Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Üleüldine korvpallijutt
Slehtme
Kasutaja

Re: Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Postitus Postitas Slehtme »

kiiver kirjutas: ↑05 Okt 2026, 08:31 See jutt liiga eesmärgi puudumisest väga resoneerus. Enne kui seda, kasutades meie kohalike star-podcasterite sõnu, rosoljet turustama hakata võiks välja mõelda mis asja sisu on. Kas teemegi sotsiaalprojekti, kasvatame, pusime taset tõsta jne. Üks ei välista teist aga siin peaks klubid ja liiga need sõnumid välja mõtlema ja vastavalt sellele ka turunduse ja ka liigas osalemise reeglid paika panema. Mind ikka kriibib kuidas see läti juunioride sats sisse tõmmati peale tähtaega aga ma ei tea, võib-olla on see kadedus.

Rant kodulehe pihta jälle. Tahtsin viriseda, et kedagi liiga asjapulkadest pole nt mängumeeste podcastis olnud hooaja alguse puhul. Ilmselt oleks Karp see õige inimene aga liiga kodulehelt mingit infot selle kohta kes asjaga seotud on ei leidnud.. Pole isegi kusagil öeldud, et misasi see on mille kodukal ma nüüd olen kui välja arvata üks hädine "Latvian Estonian Basketball League". Ei ajalugu ega midagi.
Kodulehe kohta näiteks kirjutasin Mängumeestele. Kahjuks on selle podcastiga see mure, et kui on natukenegi kriitiline kiri liidu/liiga/kohtunike suunal siis see eetrisse ei jõua. Tõin neile paralleeli siis nende poolt palju kirutud ENBL lehega, et ega tegelikult see meie oma parem pole väga.
Ataman
Kasutaja

Postitus Postitas Ataman »

Tegin testi. Läksin Belgia-Hollandi ühisliiga kodulehele(suurepärane koduleht) ja otsisin, kuidas mänge lives näha. Pealehel on suur banner infoga, et kõik kohtumised on vaadatavad meie app´is ja kaks klikki hiljem oli juba võimalus see tellida 6 eur per month. Suurepärane.

Siis läksin meie liiga kodulehele. No eks ma tean, et meie ülekanded on Delfis, aga Läti ülekannetes polnud kindel. Mul läks reaalselt mingi 3 minutit(vs 20 sekundit BNXT liiga puhul), et jõuda õige kohani.

BNXT liiga - 6EUR kuus
Meie liiga peale esimesi soodushindu Delfi 10EUR + 24sportapp 8EUR kuus.

Meie liigas on tänavu vaid üks suurepärane asi. See, et Zelli mängib EuroCupis(ja et VEF on tugevam). Juba esimese kohtumisega on nad saanud rohkem tähelepanu, kui terve ülejäänud liiga saab sel hooajal kokku. Ja ilma Zelli EuroCupita me ei näeks liigas selliseid mängijaid nagu Tyler Wahl või Varnas või Perkins, keda teab ka laiem üldsus.

Kõik on terve suve ilkunud, et Zelli president on mingi egomaniakk ja raha on kohe otsas ja varsti uksed kinni blablabla. Aga vähemalt on tal ambitsiooni ja julgust proovida(ka põruda). Ta tegi vaid mõne aastaga seda, mida ülejäänud meie liiga klubid ei ole suutnud mitte kunagi. Kui lõpuks kannatabki klubi jätkusuutlikus, siis vähemalt jääb neile igaveseks see ajalooline hooaeg ja teadmine, et mindi proovima.

