Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
-Max_
Uus kasutaja
Postitusi: 11
Liitunud: 26 Sept 2009, 19:43

Postitus Postitas -Max_ »

andy72o kirjutas:Seoses Läti mängijatest teeks natuke OT.
Kas meie klubides on üldse pallinud lätlased.Mõned leedukad on siis sattunud aga lätlasi küll ei mäleta.Või oli meil kunagi Melniku nimeline?
Igor Melnik mängis Rakveres. Sellega seoses tuleb meelde, et kunagi 13-14 aastasena mängisin Melniku poja vastu(tema oli siis sama vana). Ta oli 203 või 208 pikk(samal ajal kui kõik teised olid kõiges pooleteise meetri pikkused) ja kaetud üleni musklitega. Mängijana oli muidugi natuke kohmakas, aga hiiglane oli küll. Huvitav mis temast tänaseks saanud on...
Oskar8
Kasutaja
Postitusi: 2935
Liitunud: 13 Juul 2007, 22:20

Postitus Postitas Oskar8 »

andy72o kirjutas:Seoses Läti mängijatest teeks natuke OT.
Kas meie klubides on üldse pallinud lätlased.Mõned leedukad on siis sattunud aga lätlasi küll ei mäleta.Või oli meil kunagi Melniku nimeline?
Uldis Rudzitis ei olnud lätlane?
Kasutaja avatar
Alex
Kasutaja
Postitusi: 4611
Liitunud: 26 Nov 2007, 02:26
Asukoht: Mustamäe

Postitus Postitas Alex »

Oskar8 kirjutas:Uldis Rudzitis ei olnud lätlane?
Viskasin pilgu peale.Nii ta on.Fausto 06/07.Aga ikkagi tundub,ega nad siia eriti tulla ei taha.Samas oleks neil ju hea siin mängida.Teed oma mängu ära ja kui tahad võid paari tunniga koju sõita...
YNWA
mirkojee
Uus kasutaja
Postitusi: 19
Liitunud: 02 Mai 2009, 11:13

Postitus Postitas mirkojee »

-Max_ seletas pmst süsteemi ära. Töölepinguga tuleb maksta ka sotsmaksu, stipendiumlepinguga mitte. Kas Rock seda veel kasutab, 100% ei tea, varem on kasutatud. Sellega säästab Rock endale palgakulu osas. Probleeme tekitab ainult see, et sisuliselt on mängijal, kui ta tahaks, õigus käsitleda stipendiumlepingut töölepinguna, kui tal vaja läeheks (a la vallandamine). See tuleb Riigikohtu lahendist 3-2-1-9-05 , mis lõpetas Toomas Liivaku ja Rocki vaidluse. Siiski pole üldiselt neid vaidlustatud, ning see annab Rockile ilmselgelt eelise.

Üldiselt aga mulle tundub, et siin foorumis hinnatakse Arbetit üle. Stabiilselt jutt, et mängib oma koha välja jne, aga mina ausalt ei mäleta kuna oleks Arbet oma "kohta " välja mänginud. Pean silmas oma palgale väärilist, mis nagu ma aru saanud olen on varasemalt olnud 100 000kr kuus kanti.
Jah, oli see vist 2007 sügis, kus Eurocupil pani hullu mõned mängud, aga edaspidi? Eelmine hooaeg oli ikka väga niru hooaeg, ainult mõned üksikud sähvatused. Neid võivad teil pakkuda ka kordades väiksema palga eest G.Dorbekud ja teised (Keerles, ehk isegi Sokk, kui treener küsiks talt skoori). Samuti on mõned korvpalliasjatundjad välja öelnud, et Arbet ei ole nüüd kaitseime ka, just see kiiruse osa.
Praeguses olukorras peaks ta olema selge võistkonna liider, kuid tulemused seda ei kajasta. Okei, saan aru et tuleb hooaeg ära oodata, aga siiski ei näe Kalevil asju väga roosilisena.

