirjast on vist TJ Shorts ka veel puudu
suur13
Uus kasutaja

Postitus Postitas suur13 »

See reegel on natuke valesti mõistetud - see pole mitte võõrmängijate lubamiseks, vaid naturaliseeritud mängijate piiramiseks. Kui see pealtnäha liberaalne reegel tühistada võib arvata et suuremad diasporaad jätkavad susserdamisest - türgi, saksamaa, prantsusmaa, kreeka, iisrael jne.
Kõike markantsem näide oli Saksamaa 2001 a. EM-il (kellega ka ise mängisime), kus oli mälu järgi kas 6 või 7 natutraliseeritud mängijat (ma ei räägi siin etnislistest sakslastest, neid oli üldse 2 - või üle võlli minnes 1, kui Dirk lugeda poolakaks :twisted: - vaid saksamaal sündinuid ja sünnijärgseid kodanike).
FIBA otsus "1 naturaliseeritud mängija, kes sai passi peale 16-dat eluaastat" olenemata sellest kui "hea lugu" seal taga on tegelt mõistlik kompromiss. Sest selle reegli järgi mängib ntx. leedu koondises Ignas Brazdeikis või Mirotic kes esindas hispaaniat juba U18 alates. Mine tea milla meil seda vaja läheb, ntx. jalgpallis on teada-tuntud Ioan Jakovlevi juhtum. See vähendab ka piinliku valetamist - muidu oleks raudselt kreeklased leidnud Walkup'il kreeka vanaisa, nüüd ei pidanud seda tegema.
Mõnes mõttes on ka hea, et meil on sellised kloun-riigid nagu makedoonia või gruusia, kes asja mõnuga devalveerivad ja vähendavad ohtu, et ühel päeval FIBA arvaks, et võiks lubada ntx. 2 võõrmängijat. Samuti lõhuvad nad tihtipeale enda mängu - hea näide oligi viimane TJ Shortsi siinkäik - selle asemel et mängida päris korvpalli, tuldi mingit streetballi tegema ja saadi vastu hambaid.
Oponendid kindlasti ütlevad et "0 peaks olema" - jah, aga jääme realistideks, tänapäeva maailmas seda ei juhtu - ma ei näe mingit võimalust et üleval toodud suurriigid sellega nõus oleks. Teine FIBA argument ongi mitte euroopa vaid ülejäänud maailm ja seal korvpalli taseme tõstmine.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Ma vaatan, et Priit on leidnud endast veel lühema füsio tiimi :D
misso
Kasutaja

Postitus Postitas misso »

Ma ei mäleta,et Eesti Ungarist väljas parem oleks olnud ja täna näeme kui kaugel on tegelikult meist MM
Tore,et saame EM korraldada ja koos hümni laulda aga see pidev närvitsemine mis meil pidevalt platsil...
Viimati muutis misso, 27 Aug 2026, 20:43, muudetud 1 kord kokku.
Uhhuu
Kasutaja

Leinameeleolu. MM-ile pääsemise unistus on peaaegu kustunud ja koondis näib olevat Euroopas kahekümnenda koha piirimaile toppama jäänud. Peaaegu kõik praegused koondislased on jõudnud parimasse mängijaikka, aga endiselt tehakse masendavas koguses sundimatuid eksimusi/lihtvigu ning ikka ja jälle põleb käputäis mängijaid läbi.

Et kodusel EM-il midagi märkimisväärset korda saata, peab lootma, et järgmise põlvkonna tegijatest on Vaaks ja Veesaar rivis ning abijõudu tuleb ka veel noorematest aastakäikudest (O. Kullamäe, Adamson jt).
Vasta