Eraldi muidugi tervitus ka kõikidele podcasti-tarkadele, kes tegid Zelli esimeste kohtumiste pealt Keila ja TalTechi vastu juba põhjapanevad järeldused ära, et Zelli on ikka täielik rahvaliiga meeskond see hooaeg ja jumal küll mida nad veel EuroCupis teevad. Kossuga seotud inimestena võiks ju teada, et sellised reakohtumised ei näita mitte midagi.
danielto
Kasutaja

Postitus Postitas danielto »

Podcastidest oli siin juttu ja kuulasin seda viimast Unibeti asja. Sõber ajab ikka nii kelbast, et mul hakkab lihtsalt paha. Ma ei suutnud seda lihtsalt lõpuni kuulata, panin poole pealt kinni. Ainuke põhjus, miks teda kutsutakse on see, et tal on hea suuvärk, aga sisu on ikka väga nõrk taga. Teeb ikka oma kolme kombinatsiooni ja ambitsioon on mingit esiliigat teha, isegi Lätti ei viitsi sõita. Ilkus Bigbanki kallal ja tema lahendus oli see, et Urviku oleks võinud Kalevisse tuua. Täitsa uhhuuuu jutt lausa. Täielik antiareng korvpallile ma ütleks selle peale. Kahju, Endeni analüüs ja mõttet mulle meeldivad, ta oskab neutraalselt sisu hinnata.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

marxx762 kirjutas: ↑03 Okt 2026, 22:38 https://www.youtube.com/watch?v=XEj9eUt4Wt0

Võibolla enamus on juba selle leidnud ja jõudnud äragi kuulata, aga vaatamata sellele, et ma pole veel lõpuni antud kuulamisega jõudnud, siis tegelikult on ikka pisut kurb. Ma ei hakka kirjutama siia mis ma päriselt asjast arvan, aga mõttemaailm meie vs läti ülemine ots on totaalselt erinev. Nad räägivad teemadel millele olen isegi aastaid juba tähelepanu juhtinud sh. jääb kõlama millises mahus tööd tehakse, et saavutada mingigi eelis või teha samm edasi klubi arengus vms aspektist. Lisaks kõiksugused koostööd väljaspool kodumaist korvpalli. Meil aga... üritatakse ajakirjanduse vahendusel teha selgeks, et sats pole õhuke või teeme sammu tagasi, et teha aasta kahe pärast kaks-kolm edasi.
See nii mitmetahuline probleem. Igatahes ma ei kiirustaks Läti klubisid pjedestaalile eeskujuks tõstma.

Zelli näitel - teatud andmetel on neil 2,5 miljonilisest eelarvest kate olema umbes 70%-le (ehk ca 1,7 miljonit eurot, millest väikese osa moodustab tõenäoliselt ka EuroCupi enda toetus). Võrreldes eelmise hooajaga on kasv muidugi juba praegu muljetavaldav, aga ma küsiks, et mis juhtub siis, kui nad ei saa seda ülejäänud 30% (ca 800k eurot) kokku? Kuuldu järgi oli neil juba eelmise hooaja lõpus finantsidega keeruline olnud. Kui Zelli näiteks raskustesse satub ja järgmine hooaeg ei mängi, siis kas EuroCupi minek oli asja ette?

Neid Läti klubisid on varemgi nähtud, kes on üritanud suurte plaanidega kiirelt ja jõuliselt kõrgesse mängu sekkuda, aga kust lõpuks on varem või hiljem õhk välja lastud - ASK ja Barons tervitavad. VEFi puhul tundub pinnas/struktuur mõnevõrra stabiilsem, aga eks nende mitme omanikuga struktuuride puhul on jällegi teistsugused ohukohad + kui mingil hetkel saadaksegi ka Dubai onud punti, siis seda enam riskid kasvavad, sest ikkagi väliskapital.

Kalevi näitel ei saa samuti öelda, et ei oleks „loovaid“ lähenemisi proovitud/otsitud. Kunagi ammu otsiti ju mitmeid aastaid välismaalt suurt sponsorit. Nüüd lähemas minevikus on mõlgutatud ju mõtteid nii Prometey’ga koostööst kui ka soomlastega partnerlusest. Eks lõpuks taandubki asi selleni, et raha ei taha keegi niisama anda – eriti välismaalased mitte – ning peaküsimus on, millised riskid kaasnevad selliste tehingutega klubi elujõulisusele ja tulevikule. Tagantjärgi targana tuleb õnnelik olla, et Kalev näiteks Prometey’ga koostööd ei alustanud – muidu võiks mõlemad tänasel päeval pankrotis olla.