Tartu Rocki toetajana peaksin rõõmustama, aga pigem teeb mind kurvaks, et Arbet, kes peaks olema tegelikutl juba mõned aastatd tagasi olema koondise üks põhitegijaid on siiamaani "potentsiaalne ja oma taset välja mängiv"

Olgem ausad, Kalevi mängijatest on hetkel potentsiaali paremaks muutuda:
M.Dorbekul - 18 a ja mängujuht, isegi vanem Sokk basketis toonitas, et mängujuht vajab aega küpsemiseks
Ehk ka Sokul, kuna väidab, et nüüd võib talt nõuda + ilmselt peaks saama mänguaega ja sellega kindlust
Kurbas? kuigi ta pidanusk tegema arenguhüppe juba eelmien hooaeg, siiski ei kanna teda maha, arvestades tema super U-20 turniiri.
Ülejäänud vaevalt mingit arengut näitavad: Keerles mängib ilmselt oma taseme välja, Veski uutest nippidest, kui ei suutnud teda Lyde ega Fox välja koolitada, ei suuda ka seda uus Serbia koljat. Raadikust ei tea, ehk tema areneb. G.Dorbek vaevalt ka mingit arenguhüpet teeb, kui siis saab stabiilsuse tagasi, aga seda ei saaks nimetada arenguks,vaid pigem taas mänguvormi leidmist, E.Dorbekust ka pauku ei ole oodata.

Seega tuleb hetkel lihtsalt loota, et 1-2 võõrmängijat kes saabuvad teevad superhooaja ja ehk veavad Arbeti ka endaga kaasa + et Sokk saaks stabiilseks ja tõstaks oma mängu taset.
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Postitus Postitas nojah »

Maksavad mängijatele stipendiume nii Rock, Kalev kui ka väga paljud teised klubid. St. need on tulumaksust vabastatud (Tulumaksuseaduse § 11 alusel)

Mis puutub sotsiaalmaksu, siis seda ma täpselt ei tea.

Nimekiri sinna kantud klubidest asub siin:

https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13199273

BC Kalev/Cramo peaks MTÜna registreeritud olema selle nime all:

Mittetulundusühing Spordiklubi «Rafter»
Viimati muutis nojah, 27 Sept 2009, 16:46, muudetud 1 kord kokku.
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Postitus Postitas nojah »

OK jah tegelikult ei ole vabastus mitte tulumaksuseaduse § 11 alusel vaid § 19 lg 3 p 5. Aga viidatakse samale nimekirjale lõpuks, mis on selle § 11 alusel kehtestatud ja millele ma viitasin.
kaustik
Uus kasutaja
Postitusi: 6
Liitunud: 25 Sept 2009, 09:14

Postitus Postitas kaustik »

no melinukuga ühel ajal mängis veel sõber edmunds valeiko. kusjuures ta oli veel siis läti koondise mees. muidugi võiks lähemalt ja natukenegi teada-tuntud mehi tuua. risk oleks palju väiksem
YO
Kasutaja
Postitusi: 408
Liitunud: 23 Jaan 2009, 21:23

Postitus Postitas YO »

kaustik kirjutas:no melinukuga ühel ajal mängis veel sõber edmunds valeiko. kusjuures ta oli veel siis läti koondise mees. muidugi võiks lähemalt ja natukenegi teada-tuntud mehi tuua. risk oleks palju väiksem
Ei, USA neegreid on vaja, mida rohkem, seda uhkem!:D
Eepica
Kasutaja
Postitusi: 587
Liitunud: 19 Nov 2008, 12:39

Postitus Postitas Eepica »

yo sa võta endale koju nad:) nii 5 tükki:)
YO
Kasutaja
Postitusi: 408
Liitunud: 23 Jaan 2009, 21:23

Postitus Postitas YO »

Eepica kirjutas:yo sa võta endale koju nad:) nii 5 tükki:)
Jah, ja Kalev saab 60ga siis neilt:)
mirkojee
Uus kasutaja
Postitusi: 19
Liitunud: 02 Mai 2009, 11:13

Postitus Postitas mirkojee »

nojah kirjutas:OK jah tegelikult ei ole vabastus mitte tulumaksuseaduse § 11 alusel vaid § 19 lg 3 p 5. Aga viidatakse samale nimekirjale lõpuks, mis on selle § 11 alusel kehtestatud ja millele ma viitasin.
Kahjuks oled natukene valesti asjadest aru saanud. See nimekiri reguleerib asutuse tulumaksu tasumise kohustust, mitte nende MTÜdega või muude juriidiliste organitega sõlmitud lepingute tasu tulumaksustamisega või mitte.

