Kui turunduslikku poolt veel kiruda, siis mind on kriipinud ka liiga nimi. Ametlik nimi peaks vist olema Latvian Estonian Basketball League, aga ühed kutsuvad seda ikkagi EST-LAT liigaks, teised LAT-EST liigaks ja kolmandad veel kuidagi muudmoodi. Isegi liiga enda veebileht on estlatbl.com, mis on ametliku liiga nimega totaalses vastuolus ning näeb ausalt öeldes suvalise kombinatsioonina välja.
See näitab minu meelest hästi ära, et juba algusest peale ilmestavad seda liigat juhuslikud viimase hetke lahendused ning korraliku (turundus)plaani puudumine, mis tipnebki sellega, et seda liigat pole mitte kunagi üritatud tootena arendada.
Hea kontrast siia kõrvale on minu meelest belglaste-hollandlaste BNXT League. Hea lühike, aga meeldejääv nimi. Koduleht on neil samuti võrreldes meie ühisliiga käkerdisega nagu öö ja päev -
https://bnxtleague.com/en/news. Ingliskeelsed uudised on up to date. Meeskonnad on kodulehel uuendatud. Kalender on väljas. Ülekannete jaoks on veel eraldi lehekülg BNXT.TV. Meie ühisliiga jääb sellest valgusaastate kaugusele.
Seega BNXT'i näitel saavad küll kaks riiki normaalse toote kokku klopsida, kui sellele plaaniga lähenetakse - ma ei taha uskuda, et Hollandi ja Belgia korvpalliliidud on nüüd niivõrd palju rikkamad, et meie puhul asi ainult ja üksnes raha taha jääks.