Eesti klubide probleem on see, et isegi järk-järguline ja orgaaniline kasv tundub ülejõu olevat. Kalevi viimase aja sõnumid on ju igal aastal stiilis, et „enam-vähem oleme suutnud eelarvetaseme säilitada, aga kuna muu elu läheb järjest kallimaks, siis tegelikult oleme reaalis tagasi läinud“. Tartu kohta on Talts küll indikeerinud, et igal aastal on eelarvet kasvatatud, aga rosteris see millegipärast väga ei kajastu.

Ja näiteks Kalevi puhul – praegu on kommunikeeritud, et algas kolmeaastane projekt, mis peaks kulmineeruma sellega, et klubi on valmis kätt proovima kas BCLis või EuroCupis, aga mida ma seni avalikkuses kuulnud ei ole, on see, et millel see usk põhineb, et kolme aasta pärast on taoline eesmärk reaalselt teostatav? Olukorras, kus viimased ca 5 aastat on eelarve mõttes paigal tammutud kui mitte tagasi mindud, tundub see paraku väga utoopiline. Ma arvan, et neid „kolmaastaku plaane“ on Eesti korvpalliskeenes varemgi nähtud ning kuna varasemalt on need lõppenud edutult, siis peaks selliste üldsõnaliste väljaütlemistega ettevaatlikult majandama. Muidu jääb mulje, et sellised asjad hõigatakse välja üksnes selleks, et järgmised kolm aastat saaks ilma suurema sportliku pingeta tegutseda ning siis kolme aasta pärast saab juba uue kolmaastaku plaaniga alustada.

Seetõttu tahakski kuulda selgemat sõnumit selle kohta, mis annab selle julguse unistada, et kolme aasta pärast on klubi tugevamal positsioonil, et midagi tummisemat ära teha – on seal taga näiteks mitteametlikud kokkulepped seniste sponsoritega, et nad on valmis panust suurendama või on seal lihtsalt lootus stiilis, et äkki majandus kosub ja äkki tuleb siis raha juurde?
Viimati muutis East, 05 Okt 2026, 10:46, muudetud 1 kord kokku.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Ataman kirjutas: ↑05 Okt 2026, 09:59 Eraldi muidugi tervitus ka kõikidele podcasti-tarkadele, kes tegid Zelli esimeste kohtumiste pealt Keila ja TalTechi vastu juba põhjapanevad järeldused ära, et Zelli on ikka täielik rahvaliiga meeskond see hooaeg ja jumal küll mida nad veel EuroCupis teevad. Kossuga seotud inimestena võiks ju teada, et sellised reakohtumised ei näita mitte midagi.
Tuleb siin nõustuda eelkirjutajaga, et eelmise nädala podcastides jättis kõige stabiilsema mulje Enden.

Mängumeeste hinnangud on imelikud. Kohati ollakse oma dogmades kinni, teisalt ollakse väga reaktiivsed.

Raudla VEF vs Zelli oli hea näide reaktiivsusest. Zelli tuli korraks autopiloodil mängima ja kohe sai tugeva väite eetrisse visata, et VEF on paberil selgelt (sic!) tummisem kui Zelli. Ootan huviga, mis seekord siis arvatakse.

Dogmadest rääkides, siis näiteks TalTechi edu võimendatakse alati kordades üles. Tore, võideti viimase sekundi viskest Norra meistrit. Seal Norra meistri ridades mängib muidu näiteks Troy Barnies, kellest juba mitu aastat tagasi võis üsna hõlpsasti perimeetril mööda astuda. Kui seda mängu poleks kodus võidetud, oleks pahandus olnud. TalTechi täismaja esile tõstmine igal võimalusel on ka naljakas, arvestades, et tegemist oli sisuliselt tasuta mänguga.