Tulumaksuseadus § 19 lg 3 p 5 kohaselt, mis viitab Vabariigi määrusele on võimalik stipendiumlepinguid mängiajtega sooritada vaid TTÜ-l ja TÜ/Rockil, kuna need on avalik-õigusliku asutuse, antud juhul Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooliga seotud.

Kokkuvõtvalt:
- stiupendiume saavad ainult pakkuda Rock ja TTÜ
- stipendiumite võimalus = kulude kokkuhoid
- kogu arutelu tähtsus? Rockil ja TTÜl on eelis võrreldes teistega eelarve efektiivsemaks kasutamiseks.
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Postitus Postitas nojah »

1. Tulumaksuseaduse § 19 lg 3 p 5:

Tulumaksuga ei maksustata: punktis 3 nimetamata õppe- ja teadustööks ning loominguliseks ja sporditegevuseks antavaid stipendiume, mis vastavad Vabariigi Valitsuse poolt kehtestatud tingimustele;

2. ÕPPE- JA TEADUSTÖÖKS NING LOOMINGULISEKS JA SPORDITEGEVUSEKS ANTAVATE STIPENDIUMIDE TULUMAKSUST VABASTAMISE TINGIMUSED

https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp ... &id=258002

Tulumaksust on vabastatud stipendium, mida maksab:
«Tulumaksuseaduse» paragrahvi 11 lõike 1 alusel kinnitatud nimekirja kantud mittetulundusühing või sihtasutus (edaspidi ühing või sihtasutus) isikule, kes ei ole selle ühingu või sihtasutusega seotud isik vastavalt «Tulumaksuseaduse» paragrahvile 8 ega annetaja, kes teeb «Tulumaksuseaduse» paragrahvis 27 sätestatud mahaarvamisi;

3. Tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute ja sihtasutuste nimekiri

https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13199273

«Tulumaksuseaduse» paragrahvi 11 lõike 1 alusel:

1. Kinnitada «Tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute ja sihtasutuste nimekiri» (juurde lisatud).

....
Mittetulundusühing Spordiklubi «Rafter», 80115935
Kasutaja avatar
TDK
Kasutaja
Postitusi: 1796
Liitunud: 30 Okt 2007, 19:50
Asukoht: Keila

Postitus Postitas TDK »

Vaikselt Kalevi tulevikule mõeldes :)
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Postitus Postitas nojah »

Sry jah, et offtopicuks läks, aga see jutt, et Rock ei maksa oma mängijate pealt tulumaksu ja Kalev maksab on juba ammu silma jäänud ja häirinud.
Delta
Kasutaja
Postitusi: 202
Liitunud: 02 Apr 2009, 09:11
Asukoht: Tartu

Postitus Postitas Delta »

nojah kirjutas:Sry jah, et offtopicuks läks, aga see jutt, et Rock ei maksa oma mängijate pealt tulumaksu ja Kalev maksab on juba ammu silma jäänud ja häirinud.
Kui see sind nii häirinud on, siis võiksid omale ikka tulumaksu kui sellise mõiste selgeks teha. Tulumaksu maksab ikkagi palga saaja, mitte maksja. Ehk siis, Rock ei maksaks mingit tulumaksu niivõinaa. Stipendium või mitte. Lihtsalt vahe on selles, palju mängijad oma 60k palgast kätte saavad. Kas 60k või 45k.
Ja ka Kalev pole mitte kunagi mingit tulumaksu maksnud(mängijate palkadest käib ikka jutt). Maksavad ikka mängijad ise.
Aga no kahju, et see sind nii jubedalt häirinud on juba ammu, kui sa ei saa arugi millest sa räägid.

Vabandused offtopicu pärast.
Viimati muutis Delta, 27 Sept 2009, 20:39, muudetud 1 kord kokku.
Vasta