Kalevi puhul jälle vastupidi võimendatakse iga kaotust tohutult üle ning jäetakse esimese kaotuse puhul mulje, et totaalne katastroof on lahti. Täiesti uus tiim ja nagu Toomi intervjuust võis lugeda, siis ka väga palju uusi liikumisi. Ongi protsess, mis alles algas. Kriitika on omal kohal (a la, et mängiti liiga vähe kontrollkohtumisi), aga üldiselt kipub neil asi vahepeal ebaproportsionaalselt lappesse minevat.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Mängumeestes meeldis mulle Vene-Saage kooslus, praegu on muutunud kuidagi dotseerivaks, paiguti isegi dogmaatiliseks, võib-olla liiga ühetaoline, üsna sarnased karakterid, aga väike pinge tuleb asjale kasuks, Vene ja Saage vastandusid päris hästi. Unibeti podcastis Enden tasakaalustab ja sellepärast Sõber väga ei häiri, võib-olla tema vastanduv fenomen teebki huvitavaks. Pihtas-Põhjas on lihtsalt lahe kooslus, mind see meelelahutuslik pool väga ei häiri.

Kalevi puhul räägiti VTB-aegadel aastaid kohe-kohe saabuvast suurponsorist, kes (õnneks?) jäigi tulemata. Zelli ambitsioone ma enne hukka mõistma ei hakkaks, kui las teevad hooaja lõpuni ja alles siis on aeg tibusid lugema hakata. Meil on pigem komme hakata ette ära põhjendama, miks midagi teha ei saa ja resümee on alati - laseme vanamoodi edasi, kuid teised lähevad eest ära. Siis juhtubki, et edu ei suudeta jätkusuutlikusse kanaliseerida ning eduka hooaja järel saabub pigem langus, sest meeskond jookseb laiali, sest kõik saavad paremad pakkumised ja sama taset ei suudeta tagada. Samamoodi, TalTechi mängime ainult Eesti poistega võib ju tunduda tore kontseptsioon, aga niiviisi tõusta pole võimalik (või ainult siis, kui teised ära kukuvad).
suur13
Uus kasutaja

Postitus Postitas suur13 »

Kõik on vaatenurga küsimus. Paralleeluniversumis (Delfi ntx. aga mitte ainult) peetakse Mängumehi Kalevi ihupodcast'iks ja Raudla lipitsemist surmapatuks ning samuti ei jäta Varrak kunagi mainimata kuidas Mängumehed teda alusetult jebivad kogu aeg... :clap:

Teisel teemal - miks peetakse võimatuks et oma poistega on võimatu tõusta ? Jah, suure tõenäosusega ostetakse edukas meeskond peale head hooaega tühjaks, aga ma ei välistaks vähemalt ENBL tipus/Eurocupis alagrupst edasi saavat ainult eestalstest koosnevat meeskonda (võib olla 1 välismaalane).
Taltech selle nimel töötabki, et olla piisavalt kõva sats ja organisatsioon, et arenevate eestalste puhul olla nr.1 valik kuhu kasvatajaklubist liikuda. Seni on olnud see Kalev.
Kasutaja avatar
BCKLV
Kasutaja

Postitus Postitas BCKLV »

TalTech haistab verd ja näeb juba meeleheitlikult vaeva, et Eesti esiklubiks tõusta sõlmides koostöölepingu hiina autotootja Chery'ga. Alles kevadel oli Tartu Ülikool sunnitud hiina sponsorist loobuma kui taunitav tegevus meedias luubi alla võeti. Ilmselt valmistuvad Vene palkamiseks. Mängumehed asetasid TalTechi vat et Tartuga samale pulgale, 24. oktoober selgub hetke Eesti parim klubi.
Vasta